O catastrofă anunţată
În toate sondajele preelectorale PSD-ul este "pe cai mari". Dacă se acceptă rezultatele acestora, s-ar părea că după alegerile din decembrie, partidul lui Dragnea şi Ponta va avea majoritatea parlamentară absolută. Pretenţiile partidelor care gravitează pe orbita sa sunt, încă, acceptate, pentru că "dă bine la electorat", gruparea "socialistă" având tot interesul să demonstreze că este deschisă la toate sugestiile "constructive" ce vizează eliminarea efectelor "odioasei administraţii tehnocrate".
Citeste tot articolul
Tehnocraţii liniştii
Peste două luni se va împlini un an de când România, ţară bătută timp de 26 de ani de nebunii guvernamental-politice caragialeşti, a cunoscut adevărata linişte guvernamentală, coerenţa, dialogul deschis cu diverse categorii sociale, schimbări de miniştri fără scandal (cu excepţia fostului ministru al culturii, Vlad Alexandrescu, nepotul marelui critic şi istoric literar Tudor Vianu!).
Citeste tot articolul
"Cuminţenia Pământului" şi "Răutatea" Internetului
Informaţia că Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti a donat 100 de euro în cadrul campaniei publice a Guvernului, de achiziţionare a lucrării "Cuminţenia Pământului" a lui Constantin Brâncuşi, a inflamat pe dată, lunea trecută, reţelele sociale, site-urile de ştiri şi mediile audio-vizuale.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Declaraţiile politicienilor sunt cea mai bună probă că nu mai trebuie aleşi"
În lipsă de soluţii şi idei, politicienii noştri fac ce ştiu mai bine: marea trăncăneală. Este un carnaval de vorbe declanşat şi întreţinut, doar aparent paradoxal, tocmai pentru că n-au ce spune. Totuşi, în spatele multor spuse fără rost sau de-a dreptul smintite stau interese bine conturate. Deci, să nu credem că se datorează numai bravadei sau pierderii temporare a minţilor.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MARIA F. - Făgăraş, F. AS nr. 1233 - "Se poate face ceva împotriva blefarospasmului?"
Deşi folosiţi termenul de blefarospasm, amănuntele furnizate de dvs. conduc mai degrabă spre diagnosticul de ptoză palpebrală, ceea ce reprezintă o patologie caracterizată prin căderea uneia sau a ambelor pleoape superioare (exact ca în cazul mamei dvs.) şi este o condiţie patologică diferită de contracţia anormală, necontrolată, a pleoapelor, cauzată de o distrofie focală, denumită uzual blefarospasm.
Citeste tot articolul
Toamna inimii
Vindecătorii cu plante din toată lumea au căzut de acord că Păducelul este planta supremă a inimii. Mai ales în cazul "inimilor bătrâne", substanţele active prezente în el dinamizează circulaţia sângelui, stabilizează tensiunea şi înlătură "răul de la inimă". Şi pentru că nu conţine nici o substanţă otrăvitoare, păducelul poate fi folosit vreme îndelungată, fără efecte secundare nedorite, cum se întâmplă în cazul medicamentelor.
Citeste tot articolul
MORCOVUL - Ginsengul din grădina casei
Morcovul este printre primele legume cultivate şi consumate de om. Unii cercetători spun că ar fi fost domesticit cu cinci-şase milenii în urmă în Orientul Mijlociu, pe teritoriul actualului Afganistan, în timp ce alţii susţin că ar fi originar din bazinul Mării Mediterane, la fel ca şi rudele sale, pătrunjelul, ţelina sau leuşteanul.
