RODICA CULCER despre... D-l Cioloş trebuie să intre în politică
"Nu ştiu cum se poate realiza, practic, reactivarea echipei Cioloş, dar ea ar fi binevenită, nu în ultimul rând pentru că este una dintre puţinele echipe guvernamentale fără penali, care a şi gestionat responsabil treburile publice, chiar dacă nu a fost fără reproş. Este nevoie însă ca domnul Cioloş să înţeleagă că nu poate face bine ţării, dacă nu intră în politică, pentru că reforma de acolo trebuie să înceapă - de la clasa politică."
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 17-23 NOIEMBRIE
Tensiunile se pot acumula la sfârşit de săptămână în relaţiile de cuplu ori de afaceri, culminând luni şi marţi. Poate fi vorba de bani ori de trădări în dragoste, ba e posibil să fie şi una şi alta. Oricum, nu v-am sfătui să încercaţi să vă faceţi singuri dreptate, ci să apelaţi la ajutorul unor persoane autorizate. În felul acesta, veţi putea avea câştig de cauză relativ repede, altfel, nu e exclus să vă luptaţi prin tribunale o bună bucată de vreme.
Citeste tot articolul
Moldova vrea cu Ardealul
România e din nou în stradă, de câteva zile, şi nu doar cu zecile de mii de tineri din jurul grupării "Rezist", ci cu mic, cu mare, cu patronate şi sindicate: prin brambureala cu care conduce în ultimul an, PSD a reuşit să scoată din minţi pe toată lumea.
Citeste tot articolul
Eco Civica la un sfert de veac
Pe 3 noiembrie s-a împlinit un sfert de veac de la înfiinţarea fundaţiei "Eco Civica", prima organizaţie de protecţie a mediului din România. Fondată de chimistul Nicolae Rădulescu Dobrogea, cercetător de elită, urmărit de Securitate ani la rând, pentru atitudinea sa anticomunistă, "săgeata verde" a Capitalei a reuşit zeci de acţiuni importante, dedicate salvării parcurilor şi arborilor monumentali.
Citeste tot articolul
Vaccinurile, între obligativitatea impusă de stat şi efectele adverse- Interviu cu dr. ANCA NIŢULESCU, medic primar ORL, doctor în ştiinţe medicale
"Vaccinarea se vrea o procedură de prevenire a bolilor şi se aplică în primul rând persoanelor sănătoase. Este însă o procedură controversată în lumea medicală, grevată de riscul unor reacţii adverse, dintre care unele foarte grave. La nivelul actual de cunoaştere medicală, nu avem metode să prevedem cine va dezvolta reacţii adverse postvaccinale grave şi cine nu. În aceste condiţii, obligativitatea vaccinării devine un act abuziv."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru BOGDAN VASILE - Baia Mare, F. AS nr. 1284 - "Sufăr de fibroză pulmonară"
E important să se ştie că boala interstiţială pulmonară (fibroză pulmonară) se referă la un grup mare de afecţiuni cronice, dar care nu au la origine vreun proces patologic malign sau de natură infecţioasă. Aceste boli se caracterizează prin infiltrarea unor celule inflamatoare la nivelul alveolelor pulmonare (granuloame), proces patologic care are drept consecinţă formarea de ţesut de cicatrizare în ţesuturile conjunctive care susţin alveolele, cu afectarea transferului oxigenului în sânge.
Citeste tot articolul
"Psoriazisul a dispărut în totalitate, cu un tratament prea simplu, prea ieftin, prea bun şi prea uşor"
Mă numesc Adriana şi am 35 de ani. Sufeream de psoriazis de 15 ani. În tot acest timp, am luat tot felul de tratamente, dar fără rezultat. Într-o zi, când am fost la piaţă, un domn mi-a spus că şi el a avut psoriazis şi că s-a vindecat cu un tratament naturist, de la d-na Georgeta Stanciu, şi mi-a dat numărul ei de telefon.
Citeste tot articolul
Ucigaşii răcelilor (2)
Nu uitaţi! De-a lungul unei vieţi, contabilizăm 200 de viroze şi gripe! Sfaturile care urmează trebuie transformate într-un program permanent!
