Ora astrală a liberalilor
Congresul din iunie al PNL ar trebui să fie ultimul termen al degringoladei în care se zbate cel mai mare partid al dreptei româneşti. După alegerile locale şi parlamentare din ultimul an, liberalii au intrat într-un con de umbră atât de marcat, încât destui observatori ai fenomenului nostru politic prevedeau chiar decesul acestui ultim "partid istoric".
Citeste tot articolul
Proba de elitism
Pentru cei care-şi pun întrebări legate de semnificaţia ei, elita este sinonimă cu turnul de fildeş, cu autoritatea şi distanţarea de social. Turnurile sunt, prin definiţie, inexpugnabile, deci nu-şi mai bate nimeni capul să caute pe cineva în ele. Aşa a devenit elita o mare necunoscută. O etichetă pentru ceva ce mulţi nici nu ştiu să definească.
Citeste tot articolul
Filmul românesc şi Camera deputaţilor
Nu avem prea multe industrii la care să excelăm în Europa şi în lume. Chiar şi ce a lăsat mai răsărit regimul Nicolae Ceauşescu a fost distrus de marii profitori ai evenimentelor din 1989. De bine, de rău, mai cu investiţii străine, mai cu inteligenţă românească, IT-ul şi industria auto ne ţin sus şi steagul, dar şi PIB-ul.
Citeste tot articolul
MIHAIL NEAMŢU - "Demolatori avem destui. Ne trebuie calfe, meşteri şi zidari"
"Privesc înapoi şi am amintirea unei platforme politice curate: "Noua Republică". Privesc înainte şi văd că, în plină furtună, barca numită România are nevoie de vâslaşi. Cetăţeni care înţeleg diferenţa între sclavie şi libertate. Români care ştiu că au o ţară frumoasă, cu istorie, cultură, limbă şi spiritualitate. Lideri care n-ascultă sirenele ademenitoare ale imoralităţii."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru VICA - Bucureşti, F. AS nr.1265 - "Mă pot vindeca de ulcer varicos?"
Ulcerul varicos este cel mai comun tip de ulcer vascular, fiind asociat cu probleme circulatorii la nivelul venelor şi dezvoltare tipică în zona internă a piciorului sau la nivelul gambei. Valvele unisens (care împiedică reîntoarcerea fluxului sanguin) pot fi întinse sau lezate, permiţând sângelui să stagneze.
Citeste tot articolul
Puterea vindecătoare a copacilor - SOCUL
Socul (Sambucus nigra), cunoscut în unele regiuni sub nume destul de neobişnuite, cum ar fi holer, hoz, iboz, scorpat, soace, este un arbust din familia Caprifoliaceae, întâlnit frecvent la margini de pădure, în luminişuri sau în subarboretul din desişuri, precum şi în lunci, ca şi în spaţii deschise la şes, unde creşte stufos, pe lângă gardurile gospodăriilor, atingând chiar şi înălţimi de 4-5 metri.
Citeste tot articolul
Îndreptar de alimentaţie sănătoasă - Ce putem mânca şi ce nu
În momentul de faţă, marile lanţuri comerciale ne oferă tot ce dorim, alimente aduse chiar şi de la marginea lumii. Atenţie, însă! Majoritatea lor sunt atât de modificate, încât trebuie obligatoriu să apelăm la sfaturile specialiştilor.
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - ARSURILE
Există trei grade de arsură. La arsurile de gradul întâi, cum ar fi insolaţia, este lezat numai stratul exterior al pielii. Aceasta provoacă dureri, însă nici pe departe atât de mari ca acelea ale arsurilor de gradul doi, care pătrund mai adânc în tegument, determinând şi formarea de băşici.
Citeste tot articolul
Toxoplasmoza
Epidemiologii estimează că jumătate din populaţia lumii a trecut prin această infecţie. Numeroase elemente noi, unele chiar fascinante, dintr-un număr aproximat la 930 de mii studii publicate, impun scoaterea bolii din anonimatul mediatic.
Citeste tot articolul
10 porunci pentru frumuseţea unei femei
O femeie nu trebuie să se supună niciodată dictaturii modei, ci trebuie să se conducă după fantezia şi gustul ei. De exemplu: mini-jupul face picioarele groase - şi mai groase, iar o fustă largă face picioarele subţiri - şi mai subţiri. Deci, fusta largă se potriveşte cu picioarele mai groase, iar fusta mini, cu picioarele mai subţiri.
Citeste tot articolul
Curele cu fructe
Fructele ne aduc victorie pe toată linia: pe de o parte, infuzie masivă de vitamine şi săruri, pe de alta - pierderea kilogramelor. Anotimpul ne poartă spre toiul verii şi tarabele din pieţe gem de fructe. Profitaţi!
