Resetarea PDL
Dacă Congresul PNL (din 22-23 februarie) nu a înregistrat nicio surpriză - Crin Antonescu întărindu-şi chiar puterea, prin cooptarea lui Klaus Iohannis, primarul Sibiului, Convenţia Naţională a PDL-ului (programată la sfârşitul lunii martie a.c.) ar putea marca o schimbare de orientare a fostului partid guvernamental.
Citeste tot articolul
Mic ghid de coabitare cu UE
Doar 51% dintre români se simt, cu adevărat, europeni. Suntem, potrivit ultimului Eurobarometru, alături de britanici, bulgari şi greci, printre cetăţenii UE cu cel mai scăzut grad de identificare cu această calitate.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Mişcarea cu Iohannis la PNL nu păcăleşte Germania"
Congresul PNL nu a furnizat nicio surpriză. Continuă "epoca Antonescu". Congresul a confirmat tot ce şi-a propus Antonescu. S-a modificat Statutul aşa cum şi-a dorit, partidul şi-a mărit conducerea peste măsură, la 31 de vicepreşedinţi, s-a reînfiinţat postul de prim-vicepreşedinte pentru Klaus Iohannis, aşa cum s-a desfiinţat acum câtva timp, pentru că îl ocupa Ludovic Orban.
Citeste tot articolul
GHERGHINA STANCU - "Am trăit frumos!"
Într-un cătun de lângă Siliştea-Gumeştilor lui Marin Preda, la Râca, împărăţeşte peste gospodăria ei de la marginea pădurii, peste ograda plină cu vite şi orătănii, peste cele 10 hectare de pământ pe care şi le lucrează singură şi, mai ales, peste comoara ei de cântece şi poveşti Gherghina Stancu. Urcă mai rar pe scenă şi înregistrările ei sunt puţine, dar oamenii locului o cunosc şi nu-i nuntă ori cumetrie fără cântecul şi oraţiile Gherghinei.
Citeste tot articolul
Drăgostiţele
Vi s-a întâmplat să trăiţi în copilărie o poveste de dragoste care să se potrivească cu sărbătoarea Drăgostiţelor? E acelaşi lucru cu Dragobetele, doar că sună mult mai gingaş şi se potriveşte mai bine cu primele tresăriri de iubire, păstrate în amintiri. Dragi cititori ai revistei "Formula AS", la toate aceste întrebări sunteţi poftiţi să răspundeţi şi dvs.
Citeste tot articolul
VASILE DINU - "Când eşti capabil, când ştii ce faci, nu ţi-e frică de nimeni şi de nimic"
Vorbeşte sincer, nu are nimic de ascuns despre viaţa lui, răspunde imediat, fără să stea pe gânduri, de parcă ar acorda zilnic interviuri. Scurt, îndesat, poartă o pălărie, un costum elegant, cu dungi subţiri, şi nu-şi arată vârsta. Cu atât mai puţin atunci când urcă pe scenă şi tună cu vocea sa vibrantă, puternică, care te ridică de la masă.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula As"
Convergenţele lui Céline cu ideologia fascistă nu sunt uitate, dar precumpănitor peste ani rămâne "colaboraţionismul" lui la înnoirea artei romanului din secolul XX. Omul plin de contradicţii nu poate fi redus la opţiunile lui politice exprimate în polemici şi pamflete publicate între 1936-1943, deşi studiul operei nu are cum să le ocolească nici pe acestea.
Citeste tot articolul
"Gândurile şi emoţiile noastre pot influenţa realitatea fizică, pe distanţe mari"
Proiectul Conştiinţei Globale este cel mai important proiect internaţional de cercetare a unor posibile acţiuni neconvenţionale ale minţii umane. Originea sa se găseşte în numeroase discuţii purtate în anii 1970 - 1980, în cadrul unor grupuri de avangardă, formate din oameni de ştiinţă cu vederi largi şi reprezentanţi ai unor curente spirituale, preocupaţi toţi de ideea tulburătoare, potrivit căreia mintea umană ar putea influenţa nemijlocit realitatea fizică.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc d-nei dr. Laura Puiu pentru starea de bine în care mă aflu"
Sunt un fervent cititor al revistei "Formula AS", în vârstă de 86 de ani, pensionar, fost deţinut politic. De-a lungul vieţii mele am avut mai multe probleme de sănătate şi mai am încă, unele cauzate şi de regimul de detenţie din gulagul comunist.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru BOTA GABRIEL, F. AS nr. 1056 - "Tata are de 6 ani sindrom Cluster Headache"
Spre deosebire de migrene, care apar mai frecvent la femei, acest tip de cefalee (Cluster) afectează cu prioritate bărbaţii şi este în strânsă legătură cu unele substanţe chimice prezente în creier şi cu anumiţi nervi cranieni, care determină fenomenul de vasodilataţie cerebrală.
Citeste tot articolul
"Dacă nu urmam cura cu argilă, acum eram mort!"