Citeste tot articolul
Campionii imunităţii - Cătina
Una dintre trăsăturile societăţii noastre moderne, atât de dezvoltate tehnologic, este, aparent paradoxal, nevoia de miracol. Numai în domeniul sănătăţii este nevoie de zeci şi sute de asemenea miracole. Se aşteaptă remediul care ...
Citeste tot articolul
Puterea vindecătoare a copacilor: CASTANUL SĂLBATIC (Aesculus hippocastanum)
Este un arbore impunător, cu trunchiul scurt şi viguros, măsurând chiar şi 80 de centimetri în diametru. Coroana bogat ramificată ajunge până la înălţimi de 30 de metri. Frunzele mari, palmate, se compun din 5-7 frunze mai mici. În primăvară, castanul se împodobeşte cu o sumedenie de inflorescenţe de formă piramidală, ce par lumânări festive, modelate din ceară albă.
Citeste tot articolul
Temperament şi sănătate
Hipocrate, părintele medicinei, a clasat indivizii în patru mari familii, în funcţie de constituţia şi de caracterul lor, un lucru esenţial pentru a şti ce stil de viaţă i se potriveşte mai bine fiecăruia, chiar dacă suntem foarte rar reprezentaţi 100% de un singur temperament. Cel mai des, suntem rezultatul unui amestec, dar de fiecare dată, există o caracteristică dominantă. Cunoaşterea acestor profiluri însoţite de sfaturile naturopaţilor vă vor permite să vă faceţi un program necesar în aşteptarea iernii, sută la sută sănătos şi natural.
Citeste tot articolul
FIŞĂ BIOGRAFICĂ: Sistemul imunitar
Cum poate fi recunoscut un sistem imunitar slăbit? Semnalele de alarmă sunt: răcelile şi gripele frecvente, afecţiunile pielii şi herpesul. Dar şi starea permanentă de oboseală poate fi un indiciu că organismul nostru nu mai luptă cum ar trebui.
Citeste tot articolul
Protecţia tenului în anotimpul umed şi friguros
Aerul rece de iarnă le face bine copiilor sănătoşi. Adesea, mamele îi cocoloşesc prea mult, ţinându-i iarna în casă. Aerul rece le face bine, cu condiţia să fie bine îmbrăcaţi şi să li se protejeze pielea obrazului. Înainte de a fi scoşi din casă, trebuie să fie unşi cu ulei special, o dată sau de două ori.
Citeste tot articolul
Prietenii siluetei: Scorţişoara şi oregano
Când kilogramele în plus nu prea se dau duse, în ciuda eforturilor înverşunate, ori ne este greu să începem o dietă drastică, e cazul să apelăm la nişte "arzătoare" de grăsime puternice, cu efecte verificate: scorţişoara şi oregano.
Citeste tot articolul
GERMANIA, NORMANDIA ŞI BRETANIA - La capăt de călătorie
Dacii se credeau nemuritori. Azi, ştim că aveau dreptate. Dar veşnicia lor este ascunsă sub straturi de indiferenţă, ignoranţă şi ideologie. Ea trebuie decojită ca o ceapă, foaie cu foaie - sau, dacă vreţi, document cu document -, drum cu drum, inimă cu inimă.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Pentru o insulă cu vreo patru milioane de locuitori, Irlanda a dat literaturii universale un număr uimitor de nume mari: Jonathan Swift, cu al său Gulliver continuându-şi călătoriile de peste trei secole, Lawrence Sterne, romancierul umorist inovator de la mijlocul veacului al XVIII-lea care se citeşte cu delicii şi azi, Bram Stoker, cel cu "Dracula", Oscar Wilde, Conan Doyle, James Joyce, Samuel Beckett şi lista se poate mult lungi până în actualitate.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Nu e greu de observat azi în lume abundenţa nemaiîntâlnită a romancierelor. Marketingul, care ţine cont că proporţia femeilor cititoare o depăşeşte pe cea a bărbaţilor, atrage publicul-ţintă cu anecdote biografice şi exagerări ale calităţilor literare menite să incite curiozitatea.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Sunt sigură că veţi fi interesaţi de această sinteză surprinzătoare a aventurii lui homo sapiens, care a făcut multă vâlvă de la apariţia ei şi a devenit bestseller internaţional, deşi e o lucrare ştiinţifică. Tânărul istoric israelian (avea 35 de ani la publicarea cărţii) încearcă să explice drumul de la "un animal neînsemnat care îşi vedea de treburile lui într-un colţ al Africii" la fiinţa ce domină şi stăpâneşte efectiv lumea în care trăieşte.
