O politică "altfel”: alternativa USR
Când a anunţat, după alegerile locale, că va transforma USB-ul (Uniunea Salvaţi Bucureştiul) - partid local, prin definiţie centrat pe probleme administrative specifice - în USR (Uniunea Salvaţi România) - partid naţional, implicând programe cu vize politice majore, Nicuşor Dan nu a provocat o mare surpriză. USB-ul a reuşit, fără a avea "dotările tehniceH ale marilor partide, un scor excelent în Capitală, afirmându-se drept a doua forţă politică a comunităţii.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 5-11 AUGUST
Pe măsură ce micul malefic Marte se apropie de marele malefic Saturn, în Săgetător, cei care călătoresc în străinătate ar trebui să fie tot mai calmi la volan şi să fie atenţi să aibă toate documentele necesare asupra lor. Cei care au examene ar putea avea de-a face cu examinatori severi şi lipsiţi de răbdare. Mercur şi Venus în Fecioară se îngrijesc de sănătatea noastră.
Citeste tot articolul
"Mina de cianuri” de la Certej rămâne fără autorizaţie!
Recent, Tribunalul Cluj a dat câştig de cauză reţelei Mining Watch Romania şi a suspendat autorizaţia de construcţie şi organizare de şantier, necesară construirii iazurilor de decantare aferente minei Certej (Hunedoara). Prima autorizaţie, ilegală, datează din anul 2014, fiind emisă de primăria Certej. La cererea prefecturii şi la insistenţa opiniei publice, autorizaţia a fost anulată în instanţă şi oprită de Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Citeste tot articolul
Europa nimănui
Sunt deja ani buni de când Rusia ţine în şah Europa. Încurajată de politica indulgentă a Germaniei, interesată să-şi conserve bănoasele relaţii comerciale cu ea, Moscova a scos "nebunul” la înaintare, de câte ori a avut nevoie. Nici nu îngălbeneau bine frunzele copacilor pe la Berlin şi Budapesta, că Vladimir Putin ameninţa cu reducerea volumului de gaze naturale pentru Europa sau umbla la preţuri, atâta cât să arate lumii întregi cine e, de fapt, şeful.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "După «rezistenţa prin cultură» din timpul comunismului, acum se încearcă "rezistenţa" prin corupţie, la toate nivelele"
Într-adevăr, guvernul Cioloş tinde să-şi depăşească statutul de guvern tehnocrat cu contract pe perioadă determinată, asumându-şi proiecte pe teren lung, ca şi cum ar fi câştigat alegerile cu 70% pentru cel puţin o legislatură. Nu putem ignora nici discuţiile tot mai insistente despre posibilitatea ca, după alegeri, să avem un guvern de uniune naţională, care să cuprindă practic PSD şi PNL, condus tot de Dacian Cioloş.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SIDONIA ANDRONIC - Turnu Măgurele, F. AS nr. 1225 - "Sunt operată la colon. M-ar putea ajuta vreun remediu naturist?"
Referitor la cazul dvs., tratamentul chirurgical efectuat este, cu siguranţă, cea mai bună abordare terapeutică, ţinând cont de faptul că, în aproximativ 50% din cazuri, tratamentul chirurgical poate vindeca neoplasmul de colon.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Leac pentru ciroză hepatică. Cititorilor bolnavi de ciroză le propun următorul tratament, pe care l-am urmat şi eu, şi alte cunoştinţe, cu acelaşi succes: Se iau 5 rădăcini groase de ştevie, 1 kg de lămâi cu coajă, 200 g aloe, se dau prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu miere (un borcan de 800 ml).
Citeste tot articolul
Farmacia din livadă: CAISELE
În mijlocul verii, sub razele de foc ale soarelui, se coc fructele caisului. Nu foarte mari, cu pulpa moale şi parfumată şi cu savoare dulce-acrişoară, sunt aşa de gustoase, încât nu le bănuieşti puterea terapeutică. Şi totuşi, caisele, prin miezul sâmburelui pe care îl ascund, sunt printre cele mai puternice alimente-medicament din lume. Să aflăm mai multe despre modul de administrare şi proprietăţile lor medicinale.
Citeste tot articolul
NOUTĂŢI MEDICALE PE MAPAMOND
Fie că sunt recomandate pentru dantură, oase sau organe interne, radiografiile au ajuns o obişnuinţă în viaţa celor mai mulţi dintre noi. Un studiu internaţional publicat recent arată însă că nu ar trebui să ne grăbim la aparatul cu raze X, dacă o anume analiză imagistică nu este obligatorie. O radiografie făcută în fiecare an creşte riscul apariţiei afecţiunilor tumorale (în special cele cerebrale), de nu mai puţin de trei ori.
