Reţetă contra lichidului la genunchi (şi a altor probleme ale articulaţiei)
Sunt o fidelă cititoare a "Formulei AS" şi am învăţat multe din această revistă. La rândul meu, consider de datoria mea să fac public un tratament simplu, dar foarte eficace pentru articulaţia genunchiului. Pentru acesta, e necesar ca persoana bolnavă să stea aşezată pe un scaun vreme de 7 minute, timp în care trebuie să-şi balanseze picioarele din genunchi, înainte şi înapoi. Această mişcare trebuie efectuată dimineaţa, imediat după trezire. După trei săptămâni de tratament rezultatul este vizibil. Din articulaţii dispar lichidul (dacă genunchiul a fost umflat) şi durerea. Mersul redevine normal. Este bine ca procedeul să dureze cel puţin trei luni şi să fie reluat periodic. Dă rezultate la toate vârstele. Bolnavul care efectuează acest tratament va renunţa cu siguranţă la cel medicamentos sau operatoriu. Dă rezultate excelente, verificate la noi, în familie.
DOINA - Sfântul Gheorghe, jud. Covasna
Sucul de morcovi vindecă tumorile canceroase
O rudă apropiată, aflată de multă vreme în luptă cu cancerul, a izbutit să-l ţină în frâu şi să rămână în viaţă, bând o cană de suc de morcovi pe zi, vreme de o lună de zile (dimineaţa, pe stomacul gol). Reţeta nu este nouă. În cartea sa, "Hrana vie, o speranţă pentru fiecare", Ernst Günter recomandă acelaşi procedeu, dar în alte dozaje, şi anume: 10 pahare de suc de morcovi vreme de o lună de zile. Dacă în timpul curei apare o pigmentare în portocaliu a tegumentelor, se întrerupe cura şi se reia după depigmentare. Menţionez că mama unui copil ce suferea de o supuraţie cronică rebelă a recurs la acelaşi procedeu naturist (160 ml suc de morcovi pe zi), şi copilul s-a vindecat. E bine ca în lupta cu boala să folosim toate mijloacele nenocive, absolut naturale şi fără urmări secundare, pe care natura ni le pune la dispoziţie.
FLORIAN B. - Călăraşi
Reţetă contra crăpăturilor din călcâie
Multe femei au probleme cu crăpăturile din călcâie şi mulţi ciorapi se rup din cauza aceasta. Din câte tratamente am încercat şi din câte alifii am folosit, nu mi-a ajutat nici una. Vindecarea a venit prin ţinerea picioarelor în urină caldă, seara, înainte de culcare (se recoltează urina de peste zi şi se încălzeşte). Într-un timp scurt, călcâiele mele au devenit de mătase. Tratamentul este valabil şi pentru bătăturile adânci şi dureroase din talpă, dar durează ceva mai mult.
MARIA T. - jud. Mureş
Sunt o mare cititoare a revistei "Formula AS". Abia aştept să vină la chioşc. Mi-a fost de mare ajutor în perioada cât am fost bolnavă. O hepatită cronică mi-a afectat inima şi plămânii. În revistă am găsit leacuri ce mi-au fost de mare ajutor pentru a mă trata naturist, fără alte medicamente. De aceea, aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care trimit la redacţie reţete de vindecare. Aş vrea să le ofer şi eu celor ce răcesc uşor sau suferă de bronşită ori de afecţiuni pulmonare o reţetă pe care am folosit-o cu mult succes: sirop din flori de soc. Se iau 5-6 inflorescenţe de soc, 1 kg de zahăr, 1/2 lămâie cu coajă. Se pun florile într-un vas, se toarnă peste ele 1 l de apă clocotită, apoi se acoperă vasul cu un tifon (nu se pune capac). Când se răceşte, se măsoară 1 l de infuzie, se adaugă zahărul şi lămâia tăiată cubuleţe mici. Se pune la foc mic şi se fierbe până rămân 3/4 sirop. Când se răceşte, se toarnă în sticlă. Din acest sirop se adaugă câte o lingură la o cană de ceai de podbal. Se beau trei căni pe zi. Pentru copii, se pune o linguriţă la un pahar de ceai de 200 mg. Cu acest tratament eu m-am făcut bine. Am scăpat definitiv de gripă şi de bronşita care mă chinuia de mult timp.
