Momentul de cumpănă
În mare, primul tur al "prezidenţialelor" (din 2 nov. a.c.) nu a adus schimbări spectaculoase în raport cu aşteptările. Toată lumea ştia că "finala" se va juca între Victor Ponta, candidatul USD, şi Klaus Johannis, reprezentantul ACL. Toţi observatorii au prevăzut ordinea în privinţa voturilor exprimate, plasarea pe primul loc a candidatului stângii fiind aproape inevitabilă.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 14-20 NOIEMBRIE
Încordarea produsă de aspectul tensionat dintre micul malefic Marte şi imprevizibilul Uranus se poate solda, din păcate, cu accidente, mai ales în ziua de vineri, motiv pentru care ar fi de preferat să renunţăm la excursii. Şi relaţiile de prietenie pot fi marcate de izbucniri temperamentale, pentru că suntem impulsivi şi avem probleme cu acceptarea sau exprimarea autorităţii.
Citeste tot articolul
"Asociaţia Patrioţilor Abuzaţi de Justiţie" - cum ar suna?
Potrivit ziarului cotidianul.ro, Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani închisoare de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul ICA, anunţă pe blogul său că există o "acţiune în derulare", prin care se cere graţierea sa. "Am auzit că este în derulare o acţiune pentru graţierea mea, la cererea cetăţenilor", a scris Voiculescu din puşcărie, pe blogul personal.
Citeste tot articolul
"Cozi, cum n-au văzut Parisul şi Münchenul"
Angela a făcut 1.100 de kilometri prin Florida, ca să voteze duminica trecută. Marius a făcut 3 ore, dus-întors, de la Essex până la Londra, plus încă patru ore de stat la coadă, în ploaie. Ca ei au fost zeci de mii de români din străinătate, care şi-au pus la bătaie puţinul timp de odihnă dintre slujbe şi puţinii bani puşi deoparte, ca să arate că le pasă de România şi că nu le e indiferent pe mâna cui rămâne ţara.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Puterea a oferit pomeni electorale, iar Opoziţia a dus lupte intestine"
Aş începe prin a spune că nu s-a încheiat campania electorală, că suntem într-o continuă, obositoare şi contraproductivă campanie, de la începutul anului, ba chiar de la venirea PSD la putere, în anul 2012. Şi va mai dura, cel puţin până la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Tare mă tem însă că şi după aceea vom avea parte tot de campanie electorală, până la alegerile generale din 2016.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CLAUDIA VIZIRU - Brăila, F. AS nr. 1127 - "Am hemangioane hepatice. Cum mă pot vindeca?"
Dragă Claudia, aceste hemangioame sunt cel mai frecvent benigne. Dar deşi nu reprezintă un pericol, este bine ca ele să nu se dezvolte, să devină prea mari, deoarece cresc şansele unor complicaţii: fie o hemoragie internă, în caz de accident sau efort fizic mai mare, fie o altă complicaţie, cum ar fi scăderea ţesutului funcţional hepatic.
Citeste tot articolul
"Cu tratamentul dr. Li Luoxi am scăpat de durerile menstruale groaznice"
Mă numesc Paula şi am 28 de ani. La 14 ani am avut primul ciclu menstrual. Aveam dureri mari şi era abundent. Din cauza asta, nu puteam frecventa şcoala. Mâinile şi picioarele erau tot timpul reci şi transpirate. Când am început să lucrez, durerile deveniseră şi mai puternice, aşa că trebuia să stau acasă.
