RODICA CULCER despre... Războiul Kovesi
"Pentru penalii români, miza este, desigur, libertatea, căci riscă să ajungă în puşcărie, dacă DNA rămâne sub conducerea unui procuror independent. Primul pe listă este Liviu Dragnea, ale cărui afaceri tenebroase riscă să-i creeze probleme mai serioase chiar decât cele pe care le are deja. I se alătură o cohortă de politicieni din toate partidele care, de peste 27 de ani, au înţeles să se îmbogăţească furând din banul public."
Citeste tot articolul
Săptămâna 21-27 iulie
Petrecerile şi distracţiile se înmulţesc, sub influenţa planetelor, care se adună în semnul monden al Leului. Comunicativului Mercur i se adaugă vineri pasionalul Marte, iar sâmbătă însuşi Soarele, guvernatorul zodiei, se adaugă horei. Cuceririle de vacanţă se înmulţesc, copiii pot fi concepuţi, dar ne putem şi întrece cu binele, dacă nu ştim unde să tragem limitele.
Citeste tot articolul
Republica secretă
"România nu este, aşa cum se vehiculează de mai multă vreme, numele a două ţări distincte: una a celor conduşi şi alta a clasei conducătoare. Nu e nici un stat cu două viteze - una a celor paralizaţi de frica schimbărilor şi alta a oamenilor cu iniţiativă, aşa cum se mai crede. România este o monedă cu două feţe, una văzută şi cealaltă nevăzută."
Citeste tot articolul
A opta minune a României: pădurile de fag
"Până în prezent, Patrimoniul Mondial UNESCO includea în lista sa şapte obiective din România: Delta Dunării, aşezările săseşti cu biserici fortificate din Transilvania, Mănăstirea Horezu, bisericile pictate din nordul Moldovei, Cetatea Sighişoara, bisericile de lemn din Maramureş şi fortăreţele dacice din Munţii Orăştiei. Urmează acum pădurile de fag şi, să sperăm, cât de curând, şi Roşia Montană."
Citeste tot articolul
SEVER VOINESCU - Redactor-şef la revista "Dilema Veche": "Mediocritatea a cuprins, ca o buruiană, întreg spectrul politic"
"Într-adevăr, de mai mulţi ani, calitatea oamenilor politici scade continuu. Incompetenţa pune stăpânire pe România şi prevăd că va deveni un flagel încă şi mai dur pentru corpul politic, decât este, acum, corupţia. Iar ceea ce e cu adevărat cutremurător este că nu mai ştim ce-i aceea competenţă. Atâta timp am fost lipsiţi de oameni competenţi la guvernare, încât, pur şi simplu, nu mai ştim cum arată un competent!"
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ANONIMĂ, F. AS nr. 1272 - "Fiica mea are sarcom cu celule gigant maligne"
Ţinând cont de faptul că tumorile osoase (maligne) primare apar mai ales la copii, adolescenţi şi adulţi tineri, cu vârste între 10 şi 25 de ani, cred că fiica dvs. se confruntă cu un osteosarcom (tumoră care îşi are originea în ţesutul osos de creştere) sau, în cel mai rău caz, cu un sarcom Ewing (care îşi are originea în ţesutul imatur din măduva osoasă).
Citeste tot articolul
"Îi îndemn pe toţi bolnavii care au bacterii rezistente la antibiotice să apeleze la specialiştii de la ROMVAC"
Sunt din Rădăuţi, jud. Suceava şi vreau să mulţumesc pe această cale colectivului de Cercetare ROMVAC, pentru tratamentul cu imunoglobulină Y din gălbenuş de ou hiperimun.
Citeste tot articolul
Reţete pentru boli pulmonare
Pneumonie - Miere şi mentă. Se amestecă 1 kg de miere, cu 300 g de mentă proaspătă, tăiată mărunt. Se ia de 3 ori pe zi, câte o lingură, cu 20 de minute înainte de masă.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Remediu natural pentru deblocarea venelor inimii, aritmie, colesterol mărit, dar şi pentru infecţii urinare. Înainte de a proceda la o angiografie, un stent, un bay-pass etc. încercaţi cu încredere acest remediu, care vă poate vindeca. De asemenea, dacă aveţi ateroame pe carotide, colesterolul mare sau o infecţie urinară cu efecte supărătoare, procedaţi la fel.
