"Lichelele seniorului Coposu"
"Este adevărat că în societatea românească actuală nu se mai "poartă" principiile morale, iar politica este considerată o luptă murdară pentru putere şi pentru accesul la resurse. Şi totuşi, lumea începe să înţeleagă, deocamdată difuz, că tarele societăţii româneşti actuale sunt cauzate de tranzacţionarea şi chiar trădarea principiilor morale de către actualele elite politice şi administrative."
Citeste tot articolul
Săptămâna 15-21 iunie
Romantica Venus, proaspăt intrată în Leu, unde se întâlneşte cu Nodul Nord (sensul vieţii) începe să atragă situaţii favorabile în viaţa noastră. Poate fi vorba despre poveşti de dragoste, despre conceperea sau naşterea unui copil sau de dezvoltarea capacităţilor noastre creative. Ba, şi la jocurile de noroc s-ar putea să ne meargă bine, dacă nu ne forţăm norocul. Dar n-ar fi indicat să ne lăudăm cu aceste realizări, căci putem atrage duşmănii.
Citeste tot articolul
Speranţa vine de la Chişinău
"Candidatul comun al forţelor pro-europene pentru funcţia de primar al Chişinăului, Andrei Năstase, l-a învins duminică, 3 iunie, în cel de-al doilea tur de scrutin, pe socialistul Ion Ceban. Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a acumulat 52% din voturile alegătorilor, de 10 ori mai mult decât procentul de 5% cu care era creditat în sondaje înainte de începerea luptei electorale pentru capitala Republicii Moldova."
Citeste tot articolul
CC al PSD
"Curtea Constituţională (CC) a României este o instituţie cheie pentru funcţionarea democraţiei. Zilele acestea, fiind formată în majoritate din judecători numiţi de PSD, ALDE şi UDMR, l-au obligat pe preşedintele României s-o revoce pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de şef al DNA."
Citeste tot articolul
Analiza politică a lunii MAI - TIA ŞERBĂNESCU: "Singura speranţă întemeiată rămâne ca PSD să se învingă singur, aşa cum ne-a arătat, de-atâtea ori, că poate"
"Decizia CCR nu este chiar surprinzătoare, având în vedere componenţa ei, în majoritate pesedistă. Din păcate, prin suprasolicitare, CCR a devenit, în ultima vreme, un factor decizional în probleme care de multe ori îi depăşesc atribuţiile. A ajuns un fel de super-putere. Rolul ei este să verifice constituţionalitatea unor legi, dacă este sesizată. Punct."
Citeste tot articolul
"Nu mă simt bine după operaţia de deviaţie de sept"
"Stimaţi cititori ai revistei, vă supun atenţiei cazul meu, poate sunt persoane care au avut aceeaşi problemă şi-mi pot da un sfat. Acum doi ani am făcut operaţie de deviaţie de sept. După operaţie am respirat bine aproape trei luni, dar de atunci, nu pot să respir decât pe gură."
Citeste tot articolul
"Fiica mea are o secreţie la sân"
"Şi eu m-am confruntat cu o problemă ca a fiicei dvs., dar totul a pornit de la un tratament pe care îl făceam pentru o altă afecţiune. Mergând disperată la medicul care mă trata, mi-a spus că nu e nimic grav şi mi-a prescris medicamentul Brocriptin (drajeuri)."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru GEORGE - judeţul Dâmboviţa, F. AS nr. 1316 - "Ştie cineva un leac, ca să mă vindec de cistită cronică?"
"Deşi prezintă simptome asemănătoare cu cele ale unei infecţii vezicale (cistita), incluzând senzaţia imperioasă de a urina, arsuri sau crampe în timpul micţiunii, cistita interstiţială nu este rezultatul unui proces infecţios, ci al unei inflamaţii a peretelui vezical (mucoasa internă), aparent fără o cauză precisă. Din acest motiv, diagnosticul cistitei interstiţiale este greu de pus, numai după excluderea altor posibile cauze, cum ar fi vezica iritabilă, infecţia sau chiar cancerul de vezică urinară."
