Vinerea Neagră
"10 august 2018 va rămâne în Istoria României sub denumirea de "vinerea neagră". O manifestaţie antiguvernamentală, anunţată de mai multă vreme, la care participau români din diaspora a fost zdrobită brutal de Jandarmerie."
Citeste tot articolul
Festivalul Enescu - Prinţul în haine de cerşetor
"Ca în fiecare an, începutul de septembrie pune pe agenda melomanilor şi a iubitorilor de artă o nouă ediţie "George Enescu". Anul acesta, e rândul Concursului, un concurs tot mai vânat de tinerii interpreţi din lumea întreagă, pentru că, prin juriul care îl patronează, Concursul "Enescu" înseamnă un punct esenţial în cartea de vizită a oricărui laureat."
Citeste tot articolul
Dragi cititori ai revistei "Formula AS",
"Dragi cititori ai revistei "Formula AS", A devenit deja o "tradiţie", ca în ultima săptămână din August, a cincea, pentru care nu există abonamente şi, prin urmare, nici "pierzători", să ne luăm, şi noi, liber.
Citeste tot articolul
Conf. univ. dr. COSTEL STANCIU - "Pesta porcină nu e doar o epidemie, ci un atac bio-terorist"
"Avem de-a face cu un atac bio-terorist cu virusul pestei porcine africane, realizat de către "ţări prietene României". Scopul este distrugerea capitalului autohton şi aducerea la sapă de lemn a ţăranului român! Acest lucru a fost confirmat recent, în mod voalat, la un post de televiziune, şi de către un membru al Guvernului României, care declara că nu înţelege cum a pătruns virusul pestei porcine africane, în cea mai mare exploataţie comercială de creştere a porcilor din judeţul Tulcea, în care se respectau cu sfinţenie standardele de biosecuritate!"
Citeste tot articolul
"Am ruptură totală de ligament extern la gleznă. Pot evita operaţia?"
"Dragi cititori, vă rog să mă ajutaţi şi pe mine cu un sfat. În urma unei căzături, am făcut entorsă benignă la glezna dreaptă. Nu era foarte umflată, dar mă durea şi nu aveam stabilitate pe piciorul drept. Am fost la medic, unde mi s-a aplicat o faşă elastică, mi s-a prescris un unguent antiinflamator şi mi s-a recomandat o săptămână de repaus."
Citeste tot articolul
"Am dureri menstruale insuportabile"
"Am suferit şi eu o perioadă mare de timp de aceleaşi dureri, dar apoi am început să fac gimnastică yoga (asane). Printre ele este şi asana numită "plugul" (lumânarea), care se execută stând întinsă pe podea, după care se ridică picioarele, apoi şi trunchiul (poţi să-ţi sprijini şalele cu palmele, ţinând coatele pe podea)."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LIVIA - Padova, F. AS nr. 1327 - "Cum să-mi ajut fiul, bolnav de rectocolită hemoragică?"
"Prin rectocolită hemoragică se înţelege o afecţiune a colonului, în care apare inflamaţia peretelui acestuia, la nivelul vaselor mici care îl irigă - vasculită. Ca urmare, prin aceste vase, sângele nu mai circulă cum trebuie şi peretele intestinal se necrozează, se distruge, ceea ce duce la apariţia unor răni care sângerează."
Citeste tot articolul
Uleiurile esenţiale
"Durerile pot să apară din foarte multe motive: mici accidente casnice (prin lovirea de diverse obiecte, care ne provoacă vânătăi şi leziuni minore ale ţesuturilor), accidente sportive (care provoacă dureri musculare, spasme şi inflamaţii), artrită sau reumatism (care provoacă dureri articulare), postura proastă (care provoacă dureri de coloană)."
Citeste tot articolul
SCOLIOZA şi CIFOZA - Dr. VASILE OŞEAN: "Mergeţi la medic dacă observaţi o mică deformare a coloanei!"
"Din păcate, scolioza şi cifoza sunt probleme majore, care apar la vârste din ce în ce mai mici - şi nu calculatorul e cel mai mare duşman! Orele pe care copiii le petrec la şcoală într-o poziţie plictisită..."
Citeste tot articolul
Doctorul din cămară - Fiecare boală cu farfuria ei
"În cele ce urmează veţi găsi o mică trecere în revistă a celor mai recente rezultate obţinute de cercetători, în ceea ce priveşte efectul curativ al hranei asupra unor afecţiuni. Sunt rezultatele unor studii ştiinţifice realizate în universităţi şi clinici din întreaga lume."
Citeste tot articolul
Sănătate cu argint - Ionii de argint Argentum+(R) 77
"Proprietăţile antimicrobiene ale argintului sunt cunoscute din vremuri imemoriale. În Egiptul antic, rănile erau învelite în foiţă de argint. Soldaţii înghiţeau o monedă de argint pentru a nu se îmbolnăvi. La curţile regilor şi împăraţilor erau faimoasele argintării, vase şi tacâmuri din argint."
Citeste tot articolul
"Carne oxidată, legume cu pesticide... Ce să mai mâncăm?"
"Stimată doamnă Sânziana Pop, În ultimii 10 ani, am vizitat peste 20 de ţări europene. Printre problemele pe care le-am urmărit, de fiecare dată, au fost şi cele cu privire la păstrarea peştelui şi a cărnii proaspete în galantare/vitrine frigorifice. Din constatările mele, în toate ţările vizitate, mai puţin în România, carnea proaspătă se ţine în vitrine frigorifice şi în pungi vidate."
Citeste tot articolul
Reţete cu busuioc
"La români, busuiocul este planta supremă a magiei, cu puteri neîntrecute în vindecarea problemelor sufleteşti. Purtat la piept şi pus la icoane, nu e de mirare că a ajuns să patroneze şi frumuseţea femeilor, cu aromele sale biruitoare. Cine-i încearcă magia rămâne, pe bună dreptate, vrăjit."
