"Schimbarea până la capăt"
După Consiliul Naţional lărgit, convocat în 29 iulie a.c., la Craiova, PSD-ul a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru "prezidenţiale". Nimeni nu se aştepta ca partidul guvernamental să-şi desemneze alt candidat decât pe propriul lider, Victor Ponta. Unanimitatea votului a fost menită, în plus, să dea impresia unei "unităţi monolitice", a unei voinţe de neabătut a PSD-ului, de a-şi duce "schimbarea până la capăt", adică de a şterge din istoria recentă orice urmă a detestatului "regim Băsescu".
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 15-21 AUGUST
Planetele benefice şi cele malefice s-au despărţit în două tabere distincte: Venus şi Jupiter, respectiv micul şi marele benefic sunt împreună în Leu, iar energia lor cumulată atinge luni punctul culminant. Marte şi Saturn sunt împreună în Scorpion, aflate tot în conjuncţie.
Citeste tot articolul
Bumerangul ortodox
Campania prezidenţială de anul acesta a început abrupt şi murdar, prin implicarea în luptele politice a lui Dumnezeu. Să nu credeţi că sunt de partea celor care cred că religia, în general, şi ortodoxia, în particular, ar trebui să stea într-un colţişor privat, cu mânuţele la spate, şi să se uite cuminte cum leii partidelor se sfâşie în arenă. Nu.
Citeste tot articolul
Iaşiul iubeşte teii, nu salcâmii...
La imboldul PDL, ieşenii strâng 45.000 de semnături pentru demiterea primarului, principalul motiv invocat fiind tăierea criminală a sute de tei seculari de pe bulevardul Ştefan cel Mare, tei atestaţi în Arhivele Statului ca făcând parte din istoria Iaşiului. Gheorghe Nichita a sfidat societatea civilă şi studenţimea ieşeană, punând la pământ teii semeţi şi monumentali, care făceau parte din viaţa oraşului, încă de pe timpul Coanei Chiriţa.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU: "S-a dat startul unei campanii care ne va costa prea scump, nu numai financiar"
Mult discutata fuziune dintre PNL şi PDL s-a materializat, deocamdată, într-o alianţă cu un program pe termen lung, o alianţă cu un nume straniu, pe care l-ar fi putut justifica întrucâtva numai fuziunea şi cu PNŢCD. S-au născut destule întrebări odată cu această alianţă. Iar cea mai importantă este dacă va rezista.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ANDREI BICA - Găeşti, F. AS nr. 1124 - "Am degenerescenţă maculară. Cum să mă tratez?"
Într-adevăr, aşa cum vi s-a spus de către medicul oftalmolog, în prezent nu există tratament pentru degenerescenţă maculară de formă uscată (incipientă), deoarece acest tip de degenerescenţă avansează încet, şi multe persoane care prezintă stadii incipiente ale bolii pot trăi relativ normal.
Citeste tot articolul
"Am senzaţia că am scăpat din infern"
Mă numesc Virginia, sunt din Bucureşti, am terminat Facultatea de Drept, sunt licenţiată, dar când să-mi fac dosarul de stagiatură, m-am îmbolnăvit. Diagnosticul a fost foarte grav: psihoză discordantă. Această boală care mi-a spulberat toată munca şi speranţele a debutat în 2000. Atunci am fost prima dată internată la spitalul "Alexandru Obregia", după care au urmat şi alte internări şi m-am simţit din ce în ce mai rău.
Citeste tot articolul
AŞA M-AM VINDECAT...
"Credinţa ta te mântuieşte cu adevărat", aşa a zis şi Domnul nostru Iisus Hristos, de fiecare dată când a vindecat. Aveam 14 ani şi mi-am tăiat talpa piciorului, de a ţâşnit sângele la 2 m. Am încercat să mă strâng cât mai tare, în zadar, sângele curgea. Cât am putut, am strigat după ajutor. În disperare, am început să-L rog pe Dumnezeu să mă ajute, că sunt tânără şi nu vreau să mor.
Citeste tot articolul
Hipertensiunea poate fi învinsă
Este boala verii şi afectează o treime din populaţia României! Complicaţiile sale sunt prima cauză de mortalitate şi, cel mai rău, "atacă" persoane tot mai tinere. Dacă până mai ieri hipertensiunea era boala vârstei a treia, acum ea coboară sub 30 de ani. Pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie şi cum poate fi ea remediată prin mijloace naturale, i-am solicitat un interviu doamnei doctor Floria Dărmănescu, specialist în cardiologie.
Citeste tot articolul
Remedii naturale pentru vindecarea hipertensiunii
Presopunctură. Pentru reglarea rapidă a tensiunii, degetele mari se introduc în urechi şi se apasă foarte puternic pe trăguş, care trebuie masat timp de 2-3 minute.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Plante aromatice - ROZMARINUL (Rosmarinus officinalis)
Un ghiveci cu Rozmarin aşezat pe pervazul ferestrei aduce bucurie în casă, chiar şi la vreme de iarnă, cu parfumul lui neîntrecut. Iar primăvara, în martie, când se împodobeşte cu flori albastre ca cerul, sau roz-violet, precum zorii de zi, casa se transformă în sărbătoare.
Citeste tot articolul
Secretele frumuseţii grecoaicelor
Zonele însorite de la Marea Mediterană au fost de multe ori asociate cu sănătatea şi frumuseţea. De secole, pentru piele de catifea şi păr de mătase, grecoaicele folosesc ierburi proaspete şi uscate, uleiuri, miere şi alte ingrediente specifice regiunii. De fapt, multe dintre produsele şi tratamentele actuale de înfrumuseţare îşi au originea în Grecia şi Roma antică.
