Cum vom sărbători Centenarul
Într-un interviu televizat acum câteva săptămâni, fostul lider PNL, Valeriu Stoica, unul dintre cei mai lucizi politicieni români, spunea că sărbătorirea Centenarului Marii Uniri din 1918 ar fi fost cu adevărat împlinită, dacă ţara ar fi realizat, în epoca postcomunistă, două obiective majore: reţeaua de autostrăzi care ar lega provinciile istorice între ele (şi ar conecta ferm România la Europa) şi cadastrul general.
Citeste tot articolul
Hoţii au furat păduri de 5 miliarde de euro
În anul 2016, mult iubitul guvern tehnocrat ("guvernul zero", cum îi spunea măreţul lider al PSD), a completat Legea 51 din 1991, cu Legea nr. 2/2016, privind securitatea naţională a României. Potrivit acestei legi, fondul forestier a fost declarat obiect al securităţii naţionale.
Citeste tot articolul
Iarba arsă de acasă
Se zice că la politică şi la fotbal se pricepe toată lumea. Vorba ar fi valabilă, dacă prin a te pricepe se înţelege datul cu părerea. La asta avem destui politicieni de calitate, ca să nu mai vorbim despre conducătorii din fotbal. Împreună, cele două grupe de "specialişti" ţin, singure, grila de programe la vreo cinci televiziuni de ştiri şi încă vreo două de sport.
Citeste tot articolul
NICUŞOR DAN - Ex-preşedinte USR: "Cred că în politică, la fel ca şi în viaţă, e important să faci ce-ai spus că faci"
"Imediat după campania electorală pentru alegerile locale, am spus că singura şansă pentru intrarea în parlament a unui partid nou este ca acel partid să strângă oameni din societate, de diferite convingeri ideologice, dar uniţi în jurul unor teme fundamentale: cheltuirea corectă a banilor publici, reforma administraţiei publice, şcoala adaptată la viaţa reală şi la piaţa muncii, management performant în spitale, depolitizarea tuturor organismelor publice etc."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SILVIA - Craiova, F. AS nr. 1277 - "Am fost diagnosticată cu edem Quincke"
În primul rând, trebuie ştiut că edemul Quincke este o patologie bine demarcată, care implică straturile mai profunde ale pielii, inclusiv ţesutul celulo-adipos subcutanat. Etiologic, edemul Quincke este o maladie multicauzală, care poate fi indusă de factori imuni în extra-imuni.
Citeste tot articolul
"Le mulţumesc profesioniştilor de la Cabinetul Jiko"
În urma publicării în "Formula AS" a unui articol despre Reiki, am aflat şi eu de Clinica Jiko. Am ajuns extrem de stresată acolo, starea mea fizică şi psihică în acel moment era de cel mult nota 3, pe o scară de la 1 la 10. Aveam la sânul stâng o tumoră diagnosticată în stadiul IV (cu metastaze osoase).
Citeste tot articolul
Staţiuni balneo-climaterice mai puţin cunoscute: SĂCELU, jud. Gorj
Fiecare zonă a ţării se mândreşte cu câte o sursă naturală de sănătate. Încă avem zeci, dacă nu sute de staţiuni balneo-climaterice cu un potenţial terapeutic fantastic, lăsate în paragină din indiferenţă şi eterna "lipsă de fonduri" blamată de oficialităţi. E şi cazul staţiunii Săcelu, din judeţul Gorj, unde am poposit zilele trecute.
Citeste tot articolul
Căderea părului
Biologii văd în firul de păr doar o sumă de celule cheratinizate moarte, dispuse în fire ce acoperă scalpul. Pentru noi, ceilalţi, părul înseamnă mult mai mult. Iar dacă nu ne dăm prea bine seama de importanţa pe care i-o acordăm, vom deveni cu siguranţă conştienţi de ea, în momentul când începem să-l pierdem.
Citeste tot articolul
Remedii contra căderii părului
O dată pe săptămână, părul se spală cu apă fiartă de izvor, de fântână sau cu apă de ploaie, după care rădăcinile părului se fricţionează timp de 15 minute cu sare de bucătărie iodată. S-a constatat că 6 proceduri sunt suficiente pentru combaterea definitivă a bolii. Cu toate acestea, pentru profilaxie, tratamentul trebuie repetat periodic.
Citeste tot articolul
FLOAREA SOARELUI
Regină a verii, luminând ogoarele cu aurul ei, este pe cât de frumoasă, pe atât de eficientă ca medicament. Toate părţile plantei: pălăria, petalele, seminţele, tulpina şi rădăcinile sunt de leac.
Citeste tot articolul
Seducţia se poate învăţa?
