RODICA CULCER: În aşteptarea unor "minuni"
Miza principală a tuturor zbaterilor actuale din PSD este asigurarea succesiunii actualei conduceri, în vederea securizării reţelei de baroni şi oameni de afaceri penali, care alcătuieşte infrastructura partidului. Valeriu Zgonea pare să joace pentru Victor Ponta, care nu se împacă, probabil, cu poziţia de simplu membru şi încearcă să-l saboteze, nu numai pe Liviu Dragnea, ci şi întreaga sa garnitură de candidaţi în alegerile locale din 5 iunie.
Citeste tot articolul
Săptămâna 6-12 mai
Luna nouă din Taur se împlineşte pe cerul din seara de vineri. Taurii, Fecioarele, Capricornii, Racii şi Peştii au toate motivele să se bucure de efectele acestei Luni noi, care anunţă o perioadă de confirmare a justeţii unor decizii, asupra cărora au avut unele îndoieli. Călătoriile şi studiile rămân grevate de cei doi malefici, Marte şi Saturn, care ne pot face să plătim pentru pregătirea insuficientă, în cazul studiilor, sau graba, ce ne poate face să uităm acasă documente de care mai apoi avem nevoie în cazul călătoriilor.
Citeste tot articolul
Eurovision-ul şi "Cântarea României"
E doar una dintre ştirile despre România care au făcut înconjurul lumii în ultimele zile: Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007. Una dintre consecinţele directe ale deciziei EBU este eliminarea ţării noastre din cadrul binecunoscutei competiţii muzicale Eurovision, ediţia 2016.
Citeste tot articolul
DOINA IŞFĂNONI - cercetător la Muzeul Satului din Bucureşti - "Românii se întorc la rădăcini"
Învierea se apropie. O spun copacii, iarba, florile, natura toată. Pentru noi, românii, timpul acesta, în care aşteptăm şi ne gătim de Paşte, este la fel de important ca sărbătoarea în sine. Ne primenim până în adâncul sufletului, pentru ca în noaptea Învierii să primim uriaşul dar al Luminii. Pregătirile din Săptămâna Mare a Paştilor şi zilele sărbătorii, sunt însoţite la români de rituri străvechi, multe de dinainte de creştinism.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru BOGDAN V. - Suceava, F. AS nr. 1212 - "Am fost diagnosticat cu laringo-traheită recidivantă"
Laringo-traheita recidivantă este o inflamaţie cronică nespecifică, cu evoluţie prelungită, la nivelul laringelui şi traheii, care se manifestă cu: disfonie (răguşeală), fonastenie (oboseala vocii), rezastenie (oboseala vocii la cântat), afonie (voce fără timbru), tuse seacă, iritativă, parestezii, uneori dispnee (lipsa de aer). Laringo-traheita cronică recidivantă este frecvent întâlnită, în mod deosebit la bărbaţi, care sunt mai expuşi factorilor iritativi favorizanţi: fum de ţigară, alcool, noxe profesionale (gaze şi vapori toxici, praf).
Citeste tot articolul
"Mulţumesc domnului Bogdan Victor pentru vindecare. Trăiască «Apisan Forte»!"
Din minunata revistă "Formula AS" (felicit cu această ocazie întreaga redacţie, pentru toate articolele publicate, în special pe teme medicale, care sunt de un real folos în diverse boli) am aflat de adevăratul elixir "Apisan Forte", al d-lui Bogdan Victor, precum şi de tratamentele recomandate de dânsul în diverse afecţiuni.
Citeste tot articolul
Masa de Paşte
Plăcintă cu păstrăv afumat. Se amestecă făina cu drojdia, sarea şi zahărul, se adaugă 180 ml de apă călduţă şi se frământă aluatul, până se desprinde de pe margini (eventual se mai adaugă apă sau puţină făină). Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la căldură, circa 30 de minute. Se spală ceapa verde, se curăţă şi se taie rondele. Peştele spălat şi zvântat se taie bucăţele şi se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie...
Citeste tot articolul
Descifraţi mesajele corpului: INIMA
Situată în partea stângă a pieptului, inima este formată dintr-un muşchi numit miocard, care închide două părţi distincte, separate de către peretele intraventricular. Fiecare jumătate are două cavităţi: atriile şi ventriculele. Partea stângă trimite sângele neoxigenat către plămâni, iar partea dreaptă primeşte de la plămâni sângele oxigenat. Circulaţia sângelui se face întotdeauna în acelaşi sens.
