Un top ruşinos
Un sondaj publicat acum o lună de revista "Reader's Digest" şi realizat în zece ţări europene plasează România pe ultimul loc în topul încrederii în cetăţenii ei. Pentru o ţară ce aspiră la integrarea organică în UE (şi care are peste trei milioane de cetăţeni care muncesc în ţările acesteia), imaginea este catastrofală. Românii şi România sunt respinşi de peste 74% din europeni.
Citeste tot articolul
Aşa nu: "Modelul Budapesta"
Sunt deja ani de când Ungaria propune scenei europene o linie politică "exotică". Nenumărate schimbări peste noapte ale Constituţiei, îngrădiri aduse libertăţii presei şi libertăţii de exprimare, o aroganţă manifestă în raport cu partenerii europeni şi transatlantici, de la Fondul Monetar Internaţional la Comisia Europeană sau Parlamentul European.
Citeste tot articolul
Comisia Europeană are grijă de sănătatea românilor...
Potrivit site-ului Euractiv.ro, Comisia Europeană a lansat, în urmă cu câteva zile, procedura de infringement (pedepsire pentru încălcarea unei directive europene) împotriva României, deoarece ţara noastră nu îşi protejează cetăţenii de poluarea cu particule fine de praf.
Citeste tot articolul
MIHAIL NEAMŢU - "România este un actor esenţial pentru americani"
E uşor să spui despre cineva că e nebun, doar pentru că nu îl înţelegi. Eu cred că Vladimir Putin este un om lucid, care a reuşit să ţină Rusia într-o zonă de relevanţă geopolitică timp de peste 15 ani. El a renăscut visul unei Rusii puternice, şi aici calculele sale au fost validate. De Rusia se ţine cont acum mult mai mult decât în anii '93-'94, când Elţîn era la putere.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru TEODORA FILIMON - jud. Harghita, F. AS nr. 1135 - "Mama a fost diagnosticată cu fibrom uterin"
În primul rând, trebuie făcută precizarea că fibroamele uterine sunt tumori benigne (necanceroase), care apar în grosimea peretelui uterin sau sunt ataşate de acesta. În mod normal, aceste formaţiuni tumorale benigne evoluează lent, depinzând, de cele mai multe ori, de creşterea nivelului de hormoni (hiperestrogenie), însă, după menopauză (perioadă în care se află şi mama dvs.) scad, de obicei, în dimensiuni, şi, adeseori, dispar complet.
Citeste tot articolul
"După o operaţie de tumoră pe creier, mi-am salvat viaţa cu preparatele «Secret Herbs»"
Mă numesc Radu Diaconu, sunt din Bacău, şi în urmă cu 5 ani am suferit o intervenţie chirurgicală pe creier deschis, având o tumoră (glioblastom multiform parietal stâng). După operaţie, medicii nu mi-au dat multe şanse de supravieţuire. Eram un om pierdut. Aveam doar 29 de ani pe atunci.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Ceapa cu miere de albine şi lămâie face cu adevărat minuni. Alungă gripa la fel de repede ca antibioticele. De două ori pe zi, se mănâncă o porţie de ceapă tocată mărunt (circa 2 linguri mari cu vârf), peste care se toarnă o lingură de miere şi 2 felii de lămâie mărunţite (se pune şi coaja). Se lasă circa 1/2 oră să se pătrundă, după care se mănâncă încet.
Citeste tot articolul
TINITUS
Aceasta este denumirea unei afecţiuni de care suferă multe milioane de oameni din lumea întreagă. Ea constă într-o senzaţie auditivă patologică manifestată prin prezenţa permanentă a unor zgomote în urechi, chiar atunci când în jur este linişte. Ca regulă generală, semnalele acustice sunt filtrate de creier, căci auzul rămâne activ în permanenţă, ziua şi noaptea, însă noi suntem înzestraţi în mod natural cu aptitudinea de a percepe doar sunetele importante.
Citeste tot articolul
Vremea rece bate la uşă! Sunaţi mobilizarea şi puneţi sub arme sistemul imunitar!
Organismul omenesc beneficiază de o armată de apărare: sistemul imunitar. Bazat pe o mulţime de oşteni curajoşi şi disciplinaţi - anticorpii - el îi cheamă sub arme, ori de câte ori sănătatea ne este ameninţată de vreun duşman: viruşi, microbi, bacterii. O luptă pe viaţă şi moarte se-ncinge, al cărei final e decis în mare măsură de forţa sistemului imunitar.
Citeste tot articolul
Fericirea cea de toate zilele
Fiecare zi ne rezervă o mulţime de surprize plăcute, însă, cel mai adesea, nu le băgăm în seamă. Poate suntem prea aglomeraţi şi grăbiţi ca să le observăm sau ne lipseşte deprinderea de a ne bucura de lucrurile simple. Dar ea se poate dobândi. Testaţi-vă cu ajutorul nostru cele cinci simţuri şi învăţaţi să descoperiţi partea frumoasă a vieţii. Fericirea se obţine cu bucurii mici.
Citeste tot articolul
Feriţi-vă de un obraz însetat!
La orice vârstă, unul dintre secretele frumuseţii este pielea bine hidratată. Apa este cheia păstrării elasticităţii şi supleţii pielii, consideră medicii dermatologi. Atunci când pielea este deshidratată, este în imposibilitate de a îndeplini funcţii de bază, cum ar fi construcţia fibrelor de colagen şi elastină, cu rol esenţial în susţinerea şi supleţea pielii.
