Un vot esenţial pentru România
"Alegerile pentru Parlamentul Europei, din 26 mai a.c., au devenit, pentru toate partidele din România, mult mai importante decât cele din trecut. Ele deschid, desigur, o serie de elecţiuni care, în decurs de un an, pot schimba soarta ţării. În toamnă vor avea loc "prezidenţialele", iar în primăvara şi toamna anului viitor urmează "localele" şi alegerile pentru Parlamentul ţării."
Citeste tot articolul
Săptămâna 17-23 mai
"Sfârşitul de săptămână poate fi deosebit de agitat. O dată, pentru că micul malefic Marte tocmai a intrat în Rac, zodia în care se simte de-a dreptul oropsit (astrologic vorbind, spunem că e în cădere), deci ne va veni foarte greu să ne manifestăm cu naturaleţe nemulţumirile sau să ne afirmăm în faţa altora. În al doilea rând, duminică avem parte de o Lună plină în Scorpion, semnul capabil de cea mai mare intensitate a sentimentelor."
Citeste tot articolul
Sărmană ţară blocată
""Haideţi să facem România patrimoniu UNESCO, să fie toată situri arheologice, să blocăm ţara, să nu mai construim nimic, să nu mai dezvoltăm infrastructura!". Enormitatea dintre ghilimele nu îi aparţine nici vreunui inginer zelos, certat cu ştiinţele umaniste, nici vreunui antreprenor oneros, pus pe profit cu orice preţ. Îi aparţine unui om care, dacă nu prin vocaţie, măcar prin fişa postului ar trebui să apere interesele istoriei şi culturii române. Numele său este Daniel Breaz..."
Citeste tot articolul
Trăiască Sibiul! Trăiască Uniunea Europeană!
"Summit-ul informal de la Sibiu aduce, pentru prima dată în istorie, întreaga elită politică a Uniunii Europene într-un oraş din inima României. Numele ţării noastre se află pe toate coperţile de ziare din lume. Începem să învăţăm că "România" poate ajunge pe prima pagină şi din raţiuni pozitive."
Citeste tot articolul
Balada vinului românesc - Domeniul Drăgaşi: "Între sufletul omului şi vin există o legătură misterioasă"
"Nu aş putea spune că un anumit vin produs de noi este emblematic... toate au tipicitatea de soi, cât şi specificul acestui loc. Specificul este dat nu doar de amplasamentul podgoriei, ci şi de modul în care a fost realizată plantaţia, fiecare plantă fiind egal aerisită şi egal luminată de razele soarelui. Podgoria are parte de un număr mare de zile cu soare şi pe tot parcursul zilei are lumină, este un loc binecuvântat din această perspectivă."
Citeste tot articolul
"Pulsul ridicat nu mă lasă să mă odihnesc"
"Dragi cititori, am 31 de ani şi acum câteva luni mi-a crescut mult pulsul (110-120 bătăi pe minut). Îl şi aud, fapt care nu mă lasă să mă odihnesc noaptea. Ca urmare, am în permanenţă o stare de oboseală accentuată. Am fost la mai mulţi doctori, dar nu mi s-a pus un diagnostic precis, iar medicamentele prescrise nu m-au ajutat deloc."
Citeste tot articolul
"Fetiţa mea suferă de prolaps rectal"
"Am fost şi eu în situaţia dvs. cu unul dintre copiii mei, vă înţeleg neliniştea, necazul şi doresc să vă ajut. Intern: administraţi-i fetiţei o doză de Polivitamine şi să aibă o alimentaţie bogată în zarzavaturi, brânză de vacă cu morcovi raşi, fructe sub formă de pireuri, compoturi, mere coapte, pâine prăjită, supe concentrate de zarzavat, carne de pasăre sau vită, puţină şi bine fiartă."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru L.R. - Bucureşti, F. AS 1331 - "Sora mea suferă de prurigo cronic generalizat"
"Din cele descrise de dumneavoastră se pare că, într-adevăr, sora dumneavoastră suferă de prurigo nodular. El poate fi asociat cu infecţii (scabie), stres emoţional, deficit de fier, cancere la nivelul organelor interne sau la nivelul pielii, boli autoimune, insuficienţă renală, sarcină şi infecţie cu virusul HIV. Poate să se manifeste la orice vârstă, dar mai frecvent între 20-60 ani."
Citeste tot articolul
Florile lunii Mai - Păducelul şi Narcisa albă
"Ne-am bucurat foarte tare săptămâna trecută, când, pe o pajişte de pe marginea unei şosele, am întâlnit un grup numeros de persoane care culegeau plante medicinale, în mână cu... revista "Formula AS"..."
