RODICA CULCER despre... Guvernul Cioloş, între ameninţări şi încurajări
Un partid sau o coaliţie de partide care deţine majoritatea locurilor din Parlament poate schimba oricând un guvern, printr-o moţiune de cenzură. După cum s-a văzut în 2012, pot face absolut ce vor, mai ales dacă nu au nici o jenă. PSD deţine, cu ajutorul ALDE, UNPR şi, la rigoare, UDMR, o majoritate confortabilă, cu care poate ameninţa credibil orice premier care nu-i convine.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 3-9 IUNIE
Sâmbătă, marea cruce mutabilă creează tensiuni, în special în viaţa nativilor din Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti. Există persoane care îi presează să ia decizii importante, pentru care unii nu se simt pregătiţi. Rugaţi-i pe cei pe care-i respectaţi să vă ghideze şi cereţi şi sfatul prietenilor, căci cu un astfel de ajutor, deciziile acestea, dintre care unele îndelung amânate, se pot dovedi în scurt timp salutare.
Citeste tot articolul
Crede, speră, iubeşte! Chiar şi în politică
Statul este un sistem de organizare politică. A fi împotriva Sistemului este, deci, totuna cu a fi contra statului, o structură obligatorie pentru autodeterminarea şi, uneori, supravieţuirea unei naţiuni. Dilema apare când avem de ales între a fi anti-sistem şi a accepta ca sistemul să fie anti-cetăţean. O dilemă care se conturează astăzi, din nou, tot mai mult, pe măsură ce "lupta anti-corupţie" avansează.
Citeste tot articolul
CARLA'S DREAMS - până unde merge inconştienţa?
2.000 de fani s-au strâns, vinerea trecută, la un mall din Piatra Neamţ, la concertul trupei basarabene Carla's Dreams. Trupă pe val, intrarea liberă, lumea s-a bulucit, făcând irespirabilă atmosfera din jurul scenei. La un moment dat, o persoană a leşinat din pricina căldurii şi, până ca organizatorii să se dezmeticească, a fost nevoie ca liderii trupei muzicale să oprească reprezentaţia, pentru a linişti lumea şi pentru a opri, din faşă, ceea ce putea degenera într-o mare tragedie.
Citeste tot articolul
Î.P.S. LAURENŢIU STREZA (Mitropolitul Ardealului) - "Biserica le-a ţinut ardelenilor şi loc de ţară"
Aşa cum fiecare ţinut din ţara noastră are un specific local, care ţine de cultură, tradiţii, obiceiuri, şi latura spirituală este specifică unei zone. Starea socială, evoluţia istorică a zonei respective se reflectă în spiritualitatea ei, în felul în care credincioşii, preoţii, se raportează la Dumnezeu. Românii spun despre ardeleni că sunt mai molcomi, mai aşezaţi.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SORINA - Iaşi, F. AS nr. 1216 - "De zece ani, mama are încontinuu dureri de cap"
Este posibil ca mama dvs. să sufere de o formă mai rară de cefalee, şi anume, cefaleea de tip Cluster, aflată în strânsă legătură cu unele substanţe chimice prezente în creier şi cu anumiţi nervi cranieni, care determină fenomenul de vasoconstricţie vasculară cerebrală. În esenţă, cefaleea Cluster (în ciorchine) este o afecţiune cronică ce poate să dureze toată viaţa şi pentru care nu se cunoaşte (încă) un tratament.
Citeste tot articolul
"Cu tratamentul d-lui Bogdan Victor, m-am vindecat de atrofie cerebrală difuză"
Mă numesc Ioana Ailenei, locuiesc în Vaslui, sunt o cititoare fidelă a revistei "Formula AS", în paginile căreia am găsit multe remedii naturiste. Aşa s-a întâmplat şi acum un an, m-am confruntat cu o boală căreia nu îi găsisem vindecarea, dar în cele din urmă, tot din paginile revistei am aflat de tratamentele d-lui Bogdan Victor, cu miraculosul Apisan Forte.
