Bâlci şi mizerie
"Giumbuşlucurile miniştrilor români la Bruxelles, unde ţara deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, au făcut deliciul presei din întreaga lume. Când premierul Dăncilă vorbeşte de "negaţionalism" sau de "combaterea Holocaustului" (ca să pomenim doar două dintre "perlele" în care a devenit specialistă), când ministrul Daea - cel cu "Auschwitz-ul porcilor" - perorează despre piscinele din România, în care se scaldă cormoranii..."
Citeste tot articolul
Germanii din România zic "stop" la UDMR
"Preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din România, Paul-Jürgen Porr, a anunţat zilele trecute că a refuzat invitaţia UDMR de a participa la congresul formaţiunii maghiare din luna februarie, ca urmare a sprijinului pe care UDMR îl acordă coaliţiei conduse de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu."
Citeste tot articolul
Concursul miniştrilor
"De regulă, Franţa ia mereu exemplul Germaniei, în timp ce România se inspiră din exemplul Franţei. Dacă Franţa are 35 de miniştri, România se bazează pe 28. În acest timp, Germania, care are o populaţie de patru ori mai mare decât România, are 13 miniştri! Potrivit unor statistici recente, Franţa cheltuie 17 milioane de euro pe an pentru fiecare ministru."
Citeste tot articolul
ILIAS PAPAGEORGIADIS - "În comerţul Bio vor rămâne cei serioşi, şmecherii vor dispărea"
"Familia noastră s-a ocupat cu comerţul de sute de ani. Străbunicii noştri erau negustori în perioada regimului otoman. După ani de zile, în care am făcut numai consultanţă în România (în imobiliare, energie regenerabilă, atragerea investitorilor străini în ţară), am simţit, împreună cu fratele meu, Grigoris, că este momentul să ne implicăm şi în sectorul acesta alimentar, din mai multe motive."
Citeste tot articolul
"Pot scăpa de polipii nazali fără operaţie?"
"Am 49 de ani şi sufăr de polipoză nazală. Am mai fost operat de trei ori până la vârsta asta, dar polipii continuă să se refacă. Din această cauză mi-au fost afectate bronhiile şi tuşesc cu expectoraţie. Nu vreau să mă mai operez nici în ruptul capului, dar nici aşa nu pot să stau. Poate că unul dintre specialiştii cu care colaboraţi îmi va sugera o metodă naturală."
Citeste tot articolul
"Caut o clinică unde se tratează torticolisul cu Botox"
"Am fost şi eu în aceeaşi situaţie, din anul 1993 până azi, cu acelaşi diagnostic: "torticolis spasmodic", pe care l-am făcut după o viroză. Am şi "ciocuri" pe coloana vertebrală, care făceau să-mi alunece capul involuntar spre stânga. La un moment dat, nu mă mai puteam uita înainte, capul o lua razna. Era un chin, atât acasă la muncile gospodăreşti, cât mai ales pe stradă."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru AURA - Bucureşti, F. AS nr. 1349 - "Doresc tratament pentru sindromul Zollinger-Ellison"
"În mod sigur, sindromul Zollinger-Ellison nu este cauzat de hiperaciditatea gastrică, aşa cum vi s-a spus, ba din contră, acest sindrom reprezintă o situaţie rară, în care anumite formaţiuni tumorale, denumite gastrinoame, se formează în organism, cel mai frecvent la nivelul pancreasului şi duodenului, şi care secretă o substanţă (gastrina) ce stimulează excesiv producţia acidă a stomacului."
Citeste tot articolul
Un medicament natural revoluţionar: TELOM-R
"Numele produsului vine de la aşa-numiţii telomeri, care sunt fragmente de ADN ce stochează informaţia genetică a tinereţii şi sănătăţii fiecăruia dintre noi. Evidenţierea rolului telomerilor a fost premiată cu Nobelul pentru medicină, ulterior specialişti din toată lumea încercând să găsească medicamente care să pună în valoare această descoperire."
Citeste tot articolul
Cel mai puternic medicament al zilelor noastre: ALIMENTAŢIA
"Greu de găsit un alt plan al existenţei noastre, care să ne influenţeze atât de profund sănătatea, ca alimentele, însă tocmai în acest domeniu medicina se confruntă cu grave neajunsuri profesionale. Căci cine se ocupă de alimentaţie? Nutriţioniştii care posedă, desigur, cunoştinţele teoretice necesare, dar cărora le lipseşte cel mai adesea experienţa contactului zilnic cu pacienţii. Aşa se întâmplă că ei fac de regulă recomandări aproape imposibil de pus în practică."
