Săptămâna 3-9 februarie
Dorinţa de distracţie, de noi poveşti de dragoste, de-a face ceva mai aventuros, se amplifică în weekend, când Venus vine să-i ţină companie unui Marte în Berbec, zodie pe care o stăpâneşte singur-singurel şi în care dă tonul. Venus îndulceşte pasiunea marţiană, cu toate astea, nimic nu se întâmplă cu jumătate de măsură.
Citeste tot articolul
Patru creioane
De atât are nevoie un funcţionar public cu greutate pentru a se îmbogăţi, uzând de prevederile de curând ticluite de guvern, care au scos zeci de mii de oameni în stradă la Bucureşti şi în ţară. Calculul îi aparţine lui Liviu Avram, redactorul şef adjunct al cotidianului "Adevărul", unul dintre puţinii jurnalişti profesionişti, cu coloană vertebrală, aflaţi la conducerea unei redacţii.
Citeste tot articolul
Guvernul şi marele lui duşman
Niciodată un guvern format după 1990 nu a reuşit să scoată lumea în stradă în atât de scurt timp. Mai ales că Guvernul Grindeanu are o susţinere confortabilă, iar opoziţia, cu câteva excepţii din USR, practic nu există - PNL mai respiră doar printr-o mână de sinecurişti, norocoşi să mai prindă o legislatură pe bani publici.
Citeste tot articolul
RODICA CULCER despre... Iohannis, pe terenul de joc
Klaus Iohannis a înţeles, singur sau ajutat de partenerii din UE şi NATO, că apatia şi inacţiunea îl condamnă la irelevanţă şi îi anulează orice şansă de a obţine al doilea mandat la Cotroceni. Totodată, PSD începuse deja o campanie tot mai intensă de discreditare a sa, în pregătirea ascensiunii lui Liviu Dragnea, iar dominaţia absolută a PSD-ALDE asupra instituţiilor, politicii şi administraţiei, după succesul electoral din 2016, risca să-l anihileze complet.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Între preşedintele Iohannis şi «PSD-Dragnea», coabitarea este imposibilă. Să ne punem centurile de siguranţă"
Noul guvern este rezultatul celei de-a doua încercări a PSD de a-şi instala Executivul, după ce prima propunere de premier, Sevil Shhaideh, a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis. Pe de altă parte, Sorin Grindeanu nu este decât formal premier, cum ar fi fost şi Shhaideh. Liviu Dragnea, liderul PSD, a ţinut să sublinieze de multe ori că, de fapt, el ia deciziile şi el răspunde de guvernare.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SIMONA - Bucureşti, F.AS nr.1248 - "Am diagnosticul policitemie vera"
Nu se poate vorbi de vindecare în cazul poliglobuliei (policitemie vera, maladia Vasquez) însă, cu un tratament adecvat, persoanele bolnave pot duce o viaţă apropiată de normal. În absenţa tratamentului, simptomele policitemiei se agravează, în general, iar riscul de deces prin infarct miocardic sau accident vascular cerebral este mai mare.
Citeste tot articolul
"Untura de bursuc face minuni!"
Am un copil de 7 ani, care nu se poate mişca deloc, având diagnosticul tetrapareză spastică cu elemente extrapiramidale. După cum toată lumea ştie, tratamentele medicamentoase nu dau rezultate în această boală crâncenă.
Citeste tot articolul
Dr. FLORIN MITOCARU - managerul companiei Alevia - "Natura reprezintă pentru specia umană o sursă vitală de sănătate psihică şi trupească"
Uneori, uitându-mă în jur, stau şi mă întreb: în ce constă fericirea omului modern? În colindarea magazinelor sau în plimbările prin pădure? În cumpărare sau în dăruire? În posesie sau în contemplare? Acestea sunt câteva întrebări la care, dacă ne răspundem fiecare cu multă sinceritate şi ne schimbăm puţin modul de percepţie, putem descoperi cheia fericirii.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tratamente pentru BOLILE MUCOASELOR
Mucoasa (bucală, nazală, vaginală, rectală), pielea şi anexele ei (păr, unghii), sunt frecvent afectate de diverse boli bacteriene sau micotice. Tot la nivelul pielii şi al mucoaselor se manifestă şi afecţiuni ale unor organe interne (ficat, rinichi), boli alergice ori boli inflamatorii.
