- De la o vreme încoace, pe adresa revistei noastre vin tot mai multe scrisori-mărturie "pentru vindecările cu argila Bocan". Dacă la început cititorii mulţumeau doar pentru vindecarea unor afecţiuni digestive, astăzi, subiectul recunoştinţei sunt boli mult mai grave, ca, de pildă, ciroza hepatică, cum a reieşit şi din pagina "Aşa m-am vindecat", publicată în numărul trecut al "Formulei AS". D-le Mircea Bocan, după aproape un deceniu de tratamente cu "Algo", putem considera argila un panaceu? Un medicament bun la toate?
- Panaceu? Să nu exagerăm! Există zeci de afecţiuni la care argila noastră nu are niciun efect. Vă mărturisesc că, fiind un cititor fidel al revistei "Formula AS", urmăresc cu mare atenţie rubrica "Cititorii întreabă", pentru a le recomanda tratamentul cu argilă suferinzilor cărora medicina alopată nu le oferă soluţii. Tratamentul cu argilă vindecă foarte multe boli de diverse etiologii, dar există şi afecţiuni "moderne", mai puţin cunoscute, cauzate genetic, sau, probabil, de un cumul de factori fizici şi psihici, la care mi-e greu să mă pronunţ dacă face bine sau nu. Solicitările cititorilor dvs., cu care comunic permanent, sunt extrem de diverse, dar, de multe ori, nu pot să le ofer un sfat, pentru că de unele boli nici măcar nu am auzit! Practic, eu am completat "din mers" lista afecţiunilor care se tratează cu argilă, după observaţiile consumatorilor care au luat argilă pentru o problemă de sănătate şi şi-au vindecat, în paralel, mai multe afecţiuni. De exemplu, calculii biliari nu se elimină consumând argilă; în schimb, calculii renali dispar ca prin farmec! Probabil că există o diferenţă de compoziţie, altfel nu ştiu de ce efectele sunt diferite. Dar cititorii fideli ai revistei sunt deja familiarizaţi cu tratamentul cu argilă şi, de regulă, ne cer ajutorul numai pentru afecţiunile despre care s-a scris în "Formula AS", cu vindecări confirmate de cei care au urmat tratamentul.
- Se ştie că argila are şi un potenţial antitoxic puternic. Ne protejează şi de substanţele chimice din alimentele procesate?
- Toate alimentele procesate, fără excepţie, conţin diverşi compuşi chimici foarte dăunători pentru sănătate. De altfel, lumea medicală este tot mai preocupată de legătura directă dintre alimentaţie şi creşterea alarmantă a cancerelor de toate felurile. Există studii care au demonstrat clar rolul acestor substanţe chimice în declanşarea anumitor tipuri de cancer, dar nu se face nimic probabil din raţiuni economice. În alimentaţia "modernă" se folosesc foarte multe E-uri: conservanţi chimici, aromatizanţi, coloranţi, nitraţi, agenţi de afânare, foliere etc. Gândiţi-vă la un singur exemplu: antiaglomerantul din sare, pe care cu toţii o folosim zilnic în alimentaţie, este o cianură! De altfel, s-a dovedit că am devenit un fel de coş de gunoi al Occidentului, mai toate alimentele de import destinate Europei de Est fiind preparate după standarde inferioare. Să fie oare o coincidenţă faptul că, oficial, România este pe primul loc în Europa la incidenţa cancerelor? Nu cred!
Principala calitate a argilei (sunt studii făcute în acest sens) este aceea că elimină din organism toxinele de orice natură, metalele grele, radicalii liberi şi scade toxicitatea medicamentelor, fără a le afecta cu nimic eficienţa! Cei care sunt consecvenţi în consumul de argilă (eu consum argilă de 31 de ani!) se află în clubul select al celor care foarte greu pot să facă o formă de cancer.
"Cirotici trimişi acasă din spital s-au vindecat cu argilă"
- În ce afecţiuni aţi observat eficienţa maximă a argilei?
- Cele mai bune rezultate le-am avut în bolile digestive, hepatice, renale, diabet de tip II şi afecţiuni tiroidiene. Surprize incredibile am avut în tratarea cirozelor alcoolice uscate! Pacienţi trimişi acasă din spital, cu speranţă de viaţă de doar câteva săptămâni, s-au vindecat total după 2-3 luni de cură cu argilă! Ulterior, duc o viaţă normală, fără niciun alt tratament medicamentos sau regim alimentar. În privinţa cirozelor uscate, se ştie că medicina modernă nu oferă soluţii. Or, vindecările cu argilă sunt spectaculoase şi procentul de reuşită este de 100%. Fac un apel prin intermediul revistei "Formula AS", care de peste două decenii ne arată că îi pasă de sănătatea celor aflaţi în suferinţă şi în dificultăţi de orice natură, pentru colaborarea cu un colectiv de medici hepatologi. Soluţia pentru vindecarea cirozelor există, trebuie doar să facem nişte teste chimice! În secolul XXI, secolul tehnologiilor înalte, cel mai banal tratament - cel cu argilă - ar putea fi nominalizat la un merituos Premiu Nobel pentru Medicină şi România ar putea ajunge, astfel, pe primele pagini ale revistelor de specialitate!