Citeste tot articolul
Pâinea ca medicament
Dintre toate alimentele, în Biblie, pâinea este menţionată de mai mult de 450 de ori. De mii de ani, pe toată suprafaţa pământului, ea este cel mai important aliment. La romani, pâinea era preparată din făină integrală de grâu (sau cea mai modestă, din orz). În general, se punea foarte puţină plămadă (pregătită din făină de mei amestecată cu must de struguri) şi astfel pâinea era mai densă, neagră şi mai grea.
Citeste tot articolul
Gemoterapia în luptă cu... Sindromul colonului iritabil
"Într-adevăr, sindromul colonului iritabil este una dintre afecţiunile tratate cu mare succes cu ajutorul extractelor gemoterapice. Nu pot afirma că terapia clasică nu dă rezultate satisfăcătoare în această afecţiune sau în altele; numai că eu, ca medic, am ales să folosesc în tratarea pacienţilor mei metode terapeutice lipsite de efecte adverse, cum ar fi gemoterapia, acupunctura şi homeopatia."
Citeste tot articolul
Simbolul vegetal al Iaşiului: TEIUL - arborele sfânt
"La începutul lunii iunie, parcul Copou din Iaşi se încarcă cu un neegalat parfum, dulce şi îmbătător, emanat, cu dărnicie, de bătrânul tei din aleea centrală, de existenţa căruia s-au legat multe clipe din viaţa nemuritorului poet Eminescu şi din istoria frământată a Iaşiului. Atraşi de mireasma teiului în floare, mii şi mii de tineri şi vârstnici urcă dealul Copoului pentru a poposi pe aleile răcoroase ale parcului, la umbra tămăduitoare a arborelui ce stă de veghe de peste 200 ani, asigurând tihna şi liniştea ieşenilor şi a întregii Moldove."
Citeste tot articolul
Reţete cu flori de tei
Sirop pentru răceală şi gripă: daţi într-un clocot apa şi zahărul, apoi luaţi-le de pe foc. După ce aţi aşteptat să se răcească puţin, adăugaţi şi acidul citric. Puneţi florile în lichidul călduţ, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la infuzat 48 de ore. La sfârşit, strecuraţi siropul şi turnaţi-l în sticle mici.
Citeste tot articolul
Atenţie la ţinută!
"Capul plecat, umerii strânşi, bazinul răsucit şi picioarele la fel - aşa apărea de fiecare dată celebrul top-model Twiggy. Şi totuşi, în ciuda atitudinii ei de şoricel speriat, femeile au văzut în ea, vreme de ani de zile, un idol. Sau dacă ne gândim la locatarul actual al Casei Albe: încă de pe când era doar candidat la preşedinţie, Donald Trump păşea pe orice scenă cu spatele drept şi pieptul împins înainte, cu braţele deschise şi făcând gesturi largi. O poză de învingător, care trebuia să exprime forţă. Oare şi asta l-a ajutat să câştige alegerile?"
Citeste tot articolul
Reţetele lunii IUNIE - IAURTUL
"Binefacerile iaurtului provin, atât ca aliment, cât şi ca produs în cosmetică, de la bacteria pe care o conţine, numită acidofilus. Aceasta transformă laptele în iaurt, formând acidul lactic, care face laptele să se închege, împiedicând multiplicarea bacteriilor nocive. Aplicat pe faţă, pe mâini sau pe gât, simplu sau combinat cu alte ingrediente care slujesc frumuseţea, iaurtul are acelaşi efect energic de curăţire şi dezinfectare a pielii, adună porii şi hrăneşte epiderma cu săruri minerale şi proteine uşor resorbabile."
Citeste tot articolul
Dieta cu sandviciuri
Vă trimit una dintre curele ţinute de mine, care m-a ajutat foarte mult şi nici nu este greu de respectat. Am slăbit 5 kilograme în 7 zile.