Citeste tot articolul
CINCI ALIMENTE MIRACULOASE: germenii de grâu, drojdia de bere, polenul, iaurtul şi pătrunjelul
Le numim "alimente miraculoase" pentru că ele contribuie la asigurarea sănătăţii, la conservarea tinereţii, la menţinerea unor ani plini de forţă şi la păstrarea voioşiei în existenţa noastră. Această triplă virtute se datorează bogăţiei lor în vitamine naturale, în elastaze, în acizi aminaţi rari, în săruri minerale, în oligoelemente indispensabile. Aceste alimente-miracol sunt: 1) germenii de grâu şi grâul germinat, 2) drojdia de bere, 3) pătrunjelul, 4) iaurtul, 5) polenul.
Citeste tot articolul
Liniştea cea de toate zilele
Comandaţi-vă din când în când: "Stop!" . Şi folosiţi sugestiile noastre! Veţi obţine nişte mici momente de linişte, care pot dărui trupului şi sufletului o nouă forţă. Ele se pliază exact pe timpul pe care tocmai îl aveţi dvs. la dispoziţie: mergând de la numai un minut şi până la trei ore.
Citeste tot articolul
Drenajul limfatic
Doamnele care vor să aibă tenul întins, mai ales primăvara, când soarele le bate direct în obraz, nu trebuie să ocolească drenajul limfatic. Acesta are ca scop accelerarea scurgerii limfei şi astfel dispare aspectul obosit, "buhăit" şi umflat al tenului, care devine ferm, cu piele luminoasă şi întinsă, iar cearcănele se reduc. Faceţi în fiecare zi 5 minute de masaj, în faţa oglinzii, cu rezultate care se vor vedea repede.
Citeste tot articolul
Dieta asiatică
La asiatici, obezitatea e o raritate, la fel şi bolile cardiovasculare şi diabetul. Secretul îl reprezintă alimentaţia. Verificată în timp, sănătoasă, dieta asiatică ajută să slăbiţi în 7 zile, până la 3-4 kilograme. În fiecare din cele 7 zile aveţi voie următoarele alimente...
Citeste tot articolul
În Munţii Neamţului, aşteptând Învierea
În jurul Ceahlăului oamenii şi natura aşteaptă împreună Învierea. Peste satele vechi, cu case ca din poveşti şi grădini înflorite, pare că s-a revărsat lumina Raiului. Inimile oamenilor, pline de credinţă şi bunătate, văile line şi domoale, toate te îndeamnă să-ţi deschizi sufletul şi să te laşi cuprins de această pace a Munţilor Neamţului.
Citeste tot articolul
Vechi obiceiuri de Paşti - ŢURU
Era doar un puşti când a auzit prima dată de jocul acesta. Îl jucase cu ţânci de seama lui, în satul unde-şi petrecuse copilăria, dar aici, în oraş, părea ceva diferit. Pe străduţa scurtă, cât vreo cinci gospodării, ce coboară liniştit până-n malul apei, jocul copilăriei părea a prinde o aură solemnă. Şi, sigur, aşa şi trebuia să fie, o simţea cumva, din moment ce, iată, în chiar ziua de Paşti, după ce ieşeau de la biserică, toată suflarea Mediaşului venea aici, ca să-i vadă.
Citeste tot articolul
COSTEL VASILESCU - "Stai, domnule! Chiar nu mai ştie nimeni ce-i aia muzică lăutărească?"
"Aşa e, muzica lăutărească s-a termenat! Nu se mai cântă muzică aşa curat, frumos, cum se cânta odată, cum cântau fraţii Gore, Romica Puceanu... S-a trecut la altceva, prea multe variaţii, prea multe influenţe turceşti, sârbeşti, bulgăreşti. S-a ajuns la capăt."
Citeste tot articolul
Trei minuni
Minunea s-a întâmplat în frumoasa primăvară a anului 1952. În urma unei răceli, am făcut complicaţii la plămânul stâng şi am fost internată în spital, cu diagnosticul de hemoptizie. Eram căsătorită, aveam doar douăzeci de ani şi o fetiţă de doi ani. După investigaţii, mi s-a găsit la baza plămânului stâng o cavitate mică şi lichid de un lat de palmă. Eram atât de slăbită, încât nu puteam merge decât însoţită. Gândul la copil, că va rămâne fără mamă, mă durea cumplit.