De ce anumite femei, nefardate şi îmbrăcate modest, atrag privirile asemenea unui magnet? Iar altele, fardate şi îmbrăcate la patru ace, nu creează nici o impresie? Simplu: fiindcă seducţia depinde de iradierea lăuntrică, exprimată într-o privire, într-un zâmbet deschis, într-un fel anume de a te mişca, în dezinvoltură şi încredere în sine.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Adrien Bosc (n. 1986) e norocos: de la prima sa carte a luat Premiul pentru roman al Academiei Franceze şi asta într-o ţară în care apar sute de romane noi pe an şi în care premiile literare chiar asigură vizibilitate. Fiul unui arhitect şi al unei decoratoare de interior, cu doi fraţi şi ei arhitecţi şi un al treilea, David, tot romancier (nominalizat în 2012 pentru premiul Goncourt), Adrien e de meserie jurnalist şi editor.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Imaginea publică a dictatorului, transformat de propaganda sa în "figură simbolică", e gândită în aşa fel încât să-i justifice duritatea măsurilor impuse printr-o existenţă exemplară. Însă în spatele uşilor închise, în relaţiile cu familia şi anturajul apropiat, se vede adevărata lui personalitate.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Dacă vă opriţi asupra acestei rubrici, înseamnă că nu faceţi parte dintre cei 32% din populaţia ţării care nu-şi cumpără nici o carte pe an. De aceea vă recomand, pentru perioada vacanţelor, o frumuseţe de roman care vă va transporta tocmai în Malaezia. Pentru mine, această primă întâlnire cu literatura malaeziană a fost o încântare, cu atât mai mult cu cât despre romancier nu ştiam nimic, nici măcar dacă e bărbat sau femeie.
Citeste tot articolul
Scrisorile mătuşii Rita
În istoria fiecărei familii există taine şi secrete ţinute departe de ochii şi urechile celor mulţi. Ba, uneori, acestea sunt ascunse unei părţi din familie în aşa fel încât cei mai tineri, de obicei, nu cunosc mare lucru despre înaintaşi. Am să vă spun o poveste din familia mea, petrecută cu mult timp în urmă, astăzi nemaitrăind niciunul dintre personajele întâmplărilor.
Citeste tot articolul
Scrisori care aşteaptă răspuns
Mă numesc Camelia şi abia acum am apucat să răsfoiesc "Formula AS", unde am citit povestea ta care m-a impresionat, aşa că am simţit nevoia să-ţi scriu. Nu ştiu ce cuvinte ar trebui să folosesc sau cum aş putea să te ajut exact, deşi înţeleg că tu ai cu adevărat nevoie de ajutor. Şi, ceea ce m-a impresionat este că ştii şi tu lucrul ăsta.
Citeste tot articolul
Trei întâmplări din grădina mea
Aşa cum am descoperit într-o Enciclopedie a plantelor, după căutări îndelungi, o cheamă Aquilegia caerulea alpina, sau mai simplu, Căldăruşă, în graiul nostru. Mi-a năpădit curtea şi, oriîncotro mă întorc, dau cu ochii de florile ei albastre. Seamănă cu clopoţeii sălbatici, dar are o floare mai savant alcătuită, decât campanulele. Am băgat de seamă că e foarte modestă şi că nu are pretenţii.
Citeste tot articolul
Doftorii din Poiana Ruscă
Într-o zi toridă de iunie, am plecat împreună cu un grup de colegi, pe urmele pădurenilor. Sute de kilometri parcurşi cu maşina şi la picior, peste crestele munţilor...
Citeste tot articolul
Cu dragoste, despre Bucureşti - CRISTIAN VASILE: "Fotografia înseamnă scriere cu lumină"
"Când merg într-un oraş necunoscut, eu nu apelez la un ghid, pentru că sunt de părere că propriile descoperiri, făcute aşa, la pas, cu ochii măriţi, cu atenţia ascuţită şi cu spiritul deschis, sunt cele mai autentice şi cele mai valoroase. Şi-atunci de ce să nu încerc să mă opresc din iureşul vieţii care mă călăuzea prin Bucureşti, de ce să nu-l tratez şi pe el cu mai multă atenţie şi, poate, cu mai mult respect?"
Citeste tot articolul
Pr. Petru Acatrinei (Valea Viilor, judeţul Sibiu): "Copiii predică, prin viaţa lor curată, mai bine ca orice preot"
"Preoţia e o chemare dinainte de naştere. Dumnezeu nu te obligă să faci nimic! Te cheamă, îţi dă o vocaţie, pe care, dacă vrei să o urmezi, te împlineşti sufleteşte, dacă nu, vei simţi mereu că ai ratat ceva în viaţă, nu în modul cel mai tragic, dar simţi că ar fi trebuit să faci altceva, şi acesta e un gând ce te va roade mereu. Eu mă simt împlinit, pentru că asta mi-am dorit să fac şi asta fac".
Citeste tot articolul
Zodiacul coşmarurilor
Multora dintre noi, coşmarurile le sunt familiare. Ele ne bântuie nopţile, ne fac să plângem în somn, să ne trezim speriaţi şi osteniţi, până când ne dăm seama că nu a fost decât un vis. Dar nu unul oarecare: cel pe care îl ştim pe dinafară, de mult timp! El ne spune mereu aceeaşi poveste, care ne trimite în vâltoarea angoasei noastre de zi cu zi.
Citeste tot articolul
FolkFest Costineşti
Nostalgicii taberelor studenţeşti din Costineştiul de altădată şi ai concertelor ţinute noaptea pe plajă, în jurul focului, au motive să fie din nou fericiţi: în vara asta s-a creat un festival special, menit să reînvie vechea tradiţie muzicală - FolkFest Remember Costineşti.
Citeste tot articolul