Citeste tot articolul
12 alimente obligatorii pentru sănătate
Bucheţelele verzi, în formă de trandafiri, sunt - de departe - vedetele din familia verzei. Broccoli conţine o mulţime de substanţe sulfuroase şi beta-caroten, care anihilează radicalii liberi şi ne protejează de cancer. Pentru ca aceste substanţe active să se dezvolte pe deplin, broccoli nu se fierbe până la înmuierea totală, ci se dunstuieşte sau se căleşte doar câteva minute.
Citeste tot articolul
"Scăldătoarea" dacilor şi romanilor: GEOAGIU BĂI
Străbat drumul ce leagă Orăştie de Alba Iulia. Într-un sens giratoriu, un indicator albăstrui, strâmb şi prăfuit, arată la stânga direcţia spre Geoagiu Băi. Îmi zic că n-ar fi rău un ocol de câţiva kilometri, să văd dacă staţiunea şi-a păstrat farmecul şi proprietăţile tămăduitoare ale apelor termale, pentru care e vizitată anual de mii de turişti. După localitatea Geoagiu, cotesc pe şoseaua ce urcă pieptiş spre staţiune, prin umbra deasă a pădurii. După două, trei curbe apar primele vile cochete, căţărate pe dealuri, apoi hotelurile care ocupă întregul perimetru central. Mă îndrept spre Hotelul Ceres, care găzduieşte principala bază de tratament. Parcările sunt pline cu maşini din toată ţara, semn că apele termale din staţiune sunt apreciate nu numai de oamenii locului.
Citeste tot articolul
5 secrete pentru un bronz uniform
La soare, pielea se îngroaşă, formând mici iregularităţi. Pentru a obţine un bronz omogen, faceţi un gomaj înainte de a vă expune la soare. Tărâţe amestecate cu apă sau chiar puţin nisip umezit de pe plajă sunt soluţii gratuite şi excelente. Nu uitaţi zonele mai aspre.
Citeste tot articolul
Kombu
În ajutorul celor ce vor să dobândească mai uşor o siluetă de invidiat vin algele kombu: sunt comestibile şi fac parte din familia Laminaria, utilizate pe scară largă în preparatele tradiţionale culinare din Asia de est, cum ar fi cunoscuta supă dashi. Asociate cu o dietă sănătoasă, algele kombu au proprietatea - din ce în ce mai exploatată de industria farmaceutică - de a ajuta la pierderea kilogramelor în plus, prin conţinutul lor ridicat de iod.
Citeste tot articolul
Blestemul comorilor lui Decebal
Pe la 1800 şi ceva, legenda trecuse până dincolo de Ocean. Se spunea că undeva departe, în Transilvania, într-un colţ de imperiu, găseşti aur la tot pasul. Nu trebuie decât să scurmi în pământ. Înainte ca legenda sângerosului conte Dracula să înfierbânte imaginaţia publicului american, poveştile despre "febra aurului" din Ardeal au ţinut prima pagină a presei de peste Ocean...
Citeste tot articolul
Masa Tăcerii
În luna iulie, peste pământul martirizat al Basarabiei se aud clopotele memoriei şi plânsetele sfâşietoare a sute de mii de oameni cu destinele sfărâmate, oameni fără de vină, smulşi de la vatra lor părintească, aruncaţi în vagoanele morţii şi deportaţi în Siberiile de gheaţă. După 67 de ani, din casele lor tot mai învechite, de acolo de unde fioroşii cekişti sovietici îi mânau cu baioneta în camioanele negre, din acele case îmbătrânite ne privesc şi astăzi, în tăcere, fraţii, buneii şi părinţii noştri.
Citeste tot articolul
ANCHETĂ - Copiii divorţului
Când o familie se destramă, copiii se confruntă cu suferinţe cumplite, care îi marchează pentru toată viaţa. O vânătaie pe suflet, care nu trece cu niciun medicament. Aflaţi mereu pe drum între mama şi tata, chinuiţi întruna de discordia dintre părinţi, se simt nedoriţi şi abandonaţi, dispreţuiţi şi umiliţi, nepregătiţi pentru o nouă viaţă. Unii dintre ei reuşesc, dar umilinţa copilului trădat de tata sau mama, nu trece, în veci de veci.
