Dieta cu castraveţi trebuie combinată cu alimente cu conţinut mic de grăsimi şi de proteine animale. Se recomandă să consumaţi trei mese într-o zi, şi fiecare să conţină câte o salată preparată proaspăt, din 50-100 g castraveţi, puţin suc de lămâie, un praf de sare, câteva picături de ulei de măsline. Alături de salată aveţi voie câte un aliment la alegere: ouă fierte, brânză de vaci fără grăsimi, orice fel de carne slabă fiartă sau la grătar, peşte fără grăsime, tofu, ciuperci, legume crude sau fierte (în afară de cartofi). La fiecare masă se admite şi câte o felie subţire de pâine integrală de secară. Sunt permise cafeaua şi ceaiul fără zahăr.
Alimente interzise: fructe de orice fel, fasole boabe, năut, mezeluri, caşcaval, telemea, lapte, iaurt, ulei, unt, margarină, brânzeturi grase, murături, cereale, fulgi de cereale, paste, produse de patiserie, zahăr, miere, dulciuri.