Cizmele lui Hitler
Johann s-a născut într-o familie de saşi din Transilvania, acum optzeci şi şapte de ani. A muncit de mic, alături de părinţii lui, şi la paisprezece ani era deja ucenic, într-un atelier de cizmărie aflat în Piaţa Mică a oraşului. "Cât am fost tânăr, am muncit foarte mult, am lucrat din zi în noapte, cum i-am văzut şi pe părinţii mei, n-am avut vreme niciodată de jeluiri. Fiecărui om, când se naşte, îi dă Dumnezeu un dar, la unul, darul e bun, la altul, poate fi rău.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 4-10 APRILIE
Trecem prin stări contradictorii la începutul acestui interval, deoarece aspectele bune şi cele tensionate coexistă şi această amestecătură se reflectă în psihicul nostru. Pe de o parte, ne vine să începem lucruri noi, să ne avântăm, pe de alta, suntem năpădiţi de trecut şi ne pierdem energia. Situaţia se egalizează duminică, odată cu intrarea lui Venus în zodia Peştilor, unde se găseşte în exaltare şi ne transmite şi nouă starea ei de bine.
Citeste tot articolul
ION MUREŞAN - "În mine locuieşte cineva"
Eu scriu rar, fiindcă ăsta e ritmul meu. Nu fac poezie la kilogram. Dacă aş putea trăi stările din poezie, nici n-aş mai scrie. Din păcate, nu-mi sunt date decât în anumite momente de graţie. Mă uit atunci la o frunză, la un copac înzăpezit, la un pavaj ud de ploaie şi simt că iubesc ceea ce văd, că mă umplu de o fericire extraordinară, care mă face să trepidez.
Citeste tot articolul
Părintele VISARION ALEXA: "În viaţa Iuliei s-a intrat cu bocancii"
În cartierul Militari din Bucureşti, aproape ascunsă în spatele blocurilor, se află o biserică micuţă, construită recent. În fiecare marţi, aici se adună un grup de tineri care încearcă să afle răspunsuri la întrebările care-i frământă. Se discută liber, fiecare îşi poate spune păsul.
Citeste tot articolul
Un partid nereformabil
Într-un interviu publicat în revista 22 (nr. 11/2014), Crin Antonescu, preşedintele PNL şi candidat la preşedinţia României, declară că: "PSD e neschimbat în esenţa lui rea". Venind din partea celui care trebuia să reprezinte defuncta USL la alegerile prezidenţiale din toamnă, afirmaţia capătă o valoare incontestabilă.
Citeste tot articolul
Aristocratul tranziţiei
Victor Ponta a lansat duminică o ştire interesantă, atât pentru presă, cât şi pentru opoziţie - sunt 51% şanse ca "România să aibă, prin Sorin Oprescu sau Călin Popescu Tăriceanu, un preşedinte de genul celui dorit de USL, un arbitru nepartizan." Aşadar, premierul nu se vrea preşedinte. Cel puţin nu acum, dar ar vrea să coabiteze cu un partener docil şi supus, care să poată arbora drapelul "independenţei".
Citeste tot articolul
Roşia Montană îşi deschide porţile pentru sărbători
Asociaţia Alburnus Maior împreună cu Asociaţia Bucureşti au lansat, pe 13 martie, oferta turistică "Vizitaţi Roşia Montană!", sesiunea de primăvară, în cadrul căreia susţinătorii "celebrei" localităţi din Munţii Apuseni sunt invitaţi să petreacă sărbătorile de Paşte (18-21 aprilie) şi pe cele de 1 Mai (1-4 mai) la Roşia Montană.
Citeste tot articolul
E.S. TEOFIL BAUER - "Recunoştinţa noastră se îndreaptă către toţi cei care nu au abandonat Ucraina în aceste vremuri dificile"
Marea problemă generată de invazia rusă în Ucraina peninsulară (Crimeea) este sfidarea statu quo-ului european, semnat prin Acordul de la Helsinki (1975), atât de toate ţările europene, cât şi de Statele Unite şi Canada, care nu a fost parafat şi nu a avut statut de tratat. Totuşi, a fost respectat.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DUMITRU B. - Bucureşti, F. AS nr. 1110 - "Dorim sfaturi pentru stoparea agravării glaucomului"
Deşi pacienţii cu glaucom trebuie monitorizaţi toată viaţa, din fericire, numai un mic procent dintre aceştia riscă să îşi piardă vreodată vederea. În plus, dacă este detectat şi tratat timpuriu, glaucomul nu ar trebui să producă degradări semnificative ale vederii.
Citeste tot articolul
"Mulţumesc din inimă că existaţi şi vă mulţumesc pentru articolul publicat la rubrica «Cititorii răspund», unde cineva recomanda cabinetul naturist «Lacrima Naturii»"
Mama mea, bolnavă de cancer cu metastaze, cu o creatinină de 5 mg, a avut norocul să citească acel articol, publicat în urmă cu un an, în "Formula AS", şi să ajungă la un cabinet, unde a avut şansa să fie salvată. Nu pot să nu vă scriu şi să vă mulţumesc, şi dacă cineva se confruntă cu probleme la fel de grave, să se adreseze d-nei dr. terapeut specialist Elena Spînu
Citeste tot articolul
Vremea varicelor
Varicele sunt blestemul femeilor care nu pot umbla primăvara şi vara fără ciorapi. Întinse ca nişte vrejuri sub piele, pe deasupra şi dureroase, sunt o povară a anotimpului cald. Nu e nici o mirare că lupta contra lor e tot mai activă, cu rezultate, adeseori, remarcabile. Aşa cum sunt şi cele pe care le prezentăm.
