E posibilă schimbarea?
Alegerile din 5 iunie sunt, la peste douăzeci şi şase de ani de la răsturnarea dictaturii comuniste, mai importante decât oricând. Partidele le consideră, desigur, un test-cheie şi o opţiune pentru "parlamentarele" din noiembrie. Din perspectiva lor, partidul cu cele mai multe primării şi consilii judeţene este - în principiu - câştigătorul acestora.
Citeste tot articolul
Poporul, spaima Parlamentului
Trei milioane de semnături! Atâtea au fost depuse joia aceasta, pe 19 mai, la Senatul României, de voluntarii de la "Coaliţia pentru Familie" (o uniune de ONG-uri creştine), în vederea modificării Constituţiei, pentru ca în actul fundamental al statului român, căsătoria să fie definită drept uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie.
Citeste tot articolul
"Delta dintre blocuri" a prins viaţă: Parcul Natural Văcăreşti
Printre zecile de ştiri deprimante care umplu paginile ziarelor şi căsuţele de mesaje ale redacţiilor din România, mai apare, din când în când, şi câte o veste bună, ştiri pozitive despre proiecte ale societăţii civile care reuşesc să treacă de barajul, greu betonat, al birocraţiei româneşti.
Citeste tot articolul
ILIAS PAPAGEORGIADIS - "România este un tărâm excelent pentru cei care vor să facă afaceri"
Dacă îmi este îngăduit, politicienilor le-aş sugera, cu respect, să nu uite că sunt aleşi - nu pentru a fi comentatori ai realităţii, ci pentru a lucra să schimbe realitatea. Iar pe analiştii care văd totul în negru i-aş ruga să ne amintească şi nouă ce proiecte bune pentru România au susţinut în ultimii ani, pentru că mi se pare că unii fac carieră scriind numai de rău.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CORNEL V. - Iaşi, F. AS nr. 1215 - "Caut tratament naturist pentru TBC pulmonar"
Tuberculoza - TBC (abreviere pentru "bacilul de tubercul"), cunoscută încă din antichitate, rămâne, din păcate, o problemă de sănătate actuală, fiind boala cea mai răspândită din lume. O treime din populaţia lumii suferă de TBC în stare latentă sau activă. La noi în ţară, deşi datorită vaccinării, tuberculoza părea a fi o amintire îndepărtată, apariţia cazurilor noi de TBC este tot mai frecventă.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Dragă "Formula AS", Vă trimit alăturat un tratament pe bază de ceaiuri, folosit de mine şi de alte persoane, care s-au făcut bine de cancer mamar şi ovarian. Tratamentul pe care l-am urmat, în marea lui majoritate, mi-a fost recomandat de un preot ierodiacon. Diagnosticul meu a fost, în urma mamografiei, tumoră canceroasă la sân.
Citeste tot articolul
"Roşul duce tot" - CIREŞELE
Originile cireşului se pierd în preistorie, fiind un pom fructifer cu un areal imens, care porneşte de undeva din Japonia şi ajunge pe coastele Africii şi până în nordul Europei. În lume, există zeci de soiuri de cireşe, de la cele de un galben deschis, la cele aproape negre, iar pomii care le produc pornesc de la dimensiunile unui arbust şi ajung la arbori falnici, care depăşesc 15 metri în înălţime.
Citeste tot articolul
Tribuna medicală
Cercetări recente arată că vara are cele mai bune ingrediente pentru tratarea acestei afecţiuni, altfel extrem de dificil de gestionat. Iată cele trei "medicamente anti-psoriazis" pe care anotimpul estival le livrează gratuit celor care ştiu să beneficieze de ele...
Citeste tot articolul
Un farmacist de modă veche: ION BOBARU - "Noi nu vindem iluzii deşarte"
Îl cunoaşteţi din faimoasele sale "reţete" farmaceutice, publicate în paginile "Formulei AS". Dar ele nu reprezintă nici pe departe tezaurul integral aflat în stăpânirea "ciudatului" farmacist brăilean, care se încăpăţânează să fabrice medicamente de excepţie cu ingrediente crescute în curtea casei, folosind o maşinărie şi reţete străvechi, moştenite de la un bătrân şi celebru "spiţer" german.
Citeste tot articolul
Apa minerală
Apa minerală şi apa termală sunt daruri ale naturii pentru a ne păstra sănătatea şi frumuseţea. "Moda" lor nu a apus niciodată, începând cu termele, atât de preţuite de romani, trecând prin gloria regală a băilor de la Herculane şi Karlsbad, şi sfârşind cu "spa"-urile de astăzi, unde baza tratamentelor e apa termală.
Citeste tot articolul
Lămâie contra grăsimii
Dacă în ultima vreme aţi luat câteva kilograme în plus, aveţi ocazia să le daţi jos rapid, cu ajutorul unor preparate din lămâie. Uleiurile volatile şi substanţele active din sucul şi coaja de lămâie au darul de a împiedica depunerile de grăsime şi de a le dizolva.
Citeste tot articolul
Volohii din Ucraina
"Să ziceţi acolo, la Rumânia, că toţi românii să vină aici, la Mihai Canaloş, şi-ntr-o casă toţi om trăi! Să ziceţi că sânjele-a lu' meu îi rumânesc. Numa' rumânesc îi. No, aşe. Sânjele a lu' meu n-o fost rusesc nigda (niciodată)!"
