Rodica Culcer despre... "Periferia putredă a Europei"
"România a fost inclusă de comentatori politici europeni de prestigiu, în "periferia putredă a Europei", alături de Ungaria, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Malta, sau Republica Cehă. Acest "putregai" - care constă în subminarea statului de drept, a instituţiilor independente, a societăţii civile şi a presei libere, apărarea corupţilor şi protejarea crimei organizate, riscă să distrugă treptat comunitatea de valori a UE..."
Citeste tot articolul
Săptămâna 20-26 aprilie
Vineri, Soarele intră în zodia Taurului, ceea ce ne oferă ocazia să le urăm tuturor nativilor semnului "La mulţi ani". Se anunţă cu adevărat bun anul lor, pentru că începe într-o vineri, zi guvernată de Venus, iar Venus se găseşte în Taur, pe care îl guvernează. Dar şi pentru restul zodiilor este un semn bun, în special în privinţa dobândirii unor venituri în plus.
Citeste tot articolul
Drumuri de coşmar
"România are cele mai nesigure drumuri din Uniunea Europeană, cu o rată de 98 accidente mortale la un milion de locuitori, dublu decât e media pe drumurile europene (49 la un milion). Potrivit datelor pentru 2017, anunţate de Comisia Europeană, doar două state membre ale UE, România şi Bulgaria, au o rată a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori..."
Citeste tot articolul
Roşia Montană din... Amazonia
"Organizaţia internaţională Avaaz, cu mii de membri în 195 de ţări, a început lupta împotriva unei companii canadiene gigant, care plănuieşte să deschidă o exploatare toxică a minereului de aur, în chiar inima teritoriilor amazoniene sacre, la Belo Sun, din Volta Grande, Brazilia. Noi, românii, care suntem obişnuiţi cu lupta pentru salvarea Roşiei Montane, dusă tot împotriva unei corporaţii canadiene, admirăm apelul triburilor amazoniene."
Citeste tot articolul
OANA BOGDAN - Arhitect, membru al Platformei România 100, membru al Comisiei UNESCO a oraşului Bruges, Belgia: "Nu cred că îşi permite cineva să uite de Roşia Montană"
"Afimaţiile făcute de premierul Tudose în legătură cu retragerea Roşiei Montane de pe listele UNESCO sunt false şi defăimătoare. Dacă apreciem situaţia din Apuseni, guvernul PSD/ALDE nu guvernează în interesul ţării. Acest guvern ar trebui să ştie că includerea Peisajului Cultural Minier Roşia Montană pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO ar dovedi întregii lumi valoarea inestimabilă a Roşiei Montane şi locul ei în Patrimoniul Cultural Universal."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CONSTANTIN - Cugir, F. AS nr. 1308 - "Caut un leac pentru colită de fermentaţie"
"Dragă Constantin, afecţiunea de care suferi, din păcate, se tratează greu, şi numai cu voinţă vei putea ajunge la rezultatele pe care le doreşti. Ai nevoie de răbdare şi să urmezi întocmai recomandările făcute de către specialişti. Din ce în ce mai mult, se vorbeşte astăzi în rândul specialiştilor de tratarea afecţiunilor cu ajutorul unui stil de viaţă sănătos şi al unei alimentaţii potrivite. Din păcate, nu suntem educaţi în a ne clădi un organism sănătos."
Citeste tot articolul
"Haitienii mănâncă zilnic argilă şi au o sănătate de fier!"
"Domnule Mircea Bocan, Vă salut cu respect! Vă ştiu de mult, încă de când aţi pus pe piaţă argila ALGO. Am fost unul dintre primii consumatori din Baia Mare, iar în timp mi-a devenit ajutor de nădejde şi m-a însoţit peste tot, inclusiv în America de Sud şi în Republica Dominicană, unde am locuit 14 ani. Vreau să vă povestesc ceva despre argilă, pe scurt."
Citeste tot articolul
De ce s-a supărat pe noi MOŞ ENE?
"Lipsa somnului, insomnia, se manifestă ca un simptom al unui dezechilibru nervos care constă din imposibilitatea de a adormi timp de câteva ore după culcarea în pat sau din trezirea bruscă...
