Păpădia
* Salată de păpădie. Se prepară salate din frunze proaspete, de două ori pe zi. Câte o mână de frunze de păpădie se taie mărunt şi se asezonează cu suc de lămâie, un strop de ulei de măsline şi sare. Se pot adăuga o roşie tăiată felii, pătrunjel tocat sau câteva foi de salată verde.
* Infuzie de păpădie. O cană cu apă se pune pe foc. Când clocoteşte, adăugaţi două linguriţe de frunze de păpădie, lăsaţi-le pe foc mic două minute, apoi infuzaţi-le 15 minute. Se beau trei căni pe zi.
* Pulbere de păpădie. Frunze şi rădăcini de păpădie uscate se toacă fin, până se obţine pulberea. Se ia câte o linguriţă pe zi, înainte de mese.
Ştevia
* Mâncare de ştevie. Aveţi nevoie de 5-6 legături de frunze de ştevie. Se curăţă, se spală şi se fierb în apă uşor sărată, apoi se strecoară. Se călesc în câteva picături de ulei de măsline, se adaugă suc de lămâie sau o lingură de bulion de roşii. Se consumă o porţie pe zi, ca înlocuitor al unei mese (de preferat cina).
* Infuzie de ştevie. Se pune un litru de apă pe foc. Când clocoteşte, se adaugă o lingură cu vârf de ştevie. Se fierbe două minute, apoi se trage deoparte şi se lasă la infuzat o jumătate de oră. Se strecoară şi se bea pe parcursul unei zile.