Citeste tot articolul
Cu IOSIF CIUNTEREI, pe coclauri
"Multă lume spune că Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în sac. Începusem clasa a XI-a şi eram, întâmplător, în parcul din apropierea sediului radioului din Bistriţa. Brusc, mi-a venit gândul să merg în studio şi să fac o emisiune. De unde până unde, nu ştiu, că n-avusesem niciodată tangenţă cu radioul sau televiziunea. Ce-i drept, ascultam Radio Someş la lucru, la fân, la cosit vara, şi-mi plăcea. Dar atât! M-am dus."
Citeste tot articolul
Cu regizorul RADU AFRIM, despre copilărie şi teatru - "Când eram mic ne scoteau zilnic la măturat străzile oraşului, că vine Ceauşescu. Şi Ceauşescu nu venea. 11 ani l-am aşteptat!"
"Mi-am făcut planul pentru centenarul Unirii, în sensul în care am fost prezent în Festivalul Naţional de Teatru, cu un spectacol din Ardeal, "Pasărea retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte", montat la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, secţia maghiară, unul din Moldova, "Măcelăria lui Iov", pus în scenă la Teatrul Naţional din Iaşi, şi unul din Oltenia, "Dacă am gândi cu voce tare", pe care l-am făcut la Teatrul Naţional din Craiova."
Citeste tot articolul
CORNELIA ARDELEAN- ARCHIUDEAN - "Doamne fereşte, de moartea satului românesc!"
"Dincolo de aplauzele cu care publicul m-a răsplătit totdeauna regeşte, atunci când am urcat cu cântecul pe scenă în faţa lui, eu am avut întotdeauna sădită în suflet dorinţa de a-i apropia şi pe copii de cântecul şi jocul românesc, de poveştile de viaţă ale satului de odinioară. Mă doare să mă gândesc că felul vieţii noastre, rostul nostru de-a fi români, nu doar în vorbe, ci şi în fapte ar putea să se piardă."
Citeste tot articolul
Biserica cititorilor - "Mireasa lui Hristos" din Stănceşti
Nu mai au unde îngropa oamenii. Ăsta e necazul lor. Urcat pe o culme singuratică, cimitirul secular dimprejurul bisericuţei albe a Stănceştiului este ticsit. Cruce lipită de cruce, abia mai ai unde călca. Nu mai sunt botezuri în sat. ...
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
M-am apucat cu greu să vă scriu, deşi eram hotărâtă să fac acest lucru de mult. De fapt, era o promisiune a mea către sfântul care a făcut o minune în viaţa mea: Sfântul Nectarie. Citesc revista dumneavoastră de ani şi ani, iar acest lucru îmi face o deosebită plăcere. Dar vreau să vă relatez întâmplarea care mi-a arătat (a nu ştiu câta oară!) puterea rugăciunii şi chiar revelaţia unei minuni...
Citeste tot articolul
Un dar ceresc - Vinurile de Aiud
Trebuie să recunosc că pornisem la drum având în minte câteva cifre seci, dar uimitoare: în anul 2017, România este pe locul 6 în Europa şi pe locul 13 în lume între producătorii de vin! În plus, în Europa ocupă locul unu la creşterea producţiei de vin: un plus de 64% faţă de anul precedent!
Citeste tot articolul
Muzică de alungat ceaţa
Înainte să înceapă postul Crăciunului, două formaţii cu «vino-ncoa'» vă invită la o distracţie dublă: muzică pe alese şi dans de rupt tălpile la pantofi. Prima ofertă vine de la Craiova, unde Alexandra Ungureanu şi Crush vor evolua pe 10 Noiembrie, la "Cult Music Club". Cea de-a doua strigare vine din Bucureşti, unde Dan Teodorescu se va arăta publicului împreună cu trupa lui, pe 14 Noiembrie.
Citeste tot articolul