Orez basmati (şi nu din cel care fierbe repede, cu bobul mic) - are puţine calorii, dar oferă energie, satură, elimină apa în exces din ţesuturi.
Se fierb în apă 300 g de orez, la foc mic, timp de 20 de minute. Se adaugă şi un pic de sare şi o linguriţă de untdelemn. Se împarte în 2-3 porţii, care se consumă de-a lungul unei zile. Nu depăşiţi cantitatea de 300 g pe zi.
Legume - uşor înăbuşite (în puţină apă, nu în ulei), sau crude, sunt un ajutor preţios în lupta cu kilogramele.
Consumaţi ardei gras, fasole verde, dovlecei, vinete, ceapă, roşii, castraveţi, praz, bame, salată verde, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfeclă, varză, napi, ridiche albă, ciuperci, dovleac - în orice cantitate. Nu se adaugă niciun fel de grăsime.
Peşte - sursă de proteine, ajută la arderea caloriilor, prin sporirea metabolismului.
Consumaţi peşte fiert, la grătar, sau marinat - somon, ton, macrou, sardine, heringi etc. - nu mai mult de 300 g pe zi, împărţit în 2 porţii.
Condimente - stimulează digestia şi arderea grăsimilor.
Adăugaţi la orez, legume şi peşte, după preferinţă: ghimbir, ardei iute, muştar, hrean, coriandru, piper.
Ceai verde - "topeşte" grăsimea, şi reduce pofta de mâncare.
Beţi zilnic 2-3 ceşti, după mese.
În continuare, pentru a mai slăbi, ţineţi "varianta prescurtată" a dietei, adică 2-3 zile pe săptămână.