Citeste tot articolul
Reechilibrarea funcţiilor ficatului şi vezicii biliare după sărbători
"Tubul digestiv este o componentă esenţială din fiinţa umană. Fiecare parte a sa are un rol bine determinat şi fiecare poate fi afectată, într-un fel sau altul, de dieta pe care o avem sau de viaţa pe care o ducem. Ficatul şi colecistul (vezica biliară) - organe pereche, sunt situate în partea dreaptă a abdomenului, imediat sub diafragm şi au roluri esenţiale în procesul de digestie, dar şi în procesul general de detoxifiere a organismului."
Citeste tot articolul
Ce aruncăm din frigider?
Avertismentele ne îndeamnă să aruncăm alimentele imediat după data lor de expirare. Se pare, totuşi, că unele dintre ele pot fi consumate fără să ţinem seama de indicaţiile de pe ambalaj. Ce ni se poate întâmpla, în cel mai rău caz, dacă mâncăm alimente cu termenul depăşit?
Citeste tot articolul
Elixirul din frigider: IAURTUL
"Dacă atunci când mâncaţi un iaurt veţi lăsa două-trei linguriţe din el pentru a le întinde pe faţă, rezultatul va fi egal cu al unei şedinţe cosmetice. Reţetele cu iaurt au efect "de ridicare", tonifiere şi uşoară exfoliere a pielii. Totodată, iaurtul păstrează umiditatea naturală a epidermei şi este calmant, în cazul iritaţiilor, eczemelor şi arsurilor. "
Citeste tot articolul
PĂPĂDIA şi ŞTEVIA
Prezente în arsenalul verdeţurilor de primăvară, pe lângă locul de frunte pe care-l ocupă în farfurii, sunt plante preţioase pentru slăbit. Reţetele care urmează vă garantează câţiva centimetri în minus la talie.
Citeste tot articolul
O echipă de sfinţi
"Mă numesc Elena şi sunt o supravieţuitoare a cancerului de sân. Am avut marea şansă să fiu tratată de nişte medici deosebiţi şi mi-aş dori foarte mult să public o scrisoare de mulţumire în revista dumneavoastră. Îmi place să mă consider un miracol, un miracol împlinit cu multă ştiinţă şi abnegaţie, în Spitalul "Sfântul Constantin" din Braşov, locul unde păşeşti sub paza lui Dumnezeu, locul în care suferinţa se dizolvă sub bagheta magică a oamenilor îmbrăcaţi în halate albe."
Citeste tot articolul
Magie şi istorie în nordul Moldovei - Masca de păcălit moartea
Puţini români ştiu despre acest muzeu "al viei şi vinului" din Hârlău, un târguşor pierdut printre dealurile de miazănoapte ale Moldovei. Străini vin aproape 10.000 pe an să-l viziteze, români, mult mai puţini.
Citeste tot articolul
Aripi până la cer
"Veştile bune atrag veşti bune. După ce în numărul trecut al revistei remarcam competiţiile în care românii s-au aflat pe locuri fruntaşe, în zilele de dinaintea Paştelui au venit alte ştiri pozitive, dinspre zona investiţiilor şi a marilor afaceri derulate în România. Asemeni unui copil care învaţă de nota 10, deşi părinţii trăiesc permanent în scandal, ţara noastră se dezvoltă cu de la sine putere, fără sprijinul "Centrului"."
Citeste tot articolul
Anotimpurile iubirii
"Stau în faţa oglinzii şi-mi pândesc trupul. Am treizeci şi şase de ani şi simt că încă nu e împlinit. Îmi dă semne pe care nu ştiu cum să le interpretez, îmi trimite semnale-chemări care vin de foarte departe, ca o scrisoare ce-a trecut oceanul, plină de timbre colorate. Mă uit la el, mă uit la mine ca la un străin şi-ncep să mă îndrăgostesc de ceea ce văd, de fapt, de ceea ce-mi place să cred că văd. "
Citeste tot articolul
RĂSPUNSURI LA SCRISORI - "M-a impresionat suferinţa lui Ieronim"
"M-a impresionat suferinţa lui Ieronim, chinul lui sufletesc din relaţia cu soţia şi familia. Un bărbat "de casă", care se aşteaptă să fie apreciat pentru "sacrificiul său", şi care este, paradoxal, trădat de soţie. În ciuda unei căsătorii reuşite, cu copii, până la un moment dat... El tânjeşte după un răspuns din partea unui "păţit" sau a unui "înţelept", care să-l ajute cumva în suferinţă şi "ceaţă"."