Citeste tot articolul
Un sat pe ultimul drum: FIRIJBA
Despre satul Firijba s-a mai scris în revista noastră. E un sat vechi de sute de ani, aproape unic de frumos şi total izolat, ascuns printre dealuri şi păduri seculare. Se spune că ar fi locul cu cel mai curat aer din ţară şi cu cea mai bună apă de băut.
Citeste tot articolul
ELVIS RROMANO - "Avem o ţară bună, măi nene, şi ne bate inima pentru ea"
"Când l-am ascultat pentru prima dată pe Elvis, am simţit că explodez, că s-a trezit ceva de nestăpânit în mine. M-am urcat pe coteţul porcului, de acolo pe şopronul cu lemne şi am ajuns sus, pe casă, de unde am început să cânt, cum auzisem pe Elvis, cu cuvinte inventate, care, în mintea mea, sunau a engleză. «Uan for ză mani, tu for ză şou». Devenisem nebunul satului".
Citeste tot articolul
Secretul mătuşii Lenuţa
Avea un aer de şcolăriţă, tunsă băieţeşte, şi un mers înţepat. Vorbea repezit şi rostea cuvintele apăsat şi chiar puţin răstit, de-ai fi zis că era mereu pusă pe harţă. De fapt, e o ardeleancă dintr-o bucată, crescută în Ţara Moţilor, la Albac, într-o casă cu şapte copii, în care de dimineaţă până seara se munceşte, iar timpul nu e dat pentru poveşti.
Citeste tot articolul
Lumina din grădină
De obicei, la început, ca în orice poveste de dragoste, sunt doar doi oameni, un bărbat şi o femeie, exact ca în povestea aceea de la facerea lumii, pe plaja pustie, martoră tăcută şi decor superb al primei iubiri. Abia mai târziu apar celelalte personaje. Unele dorite şi aşteptate, altele pândite cu ciudă şi spaime, ori îndelung detestate.
Citeste tot articolul
ANCA SIGARTĂU - "Spectacolul trebuie să continue, nu-i aşa?"
"Chiar dacă în vara aceasta, în zodia Leului, voi împlini 50 de ani, mă gândesc că va veni şi un timp al bătrâneţii şi neputinţei. Dar până atunci mai am de acumulat experienţe, de trecut încercări, mai am de căpătat ceva înţelepciune în plus. Încerc să mă bucur de lucrurile pe care le trăiesc acum, aici, pe planeta aceasta. Şi de lucrurile pe care le pot face pentru ca cei din jur să fie bucuroşi."
Citeste tot articolul
"Formula AS" în Banatul de Munte - Pr. MARINEL ZENOVIE BOBESCU: "Toată misiunea mea şi toate realizările mele sunt legate de Maica Domnului"
"Eu am fost botezat romano-catolic, şi în prima parte a vieţii mele, am mers la Biserica Catolică. Mi-a plăcut. Însă eu mi-am dorit de mic să fiu preot, dar să am şi familie. La catolici, preoţii sunt celibatari, în mod obligatoriu. Aşa că încă la vremea Facultăţii de Teologie, am ales să vin la Ortodoxie, pentru a-i sluji lui Hristos şi a fi şi căsătorit."
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
De ani de zile citesc revista "Formula AS", iar articolele scrise în legătură cu minunile săvârşite de părintele Nectarie mi-au umplut întotdeauna ochii de lacrimi, fără să ştiu că într-o zi marele sfânt îmi va salva chiar şi viaţa.
Citeste tot articolul
CORNEL DINU - "Am învăţat să privesc cu oarecare nostalgie trecutul, să discern ce a fost bun şi ce poate fi bun în continuare, şi să trec pe trotuarul celălalt când vine vorba
"Sunt două lucruri care m-au călăuzit de mic: setea de cunoaştere, curiozitatea de a şti ce se petrece în lume şi, pe de altă parte, ambiţia. Din casă, de la bun început, mi s-au inspirat dorinţa de a cunoaşte..."
Citeste tot articolul
Viaţa sentimentală a GEMENILOR
Verva şi spiritul jucăuş al Geamănului îl fac să câştige cu uşurinţă simpatia celor din jur. E comunicativ şi deschis faţă de oameni, iar din acest motiv, cei mai mulţi dintre ei îşi imaginează că este sentimental...
Citeste tot articolul
ENGELBERT HUMPERDINCK în concert aniversar - "O să cânt atâta vreme cât o să mă ţină vocea"
Engelbert Humperdinck, supranumit şi "Regele Romanţelor", revine la Bucureşti pentru un concert-eveniment: "A 50-a Aniversare". Nu e vorba de aniversarea zilei de naştere (cântăreţul are 81 de ani), ci de o celebrare muzicală, a 50-a aniversare a şlagărului ce l-a făcut celebru, "Release Me" (1967), deschizându-i drumul spre glorie.
Citeste tot articolul