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu oregano
Pe lângă faptul că stimulează digestia, imunitatea, şi are un puternic efect de combatere a infecţiilor, oregano ajută şi la slăbit. Studii recente au arătat că o substanţă conţinută de oregano, carvacrol, are proprietatea de a reduce ţesuturile adipoase. Poate fi consumat sub formă de ceai sau ulei.
Citeste tot articolul
Două minute de eternitate
Ernest Ulrich e un domn subţire şi distins. Gesturile, spatele pe care se străduieşte să-l ţină drept, deşi vârsta îl apleacă în faţă, costumul, ochelarii cu ramă groasă, cuvintele care ştiu să se aşeze în frază, atitudinea, toate emană aerul unei Românii care avea blazon şi ţinută.
Citeste tot articolul
Sărbătoarea românilor din Vancouver
Păstrând neîntreruptă tradiţia celor 26 de ani de existenţă, biserica ortodoxă română "Sfânta Treime" din Vancouver, păstorită de părintele Nicolae Lăpuşte, organizează în fiecare an, vara, o petrecere câmpenească, cu toate elementele româneşti, în mijlocul naturii, în aer liber.
Citeste tot articolul
Muncă, respect, cumpătare, credinţă în Dumnezeu
Crezul suprem al părinţilor mei a fost munca. Din copilărie chiar, ei au înţeles şi au aplicat, cu râvnă şi dragoste, porunca biblică: "Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el (pământ - n.r.), în toate zilele vieţii tale" (Geneza 3.17). Pentru ei, munca a însemnat însăşi viaţa. Sănătatea. Fericirea. Ne creşteau şi pe noi, copiii, în acelaşi spirit.
Citeste tot articolul
Sărăţele cu chimen
Atât îmi amintesc: zâmbetul acela mare, cu toată faţa şi ochii înguşti, ca două dungi în care întrezăream un fel de scânteieri de înflăcărare. Cuprindea magazinul întreg în zâmbetul ei. "Sunt tare buni biscuiţii Ardealul vărsaţi, nu-i aşa?... " Îmi dau seama că, de fapt, pe mine mă întreba. Ridic din umeri, şi-i întind punga. "Mmm", zice, închizând ochii a satisfacţie şi ridicând capul, lăsând parcă gustul să alunece încet prin gâtul ei lung, încordat, cu clavicule proeminente, ca de atletă.
Citeste tot articolul
Un înger pentru toată viaţa
Se spune că trebuie să fim atenţi ce ne dorim, pentru că s-ar putea să se întâmple. E greu, om fiind, cu bune şi rele, să înţelegi - sau măcar să încerci - de ce anumite daruri nu ţi-au fost hărăzite. Sau nu atunci când tu ţi-ai fi dorit. DUMNEZEU ştie, însă, întotdeauna ce e mai bun pentru noi. Şi când. Şi, mai ales, dacă suntem pregătiţi a trăi, a avea ceva anume.
Citeste tot articolul
IN MEMORIAM: SZOBY CSEH - "După ce sfidezi moartea, viaţa e mai intensă"
A fost un bărbat frumos, luminos, îndrăgostit de viaţă. Măiestria sa în arta cascadoriei l-a transformat într-o mare vedetă a filmului românesc. Un campion al curajului, de care nu s-a despărţit nicio clipă, nici măcar atunci când a înţeles că nu-i mai e de folos. Cu regret imens pentru dispariţia lui prematură şi atât de dramatică, republicăm în paginile revistei, un interviu din vremea când Szoby încă zâmbea. Lupta cu boala a fost singura cascadorie în care a eşuat.
Citeste tot articolul
CHRISTIAN PODRATZKY - "În Germania am cunoştinţe, aici am prietenii din copilărie. Cei adevăraţi"
Rock-ul timişorean a fost întotdeauna la înălţime, iar în această perioadă, scena bănăţeană este în fierbere. Rezident EX, cea mai bună trupă de hard rock din ultimii doi ani, a susţinut primele concerte, cu noul solist vocal; ABRA, una din formaţiile de mare clasă din anii 80, va ieşi în septembrie pentru prima oară pe scenă după 23 de ani, într-un concert mult aşteptat.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
La începutul lunii decembrie 2012, am fost internată la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Aşteptându-mi rândul la ecografie, eram tare îngrijorată de ceea ce avea să descopere medicul. Cum stăteam eu acolo, în jurul meu fiind multă lume, a venit la mine o doamnă tânără, pe nume Doiniţa (am rămas prietene) şi mi-a zis: "Vreţi o rugăciune cu părintele sfânt Arsenie Boca?".
Citeste tot articolul
Despre Forţa vindecătoare a rugăciunii
De-a lungul carierei mele de medic, am constatat multe cazuri de vindecări prin rugăciune. Mi-amintesc acum de o toxicomană, un copil cu epilepsie şi o tânără cu septicemie. Acel copil cu epilepsie făcea zilnic 30-40 de crize minore. După prima împărtăşanie, ca prin minune, crizele i-au scăzut la trei pe zi... E sigur că pe acei oameni i-a vindecat credinţa în Dumnezeu şi rugăciunea, întrucât acele cazuri evoluau de multă vreme, fără vindecare, în ciuda tratamentelor clasice aplicate.
Citeste tot articolul
Păstorii din Munţii Atlas
Asemenea infinitului planetar, civilizaţia începutului de mileniu III are, şi ea, o grămadă de "găuri negre", pe care le duce cu ea în viitor. Printre cele mai interesante enigme nerezolvate se numără şi existenţa unor populaţii arhaice, care se încăpăţânează să trăiască împotriva mersului vremii şi al istoriei, după modelul lor ancestral. Refractare la orice ofertă modernă, se luptă, adeseori cu preţul vieţii, pentru a rămâne îngropate în tradiţie.
Citeste tot articolul