"Ploi de aur" peste România
Retragerea "temporară" a lui Victor Ponta de la conducerea PSD-ului este rezultatul unui calcul. Politicianului cercetat de Justiţie nu i-a păsat de comandamentele morale (care în democraţiile consolidate sunt criterii absolute pentru orice carieră în domeniu) şi nici de regulamentul conţinut de statutul propriului partid. Ponta a făcut o mişcare cu "bătaie lungă", chiar dacă socotelile de moment nu au fost tocmai exacte.
Citeste tot articolul
O veste de milioane: Mugur Isărescu, şef peste Guvern!
Şeful Băncii Naţionale a României, guvernatorul Mugur Isărescu, va avea puteri mai mari decât până acum, ca urmare a aprobării, în şedinţa de Guvern de miercuri, a proiectului de lege privind Supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional. Guvernatorul BNR va conduce, astfel, o structură nouă, un Comitet care va avertiza Guvernul ori de câte ori deciziile acestuia ar pune în pericol stabilitatea financiară a ţării.
Citeste tot articolul
Ia 500 de euro la hectar şi nu-ţi mai tăia pădurea!
În ceasul al 12-lea, în contextul în care pădurile sunt hăcuite "la ras" de mafia transnaţională a lemnului, Ministerul Mediului încearcă să ridice un zid împotriva îmbogăţiţilor peste noapte, cu lemn luat din pădurile cu funcţie de protecţie sau care sunt incluse în Natura 2000. Soluţia? O compensaţie de 500 de euro la hectar pe an, celor care nu mai taie!
Citeste tot articolul
MARIAN VERZEA - "De peste 30 ani, institutul de la Fundulea asigură aproximativ două treimi din pâinea ţării, prin soiurile de grâu create"
Institutul a fost înfiinţat la 1 ianuarie 1957, ca Institut de Cercetări pentru Cultura Porumbului (ICCP), iar din anul 2007, denumirea unităţii este Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea (INCDA). Este cel mai mare institut de cercetări agricole din ţară, a avut şi are misiunea să efectueze cercetări asupra unora din cele mai importante culturi (cereale, leguminoase pentru boabe, plante tehnice şi furajere).
Citeste tot articolul
Răspuns pentru OANA VORNICEASA - Târgu Jiu, F. AS nr. 1174 - "Fetiţa mea are diaree cronică hemoragică"
"Boala inflamatorie a intestinului" este un termen utilizat de obicei pentru a descrie două afecţiuni asemănătoare, care implică tractul gastro-intestinal şi a căror cauză nu a fost deocamdată identificată, boala Crohn şi colita ulcerativă. Spre deosebire de boala Crohn, care poate afecta orice porţiune a tractului intestinal, colita ulcerativă (cazul fetiţei dvs.) este localizată doar la nivelul colonului şi reprezintă un proces patologic cronic, în care o reacţie inflamatorie, caracterizată prin mici ulceraţii şi abcese de dimensiuni reduse, se produce la nivelul stratului intern al colonului.
Citeste tot articolul
"Cu preparatul d-lui Liciu, am scăpat de trei fibroame uterine"
Vreau să încep prin a vă mulţumi pentru că datorită produsului naturist PROPOLICIUM, conceput de d-l Liciu, am scăpat, la vârsta de 62 de ani, de fibroamele uterine (trei) pe care le aveam de foarte mulţi ani. Medicii consultaţi mi-au spus că nu există alt tratament decât chirurgical.
Citeste tot articolul
Leacuri cu rouă
În zorii dimineţii şi la miezul nopţii, iarba, florile şi frunzişul copacilor sunt binecuvântate cu mărgeluţe cristaline de rouă. În timpurile străvechi, oamenii socoteau roua un dar ceresc oferit de către Lună şi Soare, a căror energie luminoasă absorbită de apă dobândea proprietăţi magice. Femeile îşi spălau chipul cu rouă, pentru a-şi păstra frumuseţea şi sănătatea, iar bărbaţii o beau ca pe o poţiune dătătoare de vigoare şi virilitate.
Citeste tot articolul
Hapuri cu soare
Soarele este un adjuvant redutabil în lupta noastră cu bolile. În lumea de azi, atât de industrializată şi super-tehnologizată, sunt milioane de bolnavi care, dacă ar cunoaşte adevărata forţă terapeutică a radiaţiei solare, nu ar mai avea nevoie de medicamente agresive sau de proceduri medicale costisitoare şi ineficiente. Soarele este un medicament, un remediu extrem de puternic, ce acţionează nu doar la nivelul pielii, ci al întregului organism, şi chiar asupra psihicului.
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - ARTROZA
Boală invalidantă, artroza începe cu un disconfort ce pare banal la început, pentru ca mai târziu să se manifeste prin dureri cronice, tumefieri, reducerea mobilităţii articulaţiilor şi anchilozarea lor. Ea este provocată de o multitudine de cauze, printre cele mai frecvente numărându-se uzura articulară apărută ca urmare a unei artrite (inflamaţie provocată, la rândul ei, fie de o infecţie microbiană, fie de o dereglare metabolică), dar şi de osteoporoză sau o suprasolicitare permanentă a articulaţiilor, din pricina greutăţii corporale exagerate.