Citeste tot articolul
Minunea din grădina cu iepuri
În august, anul trecut, am adunat multe feluri de seminţe de flori întâlnite pe malul Mării Egee. Împreună cu Mariana, iubita mea prietenă, care locuieşte cu familia în Paris, am pus mult suflet în această acţiune, în amintirea minunatelor zile pe care le-am petrecut acolo, în vremea când soţii noştri urcaseră pentru câteva zile pe Muntele Athos.
Citeste tot articolul
BOGDAN MIRICĂ - "Nu scriu lucrurile din cap. Le scriu din stomac"
- Anul 2016 a fost pentru Bogdan Mirică un an fericit. Laureat, la Cannes, cu premiul FIPRESCI pentru filmul de debut, "Câini", după mai puţin de o lună, a devenit şi marele câştigător al Trofeului Transilvania, la Cluj. Am aflat că a studiat la Londra, că ştie să cânte la chitară şi că dimineţile lui de vară încep la Bucureşti -
Citeste tot articolul
GIANINA CORONDAN - "Caut oameni frumoşi"
- Da, mi se pare şi mie că radioul îşi recâştigă locul în inimile ascultătorilor. E mult mai liber, în comparaţie cu emisiunile de la televizor, aduce noutăţi, idei îndrăzneţe, mult mai multă sinceritate şi mult mai puţină vulgaritate şi fiţe de vedetism. Cred că de aceea s-au şi întors atât de multe personalităţi spre radio, atâtea nume cunoscute, actori celebri, scriitori, chiar şi oameni consacraţi în TV.
Citeste tot articolul
SARA ESTERABADEYAN - "Natura este o rugăciune tăcută a sufletului"
Cel mai mult îmi place să mă plimb noaptea, pentru că atunci totul e atât de clar! Mi-ar plăcea şi dimineaţa, la răsărit, să ies în grădină, dar eu stau noaptea târziu, aşa că nu mă trezesc dimineaţa, odată cu soarele. Îmi place mult să lucrez noaptea, pentru că totul e atât de limpede în jur, şi cerul, şi aerul. Şi atunci pot scăpa mai uşor de sutele de mii de gânduri străine de mine, care ziua mă parazitează prea tare.
Citeste tot articolul
Părintele DIMITRIE PAPACIOC - Mânăstirea Cârţişoara din Munţii Făgăraş - "Ţine-te de poala lui Hristos, până ce îţi răspunde"
Eu m-am născut într-o familie creştină, cu părinţi foarte credincioşi. Tatăl meu, Filoftian Papacioc, a fost fratele cel mai mic al părintelui Arsenie Papacioc, la care a ţinut enorm. Prima mea amintire din viaţa conştientă este de la Mânăstirea Cheia. Mă jucam pe acolo şi am căzut în pârâul Teleajen, care pe atunci, la cât eram de mic, mi se părea un fluviu. Şi îmi amintesc că am deschis ochii, iar deasupra mea erau două braţe care mă trăgeau afară.
Citeste tot articolul
CRISTIAN GĂZDAC - istoric şi numismat - "Tezaurele de aur erau, de fapt, ofrande aduse de daci divinităţii"
Dacă ne uităm la prototipurile după care sunt făcuţi kosonii de aur, constatăm că sunt prototipuri de monede romane republicane, cu o inscripţie în limba greacă. Vulturul ţine în gheare un sceptru, iar în cioc cununa de lauri. Pe faţă sunt doi lictori care cară fasciile, în mijloc e consulul, care e imaginea lui Iulius Brutus. Specialiştii au zis atunci: kosonii sunt bani trimişi de Brutus în Dacia, ca să plătească mercenari să îl ajute în război.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII AUGUST
În august, planetele par să-şi fi dat întâlnire în zodia Fecioarei. Marele benefic Jupiter petrece ultima sa lună în acest semn, însoţit de Nodul Nord şi de Mercur, apoi, din 6 august, de micul benefic Venus, iar din 22, de Soare. O asemenea suită i se cuvine atotputernicului stăpân al Olimpului, care ne va ajuta, împreună cu escorta sa, să ne ocupăm de relaţiile cu colegii şi colaboratorii noştri, să ne punem la punct sănătatea, să ne îngrijim de animalele de companie.
Citeste tot articolul
UNTOLD - muzică la puterea zece
Abia risipite ultimele acorduri de la "Electric Castle", şi Clujul se pregăteşte din nou de petrecere. Un alt mare festival - UNTOLD - este gata de start. Inaugurat anul trecut, el a pornit în viaţă cu dreptul, câştigând din prima premiul pentru "Cel mai bun Festival European"
Citeste tot articolul