Citeste tot articolul
Vreţi mai multă energie? Respiraţi, respiraţi, respiraţi!
Pieptul se ridică, toracele se dilată. Inspirăm. Toracele se duce înapoi, abdomenul coboară. Expirăm. Pauză. În ritmul unor valuri, care înaintează şi se retrag. Curgător, relaxat, de la sine. Aşa o facem cu toţii. Oare? În descriere pare extrem de simplu, dar în realitate, se dovedeşte a fi tare complicat.
Citeste tot articolul
Şapte întrebări cu schepsis, despre antibiotice
Organizaţia Mondială a Sănătăţii vorbeşte despre o eră "post-antibiotice". Mulţi microbi au devenit rezistenţi şi nu mai răspund la antibiotice. În toată lumea apar noi agenţi provocatori de boli, împotriva cărora nu mai acţionează niciun remediu. Conform unor statistici recente, în Europa mor anual circa 500.000 de oameni din cauza unor microbi multi-rezistenţi.
Citeste tot articolul
Sfaturi pentru sâmbătă seara...
V-aţi trezit, ca de obicei, la ora 6 de dimineaţă, aţi pregătit micul dejun pentru întreaga familie, v-aţi îmbrăcat şi aţi fugit la birou: muncă, telefoane, tensiune nervoasă non-stop. Apoi iarăşi acasă, după tura obligatorie pentru cumpărături. Ce urmează vă e cunoscut: bucătărie, mâncare, vase etc. Cam aşa arată ziua unei femei: o scufundare completă în oboseală şi stres.
Citeste tot articolul
Lactate cu condimente
Pentru floră intestinală sănătoasă - 500 ml de iaurt se amestecă cu o linguriţă de ghimbir dat pe răzătoarea mică sau cu pulbere de ghimbir, cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o lingură de miere de albine. Se bate amestecul în mixer, apoi se lasă să stea 10 minute.
Citeste tot articolul
Poveşti de petrecut iarna
Din câte îmi amintesc, nopţile din iernile copilăriei mi s-au părut întotdeauna mai lungi şi mai nesfârşite decât acestea pe care le trăiesc acum. Se întâmpla aşa, pentru că atunci, într-o noapte, dormeam de mai multe ori, câtă vreme Buna îmi păzea somnul şi chiar şi visele, spunându-mi tot felul de poveşti.
Citeste tot articolul
CALENDAR POPULAR - Februarie (Făurar)
Februarie este ultima lună a calendarului roman (cu început de an la 1 martie) şi luna a doua a calendarului iulian şi gregorian (cu început de an la 1 ianuarie). Denumirea populară a acestei luni - Faur (Făurariu, Făurar) - este legată de acei meşteri fauri, lucrători ai fierului, care pregăteau sau ascuţeau brăzdarele plugurilor în aşteptarea primăverii şi a aratului.
Citeste tot articolul
Poveşti despre îngerii păzitori
La jumătatea lunii decembrie, un profesor de religie, pe nume Cătălin Tatu, s-a gândit să dea temă pentru acasă unor elevi de la şcoala din comuna Ciorogârla, acolo unde are el ore, să scrie o compunere cu un titlu mai puţin obişnuit: "Poveste despre îngerul meu păzitor".
