Centenarul, la un moment de cumpănă
"La o sută de ani de la naşterea sa, România modernă se prezintă ca un stat fragil, asaltat de duşmani interni şi externi, fracturat cultural în "provincialisme" şi ideologii opuse, polarizat social profund şi depopulat în urma emigrării masive a celor mai profesioniste şi harnice resurse umane ale ei."
Citeste tot articolul
Săptămâna 14-20 decembrie
Mergem în întâmpinarea ultimei Luni pline a acestui an, care se va petrece pe 22. Între timp, ne vine uşor să punem casa la punct pentru sărbători, să gătim sau să ne organizăm. Mercur, proaspăt intrat în Săgetător, unde Jupiter răspândeşte deja bună dispoziţie, ne asigură eficienţă la capitolul cumpărături şi abilitatea de a ne descurca într-un trafic haotic, aşa cum se întâmplă el să fie în această perioadă.
Citeste tot articolul
Onor "la sol"
"600 de milioane de euro a dat România Portugaliei pe avioanele "second hand" F-16. Atât opţiunea pentru avioane uzate, cât şi suma afacerii au generat controverse la momentul respectiv. Dar contextul internaţional delicat şi obligaţiile pe care ni le-am asumat ca membri ai alianţei NATO au fost contraargumente suficient de solide ca să aplaneze discuţiile."
Citeste tot articolul
Moş Nicolae
"Prin tradiţie, în noptea de 5 spre 6 decembrie ne gândim, cu drag, la Moş Nicolae, cel care, cu darurile sale modeste, deschide poarta către sărbătoarea mare a Crăciunului. Istoria ne arată că a trăit între anii 270-343 d.Hr. şi a luat parte, ca sfânt părinte, la Sinodul de la Niceea, primul conciliu ecumenic al Bisericii Creştine (anul 325)."
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Încotro duce PSD România?"
"Aşa cum spuneam, prin remanierea guvernamentală au fost date nişte recompense. Dar în paralel au fost şi unii sancţionaţi. Cei care s-au dovedit mai vocali contra lui Dragnea au fost excluşi sau puşi la index. Vicepreşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu, şi secretarul general, Marian Neacşu, au fost daţi afară. "
Citeste tot articolul
"Ce tratament pot face pentru fragilitate capilară?"
"Am 32 de ani şi de câteva luni am observat că-mi apar punctuleţe mici şi roşii pe braţe şi pe picioare. Am fost la medic şi mi-a spus că am o fragilitate capilară, nimic grav. Dar pe mine mă obsedează punctuleţele astea şi mi se pare că evoluează, că se măresc. Ştie cineva vreun tratament pe care l-aş putea urma?"
Citeste tot articolul
"Se poate trata cervicita fără operaţie?"
"Vă scriu tratamentul pe care l-am urmat şi eu pentru cervicită cronică - tot amânând aproape zece ani cauterizarea, de care nu a mai fost nevoie, datorită efectului salutar al acestui tratament. Atât pentru cervicite cronice, alte inflamaţii, eroziuni ale colului uterin, cât şi pentru infecţii cu Trichomonas sau Candida, propolisul - datorită proprietăţilor lui bacteriostatice, regenerative, antifungice - are un efect foarte eficient."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru VASILE G. - Bacău, F. AS nr. 1300 - "Am ulcer varicos la ambele picioare"
"Ulcerele varicoase sunt o suferinţă cronică cauzată de insuficienţa venoasă, o tulburare a organismului în care sângele care se întoarce către inimă stagnează la nivelul venelor membrelor inferioare. Drept consecinţă, se formează un manşon din lichidul sangvin, în jurul venelor, care împiedică schimbul de substanţe, iar globulele roşii mor, eliberând pigmentul lor care dă o coloraţie pielii, la început roşie, apoi maronie şi neagră."
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
"Sunt o fidelă cititoare a "Formulei AS" şi am învăţat multe din această revistă. La rândul meu, consider de datoria mea să fac public un tratament simplu, dar foarte eficace pentru articulaţia genunchiului. Pentru acesta, e necesar ca persoana bolnavă să stea aşezată pe un scaun vreme de 7 minute, timp în care trebuie să-şi balanseze picioarele din genunchi, înainte şi înapoi. Această mişcare trebuie efectuată dimineaţa, imediat după trezire."
Citeste tot articolul
Astmul bronşic
"În sezoanele reci (iarna, început de primăvară şi sfârşit de toamnă), multe persoane, indiferent de vârstă (îndeosebi copiii peste 2 ani şi vârstnicii de peste 65 de ani), acuză o stare patologică gravă, cu inflamaţii..."
Citeste tot articolul
Depresia sezonieră
"Zilele s-au scurtat, soarele are dinţi şi lumina lui răzbate cu greutate până la noi. Decembrie nu este o lună prea prietenoasă. Faceţi parte dintre oamenii care ar prefera să se strecoare sub plapumă şi să rămână acolo până la primăvară? Specialiştii propun câteva strategii eficiente, cu care vă veţi putea redobândi buna dispoziţie."
Citeste tot articolul
Obrazul de sărbători
"Nu există excepţie: sărbătorile ne prind întotdeauna stresate şi obosite de urgenţele lor. Şi, cum puţine femei au acces la saloane de frumuseţe şi la cure de regenerare vitală, baza noastră e tot acasă, printre borcanele cu smântână şi miere, care pot deveni - şi chiar sunt - cosmetice de neînlocuit."
Citeste tot articolul
De 3 ori 3
M-am înrolat şi eu în armata celor care au declarat război kilogramelor. Tactica şi strategia de război se compun din: 3 zile de orez fiert; 3 zile de...
