RODICA CULCER despre... Războiul total cu anticorupţia
"Nu numai împotriva DNA s-a dezlănţuit coaliţia PSD-ALDE, ci împotriva statului de drept şi a anticorupţiei în ansamblu. Liviu Dragnea şi locotenenţii săi nici nu mai consideră că trebuie să studieze dosarul în care sunt implicate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, hotărâţi să le susţină şi să respingă solicitarea DNA, în cazul doamnei Plumb."
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 6-12 OCTOMBRIE
După puternica Lună nouă de joi, care ne-a făcut să ne propunem o sumedenie de lucruri, mai ales în privinţa relaţiilor, ar fi bine să ne facem ordine în idei şi să le luăm pe rând. Afacerile cu prietenii, mai ales, riscă să fie conduse cu multă impulsivitate. Luna în Taur ne ajută, în schimb, să ne armonizăm emoţiile.
Citeste tot articolul
Roşia Montană, din nou la zid
După toate semnalele, a început o toamnă grea. Puterea companiilor miniere este din nou la suprafaţă, politicienii "generoşi", împreună cu susţinătorii lor din presă au scos capul, revenind în forţă la televiziuni. Roşia Montană, Certej şi Rovina sunt principalele puncte de interes pentru corporaţiile încurajate de Coaliţia aflată la guvernare.
Citeste tot articolul
Post scriptum la o călătorie prin Europa
Am revenit în ţară, după o lungă şi rodnică experienţă jurnalistică prin Vestul continentului, în căutarea de urme vechi, româneşti. Luând Europa de-a latul, de la Bucureşti, direct pe coasta Atlanticului, pe un drum cu maşinile, întins pe mii şi mii de kilometri, am depăşit mii de automobile purtând marca Dacia şi numeroase TIR-uri încărcate cu Duster-uri venind dinspre România.
Citeste tot articolul
Presa românească sub asediu
Grele vremuri pentru presa scrisă! După ce ani de zile au încercat să o cumpere, fie la propriu, fie prin oferte otrăvite, după ce au încercat să o decredibilizeze în fel şi chip, după ce au distrus principala reţea naţională de chioşcuri de presă şi după ce au închis ochii, ani de zile, la marile "tunuri" din zona distribuţiei, oamenii puterii şi interpuşii lor din administraţiile locale duc, de ceva vreme, o nouă bătălie împotriva presei independente.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SORINA FLOREA, F. AS nr. 1282 - "Sunt suspectă de carcinom bazocelular. Ce-i de făcut?"
Dintre diversele tipuri de cancer cutanat, carcinomul bazocelular şi cel spinocelular reprezintă, din fericire, formele cu cel mai redus grad de malignitate, factorul de risc principal fiind radiaţia ultravioletă, fie naturală/actinică, fie artificială (aparate de bronzat). În general, carcinomul bazocelular se prezintă sub aspectul unui nodul tumoral sau placă infiltrată ori ulcerată, care prezintă la periferie un chenar format din "perle epiteliomatoase".
Citeste tot articolul
"M-am vindecat de nevralgie de trigemen bilaterală, cu ajutorul d-nei dr. Sanda Piroşca"
Prin intermediul revistei "Formula AS", doresc să-i mulţumesc din suflet d-nei dr. Sanda Piroşca, pentru că m-a vindecat complet de nevralgie de trigemen bilaterală. Am aflat despre dânsa dintr-un articol publicat în "Formula AS" (nr. 782/2009), am căutat-o şi rezultatele au fost peste aşteptări.
Citeste tot articolul
Leacuri orientale - Crizantemele
Când se îmbolnăveşte un japonez, membrii familiei îi aduc în casă un buchet de crizanteme. Nu, nimeni nu se gândeşte la moarte şi la înmormântare. Pur şi simplu, în ţara de la marginea răsăriteană a lumii, crizantema este considerată un medicament cu putere absolută, care vindecă orice boli. Un panaceu natural care creşte şi prin grădinile noastre, umplând toamna de miresme şi de culori.
Citeste tot articolul
Recapitulare de toamnă - Afecţiunile respiratorii
Răcelile, infecţiile gripale, dar şi gripa "adevărată" (aşa-numita "influenza") sunt declanşate de viruşi. Ocazional, pot să intre în joc şi bacteriile, atunci când răceala nu este vindecată definitiv. Epuizat de lupta iniţială cu viruşii, sistemul de apărare slăbeşte, şi bacteriile pot infecta organele deja "lovite", a doua oară. În felul acesta, se poate ajunge la complicaţii severe de sănătate, ca de pildă, infecţiile "supra-bacteriene". În articolul care urmează, vă prezentăm câteva reţete cu plante care întăresc sistemul imunitar.
Citeste tot articolul
"Dosarul imunitate" se redeschide - Cele 10 alimente anti-microbi
Frigul se apropie şi împreună cu el sosesc şi cortegiile de viruşi şi de microbi. Ne pregătim, din nou, pentru lupta cu răceala şi gripa. Un război "de o sută de ani", dar pe care tot n-am învăţat să îl câştigăm. Pe lângă sfaturile obişnuite, menite să ne întărească imunitatea, în ultima vreme se pune mare preţ şi pe felul în care ne alimentăm. Hrana joacă un rol tot mai important în sănătate.
Citeste tot articolul
Spre sănătate, pas cu pas - Drumeţiile în natură
Motivele care îi scot din casă pe toţi iubitorii de drumeţii din lume sunt, în linii mari, aceleaşi: bucuria întâlnirii cu natura, prilejul de a-i simţi forţa, şi plăcerea de a-şi umple plămânii cu aer proaspăt. La toate acestea se adaugă şi conştiinţa faptului că exerciţiul fizic reprezintă un ajutor preţios pentru sănătate.