Citeste tot articolul
Un ospăţ pentru Domnul Creier
Pentru a-şi putea îndeplini în bune condiţii sarcinile, materia cenuşie are nevoie de energie. Deşi creierul nostru nu cântăreşte mai mult de 2-3% din greutatea corpului, el are nevoie de 20% din energia pe care o înmagazinăm zilnic prin alimentaţie. Ce mâncăm ne influenţează decisiv starea de spirit cotidiană. Anumite alimente ne ajută să asimilăm mai uşor, să fim mai rezistenţi la muncă, ne ajută să gândim mai repede şi să ne concentrăm mai bine.
Citeste tot articolul
Apa de mare
Efectele de înfrumuseţare ale apei de mare sunt cunoscute de secole, ea fiind inclusă în sute de reţete. Mai nou, multe firme de prestigiu şi cabinete cosmetice o încorporează în produsele şi tratamentele lor, pentru calităţile ei detoxifiante, revitalizante, energizante, antiinflamatoare şi antiseptice.
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu fasole verde!
Dintre toate legumele verii care ne aterizează în farfurii, cea mai bună pentru lepădat kilogramele este fasolea verde, fiindcă acţionează "direct" asupra grăsimilor. Incluse zi de zi în ciorbe sau mâncăruri uşoare, păstăile au, în plus, avantajul că "umplu" stomacul, uşurând, astfel, chinul slăbitului.
Citeste tot articolul
Sfaturi practice
Perdelele se spală uşor şi-şi recapătă culoarea, dacă le ţinem câteva ore în apă rece, apoi le spălăm în apă caldă cu detergent, şi le clătim în apă călduţă. Ele se spală prin agitare sau prin presare, fără să le frecăm. Se vor întinde la uscat nestoarse. Nu se şifonează.
Citeste tot articolul
Cei 7 pitici din Rozavlea
Am ajuns în Maramureşul vechi, de dincolo de Gutâi, pe urmele unei poveşti cu pitici cântăreţi, călători prin Europa. Coborâtă parcă din vremuri medievale, istoria piticilor din Rozavlea a ajuns subiect pentru romane de succes şi scenarii de filme. În locul Albei ca Zăpada, apare însă unul dintre cei mai urâţi şi blestemaţi oameni ai veacului XX, odiosul doctor Josef Mengele de la Auschwitz, cunoscut şi sub numele de "Îngerul Morţii".
Citeste tot articolul
Locul unde Dumnezeu te ţine pe palme - VALEA VERDE
Repetând sintagme uzate, se poate spune că şi la Valea Verde, în inima Apusenilor, e un colţ de rai românesc. Nu un rai cu îngeri şi heruvimi, ci un rai cu oameni cât se poate de vii şi frumoşi. Băştinaşi sunt moţii, aflaţi aici de-o viaţă, lângă care s-au aşezat, rânduri, rânduri de oameni veniţi din alte colţuri de ţară sau chiar din alte colţuri ale pământului. Tot vin, şi tot vin...
Citeste tot articolul
IUBIRI DE VARĂ
Eram deja un copac bătrân când i-am întâlnit. I-am văzut de departe, când nu erau decât nişte mogâldeţe pierdute prin fân, singurii care găsiseră poteca ce ducea la mine. Urcau. Creşteau. Îi vedeam tot mai bine. Un om ea şi un om el, prinşi unul de altul cu crengile lor albe şi ciudate, nişte fiinţe subţiri, singure, păşind, strălucind, făcându-se tot mai mari, mai vii, mai clare. Oameni.
Citeste tot articolul
Feţele fericirii
Când, copil fiind, plecam în vacanţă la bunici, într-un sat de munte de pe Valea Buzăului, tremuram de fericire. Dar bunicii erau şi mai fericiţi. Sosea "fata"! Le curgeau lacrimile şi râdeau. Îi durea ceva? Fericirea! Şi tot ea o făcea pe bunica să zburde pe uliţele satului, spunând în dreapta şi stânga că "fata" a reuşit la facultate. Se mirau femeile în porţi: oare ce producea atâta bucurie? Bunica ştia.
Citeste tot articolul
TIBERIU ALBU - "În coşul ăsta mare, care e Bucureştiul, e imposibil să nu găseşti ce-ţi doreşti"
Da, m-am ţinut de cuvânt, şi acum, când vorbim, ai în faţa ta un bucureştean. Uşor nu a fost, am reflectat asupra deciziei, căci, sincer, ideea mă îngrozea. "Doamne, îmi spuneam, o să ajung într-un loc mare, şi o să fiu iar singur cuc!". Noroc că, pe perioada concursului, mă cunoscusem cu Alex Porro, unul din membrii trupei de backing vocals care au cântat pe scena concursului. Întâlnirea asta întâmplătoare cu el s-a transformat într-o bună şi trainică prietenie. Alex mi-a susţinut planul de a mă "transborda" în Capitală, ba chiar s-a oferit să mă ajute cu orice poate, şi-aşa, bazându-mă pe el, am zis "Bine. Hai că vin!".