Citeste tot articolul
Scrisoare către fagul meu
"Dragă revistă "Formula AS", Mă adresez ţie ca unui prieten aşteptat cu nerăbdare, săptămână de săptămână. Citesc cu interes toate articolele, mai ales pe cele referitoare la sănătate, spiritualitate, cultură şi lumea necuvântătoarelor. Am observat că sunt foarte mulţi iubitori de animale şi plante, am citit multe articole scrise cu sensibilitate."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Dăruiesc două pisici adorabile, fraţi (fetiţă şi băiat), rasă europeană, în vârstă de 5 ani, foarte active şi dornice de joacă. Sunt sterilizate, deparazitate, vaccinate, cu analizele la zi, şi învăţate la litieră. Pisicuţele se află în Bucureşti, dar le dau spre adopţie în orice oraş din ţară, doar împreună ."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată publicaţie "Formula AS", Am fost sfătuit să mă adresez dumneavoastră, cu nădejdea că prin voia divină, voi găsi sprijin pentru a mai spera la viaţă. Mă numesc Mireuţă Viorel, pensionar, singur şi diagnosticat cu carcinom scuamos laringian."
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii OCTOMBRIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Poveşti de ademenit iarna - Morile fermecate
"Vestite nu doar în România, ci în lumea întreagă, morile de apă din Rudăria, un sat din Munţii Almăjului, îşi lasă admirate vechimea şi frumuseţea, dar nu-şi dezleagă misterul în care cred, neclinit, până astăzi, oamenii locului."
Citeste tot articolul
ATLETUL CENTENARULUI - ION MĂRGINEANU
"Pentru a sărbători o sută de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia, oraşul în care a fost semnat actul unionist şi unde au fost încoronaţi regele Ferdinand şi regina Maria ca monarhi ai României Mari, zeci de mii de români s-au strâns, anul acesta, la 1 decembrie, din toate colţurile ţării. Unii s-au străduit să parcurgă distanţele lungi, de sute de kilometri, fie în căruţe, fie în şaua calului, întocmai ca înaintaşii lor, cu un veac în urmă."
Citeste tot articolul
Veghează, Doamne, asupra părinţilor noştri, ţărani!
"Îi văd rar, o dată sau de două ori pe lună. Prea rar faţă de cât aş vrea şi faţă de cât ar trebui. Aş vrea să merg mai des acasă, să-i ajut mai mult, să-i scap de greutăţile care le-au gârbovit umerii. Sunt părinţii mei, îmi sunt dragi, pentru mine aproape că au tot vârsta pe care o aveau când eram eu copil, doar din când în când mi se ia vălul de pe faţă, mi se destramă vraja şi văd că timpul a lăsat urme şi asupra lor."
Citeste tot articolul
Nico de Transilvania - "Am ştiut că prin plecarea mea în Anglia, o să mă apropii şi mai mult de România"
"Adevărul este că sufleteşte eu nu am părăsit niciodată România, deşi sunt plecată de 20 de ani. Am păstrat o legătură puternică cu ţara mea. Munca mea ca dj asta a şi fost - să arăt lumii muzica şi tradiţiile ţării din care am plecat. Întotdeauna am simţit că mă voi întoarce într-o zi şi poate să sune ciudat, dar am ştiut că prin plecarea mea în Anglia o să mă apropii şi mai mult de România."
Citeste tot articolul
ŞTEFAN BĂNICĂ - "Mă rog la Dumnezeu să fiu sănătos şi să fac toate lucrurile cu aceeaşi bucurie"
"Anul ăsta a fost extrem de aglomerat profesional, fiindcă s-au adunat o mulţime de lucruri: am făcut un serial de comedie, de televiziune, pentru care am filmat o lună de zile, am avut turneul ăsta din Canada..."
Citeste tot articolul
De vorbă cu pictoriţa Letiţia Oprişan - "Am 81 de ani, dar forţa mea creşte mereu. Sunt un alergător de cursă lungă"
"Am ştiut tot timpul că am talent. Când eram în şcoala primară, desenam ceea ce era în abecedar sau în alte cărţi, pe caietul meu de teme. Desenam tot, nu mă puteam opri. Mai târziu, am făcut caricaturi la "Gazeta de perete", singura în care mă puteam desfăşura. Nu văzusem un pictor în viaţa mea şi nici vreo pictură. Dar văzându-mi caricaturile, un profesor din Bârlad, era preot şi profesor de matematică, a vrut să ştie cine le-a făcut şi eu m-am prezentat la el."
Citeste tot articolul
Un ţăran făcător de minuni - "Moşu"
"Moş Ilie a fost pentru mine ca o icoană. Cu el am crescut, de copil mic. Un om simplu, cu sufletul cât pita, cum se zice la noi, în Ardeal. A suferit toată viaţa, a avut multe necazuri şi a fost un neînţeles. Cred că de înţeles l-am înţeles doar noi, copiii, şi fraţii lui din Oastea Domnului, împreună cu care se ruga. Până s-o întors cu totul către Dumnezeu, în urma unei mari minuni."
Citeste tot articolul
Regina Maria - inima României
"Părerea mea despre Regina Maria este că nu a fost şi nu este bine înţeleasă de către poporul român. Mai ales românii de azi au o viziune limitată despre rolul ei, ca urmare a influenţei comuniste catastrofale. Istoricul englez Hannah Pakula, autoarea volumului "Ultima Romantică", spune că nici după o sută de ani, poporul român nu ştie aproape nimic despre regină."
Citeste tot articolul