RODICA CULCER despre... Inflaţie de preşedinţi
"Nu cred că noii candidaţi au intrat în cursă pentru că ar avea ceva nou de spus, ci pentru că au un rol de jucat în strategia marilor actori politici. Astfel, candidatura lui Mircea Diaconu, care a promovat în Parlamentul European poziţiile PSD-ALDE şi este susţinut acum de o alianţă ad-hoc Pro România-ALDE, este gândită pentru a o submina pe Viorica Dăncilă şi a recâştiga electoratul PSD de partea lui Victor Ponta."
Citeste tot articolul
Săptămâna 4-10 octombrie
"Luna crescătoare ne încurajează să ne apucăm de proiecte noi. Abilul comunicator Mercur, cel care-şi face intrarea în Scorpion, ne ajută să pornim afaceri, eventual cu colaborarea unor bănci. Începând de miercuri, micul benefic Venus, patroana banilor, se asigură că aceste planuri se vor derula sub bune auspicii. Energia ei ne poate atrage investitori bineveniţi."
Citeste tot articolul
Lideri în UE, la grija faţă de bugetari
"E tot mai limpede că PSD, cel puţin în formula patentată de cuplul Dragnea - Dăncilă, nu va mai fi la guvernare după alegerile parlamentare. Dar, indiferent de cine va reuşi să formeze noua majoritate, viitorul guvern va găsi pe masa de lucru un cadou otrăvit: sistemul bugetar."
Citeste tot articolul
Boii copilăriei: Prian şi Mişu
"Vorbim de un episod al copilăriei mele, de care îşi aminteşte şi sora mea, Maria. Boii casei erau cei mai mari din sat şi aveau nume frumoase: Prian şi Mişu. Bunicul, Ilie Munteanu, zis Curelea, fost observator de artilerie pe frontul din 1916-1918, nu putea trăi fără ei. Îi îngrijea ca pe stăpânii familiei, îi ţesălea, îi potcovea, îi spăla, le înlocuia săptămânal paiele pe care dormeau, îi hrănea cu porumb şi ovăz, îi ducea la păscut în prunii din Puşcaşu."
Citeste tot articolul
THEODOR PALEOLOGU - "Idealul meu este un preşedinte învăţător"
"Constituţia României ne spune foarte clar care sunt atribuţiile preşedintelui. Nu poţi brodi un ideal în afara cadrului constituţional. Aş putea să vă vorbesc despre idealul meu - un preşedinte învăţător, adică un preşedinte foarte implicat în educaţie, pentru că am o convingere absolută, că totul vine de la educaţie şi că singura manieră de a vindeca o societate este educaţia. E singurul remediu cu adevărat eficient pe termen lung."
Citeste tot articolul
"Cum se poate evita recidiva unui carcinom renal?"
"Doresc din tot sufletul ca prin intermediul revistei dvs. să pot afla un răspuns la problema care mă frământă. Am 47 de ani şi în luna aprilie am fost operată de tumoră la rinichiul stâng. Rezultatul biopsiei a fost carcinom renal cu celule clare. Medicul m-a asigurat că, odată cu extirparea rinichiului afectat, s-a înlăturat orice urmă de boală."
Citeste tot articolul
"Mama mea are probleme respiratorii, dar nu i s-a pus un diagnostic"
"Din păcate, bronşitelor nu li se acordă suficientă atenţie, nici de medicii de medicină generală şi nici de pacienţi, care în urma unor tratamente superficiale de scurtă durată, cu antibiotice, pot ajunge în final la bronşite cronice supurate, la început difuze, mucoasa bronşică supurând ca şi orice altă rană infectată."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SPIRIDON - Buzău, F. AS nr. 1363 - "Ştie cineva un tratament naturist pentru lichen plan?"
"În cazul afecţiunii complexe de care bunica dumneavoastră suferă este necesar ca dânsa să efectueze analize de laborator, pentru a fi stabilit un diagnostic de certitudine, respectiv - examen microbiologic cu antibiogramă şi/sau antifungigramă, pentru identificarea agentului patogen/ agenţilor patogeni care au provocat şi/sau complicat afecţiunea de bază, şi o puncţie biopsică din leziuni, pentru stabilirea corectă de lichen plan."