Citeste tot articolul
MARCUS MILLER - "Am crescut ascultând Beethoven, până ce am descoperit funk-ul"
În plină glorie, Miles Davis, unul din giganţii muzicii postbelice, a uimit o lume întreagă interpretând, pe trei albume, cântecele scrise de un tinerel: MARCUS MILLER. La treizeci de ani de atunci, "puştiul” genial a devenit, la rândul său, un muzician cu o carieră fabuloasă. Premii peste premii, colaborări cu marile staruri ale planetei, 20 de albume solo... Pe 3 iulie, în seara de deschidere a Festivalului Jazz TM, câteva mii de timişoreni au admirat un Marcus Miller dezlănţuit, într-unul din concertele memorabile ale acestui an.
Citeste tot articolul
REGHINA BLIDARU - "Orice fir de iarbă înfipt de Dumnezeu în pământ are puterile lui, ca şi omul"
Sfârşit de iulie. O vară mai fierbinte ca toate care-au fost. Sunt în satul Varlaam, la poalele Munţilor Buzăului, aproape de confluenţa râurilor Bâsca Mică şi Bâsca Mare, unde apele se amestecă şi curg vijelios printre pietre, spre vale. De jur-împrejur, dealurile par înlemnite în aerul încins de dogoarea soarelui. Poteca pe care merg e plină de fluturi nebuni şi de sute de flori, una mai delicată ca alta. Curcubeul de culori şi mirosuri îmi poartă paşii către căsuţa unei femei, cunoscută în sat ca păstrătoare a tainelor tămăduirii cu plante.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
De-a lungul vieţii, mi s-au întâmplat multe lucruri care pentru mine au fost adevărate minuni, deşi multora poate nu li s-ar părea destul de "spectaculoase". Încă din copilărie am fost salvată din câteva posibile accidente grave, dar abia mai târziu mi-am dat seama că îngerul meu păzitor m-a vegheat întotdeauna. Mai târziu, când am învăţat să mă rog, am primit ajutor pentru multe din necazurile pe care viaţa ni le-a pus înainte, atât mie, cât şi familiei mele.
Citeste tot articolul
De ce l-au adoptat dacii atât de repede pe Hristos?
Suntem creştini de când ne ştim şi ni se pare firesc să fie aşa. Dar oare de ce noi am fost printre primii în Europa care am adoptat noua credinţă a lui Hristos? De ce mare parte a Europei a fost creştinată cu sabia, după mai multe secole? De ce slavii au devenit creştini abia prin secolele IX-X, germanii, scandinavii şi anglo-saxonii la fel, după aproape o mie de ani, ungurii tot în secolul X, ca să nu mai vorbim de letoni, creştinaţi în secolul XIII, sau de lituani, abia în secolul al XIV-lea?
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII AUGUST
Ultimele zile petrecute de Venus (retrograd) şi Jupiter în Leu, sunt însoţite de o serie de aspecte favorabile iubirii, creativităţii, distracţiei şi plăcerilor. Din 3 şi până pe 8 august, norocul ne însoţeşte, venind uneori pe neaşteptate, de parcă soarta s-a decis să ne dea o a doua şansă de-a fructifica oportunităţi pe care le-am crezut pierdute. De noi depinde să nu ratăm de astă dată, dar pentru asta trebuie să avem atenţia trează şi să ne mişcăm repede.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 7-13 AUGUST
Mercur cel uşor de picior intră în weekend în Fecioară, zodie pe care o stăpâneşte, parcă pentru a pregăti intrarea triumfală a marelui benefic, Jupiter, în aceeaşi zodie, fenomen care se produce miercuri. Mercur în Fecioară ne orientează comunicarea către subiecte de ordin practic, relaţiile de muncă şi sănătatea trec în prim-plan. Jupiter se îngrijeşte să nu ne pierdem în detalii, oferindu-ne o imagine de perspectivă asupra lucrurilor pe care dorim să le întreprindem în privinţa muncii şi îngrijirii personale, până pe 10 septembrie, anul viitor.
Citeste tot articolul
Olandezul care zboară pe muzică: JAN AKKERMAN
Pe 20 august, la Hard Rock Cafe din Capitală, vă dă întâlnire unul dintre cei mai mari chitarişti din toate timpurile - Jan Akkerman. Născut în Olanda, Jan nu a avut parte de promovarea înfocată şi adeseori agresivă de care se bucură artiştii americani, dar a reuşit, totuşi, să se impună pe piaţa muzicală internaţională şi chiar să ajungă în fruntea listei cu mari chitarişti.
Citeste tot articolul