Vreau să vă spun povestea mea, aşa cum a fost, ca să fie pildă şi pentru alţi oameni chinuiţi de boală. În toamna lui 2011, am început, deodată, să mă simt foarte rău. Orice mâncam, eram mereu balonat şi mă durea burta îngrozitor. În plus, mai aveam şi o constipaţie chinuitoare, de care nu puteam să scap.
Citeste tot articolul
Inima femeilor are nevoie de ajutor
Deşi inimile femeilor bat mai repede, reacţionează mai sensibil la problemele afective şi sunt mai puţin rezistente la efort: afecţiunile cardio-vasculare sunt considerate, în continuare, ca fiind specific masculine. Greşeala persistă, pentru că inima femeii este o vreme protejată de hormonii specific feminini, dar numai până la menopauză, după care, numărul infarcturilor la femei creşte vertiginos.
Citeste tot articolul
Stop, afecţiunilor cardiace!
Un studiu recent, efectuat la Institutul Linus-Pauling din statul Washington, arată că vinetele conţin substanţe active ce pot reduce valorile prea ridicate ale grăsimilor din sânge. Aceste substanţe se găsesc doar în miezul de vânătă. Modul cel mai sănătos de preparare a vinetelor este coacerea lor, cu coajă cu tot şi fără grăsime.
Citeste tot articolul
Imunitatea de primăvară
Toată lumea se bucură că vine, în sfârşit, primăvara. Dar trecerea dintre anotimpuri ne pune organismul la încercare şi ne confruntăm cu o mulţime de boli: răceală de primăvară, alergii, sensibilitate faţă de schimbările meteo, nevroze etc. Toate acestea aduc în discuţie sistemul imunitar, despre care ne-am propus să vorbim din nou, dar de data asta din perspectiva remediilor populare ruseşti şi orientale, care se bucură şi astăzi de mare atenţie.
Citeste tot articolul
Piatra magică a Dolomiţilor
Au fost ceva aplauze în seara aceea de 7 august 1996 în Pescul. Şi lume. Neobişnuit de multă lume, pentru un sătuc din inima Dolomiţilor, o aşezare ca oricare alta, risipită pe pajiştile înalte ale Văii Fiorentina. Lume, prea multă lume pentru Vittorino Cazzetta, obligat să stea la aceeaşi masă cu profesorii Giuliano şi Marco Palmieri, autorii unui volum care tocmai se lansase şi în care era vorba şi despre el, săteanul acela ciudat, care făcuse atâtea şi atâtea descoperiri geologice uluitoare.
Citeste tot articolul
TATIANA MARINESCU - "Să mergi prin ploaie, în luna aprilie"
A făcut reclamă celor mai cunoscute firme internaţionale şi a apărut pe copertele celor mai cunoscute reviste ale lumii. Românii însă o văd foarte rar. De câţiva ani, Tatiana locuieşte la Istanbul, unde face carieră în film şi televiziune. E frumoasă, celebră, şi e printre cele mai apreciate modele din România. Zâmbetul ei ne-a cucerit
Citeste tot articolul
Un documentar-bijuterie pe TVR 2: "Sonată pentru omul bun"
Cum aş putea numi altfel acest film-documentar, închinat marelui pianist şi compozitor român, Dinu Lipatti, realizat cu strălucire de Ruxandra Ţuchel? Cum aş putea descrie, în puţine cuvinte, bucuria cu care un telespectator, iubitor de cultură, descoperă pe Canalul 2 al televiziunii publice, un film-document, despre un artist care, cu multe decenii în urmă, a dus faima României departe, în lume, în trufaşa Europă şi în îndepărtata Americă - mereu amatoare de nou?
Citeste tot articolul
Pr. ROMAN BRAGA - "Dumnezeu ne-a trimis în Occident ca să deschidem porţile bisericii"
A stat în temniţele comuniste mai bine de un deceniu, dar nu regretă nimic din experienţa detenţiei. A făcut parte din "Rugul Aprins", unde i-a cunoscut pe marii duhovnici ortodocşi. După eliberare, a reuşit să plece din ţară cu sprijinul patriarhului Iustinian şi a trăit în exil, slujind ca preot ortodox în Brazilia şi Statele Unite.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Pe Sfântul Nectarie l-am descoperit de aproape doi ani, mai exact, în aprilie 2011, atunci când am fost diagnosticată cu cancer de sân, stadiul 2a. Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă şi mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, pentru că nu fusesem mutată după operaţie în salon, aşa cum se întâmpla cu pacientele care aveau o tumoră benignă; după ce mi-am revenit a doua zi din anestezie, a început calvarul.
Citeste tot articolul
SANREMO 2013
E imposibil ca, uitându-te la Sanremo (eu nu m-am despărţit cinci zile de televizor), să nu faci comparaţie cu festivalurile româneşti. Nu voi face nicio trimitere directă, doar că am rămas cu gustul amar al rudei sărace, care priveşte pe furiş, pe fereastră, la ospăţul din sala de bal a castelului...
Citeste tot articolul