AGLAE N. - Iaşi
Sirop pentru vindecarea bronşitei astmatice şi a anginei pectorale
Vă recomand o reţetă foarte valoroasă, care tratează cu certe reuşite atât bronşita astmatică şi astmul, cât şi angina pectorală. Cu ajutorul ei se vindecă şi bolnavii bătrâni, indiferent de vârstă.
Luaţi un kilogram de miere de albine, stoarceţi în ea 10 lămâi şi puneţi 10 căpăţâni de usturoi, date prin maşina de tocat. Amestecaţi toate ingredientele şi lăsaţi-le într-un borcan acoperit, timp de o săptămână. Se administrează câte patru linguriţe o dată pe zi, încetul cu încetul, linguriţă după linguriţă. Nu săriţi zilele. Cantitatea respectivă trebuie să vă ajungă pentru două luni de zile. Vă doresc multă sănătate!
Reţetă pentru vindecarea durerilor de stomac
Soţul meu a suferit de ulcer duodenal, manifestat prin dureri mari de stomac, fiind programat pentru operaţie. A refuzat, recurgând în cele din urmă la sfaturile unei femei bătrâne, care l-a învăţat să mănânce timp de un an de zile, câte un cartof crud, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Până vă obişnuiţi cu gustul lui nu tocmai plăcut, mâncaţi un cartof cât o nucă (o lună). În luna a doua, mâncaţi doi cartofi cât o nucă. În luna a treia, mâncaţi un cartof cât un ou de găină. Nu se impune un regim foarte strict, cu excepţia renunţării la alcool, tutun şi carne grasă de porc (inclusiv mezeluri). În urma respectării acestei reţete, soţul meu a scăpat de operaţie şi azi e un om sănătos.
RADA B. - Sihlea, jud. Vrancea
Leac contra tusei
Se pun la fiert 300 ml apă, cu o lingură cu chimen, o lingură cu flori de tei, 2 cepe mici, 6 nuci (din care patru zdrobite) şi două linguri cu zahăr. Se fierb toate, până ce apa scade la jumătate, apoi se strecoară. Se iau seara câte 5 linguri, una la 10 minute de cealaltă. În caz că mai este necesar, se repetă tratamentul a doua şi a treia zi.
MARCELA B. - Braşov
Reţetă de îngrăşat, pentru bărbaţi
Se recomandă cura de supraalimentaţie (adică 3500 calorii/zi) şi consumarea zilnică a laptelui fortifiant.
Prepararea laptelui fortifiant: Se pune într-un vas smălţuit o jumătate de litru de lapte proaspăt, patru linguri drojdie de bere, o ceaşcă cu lapte praf, o lingură bună cu miere de albine. Când s-au dizolvat, se adaugă încă o jumătate de litru lapte proaspăt, continuând amestecarea. Este o băutură delicioasă, bogată în calciu, fier şi toate vitaminele, iar conţinutul în proteine este egal cu cel a patru antricoate mari. Să se bea două pahare pe zi, unul între mese şi altul seara, la culcare.
Să se consume zilnic 3500 calorii din: 100-120 g carne, ficat, lapte, brânză, ouă; glucide sub formă de zaharuri, dulciuri, făinoase, pâine, fructe dulci circa 500 g în 24 ore. Lipidele - 120-150 g sub formă de unt, smântână, frişcă, untdelemn. Aportul de vitamine va fi asigurat prin fructe crude şi legume, pâine integrală, ficat, iar cel de săruri minerale prin lapte, brânzeturi, legume etc. Se recomandă folosirea polenului şi a mierii de albine. Se iau 20 g polen/zi (o lingură de supă rasă) în cure de câte o lună, în fiecare trimestru, iar uneori tot anul, cu întrerupere de şapte zile din când în când. Mierea de albine să fie folosită în loc de zahăr, între 90-150 g/zi.
GEORGETA P. - Mediaş, jud. Sibiu