RODICA CULCER despre... Fantasma "statului paralel"
"Deşi adoptă rezoluţii despre "statul paralel", PSD refuză să-l definească, sugerând doar, prin armata sa de propagandişti, o conspiraţie a forţelor oculte, în primul rând a serviciilor de informaţii aflate în spatele dosarelor penale care îi vizează pe liderii săi. În această cheie trebuie înţeles demersul propagandistic primitiv al echipei Dragnea, al cărei inamic principal nu este fantasma "statului paralel", ci însuşi statul de drept, mai ales DNA."
Citeste tot articolul
O răutate gratuită
"Ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să ţi se întâmple!", spune o vorbă veche. Sunt deja decenii de când societatea civilă din România, grupată în jurul unor organizaţii neguvernamentale importante pentru destinul democratic '89, le cere guvernanţilor noştri şi clasei politico-administrative, în general, mai multă transparenţă.
Citeste tot articolul
Clovni internaţionali
Zilele acestea, noţiunea de "stat paralel" a cuprins televiziunile şi presa de toate culorile. Cu tupeul unui manelist respins la un concurs al televiziunii Mezzo, politicianul Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre etatiştii paraleli aflaţi la putere, îl acuză pe preşedintele Iohannis că este, culmea, "patronul" statului paralel.
Citeste tot articolul
Interviu cu prof. dr. Bogdan Glăvan, Universitatea Româno-Americană, Bucureşti - "În momentul de faţă, statul are buzunarele rupte şi nu face faţă cheltuielilor fără să se împru
"Problema este cu atât mai gravă cu cât ce s-a întâmplat acum în România nu este un accident - codul fiscal s-a schimbat de 20 de ori în ultimii doi ani! Guvernele noastre au o lungă tradiţie a răzgândelii, schimbări majore apar pe neprevăzute. Şi atunci, ne întrebăm de ce în România nu au venit la fel de mulţi investitori străini ca în Cehia, Ungaria sau Polonia?"
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SANDA - Bucureşti, F. AS 1230 - "Fiica mea a fost diagnosticată cu bazoteliom pigmentar"
Stimată doamnă, "Bazoteliomul pigmentar" sau, mai bine zis, epiteliomul bazocelular pigmentar este o tumoră malignă a pielii. Numele provine de la celulele implicate, care se numesc celule bazale ale pielii. Structura pielii poate fi împărţită în două - dermul şi epidermul. Epidermul este exterior, iar dermul sub epiderm.
Citeste tot articolul
Iarna, în cea mai bună formă!
Sezonul rece vine la pachet cu provocări pentru sănătate. Răcelile, durerile de gât, guturaiul, virozele şi gripa ne împiedică deseori să ne bucurăm de Sărbători, de zăpadă, de aerul rece şi proaspăt de afară. Produsele pe bază de plante şi-au dovedit de mii de ani eficienţa în întărirea organismului şi a reacţiei acestuia la agresiunile mediului. Natura aduce cele mai remarcabile remedii pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor specifice sezonului rece.
Citeste tot articolul
Peste două milioane de oameni au beneficiat de sfaturile sale de sănătate: Prof. univ. dr. CONSTANTIN MILICĂ
"Studiul biologiei mi-a dat posibilitatea de a pătrunde în procesele care transformă organismele, clipă de clipă, prin intermediul enzimelor. M-au fascinat aceste transformări continue şi am vrut să le înţeleg, să le cunosc ...
Citeste tot articolul
Ucigaşii răcelilor (4)
Propolisul. Este o substanţă răşinoasă şi aromată, ce are ca "materie primă" răşinile vegetale culese de albine, care apoi prepară din ele propolisul. Albinele îl întrebuinţează ca material de construcţie, întinzându-l sub forma unei pelicule pe pereţii interiori ai stupului, pentru a-i etanşa - dar, în primul rând, îl folosesc în scopuri de igienizare, valorificând în diverse moduri acţiunea lui bactericidă, antivirală şi antifungică.
Citeste tot articolul
O zi de nota 10!
În cele ce urmează, veţi găsi idei şi sugestii de planificare ideală a unei zile - nu numai în privinţa meniului, ci şi a programului de exerciţii fizice necesare pentru a vă menţine sănătoşi şi în formă, în sezonul virozelor şi al gripelor.
Citeste tot articolul
Acneea debutantă
Acneea este o afecţiune a tenului care poate şi trebuie evitată, iar dacă a început să se instaleze - să fie tratată, ştiindu-se că poate avea urmări atât fizice, cât, mai ales, psihice. Primele simptome sunt: piele lucioasă cu pori dilataţi, comedoane (puncte negre), care se transformă în "butoni roşii".