Citeste tot articolul
Masca "stupului"
Dulce, proaspătă şi cremoasă, hrăneşte şi netezeşte pielea. Ideală pentru vremea ploioasă şi friguroasă. Ingrediente: 1 lingură de frişcă proaspătă groasă (nebătută), 1/2 linguriţă de miere lichidă, 1 vârf de cuţit de lăptişor de matcă proaspăt.
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu dovleac
Dacă vreţi să scăpaţi de câteva kilograme, dovleacul este una dintre cele mai potrivite alegeri. Prin faptul că este bogat în fibre şi apă, favorizează scăderea în greutate şi ajută la ţinerea sub control a apetitului. Deşi plăcinta tradiţională nu este cea mai indicată pentru a slăbi, o mulţime de alte preparate apetisante se pot face din dovleac, care vă ajută să vă atingeţi obiectivul.
Citeste tot articolul
Pelerinajele "Formulei AS" - În sudul Franţei, la moaştele Sfintei Maria Magdalena
Departe de România, în sudul Franţei, în însorita Provence, dăinuie o tradiţie care încă din Evul Mediu, înfierbântă minţile şi inimile a milioane de pelerini. Potrivit acesteia, Maria Magdalena, frumoasa şi devotata ucenică a lui Iisus, a plecat din Iudeea, după Învierea Mântuitorului, împreună cu alţi şase tovarăşi de drum, între care Lazăr, cel înviat din morţi, şi sora lui, Marta.
Citeste tot articolul
Salut voios de pionier!
Era înainte de "Star Trek" şi înainte de "Războiul stelelor", era pe vremea "Rachetei albe", serialul de duminică dimineaţa, de la mijlocul anilor '80...
Citeste tot articolul
Festivalul Internaţional de Literatură si Traducere de la Iasi. Octombrie 2014
Dacă e octombrie, e FILIT! O ştiu toţi iubitorii de literatură, încă de anul trecut. Încă de la prima ediţie, Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi a ridicat ştacheta foarte sus. Anul acesta, însă, chiar şi cele mai entuziaste aşteptări au fost depăşite.
Citeste tot articolul
HERTA MÜLLER - "Dacă pun piciorul pe pământ românesc, talpa nu mă mănâncă nici de plăcere, nici de durere"
Dacă n-ar fi fost laureată cu Nobel, în 2009, ar fi fost poate mai puţin hăituită de presa din România, care s-a grăbit, pe nedrept, să şi-o revendice ca scriitoare. N-ar fi fost însă şi mai împăcată cu sine. Pentru că Herta Müller, această scriitoare germană, născută şi crescută printre şvabi în Banatul românesc, a avut parte de o biografie care a lăsat urme pentru totdeauna.
Citeste tot articolul
Ultimii lăutari
Vine spre poartă încetinel, cu spatele uşor aplecat, ridicându-şi politicos pălăria de pe cap. Mă priveşte mirat, dar amabil şi, după ce află cine sunt şi de ce îl caut, zâmbeşte blând, luându-mă uşor după umăr. "Crezui că sunteţi cu vreo nuntă, hram sau ceva, să mă tocmiţi...", zice cu voce moale. "Mă şi mirai, că nu prea mai vine nimenea." Mă invită să stăm puţin pe banca de lângă poartă. "Doar aşa, ca să ne cunoaştem oleacă".
Citeste tot articolul
"Şi adevărul vă va face liberi" - cu ROMULUS RUSAN despre Memorialul de la Sighet
La Sighet, în închisoarea în care au mucenicit Iuliu Maniu, Brătienii şi episcopii greco-catolici ai Ardealului, suferinţa erupe şi azi din pereţi. O rană a memoriei nevindecată. Alături, în Cimitirul Săracilor, ţipă de sub ţărână ...
Citeste tot articolul
Întâmplări nefireşti, povestite de cititori
Eram militar în termen, într-o unitate din satul Doclin, judeţul Caraş Severin, şi fuseserăm încartiruiţi în casele locuitorilor deportaţi în Bărăgan. Era pe la sfârşitul lui martie, când grupei mele i-a venit rândul de pază la depozitele de muniţie, situate la marginea localităţii, spre pârâul Ciornovăţ. Ziua dăduse o fulguială târzie, care aşternuse un strat de zăpadă de câţiva centimetri. Spre seară, cerul s-a limpezit şi a apărut luna plină.
Citeste tot articolul
Întâmplări cu obiecte de cristal
Aflaţi în vizită la o doamnă de vârsta a treia, mai mulţi pensionari servesc masa şi discută. Un pahar din vitrină se sparge, neatins de nimeni. Peste câtva timp se mai sparge unul, tot în vitrină, neatins. Vădit afectată, gazda povesteşte cum le primise în tinereţe ca dar de nuntă de la nişte prieteni din Ardeal, soţ şi soţie.
Citeste tot articolul
Sibiul şi Clujul cântă jazz
Două mari festivaluri internaţionale de jazz îşi aşteaptă fanii, în două mari oraşe de cultură transilvănene. Odată cu miezul toamnei, Sibiul şi Clujul ridică cortina peste o serie de concerte de excepţie, care merită ascultate în direct, faţă în faţă cu interpreţi cu nume la fel de sonore ca instrumentele lor. Şi-apoi, ce ritmuri ar fi mai potrivite într-o noapte de toamnă târzie, învăluită-n ceţuri, decât cele de... jazz?
Citeste tot articolul