Citeste tot articolul
Reţete culinare cu rădăcini
Trăim în epoca dominaţiei absolute a medicamentelor de sinteză (chimice), uitând că în Antichitate, medicamentele se culegeau din natură, sub formă de plante, seminţe şi rădăcini. Au trecut mii de ani, agricultura a devenit ea însăşi industrie, o industrie poluată de îngrăşăminte şi adausuri chimice periculoase, care ne hrăneşte, omorându-ne lent. "Ce mâncăm mâine?", a devenit o întrebare alarmantă, pe care ar trebui să ne-o punem cu toţii, indiferent de vârstă sau de statut social.
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - MENOPAUZA
În anumite domenii, un deceniu înseamnă uneori o perioadă îndelungată, în decursul căreia destule lucruri se pot schimba. Mai ales în sănătate se observă frecvent o reorientare a opiniilor, deoarece activitatea de cercetare scoate la iveală mereu noi descoperiri. În anii '90, medicii foloseau încă, aparent cu multă convingere, terapia hormonală de substituţie, pentru combaterea simptomelor neplăcute ale instalării menopauzei, deşi numeroşi specialişti începuseră deja să-i conteste utilitatea.
Citeste tot articolul
Emoţiile şi sănătatea: BRANDON BAYS şi "Călătoria" sa vindecătoare
De la o vârstă fragedă, mi-am dat seama că viaţa mea înseamnă mai mult decât simpla existenţă în plan fizic. Am fost binecuvântată cu o bunică paternă extraordinară, absolventă de studii superioare şi care milita pentru drepturile femeilor în SUA. Ea m-a încurajat permanent să explorez dincolo de aparenţe sau de ceea ce aflu din cărţi, să-mi pun mereu întrebări şi să găsesc propriile răspunsuri.
Citeste tot articolul
Terapii mentale - Coerenţa cardiacă
Descoperită de cercetătorii americani, pornind de la un studiu de cardio-neurologie, coerenţa cardiacă a fost popularizată în Europa de celebrul şi regretatul doctor David Servan Schreiber, încă din anii 2000. Obiectivul metodei este de a reglementa armonios bătăile accelerate ale inimii, cu ajutorul respiraţiei.
Citeste tot articolul
Terapii mentale - SLĂBIŢI CU AJUTORUL IMAGINAŢIEI!
Încercaţi să vă imaginaţi că masa la care mâncaţi de obicei se află într-o "rezervaţie" de pace, un loc idilic, în care te simţi ocrotit şi în largul tău, în deplină siguranţă. În partea dreaptă, pe masă, aşezaţi în imaginaţie alimentele toxice şi grase. Prăjelile uleioase, feluri care plutesc în sos, macaroane înecate în brânză, prăjituri, într-un cuvânt, toate alimentele care ne tentează aşa de mult şi ne fac să ne îngrăşăm.
Citeste tot articolul
O floare miraculoasă: MUŞEŢELUL
Cu petalele albe prinse în jurul bănuţului auriu, muşeţelul înveseleşte şi luminează locurile prin care creşte. Dacă mai ţinem seama şi de mireasma dulce cu care îmbălsămează zilele calde de vară, e lesne de înţeles de ce este aşa de mult preţuit. Dar peste frumuseţe, Domnul a pus în planta mărunţică şi firavă un tezaur de sănătate şi sprijin pentru frumuseţea femeilor. Reţetele pe care vi le propunem sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, dar mai ales pentru tenul uscat, iritat.
Citeste tot articolul
Cum mănâncă alţii
O privire aruncată spre obiceiurile alimentare din câteva zone ale lumii ne ajută să ne inspirăm pentru a ne crea o dietă "personalizată", care să ne ajute să slăbim sănătos.
Citeste tot articolul
"Fenomenul" ŞINCA VECHE
O simplă căutare pe Google a numelui acestei localităţi declanşează o explozie de asemenea titluri, care mai de care mai bombastice şi ameţitoare. Se poate spune că s-a creat un adevărat fenomen "Şinca Veche", zona fiind zilnic vizitată de zeci de turişti veniţi din toată ţara.
Citeste tot articolul
Volohii din Ucraina - Chemarea inimii
De 5 ani, doi tineri misionari protestanţi se străduiesc să-i înveţe limba română, pe copiii volohilor din Transcarpatia ucraineană. Ce n-au făcut statul român, biserica ortodoxă sau asociaţiile caritabile din România, au făcut Gabriela şi Ioan Pătraş, o arădeancă şi un cernăuţean, care au devenit părinţi adoptivi pentru sute de copii de volohi.
