Dieta cu dovleac fiert sau copt - slăbiţi 3 kilograme pe săptămână
Timp de 3 zile pe săptămână, consumaţi doar 1-1,5 kg de dovleac fiert sau copt, împărţit în 4-5 porţii. Se poate adăuga puţină zeamă de lămâie sau piper. În celelalte 4 zile ale săptămânii, consumaţi salate, lactate cu conţinut redus de grăsime, ouă, peşte, pui fiert sau la grătar, fructe şi legume crude şi fierte, toate în cantităţi mici.
Dieta cu supă de dovleac - slăbiţi 2 kilograme pe săptămână
Supă de dovleac
Ingrediente: 1 kg de dovleac tăiat cubuleţe, 2 roşii medii tăiate cubuleţe, 2 ardei graşi feliuţe, 2 linguri bulion de roşii, 1 ceapă mare feliată, sare, piper după gust
Mod de preparare: Se pun dovleacul şi legumele la fiert la foc mic, în apă suficientă. Când sunt aproape fierte, se adaugă bulionul, sarea, piperul. După ce au fiert, se pune supa deoparte, cu capac, la răcit. La servire, se pot adăuga pătrunjel şi mărar verde.
Dieta se ţine astfel: Timp de 3 săptămâni, înlocuiţi masa de prânz sau masa de seară cu supă de dovleac, în orice cantitate. La celelalte mese, reduceţi porţiile şi evitaţi dulciurile, făinoasele, alimentele prea sărate şi prea grase.