Citeste tot articolul
TIROIDA
"Câtă vreme totul merge ca pe roate, noi nu acordăm nici o fărâmă de atenţie tiroidei. Căci puţini sunt cei care ştiu ce muncă enormă depune zi de zi micuţa glandă şi în ce măsură este ea importantă pentru starea noastră generală de bine. Înţelept ar fi, dimpotrivă, să n-o vitregim atât, deoarece încăpăţânarea cu care o ignorăm nu rămâne fără consecinţe. Mulţi au probleme cu ea, fără ca măcar să-şi dea sema de acest lucru."
Citeste tot articolul
Cum slăbim eficient? - în dialog cu specialiştii DVR-Pharm
"Apropierea verii este "momentul adevărului" pentru siluetă. Inactivitatea din timpul iernii, mesele de sărbători şi sedentarismul se văd cel mai clar atunci când trecem la hainele subţiri. Sezonul estival ne bate la uşă şi începe goana după soluţii de slăbit eficiente şi, dacă se poate, foarte rapide. Tocmai de aceea vorbim azi cu un specialist în medicamente naturale de slăbit: medicul Cristina Negru."
Citeste tot articolul
Prevenirea bolilor de plămâni
"Nevoia noastră de aer este permanentă şi, pentru satisfacerea ei, răspund organele respiratorii care funcţionează neobosite, cu un sistem tubular extrem de ramificat şi cu 400 de milioane de alveole. La nevoie, oamenii pot renunţa la apă vreme de câteva zile, iar la hrană, chiar câteva săptămâni. Dar dacă încetăm să respirăm, suntem lipsiţi de elixirul vieţii, fără de care nimeni nu poate rezista nevătămat mai mult de 5 minute: oxigenul!"
Citeste tot articolul
Picioare de primăvară
"Pentru a evita formarea bătăturilor, va trebui să purtaţi pantofi comozi şi să umblaţi zilnic, câte puţin, în picioarele goale. Dacă, totuşi, v-au apărut bătături, frecaţi-le cu zeamă de lămâie şi aplicaţi în zona lor cremă de gălbenele (se găseşte la plafar). Dacă, însă, bătăturile sunt profunde, adresaţi-vă unei pedichiuriste. Întrebuinţaţi, ca prim ajutor, usturoi, gălbenele, iederă şi rostopască."
Citeste tot articolul
Cele 10 porunci ale dietelor de slăbit
"Ţineţi la vedere un bileţel, pe care să-l folosiţi când vă taie foamea, şi pe care să scrieţi lucruri menite să vă abată atenţia. De pildă: o baie cu spumă, o convorbire plăcută la telefon, mersul la cinema, o repriză de dans în faţa oglinzii, ca să vă reamintiţi că trebuie să slăbiţi."
Citeste tot articolul
Povestea teiului...
"De câte ori văd indiferenţa cu care se taie un copac - astăzi se taie păduri întregi - îmi aduc aminte de un tei, a cărui amintire şi dor de el au rămas întipărite adânc în sufletul meu. Toată copilăria am petrecut-o în natură, printre fâneţe, flori şi pomi încărcaţi de roade. Casa familiei era în mijlocul unor grădini, departe de sat. Cât era ziua de lungă, umblam pe coclauri şi mă bucuram de tot ce îmi oferea "Sânul lui Avram"."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Căutăm urgent cazare pentru un motănel de aproximativ 2-3 ani, castrat, găsit pe stradă cu o lovitură mare la cap. A fost operat imediat şi acum este în refacere. Caut o persoană cu suflet care ar voi să-l adopte, fie şi temporar, şi să-l îngrijească până la vindecarea completă!"
Citeste tot articolul
O zi pentru istoria României: 10 MAI
"Vreme de opt decenii, până la venirea comuniştilor, în calendarul sărbătorilor naţionale ale României, 10 Mai a fost reperul principal. Ziua Naţională!"
Citeste tot articolul
Se spune că MAI este luna florilor. Aveţi preferinţe? Care dintre ele vi se pare cea mai frumoasă?
"Ooo, dacă aţi şti ce mă întrebaţi... Dacă aţi şti... Doar că floarea mea preferată deja a înflorit nu în mai, în aprilie. Am fost acolo să o văd, în fiecare an mă duc, asta e bucuria mea, nu pot trăi fără ea. E sora mea geamănă floarea asta. An de an o găsesc acolo, în curtea casei în care am copilărit, în Breaza. Şi an de an mă întreb dacă mă aşteaptă, dacă o să-mi arate bucuria ei că mă vede."