Citeste tot articolul
Amintiri din vremi trecute - Revelionul marilor lăutari
În vremurile de aur, când lăutăria era încă la mare preţ, regii ei se întâlneau ca să sărbătorească împreună venirea Anului Nou. O celebrare a elitei muzicale pe care o reprezentau. Astăzi, farmecul acelor petreceri s-a stins, însă amintirea lor mai trăieşte în sufletul marilor muzicanţi.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... MATEI FLORIAN - "Când scrii, se vrăjeşte lumea"
Orice carte are un singur adevăr şi o singură realitate, cele ale ei, ale cărţii. În adevărul ăla şi în realitatea aia mă mut eu, omul, atât timp cât scriu. Iau din viaţa mea strictul necesar, ce simt că-i aparţine cărţii, ce-i slujeşte realităţii ei fictive. Nu ştiu dacă mă vindec prin carte, ci mai degrabă redescopăr un alt fel de a privi lumea, magic, prin lupă.
Citeste tot articolul
ŞERBAN COPOŢ - "Fără bula ta de fericire eşti pierdut"
Am luat, pur şi simplu, o pauză de muzică, dar asta nu înseamnă că s-ar fi întâmplat ceva. Sunt în continuare prieten cu colegii mei, nu există nici o despărţire care să facă subiect de presă, doar că am pus o vreme muzica la hibernare. În prezent, mă ocup exclusiv de televiziune, o nouă provocare, ba chiar o nouă posibilă carieră pentru mine.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Vlad Zografi îşi foloseşte în acest roman excepţional toate faţetele personalităţii sale: om de ştiinţă (cu un doctorat în fizică atomică obţinut în Franţa), dramaturg, eseist şi filosof, dar mai presus "artist al lumii plutitoare".
Citeste tot articolul
În iarbă, pe urmele lui Dumnezeu
Părinţii din vechime ai bisericii ne învaţă că emoţia atât de puternică pe care o trăim în mijlocul naturii e pricinuită de adierea Duhului Sfânt. Că în spatele fiecărei întruchipări stă un un gând al lui Dumnezeu, tiparul iubirii lui. Părinte Colţea, în zilele noastre, oamenii îşi caută tot mai mult în natură liniştea pe care şi-o pierd prin oraşe şi, în mod surprinzător, şi-o găsesc. Bucuria lor ascunde, oare, un înţeles mai adânc?
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Început de săptămână din septembrie. Nouă pelerini am pornit la drum către biserica Drăgănescu, pictată de părintele Arsenie Boca, spre a ne bucura sufletele şi a nădăjdui spre mai bine. Am sosit în zori de zi.
Citeste tot articolul
Zânele de pe scara cerului
Din cauza înfăţişării "supersonice" a farfuriilor zburătoare, opinia publică consideră fenomenul OZN drept o problemă modernă, tipică pentru mileniul trei. Cu toate acestea, cine aruncă o privire asupra folclorului universal va găsi multe paralele frapante între miturile străvechi şi cele mai recente apariţii de OZN-uri.
Citeste tot articolul
Enigme
Paralele între poveştile cu zâne şi observaţiile ufologice sunt numeroase. O temă comună vizează noţiunea de distorsiune temporală, care este un aspect recurent al multor relatări despre răpiri extraterestre. Istoricul Edwin S. Hartland relatează povestea foarte veche a unui galez care a pornit să-şi păzească animalele şi s-a întors trei săptămâni mai târziu...
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII FEBRUARIE
Pe 11, eclipsa de Lună din Leu vine cu o energie puternică de autoafirmare, cu Jupiter şi Soarele ca planete guvernatoare. În combinaţie cu steaua fixă Ras Elased Australis, eclipsa poate aduce daruri spirituale sufletelor evoluate, dar poate provoca depresie sau chiar boli celor cu preocupări inferioare.
Citeste tot articolul
VITA DE VIE - "Lustruiţi-vă pantofii! Ne-am pus corzi noi... începe treaba!"
2016 a fost un an de excepţie pentru formaţia Viţa de Vie. Adrian Despot şi colegii lui au aniversat 20 de ani de existenţă, printr-un turneu naţional, şi au lansat prima parte a albumului "Şase/Şase" şi anume "Şase (+)". "«Şase/Şase» este «spart» în două albume.
Citeste tot articolul