Citeste tot articolul
Un vrăbior fericit
"Ciripitul se auzi jalnic şi stins. Un puişor de vrabie căzuse din cuib; avea ochii încă închişi, era urât şi golaş. Iată ce povesteşte Sabina: "Tata a încercat să mă convingă că nu-l voi putea salva, dar cu toate acestea, l-am luat cu mine acasă. Şi astfel, a început o prietenie lungă şi minunată"."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
Caut iubitor de animale care să adopte câine tânăr metis Ciobănesc canadian, talie mare, negru, în vârstă de 5 ani.
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Bună ziua! Mă numesc Andreea, am 13 ani şi sunt în clasa a VI a. Acum 6 ani am avut nevoie de ajutorul dumneavoastră şi am fost ajutată să pot auzi. Cu ajutorul dumneavoastră şi al celor care au citit "Formula AS", am putut cumpăra aparatele auditive de care am avut nevoie."
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii APRILIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Împreună, şi îngerii sunt mai puternici
"Nori negri atârnă deasupra oraşului. Aici, la Constanţa, s-a anunţat cod galben de furtună. Sunt totuşi norocos, am ajuns acolo când vântul abia adia. Într-adevăr, aşa cum auzisem, casa în care locuiesc copiii iese imediat în evidenţă."
Citeste tot articolul
HERBARIS - produse naturale pentru tine şi casa ta
"Totul a început în urmă cu vreo şase ani. Aveam copiii mici şi cam alergici la chimicale şi am vrut neapărat să-i apăr şi să-i oblojesc cu leacuri din natură. Mare bogăţie de plante de leac cresc în zona mea pură şi frumoasă vegheată de două masive muntoase binecuvântate: Ciucaş la dreapta şi Siriu la stânga. E satul Bătrâni, în apropiere de Vălenii de Munte."
Citeste tot articolul
VINURI ROMÂNEŞTI: Domeniile Ciumbrud, podgoria cu migdali
"În inima Transilvaniei, la doi paşi de Aiud, există o podgorie specială în care primăvara înfloresc migdalii: Ciumbrud. Un nume cu rezonanţă în tradiţia viticulturii româneşti, ce continuă şi astăzi să ofere vinuri excepţionale, cu o personalitate distinctă, medaliate în ţară şi străinătate. Am stat de vorbă cu Bogdan Moga, degustătorul Domeniilor Ciumbrud, pentru a afla câteva dintre secretele vinului făcut pe malul Mureşului."
Citeste tot articolul
Elegie pentru o floare de măr
"Fugită la propriu de cenuşiul citadin şi cu sufletul răscolit de potrivnicii de tot felul, mă îndrept spre Valea Verde, raiul meu pământesc din Apuseni. Despre care n-am să obosesc niciodată să scriu, pentru că n-am să ştiu să trăiesc altfel decât iubindu-l. Şi de-ar fi să străbat în genunchi drumul înspre aceste locuri, tot n-ar fi întreagă rugăciunea de mulţumire Dumnezeirii pentru tot ce văd, pentru tot ce simt aici."
Citeste tot articolul
Frumoasele doamne din Balş
"Se întâmpla cu 16 ani în urmă, chiar pe 8 Martie. Stela, mama mea, pe-atunci proaspăt bunică şi pensionară, "dădea strigarea", îşi aduna prietenele şi puneau, împreună, prima cărămidă la ceea ce avea să devină, în scurt timp, Clubul pensionarelor din Balş, de care, astăzi, numai cine nu e de-al locului nu ştie."
Citeste tot articolul
TIFF 2018 - FANNY ARDANT, premiul pentru întreaga carieră: "Să poţi să faci ceva din propria singurătate e magnific!"
"Îmi place să lucrez cu regizorii care poartă în ei un foc sacru, o pasiune, cu cei care nu risipesc nici măcar un minut din bucuria de a face film. Nu-mi plac profesioniştii. Şi cum nici eu nu sunt o profesionistă, am jucat de fiecare dată numai rolurile care mi-au plăcut. Când un scenariu ajunge în căsuţa poştală, îl citesc aşa cum bei un pahar de apă. Când pun paharul pe masă, zic foarte repede ori da, ori nu."
