Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Preparate din rădăcini de plante
Natura a făcut în aşa fel ca toate organele plantelor (rădăcină, frunze, tulpini, flori, seminţe, fructe) să poată fi folosite de om, atât ca hrană, cât şi ca leacuri de sănătate. Plantele medicinale sintetizează în frunze principii active care iarna sunt transportate şi depozitate în rădăcini.
Citeste tot articolul
Despre alcoolism, cu paharul gol
În momentul de faţă, da! Conform statisticilor, consumul de alcool în România a crescut constant, până la cote îngrijorătoare. În prezent, suntem pe un nedorit loc fruntaş în Europa, luând ca reper numai alcoolul fiscalizat: 35% din consumul total de alcool, restul fiind producţia "de casă", respectiv vinuri şi băuturi spirtoase realizate în gospodăriile proprii, băute zilnic de un număr mare de români, de la vârste din ce în ce mai fragede!
Citeste tot articolul
Diversiunea
M-am întrebat, de mai multe ori în ultima vreme, care sunt resorturile valului de ură împotriva "regimului Băsescu". Aproximativ jumătate din cetăţenii României se declară, în sondajele de opinie, împotriva "tiranului", "dictatorului", omului care "a distrus ţara". La întrebări de justificare a atitudinii, problema se complică.
Citeste tot articolul
Un caz care aşteaptă răspuns
În primul rând, şi eu, ca toţi cititorii revistei, vreau să-mi exprim profunda mulţumire pentru că existaţi şi recunoştinţa pentru munca nobilă pe care o faceţi, aceea de a ţine treze sufletele românilor. Eu sunt de profesie învăţătoare, şi ultimii nouă ani i-am petrecut în străinătate, de unde am urmărit permanent, prin intermediul acestei reviste, marile probleme cu care se confruntă ţara noastră.
Citeste tot articolul
România la ralanti
"Ai făcut cumva vreo nefăcută zilele astea? Că eu sigur n-am făcut, am stat numai în casă...", mă întreabă, jumătate în glumă, jumătate în serios, colegul aflat în stânga, la volan. În faţă, la câteva sute de metri de noi, rula o maşină de poliţie, fix în spatele nostru, o alta.
Citeste tot articolul
RUPERT WOLFE MURRAY - "Tabloidele din Marea Britanie ar trebui să-i fie recunoscătoare României"
S-a împlinit o lună de când, isterizate ca la o comandă unică, tabloidele britanice "ţipau" cu litere de o şchioapă că sărmanul Albion urma să-şi dea duhul, sub cotropirea româno-bulgară, mai ceva ca sub inundaţiile care, în aceste zile, fac ravagii în partea de sud a insulei. S-a împlinit o lună, şi nimic din spaimele paranoice de pagina întâi nu s-a întâmplat. Românii nu au dat buzna peste Canalul Mânecii.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru O BUNICĂ, F. AS nr. 1100 - "Nepoatei mele îi ies rău analizele ASLO"
Din capul locului trebuie menţionat că ASLO (antistreptolizina O) reprezintă un marker al infecţiei streptococice, iar în cazul în care valoarea acestei reacţii este constant mare, la originea fenomenului pot sta cauze diverse, cum ar fi faringită, amigdalită, dar şi diverse gamapatii monoclonale (mielom multiplu, macroglobulinemie Waldensrom) ori dislipidemiile (creşterea colesterolului şi trigliceridelor).
Citeste tot articolul
"D-l inginer BOGDAN VICTOR mi-a schimbat viaţa în bine"
Mă numesc Maria şi am 85 de ani. Sunt o cititoare fidelă a revistei "Formula AS" încă de la începuturile ei. Doresc prin intermediul acestei pagini să aduc mulţumiri d-lui inginer Bogdan Victor, care prin tratamentul naturist cu Apisan Forte, regim alimentar şi masaj, mi-a schimbat viaţa în bine.
Citeste tot articolul
Şase paşi către un somn profund
Iar n-aţi dormit jumătate din noapte şi aţi început ziua obosiţi şi buimaci? S-a terminat! Cei şase paşi pe care ni-i recomandă terapeuţii americani, de la Centrul de cercetare a somnului, vă vor ajuta să vă treziţi dimineaţa odihniţi şi bine dispuşi...
Citeste tot articolul
Otrava din locuinţe
Ce frumos ar fi să trăim într-un mediu curat şi sănătos! Din păcate, în locuinţele noastre, aerul este adeseori încărcat, pentru că materialele de construcţie, vopselele, lacurile, mobilele sau mochetele exală substanţe toxice. Din fericire, pentru mediul toxic există alternative... Pentru a le putea folosi trebuie să ştim unde se ascunde "duşmanul"...
Citeste tot articolul
Uleiul de măsline
Datorită efectelor sale de excepţie, este nelipsit în alimentaţia sănătoasă, în tratamentele naturiste, dar şi în cosmetică. Cel mai eficient este uleiul de măsline extravirgin, pentru că este obţinut de la prima presare la rece, doar prin metode mecanice, şi păstrează nealterate toate substanţele valoroase.
Citeste tot articolul
Sfaturi de folos
Cine vrea să slăbească trebuie permanent să aibă grijă de dietă, ceea ce poate deveni obositor uneori. Iată câteva trucuri pentru a face alegeri bune şi a slăbi uşor, în mai multe situaţii, fără efort şi fără să număraţi caloriile.
Citeste tot articolul
"Te iubim nespus, tată!"
Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de numele meu şi nici nu are importanţă, de fapt. Am corespondat acum câţiva ani şi vă trimiteam cu regularitate bani pentru cazurile de extremă urgenţă pe care le publicaţi. Anii au trecut şi chiar dacă nu am mai corespondat, eu şi părinţii mei v-am citit revista cu multă plăcere, de aici, din Suedia.
Citeste tot articolul
Aurul doctorilor fără de arginţi
O mână de doctori cu inimă bună şi cu mare credinţă în Dumnezeu au înfiinţat, la Cluj, în urmă cu două decenii, singura policlinică fără plată cunoscută în lume în acel timp. Într-un sistem medical în care micile sau marile "atenţii" au fost şi sunt la ordinea zilei, mai multe somităţi medicale au pus iubirea de om mai presus de Jurământul lui Hippocrate...
Citeste tot articolul
Opreşte-te, clipă!
Mama începe de la mâna mea dreaptă, tata de la stânga. Mama şi tata sunt prelungirea mâinilor mele, sunt între ei, la mijloc, îi simt cum se ating prin mine. Mama şi tata îşi vorbesc şi îşi râd, iar fiecare zâmbet şi fiecare cuvânt se scurge printr-o mână şi ajunge la cealaltă, sunt legătura între zâmbetele şi cuvintele lor, fără mine nu s-ar putea atinge, fără mine nu s-ar putea privi cu adevărat...
Citeste tot articolul
SCRISORI DE LA CITITORI - Proba rupturii (F. AS nr. 1100)
Dragă Lavinia, Am decoperit în tine un om bun. Printre cuvintele destăinuirii tale se revarsă un şuvoi de energie pozitivă, chiar dacă relatezi un episod dureros al vieţii tale. După zece ani de căsătorie, te văd o femeie matură, cu experienţă de viaţă, un om realizat profesional şi material.
Citeste tot articolul
ADRIAN BUGA - consultant pe probleme de artă - "Sunt un căutător de aur. Îmi place să descopăr lucrări uitate"
Este istoric şi critic de artă, expert atestat al Ministerului Culturii în domeniul picturii româneşti şi autor a nenumărate cărţi. Pentru inteligenţa şi flerul cu care a scos la lumină artişti neştiuţi şi pentru loialitatea faţă de arta românească, Adrian Buga a câştigat nu doar respectul marilor colecţionari, ci şi recunoaşterea nepreţuită a Casei Regale, căreia i-a devenit consilier.
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS"
George Marcu, "Personalităţi feminine contemporane din România. Dicţionar biografic", Editura Meronia (tel. 021/210.38.70), 484 p., cu 300 de portrete color, 59,95 lei.
Citeste tot articolul
DIXIE KRAUSER - "Astăzi, când ţi se propune un concert, prima întrebare este «Pe câţi bani?»"
Timp de zece ani, între 1974 şi 1984, a fost un adevărat prinţ al rock-ului românesc. A cântat alături de Pro Musica, Phoenix, Florian din Transilvania, Flying Wood şi de multe alte trupe. În anii de glorie, a plecat în Germania. În prezent, este profesor de muzică în Augsburg, înregistrează discuri solo şi revine în ţară pentru a cânta alături de bunul său prieten, Ilie Stepan, la fel ca în urmă cu patruzeci de ani
Citeste tot articolul
Pr. Serafim Bădilă: Un sfânt ca Arsenie Boca se naşte la 2000 de ani
Numele părintelui Arsenie Boca atrage ca un magnet. Aşa s-a întâmplat şi la Haţeg, într-o seară de iarnă, când sute de localnici şi de săteni din împrejurimi au înfruntat troienele de zăpadă ca să-l asculte pe părintele Serafim de la Căşiel, fost ucenic al "Sfântului de la Prislop". Ore în şir, cu o răbdare îngerească, sfinţia sa a răspuns întrebărilor adresate din sală, evocând întâmplări mai puţin cunoscute din viaţa părintelui Arsenie Boca...
Citeste tot articolul
ADRIAN NOUR, actor, finalist la concursul "Vocea României" - "Pentru mine, importante sunt sufletul şi iubirea"
Îmi place teribil şi mă flatează! Pentru că asta vreau eu să fac: spectacol! Să aduc la un loc muzica, dansul şi teatrul, să le fuzionez într-un "ceva" mai mare, mai înalt, să ridic ştacheta. Iniţial, în epoca de debut a artei scenice, se mergea pe principiul artistului total, al artistului care ştie să joace, să danseze şi să cânte.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII FEBRUARIE
Raporturile de putere se redefinesc în continuare, ducând la schimbarea unor situaţii care implică bani, prestigiu sau nivelul de cunoştinţe. Cum conflictele pot fi puternice, este de dorit să avem aliaţi, deci n-ar trebui să ezităm să cerem sprijinul celor care ne pot fi de folos, pentru a restabili echilibrul. Trebuie să fim atenţi să respectăm prevederile legale în tot ceea ce întreprindem.
Citeste tot articolul
Condimente fierbinţi
Ei bine, drăguţa de iarnă a sosit! După ce ne-am temut că a fost ştearsă din calendar, acum ne temem că a venit şi încercăm să ne apărăm de ninsori şi zăpezi, cu coduri roşii, galbene şi portocalii. Speriaţi, stăm ţintuiţi în faţa televizorului, aşteptând să vedem ce urmează... Dar chiar şi iarna are licenţe poetice, mici abateri de la panica generală, aparţinând unor temerari.
Citeste tot articolul