Ciroza hepatică se rezolvă mai greu, după circa 9 luni de cură. În cazul cirozelor complicate cu infecţii virale, noi recomandăm asocierea în tratament a tincturii de propolis 30%, produsă de Institutul Apicol Român, care, ca şi argila, are un efect antiviral puternic. Atenţie, tinctura poate fi consumată abia după trei luni de la începerea curei cu argilă, când ficatul este refăcut!
Tratament ideal pentru bolile digestive şi renale
Proprietăţile argilei o fac ideală pentru tratarea bolilor digestive. Este un foarte bun pansament gastric şi are un puternic efect bactericid. Enterocolitele, gastritele, colitele, rectocolitele hemoragice, ulcerele gastrice şi melenele se vindecă în totalitate cu argilă. Am observat că sunt necesare cantităţi tot mai mari de argilă pentru tratarea acestor afecţiuni, din cauza faptului că au apărut germeni patogeni tot mai rezistenţi. Din păcate, multe persoane iau antibiotice după ureche, de cele mai multe ori nefiind necesare, mai ales în afecţiunile virale, unde n-au niciun efect.
Argila este excelentă şi în insuficienţa renală, dar aici rezultatele diferă de la caz la caz. Multe persoane au scăpat de dializă, unele având deja fistula montată, cum a fost şi cazul doamnei din Sibiu, prezentat pe larg în revistă!
Le recomand şi sportivilor de performanţă să consume continuu argilă, în felul acesta putând să evite "surprizele" cauzate de anumite alimente pe care le consumă pe alte meridiane, unde au loc competiţiile sportive.
Pentru că vara e sezonul intoxicaţiilor alimentare, le recomand celor care pleacă în concediu să aibă la ei o cutie mică cu argilă, pentru orice eventualitate. În caz de toxiinfecţie alimentară, un pumn mare de argilă dizolvat în apă plată, administrat ca doză unică, îi scapă în numai 15 minute de spitalizare şi de chinul spălăturilor gastrice!
Ţin să menţionez că persoanele care au mai multe afecţiuni grave se vindecă mai spectaculos decât cei care au o singură afecţiune, de exemplu o banală gastrită. Mister...
Leac pentru bube şi răni
- Argila poate fi folosită cu succes şi în uzul extern. În ce afecţiuni?
- Rănile infectate se curăţă şi se vindecă foarte rapid folosind cataplasme cu argilă. Să nu uităm că şi animalele îşi tratează rănile în acest mod! La ulcerul varicos, de exemplu, efectul argilei este excepţional. Mama unui medic din Alba Iulia a avut timp de 21 de ani ulcer varicos. Am fost căutat de infirmiera care o îngrijea. Plângea la telefon, spunea că nu mai suportă mirosul pestilenţial de carne în putrefacţie. Rana era suprainfectată, cu osul dezvelit, deja se punea problema amputării piciorului! M-a rugat să-i pun eu cataplasme, dar am refuzat să o însoţesc, pentru a nu intra în conflict cu fiul bolnavei, un medic dermatolog experimentat. Infirmiera a profitat de absenţa lui din localitate pentru o perioadă mai lungă şi i-a aplicat bolnavei cataplasme groase cu argilă, direct pe rană. Când acesta a revenit în localitate, a rămas surprins să vadă că rana este curată, nu mai degajă acel miros insuportabil şi au început să crească muguri de carne proaspătă. După vreo 3 luni, m-a sunat infirmiera să-mi spună că rana s-a închis complet. Asta e-o poveste veche, s-a întâmplat cu mulţi ani în urmă... Am auzit că bătrâna a decedat acum o lună, la 94 de ani!
Argila este foarte eficientă în tratarea acneei şi a furunculelor. Masca de argilă preparată cu suc proaspăt de castravete face minuni! Sucul de castravete stimulează producţia de colagen şi măreşte eficienţa argilei. Rezultatele sunt mai bune dacă, în paralel cu tratamentul extern, se ţine şi cura internă.
- Cât costă argila şi de unde poate fi procurată?
- Argila ALGO este pură microbiologic, nu are încărcătură radioactivă şi are avizul Ministerului Sănătăţii, ca supliment alimentar. S-a calculat că trei doze de cinci grame de argilă asigură necesarul de minerale pentru o zi. Se găseşte în farmacii şi magazinele naturiste. Noi distribuim argilă şi direct la domiciliul clienţilor, cu instrucţiuni de utilizare, în care menţionăm şi afecţiunile pe care le tratează, din literatura de specialitate şi din experienţa noastră de 31 de ani. Un pachet cu 2 kg de argilă costă 70 de lei, preţ în care e inclusă şi taxa de curierat rapid. Comenzi directe se pot face pe e-mail: office@ argila-algo.ro sau la tel. 0258.865.677. Pentru detalii despre cura cu argilă şi tratamente personalizate, pot fi contactat oricând la tel. 0788.233.873.