Citeste tot articolul
Un regim în 6 puncte
Vă trimit o reţetă foarte simplă care conţine doar 6 puncte de care trebuie să ţină seama cel ce doreşte să slăbească minimum 4 kg pe săptămână:
Citeste tot articolul
Pictorul de lumini
Printre amintirile mele dragi din vremea copilăriei se numără şi acele dimineţi însorite de duminică, în care părinţii mă îmbrăcau frumos şi mă luau cu ei la Biserica "Sfântul Vasile" din centrul Ploieştiului, unde stăteam cuminte şi ascultam vocea caldă a părintelui Galeriu, pe atunci preot paroh al acestei biserici.
Citeste tot articolul
OLIVER MERCE - "Vreau să fac fotografii care să aibă impact asupra privitorului, să-i atingă coarda sensibilă"
FotoArtFestival, unul dintre cele mai aşteptate evenimente de fotografie din Europa de Est, desfăşurat o dată la doi ani, în oraşul polonez Bielsko-Biala, a avut în această toamnă invitat şi un fotograf român. Oliver Merce a prezentat la festival cel mai important proiect fotografic al său, pentru care a lucrat doi ani, "Anatomia decăderii", concretizat cu o expoziţie şi cu un album în alb şi negru.
Citeste tot articolul
Suvenirurile mătusii Erji
"Vai, ce face dragostea cu omul! Cum îl schimbă, cum îl nebuneşte de cap, cum îi dă aripi, de să crede numa' bun de zburat. Vai, vai!", zice mătuşa Erji şi pune pe masă cutia mare de carton, din care a scos scrisorile ei de tinereţe.
Citeste tot articolul
Luminaţia
E o toamnă blândă, încă, în Bucureşti, astăzi e soare. Ploile de ieri au spulberat norii şi cenuşiul care a ţinut captiv oraşul câteva zile la rând. Nimic nu-mi dă de înţeles că am fi la începutul iernii, în grădină încă mai sunt câţiva boboci de trandafiri, unele crizanteme de-abia s-au deschis, iedera pare mai verde ca oricând.
Citeste tot articolul
MIHAI CĂLIN - O tăcere de piatră
"Relaţiile de muncă reci, protocolare nu se potrivesc cu noi, pentru că actoria nu este o întreprindere ca oricare alta. Eu nu spun că angajaţii nu au şi ei obligaţii, dar eşti un angajat care creează, care are nevoie de relaţii umane la serviciu, de comunicare. Iar eu, pur şi simplu, refuz să fiu doar un simplu funcţionar! Munca propriu-zisă la o piesă, este altceva."
Citeste tot articolul
OLIMPIA MELINTE - "În zilele mele obişnuite, vreau să trăiesc doar pentru mine şi pentru ai mei"
"Când eram mică, nu ştiam ce înseamnă să fii actor. Cinema-ul se confundă în amintirile mele cu mirosul de ziar, fiindcă actoria era atunci pentru mine doar o lume de hârtie, o colecţie de fotografii cu actriţe, înşirată pe pereţii camerei mele. De fapt, când eram foarte mică, visam să fiu cântăreaţă de operă."
Citeste tot articolul
De vorbă cu pictorul ieşean FELIX AFTENE - "Iaşiul are o personalitate copleşitoare"
"Atelierul meu de pictură este într-un loc care musteşte de istorie. Peste drum de el, aici, pe strada Lăpuşneanu, e casa unde a stat Cuza. Şi unde s-a înfăptuit Unirea!... Apoi, din 1916, cât timp Iaşiul a fost capitală de război, Regele Ferdinand şi Regina Maria au locuit şi ei tot aici, în clădirea Unirii. Şi eu cred că regii noştri nu şi-au ales întâmplător reşedinţa. Au vrut să dea un semn puternic ţării."
Citeste tot articolul
Îngrijitoarea Raiului - Maica Teodora, de la Mânăstirea Icoana din Gorj
Episcopul însuşi le-a spus maicilor că mânăstirea Icoana "e pusă cam rău". Fix între istoricele Crasna şi Polovragi, lăcaşuri celebre, la care vin zeci de mii de turişti şi pelerini. O cenuşăreasă a mânăstirilor gorjene, nedrept de puţin cunoscută. Cea mai nouă dintre toate. Nimeni nu-i prevedea un viitor bun. Şi acum pare pustnicită.
Citeste tot articolul