Citeste tot articolul
TIFF, la final
"Unii l-au numit un Woodstock al cinematografiei, alţii s-au mulţumit să-şi scoată pur şi simplu pălăria în faţa desfăşurărilor de forţă pe care proaspăt încheiata ediţie de TIFF le-a presupus. Un lucru e sigur: Festivalul de Film Transilvania şi-a bătut şi anul acesta recordurile: 10 zile de festival, 227 de filme din toată lumea, aproape 100.000 de bilete vândute, 135.000 de participanţi şi peste 1000 de invitaţi români şi străini."
Citeste tot articolul
HORIA MOCULESCU - "Nu e voie să găseşti ceva ce merită a fi iubit şi să nu-l iubeşti"
"Eu sunt un timid de felul meu şi timiditatea a adus după ea şi alte culori instrumentale, una dintre ele fiind pudoarea. În plus, îmi pare rău că trebuie s-o spun eu despre mine, dar sunt şi excesiv de manierat. Ceea ce, într-un fel, m-a costat în viaţă. Dar nici nu mi-am regretat comportamentul, nici n-am renunţat la el."
Citeste tot articolul
"Sufletul Europei este creştin, noi n-avem decât a-l îmbrăţişa"
"E foarte greu să vă spun cum arată un bun creştin, pentru că nu sunt duhovnic, dar cred că este un imitator şi mărturisitor al lui Hristos, care respectă nu doar litera, ci şi spiritul Evangheliilor, un om al Bisericii. Dar cartea mea nu este un text pentru bunii creştini, ci pentru creştinii mai mediocri, aşa ca mine şi ca mulţi dintre noi, trăitori în lume, plini de patimi, cu pasiuni politice şi interese culturale - care uneori ne abat, dacă nu de la credinţă, atunci de la o viaţă trăită integral în acord cu credinţa."
Citeste tot articolul
La o cafea, cu Mihai Şora
"La 102 ani, filosoful Mihai Şora este unul dintre cei mai activi cetăţeni români care se luptă în stradă pentru apărarea Justiţiei şi a Democraţiei. Nu a fost demonstraţie antiguvernamentală la care să nu ia parte. Chiar săptămânile trecute, când l-am cunoscut, la Cafeneaua Florescu, din Piaţa Rosetti, venea de la un miting al tineretului. Nu ştiam că este un băutor aşa de împătimit de cafea, încă din fragedă tinereţe, când îşi petrecea dimineţile la Capşa."
Citeste tot articolul
Românii trag tot mai tare către UE
"Nu e zi în care să nu fim bombardaţi la TV, pe Internet sau în presa scrisă, de ştiri dătătoare de griji. Ba un nou conflict politic sau administrativ, ba o nouă taxă sau un nou impozit, o nouă creştere a ratelor la bancă sau o nouă creştere a preţului benzinei. Printre ele, însă, se strecoară şi veşti bune. Veşti bune din România pozitivă, care se încăpăţânează să meargă înainte, în ciuda bâlbelor parlamentare şi guvernamentale."
Citeste tot articolul
Zodiacul copacilor
Potrivit unor credinţe şi tradiţii străvechi, "pomul frate" are o legătură foarte apropiată cu destinul nostru, în funcţie de data naşterii. Pe lângă faptul că vom descoperi trăsături de personalitate asemănătoare, lui ne putem destăinui sau cere ajutor şi ocrotire.
Citeste tot articolul
"Prinţul întunecat", pentru prima dată în România - Nick Cave & the Bad Seeds la Rock the City
"Supranumit "Lordul rockului gotic" sau "Prinţul întunecat", Nick Cave este unul dintre cei mai apreciaţi şi longevivi rockeri australieni. Milioanele de fani din întreaga lume îi apreciază vocea gravă şi versurile triste, dar pline de substanţă, care reuşesc să emoţioneze, uneori până la lacrimi, cei mai împătimiţi rockeri. Nick are şi în România o mulţime de fani, care cu siguranţă se bucură că îl vor vedea luna aceasta - pentru prima dată în ţara noastră - în cadrul festivalului Rock The City. "
Citeste tot articolul