Citeste tot articolul
Cum să luptăm cu ridurile de pe obraz
Obrazul trebuie tratat la fel ca stomacul, adică să i se dea substanţele de care are nevoie. Nu există un regim special, dar fiecare femeie, prin îndelungă observaţie, ştie ce îi face bine obrazului şi ce nu.
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii August
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Tărâmul Marelui Zeu
"E o poartă de trecere aici, la noi, în Cheile Olteţului. La miezul nopţii, în noaptea de Înviere, stânca se face albastră şi poţi să ajungi dincolo, într-o altă lume. Am fost acolo, am văzut cu ochii mei. S-a trecut."
Citeste tot articolul
Poveşti cu olteni - IONEL COCOCI din Vădastra
Şesul oltenesc e o lume cu totul la vedere, fără ascunzişuri. Cât vezi cu ochii, se întind porumbişti şi lanuri de grâu, iar în marginea drumurilor răsar stâlpii reţelei de electricitate. Din loc în loc, câte un salcâm scăpat miraculos de secure ţine pentru câteva clipe în crengile sale lumina unui soare roşiatic, grăbit să apună. Nicio poartă înaltă, niciun zid ermetic nu camuflează ogrăzile. Totul e la vedere.
Citeste tot articolul
VALENTIN IACOB - "Nu pot să scriu decât în faţa unei ferestre, cu cerul izbindu-mă în plină figură"
"Am visat că eram în Haţeg. Stăteam faţă în faţă cu o biserică voievodală, ca aceea a lui Neagoe Basarab, pe care am văzut-o la Geoagiu, acolo unde m-am dus pe teren, ca jurnalist. Eram, în vis, cu colegii mei de revistă şi "şefessa", cum îi spunem noi doamnei Sânziana. Stăteam toţi pe o bancă şi dezbăteam subiecte cu tandră însufleţire. În vremea asta, biserica se ridicase de la pământ şi plutea încetişor, ca un bondar uriaş. "
Citeste tot articolul
S-a întâmplat într-o toamnă...
Ziua mea a căzut, anul acela, într-o marţi. Împlineam 50 de ani. O jumătate de veac ce trecuse ca o clipă. "O vârstă perfect rotundă! Poate chiar jumătatea vieţii!", mi-am zis. Habar n-avem, în momentele acelea, că aveam să trec printr-o cumpănă grea, că urma să fiu prinsă într-un tăvălug de nenorociri greu de închipuit!
Citeste tot articolul
NE SCRIU CITITORII - S-a demodat iubirea?
Am citit cu mare atenţie articolul publicat în numărul trecut al revistei "Formula AS" şi simt nevoia să intervin, pentru a exemplifica unele afirmaţii din text, cu întâmplări din viaţa mea, dar şi cu unele petrecute în familia fiului meu. De fapt, în fosta familie, pentru că a avut loc un divorţ, în care, din păcate, am fost implicată şi eu într-un mod neaşteptat şi umilitor. Dar să vă spun povestea de la început.
Citeste tot articolul
Profesoara de matematică
"Dacă porneşti la drum cu dragoste pentru meseria asta, atunci nimeni nu te va putea umili. Din păcate, astăzi nu prea mai sunt tineri care aleg să fie profesori din vocaţie. Majoritatea aleg calea asta doar pentru că nu au alta, nu au altceva de făcut. Aceştia sunt nişte oameni vulnerabili şi formează masa aceea amorfă a dascălilor uşor de manipulat, care acceptă foarte uşor orice compromis."
Citeste tot articolul
TUDOR CHIRILĂ - "Când ajungi pe la mijlocul vieţii, problema majoră este cum să devii mai bun"
"În momentul ăsta, am în minte mai multe proiecte, dar nu ştiu de care să mă apuc mai curând. Sigur ştiu că voi începe ceva anul viitor, sigur sunt în discuţii cu nişte regizori, aşa, la modul general, şi sigur îmi doresc foarte mult să fac un text al lui Eric Bogosian, care se numeşte "Drinking in America", şi o piesă de Neil LaBute, "In a forest, dark and deep", care n-a mai fost niciodată montată în România."
Citeste tot articolul
Pr. MARIUS CUSTELCEAN - "Când Dumnezeu vă ajută, spuneţi-le şi altora"
"Am subliniat în paginile cărţii mele cât de important este rolul bisericii şi al preotului într-o comunitate, în aceste timpuri în care toate instituţiile statului de drept se află în criză, vremuri neliniştite, în care chiar şi încrederea în biserică a scăzut. Se simte iarăşi nevoia unor "luminători ai poporului", ca în trecut. Nişte susţinători ai valorilor."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII OCTOMBRIE
Octombrie începe pe fondul unor tensiuni mai vechi, pricinuite probabil de anumite restricţii impuse asupra noastră, într-un grup social sau poate chiar de grupul de prieteni. Ne putem desprinde impulsiv de circumstanţele vechi, simţindu-ne pe moment uşuraţi ...
Citeste tot articolul
Muzici de alungat ceaţa - NOD în trei
"Trei, Doamne, şi toţi trei!", adică: Damian Drăghici, Sorin Romanescu şi Maria Casandra Hauşi, trei cântăreţi care n-au de gând să piardă bătălia cu muzica, ci, dimpotrivă, să o transforme în victorie. Aşa se face că şi-au împletit puterile într-un NOD, mai tare chiar şi decât sabia lui Damocles. O formaţie nouă, susţinută artistic la cel mai înalt nivel.
Citeste tot articolul