Citeste tot articolul
Roşiile vindecătoare
"Numele cu care sunt botezate arată ce preţuire au roşiile la români: pătlăgele, porodici, tomate, dumade... Legume de vârf ale verii, proaspete sau gătite, au un singur cusur: în majoritate sunt "false", crescute în solarii, din seminţe de import şi cosmetizate cu adaosuri de culoare. Din fericire, există şi o "minoritate" de roşii adevărate, autohtone, crescute direct sub soare, în condiţii ecologice."
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Ultimele flori ale verii - Crăiţe, Podbal, Albăstrele, Iarbă-mare şi Brusture
"Crăiţele (Tagetes patula) se cultivă în grădini sau parcuri mai ales pentru aspectul lor ornamental. Tulpina este bogat ramificată, cu aspect de tufă. Florile au culoarea variabilă de la galben auriu până la portocaliu intens, valoare terapeutică având cele portocalii. De la crăiţe se folosesc florile marginale şi tubulare, care sunt fixate pe receptacul. Compoziţie chimică: ulei volatil, flavonozide, helenină, patuletină şi patrulitină."
Citeste tot articolul
Hildegard von Bingen - Terapia pădurii
"Reţetă contra gândurilor negre. Se fac aşchii dintr-o bucată de lemn de ulm, cam trei pumni plini, şi se pun la fiert, vreme de 10 minute, în apă. Se lasă să stea două ore, se strecoară, se înfierbântă din nou şi se toarnă în apa din baie. Se fac două băi pe săptămână."
Citeste tot articolul
Imunitatea şi plantele medicinale
Întărirea capacităţii de apărare a organismului este, fără îndoială, un "subiect fierbinte" în medicină. De imunitate depinde rezistenţa la răceli şi eficienţa tratamentului cu antibiotice sau a vaccinurilor. Chiar şi în prevenirea sau tratarea cancerului, cheia este aceeaşi activare imunitară.
Citeste tot articolul
Asalt final contra reumatismului - SAREA DE BAZNA
"Pe eticheta mov a flaconului scrie, cu litere mari, "Sare de Bazna - Gel antireumatic". Nu se găseşte în rafturile lanţurilor farmaceutice, pentru că e rezultatul unei mici afaceri de familie, dar poate fi comandat direct la producător, telefonic sau pe site-ul produsului. Gelul numit "Asalt antireumatic" a fost creat la începutul anilor 2000 de Teodor Abramiuc, inginer chimist din Mediaş."
Citeste tot articolul
Vremea strugurilor
"În ayurveda, strugurii sunt un mit, o "fântână de tinereţe". Că este adevărat, o dovedeşte tenul de mătase al indiencelor, care nu-şi tencuiesc obrazul cu cosmeticale industriale, ci se ung pe faţă cu boabe zdrobite de struguri. Şi dacă le-am fura reţeta şi noi? Cu o condiţie: înainte de a alege ce struguri să folosim, trebuie să ţinem cont de tipul de piele pe care îl avem."
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu roadele viei!
"Consumaţi în cantităţi controlate, strugurii pot deveni un ajutor pentru cei care vor să slăbească fără efort, cu rezultate pe termen lung. Şi frunzele de viţă-de-vie sunt de mare folos, atunci când vrem să pierdem în greutate."
Citeste tot articolul
Porumbeii
"Era vară. Eram la ţară, la bunici, ca în fiecare vacanţă. Bunicii mei locuiesc într-un sat mic şi liniştit, lângă râul Ialomiţa. Eu iubesc foarte mult păsările, în special porumbeii. Marea coincidenţă a fost că vecinul bunicilor avea o crescătorie. Într-o zi, l-am vizitat ca să aflu cât mai multe despre viaţa lor. Văzându-mă aşa de interesată de ei, mi-a dăruit o pereche de porumbei."