Citeste tot articolul
Boli despre care nu se vorbeşte
Dintre cele două sexe, mai înţelepte sunt femeile. De ce? Pentru că, spre deosebire de bărbaţi, ele sunt interesate de medicina preventivă, iar nu de cea care încearcă să repare un rău deja comis. 71% dintre femei merg regulat la ginecolog - nu fiindcă ar suferi de ceva, ci numai ca să-şi facă un control.
Citeste tot articolul
Reţete de sănătate cu alimente - Noutăţi din laborator
În cele ce urmează veţi găsi o mică trecere în revistă a celor mai recente rezultate obţinute de cercetători, în ceea ce priveşte efectul curativ al hranei asupra unor afecţiuni. Sunt rezultatele unor studii ştiinţifice realizate în universităţi şi clinici din întreaga lume. Vă prezentăm pe scurt datele concrete ce rezultă din ele, date care - la nevoie - v-ar putea fi folositoare şi dvs. în stabilirea regimului alimentar.
Citeste tot articolul
Vara picioarelor
La sfârşitul zilei, simţiţi că pantofii vă strâng. Fără îndoială, picioarele dumneavoastră s-au umflat din cauza căldurii...
Citeste tot articolul
SOMNOLENŢA
Vara, când picoteşti de căldură, este de înţeles: arşiţa aţipeşte. Dar când durează zile sau săptămâni, somnolenţa diurnă poate fi semnul unei defecţiuni, ce nu trebuie trecută cu vederea.
Citeste tot articolul
Iubirea cu soarele lasă urme
Sub vipiile fierbinţi ale verii, pielea moare de sete. Ea are mare nevoie de ajutor ca să-şi poată reface învelişul de umiditate. Mai întâi, fiindcă este iritată. Apoi, fiindcă este uscată şi stă să crape. Faceţi-vă timp ca s-o îngrijiţi cum scrie la carte, fiindcă altă piele mai bună n-o să primiţi.
Citeste tot articolul
Cură cu cafea pentru piele
Dacă temperaturile mari vă dau o stare de apatie şi somnolenţă, recurgeţi la cafea. Nu sub formă de expresso sau latte macchiato, ci ca peeling pentru piele. Reţeta pe care v-o propunem are dublu efect: înlătură pielea moartă, dinamizează circulaţia sângelui şi întăreşte ţesuturile, dar şi tonifică, totodată, la fel ca o ceaşcă bună de cafea.
Citeste tot articolul
Sultana din Răchitova
Nu urc dealul doar aşa, de dragul priveliştii, ci urc pe urmele unei fabuloase poveşti, scufundate complet în uitare, deşi ascunde în ea un scenariu fantastic: mama sultanului Mahomed Cuceritorul a fost o româncă frumoasă, furată de turci din Răchitova şi dusă la Istanbul!
Citeste tot articolul
Regal de vară în expoziţii
Vara s-a instalat cu putere peste parcurile şi peste asfaltul Capitalei. Ba chiar şi prin politică! Dar pentru cel care are răbdare să colinde sălile de expoziţii, vara capătă deodată aripi regale. Aşa cum se întâmplă dacă pătrunzi în răcoarea Palatului Cotroceni, unde arta se întâlneşte cu nobleţea istoriei.
Citeste tot articolul
Poveşti cu case - Str. Nicolae Creţulescu nr. 8
În spatele Bisericii Albe, la intersecţia străzii Nicolae Creţulescu cu intrarea Sibioara, se află o casă de epocă, recent renovată. Zidurile exterioare strălucesc în soarele după-amiezii de duminică. Sunt de-a dreptul entuziasmat că un astfel de edificiu a fost salvat de la decrepitudine şi ruinare. Admir perechile de coloane în stil doric ale balconului, dar şi profilul zvelt al faţadei. Îi dau târcoale, fac poze, îmi plimb privirea de la temelie până sub acoperiş. O mândreţe de casă, dar cine i-a fost stăpân odinioară?