Citeste tot articolul
Inima - motorul vieţii
"Doriţi să vă protejaţi miocardul, muşchiul cel mai harnic din corpul dvs.? Vă ajutăm cu plăcere! Iată câteva sugestii foarte uşor de pus în practică. Cei ce renunţă la micul dejun ori se mulţumesc cu unul frugal îşi dublează riscul de ateroscleroză. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la "Centrul Naţional de Cercetări Cardiovasculare" din Spania."
Citeste tot articolul
Energie pentru obraz - LĂMÂIA
"Pentru tenul uscat se fierb 3-4 linguriţe fulgi de ovăz. Se amestecă într-un bol câte o linguriţă de suc de lămâie proaspăt stors, miere de albine lichidă şi două linguriţe de ovăz cald. Se toarnă câteva picături de apă filtrată sau apă de la gheaţă, până se obţine o cremă. Preparatul se întinde pe faţă într-un strat uniform şi se lasă 15-20 de minute, după care faţa se spală cu multă apă caldă."
Citeste tot articolul
Regimul expres
"Regimul Expres este ideal pentru a elimina cât mai repede rotunjimile depuse prin excesul de grăsimi şi de dulciuri. Dacă aveţi de dat jos 4-5 kg, Formula Expres este ideală. Ea a fost concepută pentru a vă ajuta să slăbiţi repede, dar fără să vă înfometaţi. Principiile dietei sunt simple: trei mese pe zi, fără grăsimi şi dulciuri, fără alcool, brânzeturi grase şi "ronţăieli"."
Citeste tot articolul
Povestea lui Oscar
"Când a apărut în familie era un pisoi adolescent, obraznic, răsfăţat şi frumos din cale afară. A primit numele Oscar. Blăniţa îi era gri, pernuţele şi nasul gri, iar ochii împleteau culoarea chihlimbarului cu cenuşiul din blană. Un mic smoc de blană albă sub o lăbuţă îl deosebea de alţi pisoi de soiul lui. Eroul este motanul unei foste colege."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Oferim spre adopţie doi motănei în vârstă de aproximativ 3-4 luni, găsiţi în subsolul unui bloc, unde stăteau zgribuliţi, speriaţi şi plângeau cerând ajutorul. Provizoriu, i-am adoptat, i-am îngrijit, hrănit, am avut răbdare să le câştigăm încrederea astfel încât în prezent sunt doi motănei tare drăgălaşi, tigraţi pe gri, cu burticile şi o parte din picioruşe albe, cuminţi, nepretenţioşi la mâncare."
Citeste tot articolul
Arta însingurării
"Crăciunul care tocmai a trecut l-am petrecut în familie şi am avut un singur musafir: un vechi şi bun prieten pe care nu-l mai văzusem de ceva vreme. Îl cheamă Raul Baz, are 58 de ani, e profesor de matematică şi autor a patru volume de poezii minunate."
Citeste tot articolul
Un mister popular - CĂLUŞARII
"Îmi amintesc că eram copil când am văzut pentru prima oară parada anuală a căluşarilor, defilând prin centrul Orăştiei. Erau sute de căluşari din satele aflate în apropierea oraşului..."
Citeste tot articolul
La moara din Greci
"Cum treci de centura Capitalei, intri într-o lume nedefinită: nici oraş nu mai e, dar parcă nici sate adevărate nu sunt. Desigur, de o parte şi de alta a şoselelor se întind câmpuri cultivate, mărginite de trupuri firave de păduri. Microbuze burduşite cu localnici trec încoace şi încolo. Pare că Bucureştiul, oraş lacom, îşi întinde până departe braţele, să apuce cât mai mult din lumea care îl înconjoară. Din loc în loc, zăreşti câte un fost conac boieresc, ruinat. Sau câte o moară veche."
Citeste tot articolul
Poveşti de dragoste - Zornăitul banilor
"Dragă redacţie a revistei "Formula AS", citesc revista aceasta de mulţi ani şi pot să spun că deşi sunt în vârstă şi am trăit şi bune şi rele, amestecate, ca orice om, încă mai am ce să învăţ din paginile ei. Mereu descopăr câte ceva ce n-am ştiut, despre care nici n-am auzit sau ceva ce mi-a fost nelămurit până să citesc articolele publicate de dvs."
