"Scandalul SIPA"
Toţi comentatorii neangajaţi ai fenomenului politic românesc au observat că "scandalul SIPA" - serviciul secret al Ministerului de Justiţie - este o diversiune. Înfiinţat în 1991, ca serviciu operativ, Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie, avea ca misiune oficială să strângă informaţii sensibile privind crima organizată şi corupţia "mare" din penitenciarele româneşti, din reţele infracţionale dovedite.
Citeste tot articolul
Săptămâna 16-22 iunie
Micul benefic Venus şi energicul Marte se înţeleg de minune în weekend, permiţând înfiriparea unor frumoase poveşti de dragoste, în care romantismul şi pasiunea se împletesc în proporţii armonioase. Dar poate fi vorba şi despre creşterea veniturilor, posibil printr-o afacere de familie. La finalul intervalului, dragostea se poate transforma în iubire sau începutul de afacere într-un proiect de proporţii.
Citeste tot articolul
Cum a devenit calul mânz şi nu e de dar
Liviu Dragnea mi-a făcut întotdeauna impresia unui samsar de zarzavaturi din Obor. Cu mustaţa adumbrindu-i zâmbetul viclean şi cu o seriozitate jucată prost, îmi evocă un escroc. Nu vă grăbiţi, nu e un atac la persoană. Este doar o părere, posibil greşită şi nedreaptă. Ce să fac, însă, dacă Liviu Dragnea ţine morţiş să mi-o confirme?
Citeste tot articolul
Lovitura lui Iohannis
Intrat, imediat după protestele de stradă din iarnă, împotriva Guvernului Grindeanu, într-o deja obişnuită perioadă de letargie, preşedintele Klaus Iohannis surprinde din nou, pe toată lumea, printr-o lovitură de imagine cu atât mai spectaculoasă cu cât nu a transpirat în mediile de presă şi nu a fost anticipată de niciunul dintre "analiştii" atoateştiutori, care se perindă pe la televiziunile de ştiri.
Citeste tot articolul
COSTIN BORC - Fost viceprim-ministru în guvernul Cioloş: "În România visului meu trebuie să existe încredere şi speranţă"
"Eu sunt un tip suficient de realist, astfel încât visele mele să fie destul de aproape de realitate. Suntem în Uniunea Europeană, suntem membri NATO, nu am fost niciodată parte dintr-o astfel de alianţă, la acest nivel, poate cu excepţia înţelegerii secrete făcute de Carol I cu Puterile Centrale. Deci, facem parte dintr-un club select, economia ţării creşte destul de bine în ultimii ani."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru PIA - Hunedoara, F. AS nr.1268 - "Sunt cardiacă şi am intoleranţă la lactate"
Prima măsură pe care trebuie să o luaţi în cazul intoleranţei la lactoză este să eliminaţi toate produsele lactate din meniul dvs., sau să le reduceţi, consumându-le doar în timpul meselor principale. Lactoza, ca principal carbohidrat din laptele de vacă, necesită prezenţa unei anumite enzime (lactaza) pentru a fi digerată, astfel că intoleranţa la lactoză apare atunci când învelişul intern al intestinului subţire produce cantităţi reduse din această enzimă.
Citeste tot articolul
Ing. chimist MIRCEA BOCAN - "Lista afecţiunilor rezolvate cu argilă le aparţine celor care s-au vindecat"
"Principala calitate a argilei (sunt studii făcute în acest sens) este aceea că elimină din organism toxinele de orice natură, metalele grele, radicalii liberi şi scade toxicitatea medicamentelor, fără a le afecta cu nimic eficienţa! Cei care sunt consecvenţi în consumul de argilă (eu consum argilă de 31 de ani!) se află în clubul select al celor care foarte greu pot să facă o formă de cancer."
Citeste tot articolul
Câteva precizări legate de cancer
În ultimii ani se constată o creştere exponenţială a numărului de bolnavi de cancer. Cu toate că nu se cunoaşte cauza exactă a bolii, au fost descoperiţi o serie de factori favorizanţi: genetici, alimentari, anumite boli care pot degenera, scăderea capacităţii de apărare a organismului legată de mediul poluat şi de stilul de viaţă suprasolicitant şi stresant.
Citeste tot articolul
Canicula şi picioarele
Senzaţia de picioare grele, mai ales la sfârşitul zilei, furnicături, dureri, umflături cauzate de un exces de lichid în ţesuturi - toate aceste manifestări pot fi semnele unei insuficienţe venoase. Femeile sunt mai expuse decât bărbaţii, suferinţa fiind moştenită, adesea, pe linie de familie.
Citeste tot articolul
Să respirăm cu degetele!
Fluxul respiraţiei este strâns legat de confortul nostru interior. Când suntem tensionaţi, respirăm grăbit, întrerupt, într-un ritm neregulat, iar această încordare se transmite în toate zonele corpului nostru. Şi invers: o respiraţie egală şi relaxată destresează corpul în ansamblul său şi înseninează starea de spirit.
Citeste tot articolul
Puterea vindecătoare a copacilor - TEIUL
Începutul verii este tocmai perioada din an când teiul ne încântă cu parfumul îmbătător al florilor sale. Un arbore ajuns la maturitate poate purta până la 60.000 de flori...