Citeste tot articolul
Înşelatul, între blestem şi şansă
Înşelatul a fost multă vreme privit drept sfârşitul poveştilor de dragoste. Psihologii moderni spun însă că trădarea nu distruge întotdeauna relaţiile, ba chiar le poate conduce către noi dimensiuni ale fericirii.
Citeste tot articolul
Dr. psiholog NORICA FISCHER POPA - "Nu e cazul să vorbim frumos despre trădare"
"Nu e cazul să vorbim frumos despre înşelat, aşa cum n-aş susţine nici că o boală grea este un lucru bun, pentru că oferă experienţă şi suferinţa devine un punct de cotitură pentru bolnavi. Ca pereche, te poţi dezvolta foarte bine şi fără a avea aventuri, cu condiţia să comunici permanent cu partenerul şi să faci faţă conflictelor ce pot apărea. Tăcerea e moartea cuplului."
Citeste tot articolul
NICU ALIFANTIS - "Bucuria mea uriaşă e să fiu pe scenă şi să le cânt oamenilor"
"Pentru mine e o uriaşă bucurie să fiu pe scenă şi să le cânt oamenilor. Pe de altă parte, e vorba şi de nişte exerciţii pe care mi le propun permanent: exerciţiul "eu cu mine", adică acela al lui Alifantis care trebuie să "rânească" pe scândura scenei. Ideea e că, din punctul meu de vedere, pauzele nu sunt binevenite. Întreţinutul ăsta, la foc continuu, e cel care face foarte bine."
Citeste tot articolul
Dr. MARIA HAIDUC - "Un fizician nu poate avea timp decât pentru fizică. Atât!"
"Eu, fizician, am cântat în biserică 25 de ani, duminică de duminică! Vă spun, azi tot mai mulţi fizicieni se întorc la credinţă. Îşi dau seama că nu există nicio contradicţie între religie şi ştiinţă. Chiar şi Big-Bang-ul acela l-a declanşat Cineva, care ţine în mână toate legile mari ale fizicii. Nu se poate altfel."
Citeste tot articolul
Maica THEODORA VIDESCU - "M-am călugărit după ce am cunoscut frumuseţea monahismului ca jurnalist"
"Totul a fost exact cât şi cum trebuie şi chiar televiziunea mi-a deschis drumul spre mânăstire. Deşi aveam o viaţă duhovnicească, mergeam regulat la biserică, mă spovedeam, mă împărtăşeam etc., nu m-am gândit să mă călugăresc. Până la un moment dat, când am cunoscut mai bine frumuseţea monahismului. Am lucrat opt ani la TVR, la Departamentul Arte. M-am ocupat de teatru şi film. A fost o perioadă plină de efervescenţă, imediat după Revoluţie, în care se puteau face lucruri frumoase."
Citeste tot articolul
Veşti nu prea bune despre încălzirea globală
"Cei mai fierbinţi cinci ani ai planetei s-au înregistrat toţi după 2010, dezvăluie recent arhivele NASA, care adaugă şi o cireaşă pe tort. După cum se prezintă El Nino, 2019 ar putea fi al patrulea an consecutiv de record mondial la temperatură. Localizat în partea tropicală a Oceanului Pacific, El Nino este un fenomen climatic ciclic generat de încălzirea la suprafaţă a apelor oceanului, cu efecte dintre cele mai nedorite."
Citeste tot articolul
GEMENII (21 mai - 21 iunie) - Ce fel de relaţii avem cu lumea?
"Aţi observat vreodată cum interacţionează copiii când se întâlnesc? Cât de firesc discută? Cum găsesc imediat ceva de făcut împreună? Să zicem că dau unul peste altul într-un parc. Nu îi interesează că mamele sau bonele..."
Citeste tot articolul
"THE MOTANS" - primul mare concert
"Încă o trupă de peste Prut îşi ia avânt pe scena muzicală românească! La cântat, basarabenii sunt fruntea. Pe lângă talent şi şcoli bune, au şi o bucurie adevărată, care molipseşte imediat. Cum e şi cazul formaţiei The Motans, în frunte cu Denis Roabeş. În doar trei ani de zile au cucerit publicul românesc, au lansat un album de succes şi au scos o mulţime de hituri transmise non-stop la radio, TV şi în cluburi."
Citeste tot articolul