Ceai de lămâie
Cum se prepară: se taie o lămâie (bine spălată înainte) în două jumătăţi, care se storc în ceaşca din care se va bea ceaiul. Fructul stors - cojile - se taie bucăţi şi se lasă la fiert 15 minute, la foc mic, în 400 ml de apă. În timpul fierberii, vasul trebuie să fie acoperit. Ceaiul rezultat se toarnă peste sucul de lămâie din ceaşcă. Se bea înainte de masă cu o jumătate de oră, de 2 ori pe zi. Cura se ţine cel puţin 3 săptămâni.
Macerat de lămâie
Cum se prepară: peste o lămâie tăiată felii subţiri (cu tot cu coajă) şi 2 linguri de flori de muşeţel, se toarnă 400 ml de apă clocotită, se acoperă şi se lasă peste noapte. Dimineaţa se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Cura se ţine cel puţin 3 săptămâni.