Citeste tot articolul
Raiul pierdut al lui Ion Heliade Rădulescu
Peste drum de Piaţa Obor, astăzi se văd clădirile şi halele unei zone industriale, iar mai sus, un mall, construit recent, pe terenul unei foste unităţi, de asemenea, industriale. Dar în urmă cu o sută cincizeci de ani, în aceste locuri s-a aflat proprietatea marelui cărturar, scriitor şi revoluţionar român, Ion Heliade Rădulescu...
Citeste tot articolul
ALEX TOCILESCU - "Chiar dacă nu ne ascultă nimeni e bine să arătăm că existăm"
"România e o ţară mişto, condusă de idioţi. Dacă eşti deştept, e enervant să te conducă un cretin - mai ales că te conduce şi prost. În momentul în care ţara o să fie condusă de oameni inteligenţi şi cinstiţi, o să existe mult mai puţine motive de a o părăsi. Dar până atunci, mai va."
Citeste tot articolul
IULIAN CANAF - "Aş vrea ca viitorul meu să aibă toate culorile. Un curcubeu!"
"Am vreo două piese care se cântă pe radiouri, prin America şi nu mai ştiu pe unde, prin străinătate. Am o altă piesă, "I put a spell on you", pe care am înregistrat-o în colaborare cu Fanfara Ciocârlia şi care a luat o mulţime de premii, la care nici eu nu m-am aşteptat... Deci, o oarecare expunere am deja şi în străinătate, însă, vezi tu, în blues eu sunt încă un copil, nu consider că am ajuns încă la miezul muzicii ăsteia şi-apoi... de ce să nu ating miezul ăsta şi să nu-l cultiv aici, unde sunt eu?"
Citeste tot articolul
Un dor împlinit - Pr. prof. VASILE OLTEAN: "Într-o zi, mitropolitul Antonie Plămădeală m-a întrebat scurt şi simplu: «De ce nu te preoţeşti?»"
"Îmi amintesc şi acum primele mele liturghii... Au fost teribil de emoţionante! Am mers de copil la biserică, duminică de duminică, ştiam fiecare colţişor, fiecare carte de strană, dar în altar nu intram niciodată. Era locul preotului. Aşa că atunci când am păşit în faţa Sfintei Mese pentru a sluji, emoţiile au fost foarte mari. Vă daţi seama, să fac eu trecerea aceasta - din simplu credincios, să mă transform în preot, în omul care are în mână destinele tuturor celor pe care îi păstoreşte!"
Citeste tot articolul
Vrăjitoarele din Sibiu
"Cronicile vechi, chiar dacă-s mai laconice, sunt pline de istorii şi mărturii despre vrăjitoarele din Sibiu şi procesele lor. Şi au existat sute de femei pedepsite pentru pricini ce par azi de necrezut. "Un caz tragic este cel al Mathildei Ehrlinger, care a adunat toată populaţia din oraş în Piaţa Mare a Sibiului, ca să aştepte verdictul Judelui". Îl ascult pe istoricul neamţ şi încerc să mă strecor, cu ochii minţii, prin mulţimea de acum câteva secole, instigată şi furioasă."
Citeste tot articolul
TAURUL şi sănătatea
Ajunge să observăm cum se manifestă natura pe parcursul celor 30 de zile pe care le cuprinde o zodie, pentru a ne face o idee despre felul acesteia de a fi. În cazul Taurului, aceste zile cuprind de regulă...
Citeste tot articolul
FOREIGNER
Trupa Foreigner a apărut în perioada de glorie a muzicii rock, la finalul anilor '70 şi începutul anilor '80, când a luat cu asalt topurile muzicale. ?n cei peste 40 de ani de carieră, formaţia anglo-americană a lansat 9 albume de studio, 6 live şi 20 de discuri compilaţie, vândute în peste 80 de milioane de exemplare, şi a câştigat numeroase discuri de platină.
Citeste tot articolul