Scorţişoara
Ceai de scorţişoară
Ingrediente: o cană de apă, o linguriţă scorţişoară pulbere, o linguriţă de miere.
Turnaţi apa clocotită peste scorţişoara pulbere. Acoperiţi şi lăsaţi jumătate de oră. Strecuraţi, adăugaţi mierea şi beţi câte o cană în fiecare dimineaţă şi în fiecare după amiază, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă.
Oregano
Ceai de oregano
Ingrediente: o cană de apă, 2 linguriţe oregano uscat mărunţit sau 4 linguriţe oregano proaspăt mărunţit.
Turnaţi apa clocotită peste plantă. Acoperiţi şi lăsaţi să stea 10-15 minute. Strecuraţi şi beţi 3 căni pe zi, după mese.
Ulei esenţial de oregano
Se iau 3-4 picături de ulei esenţial de oregano de 3 ori pe zi, amestecat în puţină miere sau suc de fructe, timp de 15 zile. După o pauză de 15 zile se poate relua.