Citeste tot articolul
Scrisori de la cititori - O datorie împlinită
"Din frageda-mi copilărie mi s-a întipărit în minte numele localităţii Leţcani de lângă Iaşi. Ştiam că acolo a fost înmormântat tatăl meu. Atunci, în iunie 1944, a fost o mare jale în familia noastră. Mama primise o scrisoare..."
Citeste tot articolul
Scrisori de la cititori - De-a mama
"Vorbeşte şoptit şi ne bucură cu taina celor peste 91 de ani, pe care îi duce. Este un copil cu sufletul curat şi privirea duioasă. O mângâi cu obrazul meu, şi de fiecare dată, mă sărută de trei ori. Vorbesc tot timpul cu ea, chiar dacă înţelege greu şi trebuie să-i repet fiecare cuvânt. Are o cuminţenie şi o blândeţe de sfântă. Aşa a fost dintotdeauna."
Citeste tot articolul
Poveşti nemuritoare, despre actori nemuritori, spuse de o legendă vie a teatrului ieşean - PETRU CIUBOTARU
"Iaşiul întotdeauna a născut mari actori. Numai cartierul Tătăraşi a dat între cele două războaie mondiale, vreo 12 actori geniali. Printre ei erau Miluţă Gheorghiu, Constantin Ramadan, Nicolae Şubă, Costache Sava, Aurel Munteanu, Nicolae Veniaş, Ştefan Dănciunescu... Pe vremea copilăriei mele, Tătăraşi era un cartier cu case cochete, de mici funcţionari, de meşteşugari, cu câte un petec de grădinuţă cu flori, cu livezi, nu existau blocurile astea oribile de acum, de fapt, tot Iaşiul era pe atunci o grădină."
Citeste tot articolul
Dr. CONSTANTIN STAN - "Idealul de frumuseţe s-a dezumanizat"
"Nu m-a obligat nimeni niciodată să învăţ. Cred că săraca mama ar fi preferat să fiu mai de ajutor, dar mie, de când mă ştiu, nu mi-a plăcut să fac nimic prin casă. Şi când mă trimitea să cumpăr ceva de la Alimentara, care era chiar la colţul casei, mi se părea o pedeapsă şi plecam cu cartea în mână. Am învăţat pentru că mi se părea mai comod decât să scot cenuşa din sobă, dar şi pentru că mi-a plăcut să fiu cel mai bun."
Citeste tot articolul
Cel mai mare predicator al creştinătăţii - IOAN GURĂ DE AUR
"Ioan s-a născut în Antiohia Siriei (astăzi Antakya, în Turcia), care în vremea lui era al treilea oraş al Imperiului, după Roma şi Alexandria. Pe aici treceau toate drumurile Orientului şi Apusului, iar el va fi văzut aşezându-se în faţa zidurilor cetăţii, caravanele grele de mătăsurile Persiei, de porţelanurile Chinei, de miresmele şi mirodeniile Indiei."
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
"Dragă "Formula AS", De multă vreme mă gândesc să vă relatez câteva minuni ale Sfântului Nectarie, de puterea cărora m-am bucurat şi eu. Nu am talent narativ, însă am să mă străduiesc să aduc la cunoştinţa cititorilor dvs. nemaipomenitul ajutor pe care-l primeşti când te rogi Lui."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII FEBRUARIE
Energia de fond a lunii februarie rămâne una agitată, ca urmare a eclipsei de pe 21 ianuarie, dar şi din cauza cvadraturii în formă de T, între Uranus, Pluton şi Nodul Nord...
Citeste tot articolul
Se lasă cu petrecere mare - ZDOB ŞI ZDUB
"De peste 20 de ani, Roman Iagupov (voce), Mihai Gîncu (bas), Sveatoslav Staruş (chitară), Andrei Cebotari (tobe), Valeriu Mazilu (trompetă) şi Victor Dandeş (trombon), adică Zdob şi Zdub, a găsit cheia cea mai potrivită către inima iubitorilor de muzică explozivă. Melodiile lor originale, în care se întâlnesc energia urbană cu spiritul rural, răsună prin toate discotecile."
Citeste tot articolul
Săptămâna 8-14 februarie
"Odată ce micul benefic Venus a intrat în Capricorn, unde comitetul de primire este format din severul Saturn şi implacabilul Pluton, farmecul ei feminin îi face să-şi mai descreţească frunţile. Cu alte cuvinte, ne vom lăsa mai puţin descurajaţi de povara responsabilităţilor care ne apasă. Ba putem găsi chiar soluţii, măcar parţiale, pentru unele probleme. Marte străbate în grabă ultimele grade din Berbec, întâlnindu-l pe Uranus."
Citeste tot articolul