Citeste tot articolul
Ciupercile vindecătoare: KOMBUCHA
Micoterapia este o metodă de tratare a diferitelor boli cu ajutorul ciupercilor medicinale, folosită de mii de ani. Kombucha, denumită şi "meduza japoneză" sau "ciuperca ceaiului", a fost descoperită în urmă cu milenii şi socotită în ţările Orientului Îndepărtat un adevărat panaceu.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: NUCUL (Juglans regia)
Nucul n-are nevoie de prezentare. Este unul din cei mai falnici arbori din România, cultivat prin livezi, prin vii şi grădini, crescând, uneori, şi sub formă sălbatică, pe margini de drum şi prin pădurile din zona de dealuri. Vizibil de la distanţă, cu statura lui înălţată în văzduh şi-n lumină, el absoarbe atât de intens căldura şi energia solară, încât altor soiuri de plante le e greu să trăiască alături de el.
Citeste tot articolul
Medicamentul mileniului trei: OPTIMISMUL
Atitudinea noastră ne influenţează viaţa mai mult decât s-ar crede. Optimiştii sunt mai sănătoşi, mai fericiţi, şi au mai multe şanse să trăiască până la adânci bătrâneţi. În aceste pagini, vă arătăm cum să obţineţi încrederea necesară în forţele proprii şi în steaua dvs. norocoasă.
Citeste tot articolul
Fructe şi legume de toamnă (2)
Amestecaţi morcovul ras cu smântâna şi aplicaţi pe faţă pasta obţinută. După 20-25 de minute, clătiţi cu apă călduţă. Are efecte excepţionale, mai ales în cazul tenului uscat, îmbătrânit, care se descuamează, dar şi în cazul celui sensibil.
Citeste tot articolul
TERCIUL DE PRUNE
Vreau să vă "destăinui" o reţetă de slăbit de la bunica mea, pe care a dat-o mai multor persoane care au obţinut rezultate foarte bune. Sper să vă fie de ajutor.
Citeste tot articolul
Fericire din aur fals - CORPORATIŞTII
Frank Gehry, unul dintre cei mai renumiţi arhitecţi contemporani, declara de curând, într-o conferinţă de presă, că "98 la sută din clădirile moderne din întreaga lume sunt lipsite de orice respect pentru umanitate." Se referea, în mod special, la acele clădiri din sticlă care au împânzit parcă peste noapte marile oraşe ale lumii. Numai în Bucureşti, în ultimii ani, au răsărit peste o sută de asemenea cuşti gigantice care ne sufocă privirea, sfidând orice urmă de bun simţ sau criteriu estetic.
Citeste tot articolul
IARINA DEMIAN - "Pentru omul care face ce-i place, timpul stă în loc"
Niciodată nu-mi trecuse prin minte să încerc să fac regie. La pasul acesta m-au obligat împrejurările. În anul 1999, într-un moment foarte greu al vieţii mele - mă refer la decesul soţului meu (Ioan Chirilă, reputat jurnalist sportiv şi scriitor, n. red.), când nu ştiam cum să mă adun şi când voi mai putea să lucrez, mi s-au oferit o piesă foarte frumoasă şi un rol minunat.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Fiindcă a fost surd la chemările modelor literare, Ştefan Agopian nu s-a demodat. Scrise cu intermitenţe între 1974-78, capitolele Manualului... au trebuit să aştepte cam un deceniu (timp în care i-au apărut alte trei romane - Ziua mîniei, 1979, Tache de catifea, 1980, şi Tobit, 1983) până să fie cuprinse în volumul din 1984.
Citeste tot articolul
Când viaţa nu-ţi încape într-o valiză
De curând, răsfoind o revistă, am descoperit un articol despre România, aşa cum este văzută ea din afară, cu bunele şi relele ei, deşi erau tratate mai mult aspectele negative. Se punea accentul în special pe situaţia tinerilor români excepţionali, care părăsesc România pentru o viaţă mai bună, pentru că acasă sunt prost folosiţi şi plătiţi.
Citeste tot articolul
DEZBATERI - "De ce acceptă femeile să fie înşelate?"