Citeste tot articolul
Regimul cu pâine
"Regimul pe care-l propun este foarte simplu şi foarte "uşor" pentru buzunar. Se ţine 4 zile pe săptămână şi se slăbesc 3 kg."
Citeste tot articolul
Doi copii şi trei cocoşi
"Sunt una dintre cititoarele permanente ale revistei şi iubesc rubrica dedicată animalelor, pe care o citesc printre primele. La fel ca alţi oameni de suflet, am trăit şi eu întâmplări adevărate, legate de făpturile din preajma omului, fiinţe care nu vorbesc, dar ştiu să-şi arate iubirea. În amintirea mea au rămas câteva asemenea "nestemate" care îmi luminează trecutul. Am să vă povestesc una dintre ele..."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"O dăruiesc pe Mimi, o pisicuţă deosebită, în vârstă de 5 luni, jucăuşă şi inteligentă. Este deparazitată şi educată la litieră. Îi asigur sterilizarea la vârsta potrivită."
Citeste tot articolul
Acoperiş nou, pentru lelea Iulica
"Am scris cu puţin timp în urmă un articol despre cea mai veche casă din judeţul Sălaj. Este vorba despre casa mătuşii Iulica Câmpan din Răstoci. O casă de peste două sute de ani, care are mare nevoie de restaurare şi, în primul rând, de repararea acoperişului din paie, înainte ca ploile de toamnă să apară."
Citeste tot articolul
Fundaţia "Formula AS" - Modul de distribuire a ajutoarelor pe luna IUNIE 2018
- Suma ce urmează a fi distribuită: 8.013 lei (încasări luna MAI) + 8.905,70 lei (încasări luna IUNIE) + 3.304,63 lei (rest).
Citeste tot articolul
Vara, în Bucureştii de altădată - Căldură mare, monşer!
"De-ar fi să nimerim, călătorind cu vreo maşină a timpului, într-o vară toridă a Bucureştiului de pe la 1900, am da peste cu totul şi cu totul alt oraş. O urbe străbătută de o Dâmboviţă mâloasă, cu uliţele înecate în praf luate la pas de vânzători de bragă rece şi de iaurt. Vremurile au trecut, moravurile au rămas."
Citeste tot articolul
Reţete de vindecat sufletul
"Capacitatea unei persoane de a-şi construi o viaţă plină de succes şi de satisfacţii chiar şi în condiţii vitrege este explicată de psihologi printr-o putere lăuntrică de a rezista greutăţilor vieţii, denumită, cu un termen preluat de la cercetătorii americani - "rezilienţă". Un fel de rezistenţă la adversităţi, care îl face pe un om să depăşească crizele şi experienţele traumatizante, să răzbească, în loc să eşueze şi să se lase cuprins de deznădejde."
Citeste tot articolul
O amintire dragă
"În zorii unei dimineţi de toamnă, tata a plecat pe drumul către Dumnezeu, fără să-şi ia rămas bun de la mine. A uitat să-mi spună când se va întoarce. Au trecut de atunci 3 ani. Toamna trecută, am plecat în satul meu, să-i fac pomană lui şi morţilor noştri aşa cum este obiceiul la noi. Când am ajuns la cişmeaua cu patru ţuţurci, ultimele raze de soare se duceau să moară în asfinţit, după dealul Bădulesii."
Citeste tot articolul
TATIANA ERNUŢEANU - "Dragostea pentru Bucureşti s-a născut într-o zi de iarnă"
"Toată lumea vede noua estetică mizerabilă a oraşului, nu mă voi plânge de acest amestec de stiluri odioase, de blocurile colorate strident, de clădirile reci de sticlă, de prostul gust al operelor de artă, care "înnobilează" unele pieţe în cel mai neinspirat mod. De fapt, tocmai aceste aspecte mă determină să caut frumuseţea ascunsă a oraşului. Mă simt datoare, atunci când descopăr locuri frumoase ce vorbesc despre momentele de glorie ale acestui Mic Paris, să le împărtăşesc cu cititorii mei."
Citeste tot articolul
HORIA BRENCIU - "Ţelul meu artistic? Zâmbetul oamenilor"
"Cei şapte ani în TVR au fost importanţi din două motive: primul, pentru că acolo nu eram perceput ca vedetă. În anii '90, oricum, nu exista ideea de vedetă, de star, căci nu exista eşafodajul ăsta de reviste glossy, care să te pună pe piedestal ca pe Kim Kardashian. Nu. Noi, prezentatorii din TVR, eram nişte oameni normali, răsplătiţi pentru strădania noastră prin tonele de scrisori pe care le primeam şi prin faptul că eram recunoscuţi de telespectatori pe stradă. Însă nu eram doar lăudaţi, ci şi criticaţi."
Citeste tot articolul
Brâul şi Acoperământul Maicii Domnului
"De la Maica Domnului nu avem sfinte moaşte, pentru că, în a treia zi după moarte, a fost înălţată cu trupul la cer. Ne-au rămas însă brâul şi acoperământul Prea Curatei, ambele ţesute de mâna ei, cu un meşteşug pe care l-a deprins încă de copilă, pe când se afla la templul din Ierusalim. Timp de sute de ani, ele au fost cele mai cinstite relicve ale cetăţii Constantinopolului. Astăzi, brâul este adăpostit în Sfântul Munte, iar acoperământul a luat calea Apusului."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII SEPTEMBRIE
Sprintenul Mercur onorează cu prezenţa sa nu mai puţin de trei zodii. Traseul său începe în Leu, unde, până pe 7 ne ajută să ne dezvoltăm ideile creativ...
Citeste tot articolul