Citeste tot articolul
POSTUL ORTODOX şi sănătatea
Ştiinţa ne arată că regimul vegetarian ţinut corect, adică mâncând o hrană "curată", naturală şi sănătoasă, ne detoxifică organismul şi previne o multitudine de boli, unele foarte grave. Iar postul ortodox fiind tocmai un asemenea regim, s-a pus un semn de echivalenţă între el şi dieta vegetariană care, într-adevăr, creşte imunitatea, îmbunătăţeşte metabolismul, stopează procesele degenerative etc.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Vestitorii primăverii - PANSELUŢELE
Panseluţele (Viola tricolor) sunt foarte răspândite ca plante ornamentale, datorită gingăşiei şi coloritului lor care atrage şi încântă privirea. Dar ele prezintă interes şi ca plantă medicinală. Numele de pansea provine din franţuzescul pansée, care înseamnă gând, o asociere determinată de aşezarea celor cinci petale ale florii, care seamănă cu o faţă umană...
Citeste tot articolul
Leacuri contra alergiilor
Iaurtul şi ceapa. Sfatul le aparţine cercetătorilor americani: cine mănâncă ceapă crudă, bea ceai de urzici şi consumă o jumătate de litru de iaurt pe zi va suferi mult mai puţin de alergia la polen. Ceapa conţine cuercitină, un flavonoid care diminuează reacţiile alergice, urzicile şi iaurtul activează interferonul, care combate alergiile.
Citeste tot articolul
Cum îşi întreţin obrazul rusoaicele
Produsul de bază al postului - cartoful - este un prieten fidel al doamnelor dichisite din Moscova. Bogat în microelemente, vitamina C şi amidon, el oferă posibilitatea de a întineri pielea cu cheltuieli minime şi cu rezultate maxime. Vă propun, în continuare, câteva reţete practicate de actriţele din Rusia anilor '50, care s-au bucurat de mare succes.
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu lămâie
Dieta cu suc de lămâie este extrem de lejeră şi se bazează pe un plan de alimentaţie sănătoasă, cu câteva principii uşor de urmat. După câteva zile ar trebui să vedeţi deja rezultatele, iar după 3 săptămâni să aveţi cu 4-5 kg mai puţin. În cazul în care aveţi probleme renale sau digestive, nu urmaţi această dietă.
Citeste tot articolul
Divorţ fericit...
- E posibil aşa ceva? Chiar dacă reprezintă, adesea, o eliberare, despărţirea presupune inevitabil şi suferinţă: reproşuri legate de violenţă, trădare, lipsa comunicării, împărţirea bunurilor şi a copiilor. Există, totuşi, modalităţi de a menţine loviturile reciproce în anumite limite, manifestând respect faţă de fostul partener.
Citeste tot articolul
Se poate salva o relaţie?
Să menţii o relaţie armonioasă cu cel de lângă tine pare din ce în ce mai greu în ziua de azi. Lipsurile de toate felurile, nesiguranţa zilei de mâine, ofertele sexuale în extindere pe internet şi televizor, oboseala cronică, lipsa comunicării şi emoţiei afective, se reflectă direct în relaţia cu cel lângă care trăim.
Citeste tot articolul
AYLIN CADÎR - "Am fost şi sunt o fată cuminte"
Nu ştiu cum de s-au rânduit lucrurile aşa. Ce ştiu clar este că mereu mi-am văzut de treabă. Nu am făcut decât lucruri la care mă pricep, chiar dacă revelaţiile acestor lucruri le-am avut în timp. Am dat la actorie, fără să-mi fi dorit până atunci în viaţă să devin actriţă. Trupa Pops se destrămase, eu am dat Bac-ul şi mă gândeam, firesc, la o facultate.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula As"
Mihail Sergheevici Gorbaciov, ştiţi bine, e o personalitate marcantă a secolului XX. Rolul lui de iniţiator al reformelor care au dus la prăbuşirea sistemului comunist, stăpânitor peste o treime din omenire, este recunoscut de istorici, sociologi, geopoliticieni, dar şi de cei care, aşa ca noi, au suportat sistemul o mare parte din viaţa lor.
Citeste tot articolul
Gustul amar al mierii
Credea că s-a despărţit de România pentru totdeauna. Ţara unde şi-a trăit copilăria. Pe Valea Hârtibaciului, în satul bunicilor săi, primăvara, scotocea după raci, iar vara prindea peşti cu mâna, într-un pârâu. După şcoală, dădea o raită pe la atelierul fierarului, ca să vadă cum bate potcoave în copitele cailor, iar duminica, la biserică, apăsa pe pedala de la burduful orgii. Crede că de atunci i se trage pasiunea pentru muzică.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII APRILIE
Pe drept cuvânt putem descrie luna Aprilie ca pe un răstimp de tensiuni majore. Este vorba despre cele două eclipse, dintre care prima, cea de Lună, se petrece pe 15, în Balanţă. Ea stârneşte controverse în rândul cuplurilor, dar poate şi agita spiritele unor comunităţi întregi. În cuplu se vor revizui legile nescrise ale convieţuirii, în cazul popoarelor, nemulţumirile vizează justiţia şi credinţa.
Citeste tot articolul
La pas prin Bucureştii de ieri şi de azi
Profitaţi de zilele acestea de primăvară adevărată, chiar dacă sunt însoţite, uneori, de averse de ploaie, şi aventuraţi-vă, cât mai durează graţia anotimpului, prin Centrul Vechi al Capitalei. Veţi vedea cum primăvara a reuşit să-şi strecoare lumina printre clădirile frumos renovate, ba chiar şi printre cele abandonate...
Citeste tot articolul