1. Mâncaţi numai atunci când vă e foame cu adevărat.
2. Ţineţi la vedere un bileţel, pe care să-l folosiţi când vă taie foamea, şi pe care să scrieţi lucruri menite să vă abată atenţia. De pildă: o baie cu spumă, o convorbire plăcută la telefon, mersul la cinema, o repriză de dans în faţa oglinzii, ca să vă reamintiţi că trebuie să slăbiţi.
3. Mâncaţi numai stând jos, pe scaun, într-un spaţiu liniştit, chiar şi dacă puneţi în farfurie doar o bucăţică de ciocolată sau un măr. Nu mâncaţi niciodată în picioare sau în maşină.
4. Celebraţi fiecare masă, chiar dacă sunteţi singuri. O lumânare, un tacâm frumos aranjat, un pahar de cristal, vă vor împiedica să daţi năvală la mâncare.
5. Mâncaţi fără să vă abateţi atenţia de la ce se află în farfurie. Deci, nu vă uitaţi la televizor, nu citiţi ziarul, nu purtaţi discuţii aprinse.
6. Cel puţin o dată pe săptămână, mâncaţi singuri. Faptul întăreşte atenţia asupra a ceea ce faceţi şi vă face să simţiţi gustul mâncării mai acentuat, ceea ce împiedică lăcomia.
7. Mâncaţi ce poftiţi şi ce vă cere organismul, dar în porţii mici. E secretul care le face pe franţuzoaice să nu aibă probleme de greutate. Variat, dar puţin.
8. După ce mâncaţi, beţi un pahar cu apă fierbinte sau un pahar de apă rece, în care puneţi 2 linguriţe de oţet de mere.
9. Nu vă ridicaţi niciodată de la masă sătui.
10. Folosiţi bucătăria pentru mişcări de gimnastică. Până se încălzeşte mâncarea, faceţi 10 flotări, aplecări de trunchi, cu piciorul ridicat pe o mobilă, sau 10 genuflexiuni. Caloriile pierdute le vor anula pe cele din farfurii.