Naşterea Domnului - copilărie şi poezie
Binefăcătoare şi proaspătă este mereu în noi bucuria Naşterii lui Hristos. Oricâţi ani au trecut peste tine, totdeauna îţi regăseşti la Crăciun copilăria, cu toata feeria ei. De ce oare?
Citeste tot articolul
MICAELA GHIŢESCU - "Crăciunurile copilăriei par desprinse din altă viaţă”
Este una dintre cele mai apreciate traducătoare de limbă portugheză din România, autoare a peste 80 de volume răsplătite cu premii internaţionale. În spatele acestei celebrităţi culturale, se ascunde, însă, un destin fioros.
Citeste tot articolul
Mari duhovnici: Părintele Paisie Olaru
A trăit 93 de ani, dintre care aproape 70 i-a petrecut în mânăstire. De-a lungul vieţii, s-au perindat pe la scaunul său de spovedanie mulţimi de oameni. L-au avut duhovnic feţe mari bisericeşti, dar şi ţărani simpli, pentru că părintele Paisie Olaru avea cuvânt potrivit pentru toţi.
Citeste tot articolul
2012: an de cumpănă
Pentru români, 2012 a fost un an de cumpănă. Efectele bătăliilor politice care l-au marcat urmează abia să se producă. Anul următor nu va fi deloc uşor. Pe fondul crizei economice generalizate, România va trebui să tragă din greu pentru a se menţine în plutonul UE.
Citeste tot articolul
Horezu primit în UNESCO. Pe când şi Roşia Montană?
După cum transmite Agenţia Romanian Global News, citând "Foaia Românească” din Ungaria, ceramica de Horezu (vestitul "Cocoş” şi celelalte modele tradiţionale cunoscute) a fost înscrisă în Patrimoniul Universal al UNESCO!
Citeste tot articolul
Lecţia normalităţii
Sunt ani deja de când isteria şi ura, duse până la exasperare, au devenit adevărata natură a scenei noastre publice. Agresivitate, manipulare, duplicitate şi, pretutindeni, neîncredere, suspiciune.
Citeste tot articolul
Dr. ALBERTO BASCIANI: România trebuie să-şi găsească locul său adevărat în interiorul UE, dar cred că această întârziere este o reflectare a turbulenţelor din politica internă
Aniversarea a 23 de ani de la victoria Revoluţiei Române (sau cum doreşte fiecare s-o numească) trece şi în acest an în umbra evenimentelor politice la zi, fiind acoperită de zgomotul de fond al luptei pentru putere.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DANIELA TUDOR - Craiova, F. AS nr. 1048 - "Cum se poate trata artroza, osteoporoza şi spondiloza cervicală?”
Atât gonartroza (artroza genunchiului), cât şi spondiloza cervicală fac parte din categoria bolilor articulare degenerative, care au ca principală caracteristică solicitarea şi ruperea cartilajului articular.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc d-lui ing. RUSALIN TODOR, pentru vindecarea soţului meu”
Am aflat de d-l Rusalin din "Formula AS”, la sfârşitul lunii iulie. Soţul meu suferea de rectocolită ulcero-hemoragică de 6 ani, cu episoade hemoragice destul de dese. După ani de tratament, boala se agrava, fără nici o speranţă.
Citeste tot articolul
INFECŢIILE URINARE - Când antibioticele nu mai "prind”
Cu decenii în urmă, problema infecţiilor urinare "fără leac” sau, cu alte cuvinte, care nu răspund la tratamentele clasice, nu exista. Lucrurile erau simple: bolnavul lua antibiotice, în câteva zile infecţia ceda, iar viaţa reintra în normal.
Citeste tot articolul
HREANUL
Este o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în nutrienţi, la fel ca legumele cultivate, iar pe de altă parte, că are o rezistenţă cu totul ieşită din comun, asemeni buruienilor.
Citeste tot articolul
Mâini reci, inimă fierbinte
În legislaţia engleză medievală, mâinile reci ale soţului au fost unul din puţinele motive (egal cu comiterea unui adulter) ce dădea drept la divorţ.