Citeste tot articolul
Creierul şi-a găsit "naşul" - MIŞCAREA FIZICĂ
O plimbare în pas vioi până la magazinul din colţ e bună pentru memorie. O excursie pe bicicletă la sfârşit de săptămână previne maladia Alzheimer. Cele patru etaje urcate pe scări vă sporesc capacitatea de concentrare. Cine se angajează în activităţi sportive îşi stimulează creierul... Nu prea sună a noutate? Într-adevăr! Însă abia în ultimii ani specialiştii au cercetat în detaliu care părţi anume ale creierului profită în mod special de mersul pe bicicletă, aerobic sau yoga şi cât de mare este beneficiul.
Citeste tot articolul
DEPRESIA - o problemă de atitudine
Rămâneţi pentru câteva clipe nemişcaţi, închideţi ochii şi îndreptaţi-vă atenţia exclusiv asupra respiraţiei. Inspiraţi. Expiraţi. Continuaţi astfel timp de un minut. Nu daţi importanţă gândurilor care vi se vor ivi automat în minte şi nu le judecaţi. Lăsaţi-le să treacă şi reveniţi mereu la urmărirea respiraţiei.
Citeste tot articolul
Reţete cu castraveţi
Nimeni nu ştie cum a ajuns castravetele împăratul legumelor. Plin de apă şi fără cine ştie ce gust, nu lipseşte, totuşi, din nici o salată, şi nici din reţetele de frumuseţe ale femeilor. Ghici, ghicitoarea mea! Răspunsul e totuşi simplu. Tocmai datorită conţinutului lor mare de apă şi a bogăţiei de vitamine şi minerale, castraveţii au efect de hidratare intensivă a pielii...
Citeste tot articolul
Salata de castraveţi
Dieta cu castraveţi trebuie combinată cu alimente cu conţinut mic de grăsimi şi de proteine animale. Se recomandă să consumaţi trei mese într-o zi, şi fiecare să conţină câte o salată preparată proaspăt, din 50-100 g castraveţi, puţin suc de lămâie, un praf de sare, câteva picături de ulei de măsline.
Citeste tot articolul
Zburătorul de la Hobiţa
Pe 30 septembrie se închide "puşculiţa" cu danii pentru "Cuminţenia" lui Brâncuşi. Textul de faţă, scos din arhiva de aur a revistei "Formula AS", este o reverenţă regală, în faţa celor care au susţinut prin oferta lor generoasă, rămânerea în ţară, a capodoperei marelui sculptor român.
Citeste tot articolul
EMIL PĂRĂU - om de afaceri din Valea Jiului - "Tot ce-am făcut am făcut pentru că aşa am simţit"
Se numeşte Emil Părău şi nu e prima dată când numele îi apare în paginile revistei noastre. E om de afaceri în Valea Jiului, dar nu unul oarecare. E, deocamdată, singurul român care şi-a cumpărat satul natal, Burtuc-Roşia, din Munţii Apuseni, pentru a-l salva de la pieire, şi este considerat, totodată, "părintele" staţiunii Straja, din Munţii Vâlcan.
Citeste tot articolul
IOAN GYURI PASCU - "De acum înainte, s-ar putea să fiu văzut mai puţin la televizor" (Interviu acordat revistei "Formula AS" în anul 2003)
Fiind cel mai mic din patru copii, am primit cele mai multe alinturi şi pupături, faţă de cei trei fraţi ai mei mai mari (din prima căsătorie a mamei mele, rămasă văduvă, înainte de a se recăsători cu tata). Dar ne-am iubit ca şi cum am fi fost fraţi buni, ne luam apărarea unii altora, mai ales ei mie, pentru că eram tare năzdrăvan, pe cât eram de mic şi de firav.
Citeste tot articolul
Un băiat din Agnita, care ne-a făcut fericiţi
Îmi amintesc foarte bine anii aceia când l-am văzut pentru prima dată pe scena Teatrului Dramatic din Braşov. Erau anii unei tranziţii cenuşii şi ciudate, cu o ţară anapoda, cu Iliescu mereu câştigător, chiar şi atunci când pierdea, cu valorile amestecate, făcute una cu pământul, o clisă din care te puteai desprinde foarte greu. Şi în vânzoleala aceea, un zâmbet... Sălile pline, oameni fericiţi pentru un ceas.