Citeste tot articolul
Măşti vitalizante de vară
În anotimpul cald, când afară aerul se încălzeşte şi murdăria din el intră în mişcare brauniană, zburând peste tot, măştile de faţă devin o necesitate, un prim-ajutor pentru curăţarea şi întreţinerea pielii atacate de două ori: de soare şi poluare. Indiferent dacă sunt preparate cu argilă, făină de ovăz sau brânză de vaci, efectul lor se citeşte cu ochiul liber: un obraz întins, proaspăt, strălucitor.
Citeste tot articolul
Regimul de urgenţă
Dieta se adresează doamnelor care vor să corecteze rapid dezastrele lăsate de desfrâul culinar pe care nu şi l-au putut stăvili, de-a lungul sărbătorilor prăznuite cu mese întinse. Nu e uşor de urmat, dar rezultatul e pe măsura efortului.
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii APRILIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Dacul ajuns împărat roman - GALERIUS
Nu trebuie decât să urci pe dealul acela ca să trăieşti sentimentul puterii depline. Locul chiar are ceva magic! Poţi să fii stăpân peste jumătate de imperiu - de la Alpi până în Mesopotamia - şi tot aici vii, dacă vrei să simţi puterea adevărată.
Citeste tot articolul
Minunea de la miezul nopţii
Povestea pe care am trăit-o, pe care o trăiesc şi pe care aş vrea să o cunoască o lume întreagă începe aşa: "Acum mai bine de un an, eram într-o poziţie privilegiată de top manager al unei mari companii din România. Muncisem nebuneşte, vreme de şapte ani, ca să acced pas de pas în ierarhia instituţiei, având un obiectiv foarte clar: o promovare care să-mi permită un viitor profesional strălucit.
Citeste tot articolul
Tufa de hortensii
A fost o vreme când nu eram mai înaltă decât o tufă de hortensii din curtea bunicii, când anul se împărţea între anotimpul vacanţei de vară şi restul de zile, când visam mult şi vorbeam mai puţin, fiindcă îmi plăcea să-mi păstrez aproape toate cuvintele pentru flori.
Citeste tot articolul
Splendori în Banatul Montan: Cheile Nerei
Abia aşteptam colţul verde al ierbii şi florile de salcâm, pentru a ne lăsa îmbătaţi de miresmele primăverii. Drumeţiile "Formulei AS" ne-au dus de data aceasta în sudul Banatului, pe Dunăre, la Moldova Nouă, şi în zona montană a Cheilor Nerei. Dincolo de Orşova, de la spectaculoasele Cazane ale Dunării, şi până departe, la pădurile dese din Munţii Locvei, privirea ţi se topeşte de-atâta frumos.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu...IULIAN TĂNASE - "Cărţile mele sunt nişte jucării"
"M-am şi gândit odată, în glumă, să scriu o carte intitulată "Un veac de sinceritate". E obositor să pari ceea ce nu eşti. Dacă-ţi pui o mască, trebuie s-o întreţii, s-o mai pudrezi din când în când. Mă tem că sunt prea bătrân să mai învăţ să fiu ipocrit."
Citeste tot articolul
ALEXANDRU REPAN - "Am 77 de ani de viaţă şi 78 de ani de teatru"
"Există mereu această impresie, că se schimbă ceva în lumea teatrului. Şi, într-o anume măsură, e adevărat. Se schimbă gustul publicului, al regizorilor, genul de dramaturgie..."
Citeste tot articolul
Părintele NICOLAE CLINCIU - Brateiu, jud. Sibiu - "Bucuriile vin totdeauna când trebuie!"
Încercările prin care a trecut în viaţă nu l-au făcut pe părintele Nicolae Clinciu să deznădăjduiască. Dimpotrivă: "Consider că cea mai grea cruce e crucea familiei, prima cruce pe care Dumnezeu a dat-o omului. De multe ori, e grea şi anevoioasă pentru că intervin multe greutăţi, dar sunt şi multe bucurii. Bucuriile vin mult mai târziu, dar vin atunci când trebuie."
Citeste tot articolul
Chiriaşul rătăcitor:CARAGIALE
Cât timp a trăit şi scris în Bucureşti (peste 30 de ani), I.L. Caragiale a avut parte de câteva momente astrale: a obţinut succesul literar şi publicistic, a fost numit director al Teatrului Naţional, s-a căsătorit la 37 de ani cu o domnişoară din lumea bună, mai tânără cu 13 ani decât el, a fost tată de cinci ori, s-a bucurat de simpatia şi sprijinul reginei Elisabeta, a călătorit în străinătate, a moştenit o parte însemnată din averea unei mătuşi bogate...
Citeste tot articolul
Între ficţiune şi adevăr: Cine au fost URIAŞII?
În toate ţările, la toate popoarele, există poveşti şi legende legate de uriaşii care au populat în străvechime Pământul. Două dintre cele mai documentate lucrări care au tratat această problemă aparţin unor autori francezi: Denis Saurat ("Atlantida şi regnul giganţilor") şi Louis Charpentier ("Giganţii şi misterul originilor"), care sistematizează informaţiile existente într-o manieră indispensabilă unui inventar metodic al temei.
Citeste tot articolul
PATRICIA KAAS - "Am învăţat, în sfârşit, să spun «nu»"
Patricia Kaas a împlinit 50 de ani, dar este aproape neschimbată. Amestecul de sânge francez şi german îşi spune cuvântul: seducţie şi eleganţă pariziană, pe de o parte, un aer franc, nemţesc, pe de alta. O eternă adolescentă, cu doar câteva riduri rătăcite pe obraz. Nici muzica nu şi-a schimbat-o prea mult.
Citeste tot articolul