Citeste tot articolul
Top 5 al plantelor care ridică imunitatea (II) - MUŞEŢELUL şi TEIUL
Bătrânii din satele dobrogene îl mai numesc şi floarea raiului, semn al uimitoarei sale puteri de a vindeca orice suferinţă, de a aduce liniştea şi starea de bine. Puterile vindecătoare dăruite de natură îl înscriu, fără drept de apel, în prima linie a plantelor care întăresc sistemul de protecţie al organismului.
Citeste tot articolul
Târgurile ţărăneşti în Ajunul Crăciunului
Abia născute, în primăvara anului care tocmai se încheie, târgurile de produse ţărăneşti au devenit parte a... peisajului orăşenesc. Găzduite prin pieţe, pe margini de bulevard şi în curţile unor instituţii bucureştene, ele atrag râuri de cumpărători bucuroşi să-şi aşeze în coşărci bunătăţi tradiţionale.
Citeste tot articolul
Ce vă mai amintiţi din Crăciunul copilăriei?
Târziu, abia după 15-16 ani, am avut ocazia să văd montările şi tablourile vivante ale catolicilor cu ieslea minunată, micuţul Iisus, duioşia Mariei, suava încruntare a lui Iosif şi dulceaţa din privirile animalelor încălzind cu aburul nărilor şi veghind cu pleoape catifelate trupul "mititel înfăşăţel”.
Citeste tot articolul
Călătoria lui Ioan
Pe câmpul de la marginea lumii trăiesc doar ei, Ioan şi bunica lui. Sunt singuri, singuri de tot. Într-o parte, câmpul se tot întinde, lung, lung, lung, merge şi se apropie de cer până când îl atinge, se amestecă împreună şi devin totuna. Un fel de câmp-cer, numai şi numai albastru.
Citeste tot articolul
SELECŢIA FORMULA AS
Dacă aţi lăsat pe ultimul moment împachetarea darurilor de Crăciun de pus sub brad, dacă vă gândiţi de pe acum ce să luaţi Ionilor şi Ioanelor sau dacă vreţi să vă faceţi singuri o plăcere de sărbători, cel mai simplu e să intraţi într-o librărie sau să comandaţi - telefonic sau on-line - direct de la edituri.
Citeste tot articolul
ILIE STEPAN
Lansat de curând la Timişoara şi la Bucureşti, triplul album "Lumina” reprezintă o lucrare monumentală şi, totodată, apogeul unei viziuni muzicale. Veteran al rock-ului românesc, simbol al trupei Pro Musica, Ilie Stepan a căutat mereu să îmbine în piesele sale diferite genuri, rock, folk, muzică clasică.
Citeste tot articolul
Un Bucureşti optimist
Există aşa ceva? De necrezut, dar există! Fotografii promovate pe internet de un optimist autentic: CRISTIAN VASILE. El încearcă să ne convingă că Bucureştiul este un oraş frumos, dacă îl priveşti cu bunăvoinţă şi suflet deschis.
Citeste tot articolul
Minunile icoanei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu "Znamenie”
Kursk 2009. Biserica "Sfânta Treime”. "Să se bucure Isaia Proorocul cu bucurie mare, că, iată, semnul bucuriei în lume a strălucit şi Fecioara Maria, Maica lui Emanuel, la noi a sosit; de a cărei venire cerul şi pământul se bucură şi împreună cu noi cântă lui Dumnezeu: Aliluia!”
Citeste tot articolul
Unde vă întâlniţi cu Moş Crăciun?
Aaaa, ce întrebare frumoasă! Crăciunul e foarte prezent în viaţa mea. O sărbătoare plină de bucurii. În ce-l priveşte pe Moş Crăciun personal, cu el mă întâlnesc de ani buni pe Valea Mureşului, la graniţa dintre Hunedoara şi Arad, în casa minunată a Danei Bartzer şi a lui Dan Kreimerman, prieteni dragi şi apropiaţi.
Citeste tot articolul