Draga mea Dora, avem aproape aceeaşi vârstă, şi de aceea îmi permit să te tutuiesc. Nu cred că asta îţi va pricinui supărare, apropierea aceasta sper să fie de bun augur pentru ceea ce aş vrea să-ţi transmit şi să nu te deranjeze. După lectura scrisorii tale, mi-am dat seama că în ciuda anilor care au trecut peste tine, a întâmplărilor pe care le-ai trăit, te afli totuşi în derută şi nu ştii sau nu poţi să înţelegi ce se întâmplă cu viaţa ta.
Citeste tot articolul
SANDA NICOLA - "Dacă era un drum mai bun, m-ar fi găsit el pe mine"
Muncesc de nouăsprezece ani în mass-media şi am luat-o de foarte multe ori de la capăt. Nu ştiu dacă toate deciziile mele au fost inspirate, dar le-am luat totdeauna cu sufletul, şi nu mai caut să îmi explic parcursul. E un vers într-o piesă a Fionei Apple care zice "dacă era un drum mai bun, m-ar fi găsit el pe mine". Aşa cred şi eu.
Citeste tot articolul
Părintele NICODIM MĂNDIŢĂ de la Agapia
Din toţi marii duhovnici ai Moldovei (şi nu au fost puţini), părintele Nicodim Măndiţă s-a arătat mereu altfel şi deosebit. Până şi astăzi, când, cu mult efort, ucenicii lui i-au publicat biografia şi cărţile mai importante, părintele continuă să rămână o prezenţă aparte, greu de desluşit. Nimic nu l-a făcut să renunţe la ale sale, nici măcar celebritatea altor monahi, ca Ilie Cleopa sau Arsenie Papacioc.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Problemele mele de sănătate au început acum 22 de ani, în 1992, printr-un atac de panică care a survenit din senin, fără a avea nicio cauză obiectivă. Nu i-am dat importanţă şi, în cele din urmă, problema s-a rezolvat. După încă 10 ani, am avut o nouă cădere pe plan mental şi de această dată fără a avea un motiv serios.
Citeste tot articolul
CLAUDIA PAVEL - "Sunt fericită! Da, da!"
Am plecat la sora mea, în America, în Los Angeles. Noi două suntem extraordinar de apropiate, nu treceau două luni fără să mă duc să o văd. Pur şi simplu, mai mult nu pot să trăiesc fără Paula! Şi tot mergând acolo, mi-a încolţit în minte o idee: să-mi desăvârşesc studiile de actorie, urmând nişte cursuri şi în Statele Unite.
Citeste tot articolul
GABRIELA OLTEAN - "Ce îmi place în America? Apetitul nesfârşit de viaţă pe care îl am şi pe care nu-mi amintesc să-l fi avut în România"
A părăsit ţinutul mioritic în anul 1997, cu destinaţia Paris, locul unde se dă ora exactă în lumea modei. A ajuns la timp şi a devenit model de talie internaţională, navigând între Milano, Hamburg, Elveţia, Maroc şi Cuba. Şansa de a trece Oceanul i-a surâs un an mai târziu, când, cu ajutorul Agenţiei Ford, din Paris, a prins un contract în Los Angeles.
Citeste tot articolul
ACASĂ LA NOSTRADAMUS
În toamna aceasta, expediţia revistei "Formula AS", pornită iarăşi în căutare de vlahi, a ajuns până în sudul Franţei, acolo unde, în mod cu totul bizar, pe malul atât de monden şi turistic al Mării Mediterane se practică... transhumanţa. Dar până să ajungem la turmele de oi din Camargue, ne-a ieşit în drum un subiect pe care niciun reporter nu îl poate rata: NOSTRADAMUS.
Citeste tot articolul
O legendă în concert: SANDRA
Au trecut ani buni de când lumea vuia şi exploda în ropote de aplauze, imediat ce-o zărea apărând pe scenă, repezindu-se apoi în primul magazin de discuri ca să-i cumpere muzica. La finele anilor '80, Sandra era comparată cu Madonna şi vindea, în unele ţări, chiar mai multe albume decât ABBA sau The Beatles.
Citeste tot articolul