Citeste tot articolul
Culică războinicul
"Dragostea pentru animale şi păsări am moştenit-o de la mama mea, care a lucrat toată viaţa ca învăţătoare, într-un sat de munte (comuna Mateeşti, jud. Vâlcea). Această dragoste a fost transmisă nu numai copiilor ei, ci şi tuturor generaţiilor de elevi pe care i-a avut."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Iubitori de animale ne-au dăruit un spaţiu în apropierea Bucureştiului, unde intenţionăm să construim un adăpost pentru pisicii şi câinii de care avem grijă. Marea problemă pe care o avem în prezent este lipsa materialelor de construcţie pentru a putea ridica padocuri în care să adăpostim animăluţele. Iarna va veni cu siguranţă şi nu ştim unde o să le găzduim."
Citeste tot articolul
Peştele de aur de la Stânceşti
"La Stânceşti, lângă Botoşani, se află cea mai mare cetate dacică din Moldova. Necucerită vreodată de romani sau de barbarii din est, este un simbol al dacilor liberi şi locul unde s-a descoperit un tezaur misterios."
Citeste tot articolul
Cultură'n şură
"Într-un anunţ din presa locală argeşeană am găsit o "chemare" care mi-a atras atenţia imediat: Cultură'n şură. O seară de teatru desfăşurată în curtea unei case ţărăneşti din satul Vâlcele. "Ce idee năstruşnică", mi-am zis şi m-am dus să văd, şi eu, ce fel de teatru se poate juca într-o şură cu paie şi, mai ales, pentru cine?"
Citeste tot articolul
Cu turmele, prin vămile timpului
"Poiana Sibiului este una dintre cele mai cunoscute, dar, în acelaşi timp, cele mai enigmatice aşezări din Carpaţii noştri. Cunoscută, fiindcă sute de ani, poienarii au străbătut ţara ..."
Citeste tot articolul
Poveşti de toamnă
"Probabil că şi în toamna asta, la Brebu, femeile stau la poartă duminica, iar din curţi se înalţă miros de frunze ce ard. Şoseaua care taie satul exact prin mijloc se opreşte în zidurile mânăstirii lui Matei Basarab, de unde toaca şi clopotele nu încetează să-i cheme la rugăciune pe credincioşi."
Citeste tot articolul
TIBERIU ALBU - "Spune cât mai des «Te iubesc!»"
"Ce mai fac? În acest moment, sunt în plin proces de reinventare, sunt preocupat de compoziţii, de vlog-ul meu de pe YouTube, care este destul de nou, învăţ zilnic cum să folosesc camera de filmat, studiez la chitară, pregătesc proiecte. Poate pentru prima dată de când am câştigat "Vocea României", mă folosesc de timpul meu cât de bine posibil."
Citeste tot articolul
CORNELIU PORUMBOIU - "Am crescut şi eu odată cu filmele mele"
"Adevărul e că nu sunt un tip prea sociabil, nu mă omor după ieşiri. Nu sunt adeptul social media, nu am nici facebook şi nici nu-l înţeleg. Şi nici nu mă simt un personaj excepţional, ca să-mi fac un cont, că nu pot să dau sfaturi de viaţă! Sunt mai old-fashioned, dacă vreau să vorbesc cu cineva, pun mâna pe telefon sau prefer să mă văd cu el faţă în faţă."
Citeste tot articolul
FLAVIU LAURAN - "Iubirea lui Iisus a fost pentru mine problema fundamentală a vieţii"
"Cu mare drag îmi aduc aminte de copilărie... Familia mea a fost o familie cu multă credinţă. Bunicii şi părinţii mei s-au născut şi au trăit baptişti, iar viaţa noastră toată s-a conturat în jurul valorilor creştine. Mama îmi vorbea des despre bunicul, pe care nu l-am mai prins, se născuse în 1898, care nu-şi îngăduia nici sieşi şi nu le îngăduia nici lor nici măcar să mănânce o felie de pâine fără să se roage înainte."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII OCTOMBRIE
"Relaţiile şi banii sunt tema principală a acestei luni. Marte iese din Fecioară şi intră în Balanţă, semnul cuplului şi al asocierii. Aici el este "în exil", cum se spune în limbaj astrologic..."
Citeste tot articolul