Citeste tot articolul
Bunica Olga. Ultima poveste
O găsesc dormind cuminte în sicriu, în faţa bibliotecii. E atât de mică şi neajutorată, aşa, cum stă lângă muntele de cărţi! Mă apropii încetişor, de parcă aş putea s-o trezesc. Bunica Olga are un aer de fetiţă smerită, aşa cum se odihneşte cu mâinile pe piept. Doamne, când s-a topit aşa?
Citeste tot articolul
Trăieşte, dar nu încerca să înţelegi!
Eliza, IUBIREA nu moare atunci când mor oamenii pe care i-am iubit. IUBIREA e singura care dăinuie, singurul "ceva" pe care-l vom lua cu noi, îl vom avea şi când vom trece dincolo... IUBIREA e cea care trăieşte veşnic, iar moartea, moartea de fapt, nici nu există. Toţi cei plecaţi sunt aici, cu noi, ne văd şi ne ajută, chiar şi când nu ne dăm seama de asta.
Citeste tot articolul
ANCHETĂ - Amintiri dintr-o vară fierbinte
Când loveşte, nu iartă pe nimeni, topeşte totul sub greutatea ei. Uneori, chiar şi întâmplările vieţii. Prinse în aerul dogoritor ca un clei, rămân în memorie pentru totdeauna, precum insectele în boaba aurie de chihlimbar. ...
Citeste tot articolul
SANDA NICOLA (Digi TV) - "Nimic din ce am trăit până acum nu se compară cu bucuria de a fi mama lui Agnes"
"Nimic din ce am trăit până acum nu se compară cu bucuria şi imensa responsabilitate de a fi mama lui Agnes. Şi mă rog în fiecare zi să am înţelepciunea necesară să pot să iau cele mai bune decizii în ceea ce-o priveşte şi să-i fiu de ajutor, atunci când va avea nevoie de mine, ca să-şi împlinească menirea ei în lumea asta."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Spectacolul de teatru seamănă cu pisica-Cheshire din "Alice în Ţara Minunilor" al cărei corp se volatilizează, lăsând să stăruie în aer doar zâmbetul (sau rânjetul) ei. Vera Molea e o arhivistă a memoriei teatrale româneşti şi pare să ştie cam totul despre domeniul ce o pasionează. Mai mult, a umplut ea însăşi lacune bibliografice, cu volume bine scrise şi ilustrate despre oamenii de teatru din România secolelor 19 şi 20.
Citeste tot articolul
CREDINŢĂ ŞI SĂNĂTATE: Pr. VISARION ALEXA - "Depresia are o singură cauză: lipsa vieţii spirituale!"
"Acum vreo cinci ani, a rânduit Dumnezeu să particip la nişte conferinţe, organizate la Mânăstirea Sâmbăta de Sus de regretatul profesor psihiatru Florin Tudose (care apoi mi-a devenit prieten apropiat), dedicate suicidului în România. Acolo am aflat câteva lucruri înspăimântătoare: de pildă, că numărul sinuciderilor în Bucureşti e cam la nivelul Parisului. Saltul e foarte brusc, în urmă cu 15-20 de ani, rata suicidului era infimă."
Citeste tot articolul
Zodiacul personalităţilor: EMMANUEL MACRON - binecuvântare sau blestem?
În astrologia tradiţională nu se întocmea astrograma unei naţiuni, deoarece noţiunea de stat, aşa cum o cunoaştem noi astăzi, încă nu exista. Ea a început să se contureze de-abia în Europa secolului XVI. Dar cum astrologia este mult mai veche de-atât, în vechime, diversele popoare erau legate fiecare de o anumită zodie. În cazul Franţei, zodia arhetipală, cum am putea-o numi, e cea a Leului.
Citeste tot articolul
Premieră legendară la Cluj - DEPECHE MODE
Puţine trupe de muzică electronică au stârnit atâta adoraţie în lumea adolescenţilor de pe Terra, precum faimoasa formaţie britanică, Depeche Mode. Generaţia puştilor din anii '80 a crescut cu afişele trupei lipite în dormitor. Melodii precum "Personal Jesus" sau "Master and Servant" erau nelipsite din oferta discotecilor din vremea aceea, iar Dave Gahan (solist, chitarist, clape), Martin Gore (chitarist, clăpar, solist) şi Andy Fletcher (sintetizator, bas) îşi aveau fotografiile lipite pe îmbrăcămintea caietelor.
Citeste tot articolul