Citeste tot articolul
Despre tainele albinăritului, cu terapeutul ION BOBESCU din Suştra, Timiş
Viaţa albinelor este cu adevărat fascinantă. Noi ştim despre ele destul de multe, dar cu siguranţă că nu ştim totul. E suficient să le urmăreşti o zi din viaţă, ca să devii captiv. Munca lor e un adevărat serial SF. Mierea pe care o mâncăm e adunată cu multe riscuri şi trudă, iar valoarea ei pentru sănătate este inestimabilă.
Citeste tot articolul
Fântânarul
Când tatăl lui se întorcea noaptea, târziu, de la mină, îl trimitea în pădurea de lângă casă, cu un canceu mare de porţelan, ca să-i aducă apă proaspătă de la izvorul ce nu seca niciodată. Îi plăcea cum se aude pârâul în noaptea pădurii. O singură dată a auzit clar cum apa îl strigă pe nume. A ştiut atunci că viaţa îi este pecetluită.
Citeste tot articolul
CARMEN AVRAM - "Întotdeauna m-am gândit la mine ca la un cal de cursă lungă"
E atât de ocupată şi de pasionată de ceea ce face, încât şi-a cumpărat o canapea, ca să poată dormi la birou. Aţi citit bine. Carmen Avram, unul dintre cei mai talentaţi şi serioşi realizatori TV, nu face niciun compromis când vine vorba de munca ei. Încăpăţânată, ca orice ardeleancă, tenace şi perfecţionistă, a reuşit să transforme emisiunea În premieră, difuzată pe Antena 3, într-o insulă de normalitate, bun simţ şi profesionalism.
Citeste tot articolul
NICOLAE SAVA - restaurator şi pictor de biserici - "Ăştia suntem noi, stăm toată viaţa cu faţa la perete şi cu inima la Dumnezeu"
Restauratorul adevărat se conduce după "Carta de la Veneţia". Acolo, primul punct este "primum non nocere", adică să nu faci rău picturii sau obiectului. Acelaşi imperativ ca şi în medicină. De fapt, este o mare asemănare între restaurare şi medicină. Şi opera de artă trebuie dusă la doctor.
Citeste tot articolul
Întâmplări adevărate - MORŢII VII
Sfârşitul vieţii bietului om este moartea. Semne ale acesteia sunt: oprirea bătăilor inimii şi, cauzată de ea, oprirea circulaţiei sângelui, oprirea respiraţiei, a oxigenării sângelui etc. Dacă aceste simptome depăşesc trei minute, atunci creierul, neprimind sânge oxigenat, încetează să mai funcţioneze, intră în descompunere şi are loc intrarea în putrezire a tuturor organelor corpului, a întregului organism.
Citeste tot articolul
Între SF şi realitate - AURUL DIN CER - Minele din spaţiul extraterestru
Mileniul trei se confruntă cu o problemă din ce în ce mai acută. Simultan cu creşterea greu de controlat a populaţiei mondiale, epuizarea resurselor naturale terestre pare inevitabilă. Pentru a se evita prăbuşirea civilizaţiei industriale, trebuie găsită o soluţie. Foarte mulţi oameni, simpli visători sau cercetători, încep să-şi întoarcă ochii spre cer, mai ales spre asteroizii sistemului solar.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII IUNIE
Începutul lui Iunie este descris de o configuraţie astrologică temută: marea cruce cosmică. Este vorba despre planetele dispuse în Gemeni (Soarele şi Venus), Fecioară (Jupiter şi Nodul Nord), Săgetător (Saturn retrograd) şi Peşti (Neptun). Aceste patru semne sunt principalele expuse tensiunilor generate de această configuraţie, care le cere să ia decizii capitale.
Citeste tot articolul
Festivalul imitatorilor muzicali - HeyDay Festival
Chiar dacă vremea este încă rece şi capricioasă şi vara nu prea poate să-şi intre în drepturi, organizatorii de muzici au dat drumul festivalurilor în aer liber. La finalul acestei săptămâni, de exemplu, în Capitală, puteţi merge timp de trei zile, pe 27, 28 şi 29 mai, în Parcul Izvor, pentru HeyDay. Este primul festival internaţional omagial din Bucureşti. Poate vă întrebaţi ce înseamnă asta?
Citeste tot articolul