Citeste tot articolul
"Să ne bucurăm de Sărbătorile Paştelor, aşa cum făceam acasă în România"
În fiecare an, ca orice bun creştin, cu emoţie, speranţă şi bucurie, aştept Paştele, această sărbătoare ce ne picură în suflet linişte şi lumină. Ca orice bun creştin mă străduiesc să am şi eu tot ceea ce trebuie pe masă, de sărbători. Vreau să-i ştiu pe toţi cei dragi sufletului meu că se bucură de Învierea Domnului şi să încercăm împreună să mergem mai departe, să înfruntăm viaţa asta, cu toate neajunsurile, capcanele şi neliniştile ei.
Citeste tot articolul
Dr. DAN M. FĂRCAŞ - "Cheia spre vindecare e acceptarea!"
Am învăţat că răspunsul la întrebările noastre se găseşte în noi, că dacă facem toate demersurile să îl căutăm, cu siguranţă îl vom găsi. Şi că găsindu-l, vom găsi vindecarea, mântuirea şi desăvârşirea. Pentru că vindecare asta înseamnă: să accezi pe o treaptă superioară, să devii mai bun, mai curat, mai înţelept şi mai aproape de semenii tăi. Cine merge până la capăt, găseşte întotdeauna răsplata. Sunt convins că va veni o zi când, fiindcă lecţia va fi învăţată, o să mă despart de tot de Domnul Parkinson.
Citeste tot articolul
Părintele FABIAN ANDREI: "Nu-mi văd viaţa altfel, decât în slujba lui Dumnezeu"
Potrivit legendelor, Ceahlăul era un munte sfânt încă din vremea dacilor, căci pe vârful său, străbunii noştri obişnuiau să facă slujbe închinate divinităţii. Mai aproape de zilele noastre, Ceahlăul s-a sfinţit însă în mod real prin nenumăraţii şi, deseori, neştiuţii sihaştri care au trăit în cotloanele sale şi care vieţuiesc şi astăzi pe stâncile lui. De altfel, toponimia zonei demonstrează că aici au fost, din cele mai vechi timpuri, oameni cu viaţă sfântă.
Citeste tot articolul
Obiceiuri populare de Paşti
La români, fiecare sărbătoare este însoţită de ritualuri străvechi, de practici specifice, nerepetabile cu alte ocazii. Şi nicio altă sărbătoare din calendarul popular nu este atât de bogată în tradiţii ca Paştele. Toate aceste obiceiuri, păstrate cu sfinţenie şi duse mai departe din generaţie în generaţie, ne redeşteaptă în suflete emoţiile copilăriei. Pregătirile din Săptămâna Mare, începând cu gătirea casei şi vopsitul ouălor, pregătirea colacilor şi a coşului cu bucate dus la biserică pentru a fi sfinţit aprind în noi amintiri cu miresme proaspete şi curate...
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII MAI
Planetele aflate în zodiile de pământ desenează o configuraţie tare prietenoasă, numită trigon regal. Soarele, Mercur, Venus, Jupiter şi Pluton conspiră toate să ne meargă bine pe plan material. Însă pentru că trei dintre ele sunt retrograde, ar fi bine să ne ocupăm mai întâi de chestiunile rămase în aer, care pot fi reluate şi finalizate mulţumitor. În jur de 7 mai este perioada în care ne reuşesc cel mai uşor planurile legate de obiective concrete.
Citeste tot articolul
Un concert de zile mari:"MAROON 5" la Bucureşti
Creată în Los Angeles de nişte elevi de liceu, la finele anilor '90, trupa Kara's Flowers (numele de debut) a ajuns cunoscută în întreaga lume abia după ce s-a redenumit şi redefinit în 2001, devenind Maroon 5. Alcătuită la începuturi din: Adam Levine (solist), Jesse Carmichael (clape, chitară ritmică şi voce), Mickey Madden (chitară bas), James Valentine (chitară principală şi voce) şi Ryan Dusick (percuţie) - trupa a luat cu asalt topurile americane, apoi şi pe cele mondiale, chiar de la primul lor album - Songs About Jane (2002).
Citeste tot articolul