Citeste tot articolul
MĂRGĂLINA CIDOIU - "Mă gândesc la cât am umblat, la câte nunţi am cântat, la câtă lume m-a iubit"
"Hai, Gorju!" se strigă din sală, şi spectatorii aplaudă cu multă căldură, încântaţi de ceea ce aud, în vreme ce în spatele sălii, tineri şi oameni de-o vârstă la care nu te-ai gândi că s-ar ridica de pe scaune au încins o horă cu scântei. În sfârşit, muzicile tradiţionale s-au întors la Muzeul Ţăranului printr-un concert marca Speranţa Rădulescu, garant al calităţii.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... AYLIN CADÎR - "Văd limpede ce e cu viaţa mea!"
Unii şi-o amintesc abia sosită în Capitală, când, în urma concursului "Alege ASIA", difuzat pe PRO TV, s-a format trupa POPS. Alţii o ştiu de pe scenele teatrelor sau de pe micul ecran, din serialele în care a apărut ca actriţă. Pentru cei care-i admiră vocea, talentul şi gropiţele din obraz, avem şi o veste bună: Aylin Cadîr pregăteşte un nou album. Ca să aflăm mai multe, i-am bătut la uşă. Ne-a primit cu jazz, bossa nova şi miros de cafea...
Citeste tot articolul
GABRIEL MANOLE - "Visez să sculptez o roată mare, de îngeri"
Când am ales să mă stabilesc aici, la Perieţi, care nu e nici măcar în Slobozia, alegerea mi-a fost legată nu de profesie, ci de familie. La sfârşitul facultăţii, am voit să îmi iau o repartiţie ca să pot fi aproape de părinţii soţiei, care erau bolnavi şi singuri. Şi aşa am ajuns la Şcoala de artă din Slobozia. Am cumpărat locul şi casa de la Perieţi şi aproape imediat am înţeles că el este bun şi pentru mine ca artist, pentru lucru.
Citeste tot articolul
Minunile Bisericii "Mihai Vodă" din Bucureşti
În centrul Bucureştiului, la doi paşi de Casa Poporului, se află un lăcaş greu încercat de istorie: biserica Mihai Vodă. Ridicată de Mihai Viteazul, ea a fost mutată de comunişti, pentru a fi ascunsă în spatele unor ziduri de blocuri, grav mutilată, asemenea unui erou de război. Dar bunul Dumnezeu a ţinut-o prin mila lui în picioare, iar astăzi, ca recompensă pentru suferinţele ei, între pereţii încărcaţi de sfinţi, se întâmplă fapte miraculoase, mijlocite de Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII OCTOMBRIE
După o vară zodiacală zbuciumată urmează o toamnă liniştită. Planeta stăpânitoare a acestui an, Marte, traversează în octombrie zodia Capricornului, unde ia cele mai inspirate decizii. După mijlocul lunii, Marte se întâlneşte în Capricorn cu Pluton, iar împreună, cele două planete sunt imbatabile, dacă energia lor nu este folosită în mod egoist. Zodiile supuse testului de rezistenţă morală faţă de tentaţiile puterii sunt Berbecul, Scorpionul şi Capricornul.
Citeste tot articolul
Concerte tandre, la început de octombrie: PROCONSUL şi MIRABELA DAUER
"Te-aştept să vii..."...s-ar putea intitula concertul Mirabelei Dauer, de sâmbătă, 8 octombrie, de la Berăria H din Bucureşti, unde cântăreaţa noastră cea dragă, cu o voce mai mare decât ea, îşi pofteşte admiratorii. Pentru Mirabela Dauer, 69 de ani este o simplă cifră. Ce contează vârsta din buletin, când vocea îţi străluceşte şi debordează de energie?
Citeste tot articolul