Citeste tot articolul
Parcul Naţional Ceahlău - "O minune a naturii care are admiratori în toată Europa"
Într-adevăr, peisajele Ceahlăului sunt superbe, puţine locuri din România au asemenea privelişti, fie că te uiţi din depărtare la vârful Ceahlăului, ca la un turn de veghe peste Moldova şi Transilvania, fie că o iei la pas pe potecile care duc spre Vârful Toaca sau Ocolaşul Mare sau complexul Detunatele, Castelul Vrăjit, Jgheabul cu Hotar...
Citeste tot articolul
Poveştile trandafirului
Eram copil şi casa noastră era plină de obiecte magice. Sau cel puţin aşa îmi păreau mie. Şi oare când trăieşti mai intens şi aievea eresurile, când te poţi dărui necondiţionat şi încrezător poveştilor şi magiei, decât sub mirarea uriaşă a copilăriei? Curios şi iscoditor, exploram zi de zi încăperile casei, trăind revelaţii.
Citeste tot articolul
"La forza d'un bel viso"
Când Michelangelo zăcea pe patul de moarte, a venit la el un prieten - spune legenda - şi l-a întrebat pe genialul artist cum putuse îndura atâtea: cei nouăzeci de ani de viaţă, infatuarea Papei în slujba căruia lucra, perioada zbuciumată a Renaşterii. Iar muribundul a răspuns: "La forza d'un bel viso" - forţa unui chip frumos.
Citeste tot articolul
Mic test de fericire
Vise neîmplinite, frustrare la locul de muncă, ceartă în familie. Cine este nemulţumit cu viaţa sa ar trebui să facă ceva. Nu neapărat o schimbare gigantică! Uneori e suficient să schimbăm lucruri mici, pentru a ne bucura de clipa pe care o trăim şi pentru a fi fericiţi. Dar înainte de a trece la acţiune, e bine să ne cunoaştem gradul de mulţumire faţă de modul în care trăim.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... DOROTHEEA PETRE
Dacă mă scol de dimineaţă şi-mi beau apa plată cu lămâie, ştiu sigur că o să fie o zi bună (râde). Uite, azi e înnorat şi ploios, sunt puţin meteosensibilă, dar nu m-am lăsat păcălită de vreme. Am ieşit la cafea cu o prietenă care şi-a lăsat copilul la aceeaşi şcoală unde o las şi eu pe Sophie, mi-a povestit o întâmplare drăguţă şi m-a binedispus.
Citeste tot articolul
CORINA CHIRIAC - "Sunt genul de optimist incurabil"
În general, când mă întâlnesc cu "publicul", indiferent de loc, între mine şi oameni se creează o relaţie fulgerătoare, ca între vechi prieteni, oameni care se cunosc de mult. Deşi, cu majoritatea lor nu m-am mai văzut niciodată. Şi totuşi, nu există nicio răceală, nicio reţinere.
Citeste tot articolul
MARIN CENUŞĂ, 77 de ani - "Pe măsură ce dau la pedale, simt că întineresc"
La prima impresie, nu se deosebeşte cu nimic de ceilalţi pensionari ce se plimbă agale, într-o zi înnorată de primăvară. Ne vedem la intrarea unui mare parc bucureştean, acolo unde a început "transformarea". O strângere puternică de mână, o privire vie, aprigă, şi impresia se schimbă: simt că am în faţă un bărbat motivat, cu un ţel.
Citeste tot articolul
Sfânta ELENA
Pe 21 Mai, întreaga lume creştină îi sărbătoreşte pe marii sfinţi Constantin şi Elena. Deşi cunoscută, povestea împărătesei care a descoperit crucea pe care a fost răstignit Iisus îşi păstrează emoţia neatinsă. Şi fiorul credinţei, perpetuat până azi.
Citeste tot articolul
Urme extraterestre în România
Există viaţă extraterestră? Cum arată vieţuitoarele sau fiinţele de pe alte planete? Ce fel de aer respiră? Sunt ele şi pe Pamânt? Sunt printre noi sau în adâncul Terrei? Au fost şi-au plecat, lăsând semne în urma lor? Câteva descoperiri din România, despre care s-a vorbit pe larg, se bucură în prezent de interesul unor cercetători străini.
Citeste tot articolul
Fantomele preferă VIP-uri
Era în anul 1964, când Joe Hyams şi soţia sa, Elke Sommer, o frumoasă actriţă germană, s-au mutat în noua lor locuinţă din California. Hyams era un ziarist strălucit, iar Elke - o tânără stea la Hollywood, cu o carieră promiţătoare...
Citeste tot articolul
QUEEN la Bucureşti!
Iată un titlu care ar fi fost de-a dreptul imposibil înainte de Revoluţie, şi a părut a fi la fel de irealizabil şi după aceea, căci în 1991, se stingea din viaţă sufletul celebrei formaţii, solistul Freddie Mercury. Dacă vă număraţi printre fanii faimoasei formaţii, probabil că l-aţi ascultat deja pe Brian May cântând live, alături de Kerry Ellis, pe scena Sălii Palatului în luna martie.
Citeste tot articolul