Trupă pe val, intrarea liberă, lumea s-a bulucit, făcând irespirabilă atmosfera din jurul scenei. La un moment dat, o persoană a leşinat din pricina căldurii şi, până ca organizatorii să se dezmeticească, a fost nevoie ca liderii trupei muzicale să oprească reprezentaţia, pentru a linişti lumea şi pentru a opri, din faşă, ceea ce putea degenera într-o mare tragedie. Iar cum organizatorii n-au fost în stare să facă mai mult decât să aducă două baxuri de apă minerală, de jumătate de litru, iar copiii din public continuau să leşine pe capete, tot băieţii din trupă au fost cei care au luat decizia de a încheia, brusc, spectacolul, şi de a-i coordona pe oameni să iasă, în bună ordine, din sală, fără să se panicheze şi să ajungă, Doamne fereşte!, să se calce în picioare. Imediat ce lumea a fost evacuată, muzicienii din Republica Moldova au mers şi au făcut plângere la Poliţie pe numele organizatorilor concertului, prilej cu care s-a descoperit că aceştia din urmă, reprezentanţii mall-ului care găzduia spectacolul, nici măcar nu solicitaseră autorizaţiile necesare unui concert de asemenea anvergură. Unde mai pui că, în mod normal, locul de desfăşurare al manifestaţiei muzicale nu permitea, nicicum, prezenţa a mai mult de câteva sute de fani!
Toate astea se întâmplă în România, în mai 2016, la doar şase luni după tragedia din clubul Colectiv! Locuri improprii unor evenimente de masă, superficialitate grosolană în asigurarea unui minim de măsuri de prevenţie, lipsa unor avize şi autorizaţii, dorinţa sălbatică de a face profit cât mai repede şi cât mai uşor au ucis, deja, peste 60 de tineri în Colectiv. Mulţi s-au luat atunci de cap, când au realizat că au girat ei înşişi evenimente de acelaşi fel şi s-au retras din afaceri de acel gen. S-au schimbat de atunci un guvern, au căzut miniştri, scandalul a răbufnit şi mai tare (atunci când s-a aflat că mulţi dintre cei care au ieşit pe picioare din Colectiv au murit cu zile, ulterior, din pricina unor infecţii dobândite în spitale, în care instrumentarul pentru intervenţiile medicale şi doctorii curanţi se dezinfectează, de ani de zile, cu substanţe diluate chiar şi de câteva mii de ori!). Şi totuşi, în condiţiile astea, lumea continuă să organizeze evenimente "pe genunchi", pe modelul "merge şi aşa". Asta nu mai e de mult neatenţie, nu mai intră la capitolul "scăpări" organizatorice. Ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ şi se întâmplă, de bună seamă, şi în alte părţi ale ţării, e, pur şi simplu, inconştienţă criminală. La fel şi în cazul Hexi Pharma, unde, în plin scandal, care implică o ţară întreagă şi care aruncă responsabilitatea sistemului medical pentru mii şi mii de morţi suspecte în spitale, fostul ministru al Sănătăţii nu-şi găsise altceva de făcut decât să încerce o muşamalizare, în spatele unor cifre şi analize abil învârtite...
A fost nevoie de nişte băieţi din Basarabia, ca să vină şi să ne servească o lecţie de responsabilitate şi de umanitate. Până la urmă, tot de noi depinde să oprim "muzica" şi să mergem la secţia de poliţie ori de câte ori ne simţim lezaţi de inconştienţa din jur, exact cum au făcut cei de la Carla's Dreams. Măcar noi să nu ne mai înşelăm că "merge şi aşa".