Considerat de arabi "regele" legumelor, spanacul este sărac în calorii, dar plin de minerale şi vitamine, şi are darul de a activa eliminarea toxinelor, un efect foarte important pentru o cură de primăvară. Dieta se ţine 5 zile şi vă ajută să daţi jos până la 3 kilograme, o puteţi relua după două săptămâni. Pe timpul curei aveţi voie să consumaţi în plus ceai şi cafea fără zahăr, şi trebuie să sporiţi consumul de apă plată la peste doi litri pe zi. De asemenea, se permite foarte puţină sare, pe care o înlocuiţi cu piper, cimbru sau alte condimente. Şi ca un premiu pentru alegerea dvs., nu doar că veţi slăbi, dar veţi constata că datorită detoxifierii, pielea devine mai luminoasă şi nu veţi resimţi nici neplăcuta astenie de primăvară.
Iată cum arată o zi de dietă:
* Mic dejun: o felie subţire de pâine integrală, plus 50 g caşcaval sau 50 g şuncă slabă sau 100 g brânză de vaci, un pahar de suc de grapefruit.
* Prânz: o farfurie plină de spanac fiert, plus 200 g de piept de pui fript la grătar, sau două ochiuri româneşti (fierte în apă).
* Cină: o farfurie plină de spanac fiert, plus 100 g orez.