Indiferent dacă sunt preparate cu argilă, făină de ovăz sau brânză de vaci, efectul lor se citeşte cu ochiul liber: un obraz întins, proaspăt, strălucitor. Măştile pe care vi le propunem se adresează diferitelor tipuri de ten: normal, gras şi uscat.
Mască de argilă cu ceai de plante şi avocado
(Pentru orice tip de ten)
Ingrediente: 3 linguri argilă cosmetică, o ceaşcă de infuzie de muşeţel, petale de trandafir şi pelin, o jumătate de avocado copt.
Mod de preparare: amestecaţi argila cu infuzia obţinută din cele trei plante, uscate sau proaspete, adăugaţi avocado spălat şi dat pe răzătoare. Pasta să nu fie prea tare, mai adăugaţi ceai dacă este nevoie. Întindeţi masca în strat gros pe gât şi faţă. Când se întăreşte, frecaţi-o cu vârful degetelor, apoi spălaţi-o cu comprese înmuiate în apă caldă.
Masca cu varză şi mărar
(Pentru ten gras)
Ingrediente: un sfert de varză albă crudă, câteva fire tocate mărunt de mărar, un ibric de apă clocotită, 500 ml ceai de mentă.
Mod de preparare: daţi varza pe răzătoarea mare şi amestecaţi-o cu puţină apă clocotită. Adăugaţi mărarul tocat. Întindeţi masca pe faţa bine curăţată înainte (compoziţia nu trebuie să curgă). Lăsaţi-o să acţioneze 30 de minute, stând culcate pe spate, într-o poziţie relaxată. Clătiţi terciul de pe faţă cu ceai rece de mentă, apoi aplicaţi crema dvs. obişnuită.
Mască de brânză de vaci cu roşie şi castraveţi raşi
(Pentru ten uscat)
Mod de preparare: amestecaţi brânza, gălbenuşul, uleiul, lămâia cu legumele, până ce obţineţi o compoziţie omogenă. Întindeţi-o pe faţă şi gât, şi lăsaţi-o să acţioneze 15 minute. Clătiţi-o la început cu apă călduţă, apoi cu apă minerală acidulată.