Taxa pe fumărit
Din dorinţa de a masca asaltul asupra Justiţiei, liderii PSD au grăbit lansarea Legii salarizării, menită să facă din România "raiul bugetarilor". Dezbaterile publice, legate de impactul aplicării ei asupra economiei reale, au fost mai degrabă formale.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 5-11 MAI
Ne bucurăm cu toţii că Mercur şi-a reluat mişcarea directă pe cele ceruri. El ne permite de-acum să ne ocupăm de rezolvarea chestiunilor materiale, să negociem şi să semnăm diverse contracte. Ne vine uşor să luăm iniţiative - legate de bani, de prietenii ori de noi relaţii amoroase.
Citeste tot articolul
Sperietoarea CEDO
Mult-aşteptata hotărâre-pilot a Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), în privinţa condiţiilor din penitenciarele româneşti a fost făcută publică, în fine, în cursul acestei săptămâni. Noua majoritate rezultată după alegerile din decembrie 2016 a trâmbiţat panicard faptul că "ne paşte, numaidecât, o amendă de 80 de milioane de euro, dacă nu rezolvăm problema suprapopulării închisorilor".
Citeste tot articolul
Un "rezistent"
Din clipa în care rectorul Universităţii din Iaşi, Tudorel Toader, a fost numit ministru al Justiţiei, liniştea partinică a liderilor Coaliţiei a început să dispară. Mai toate planurile de salvare a politicienilor încarceraţi şi-au văzut sfârşitul. Fost membru al Curţii Constituţionale, distinsul universitar nu putea să devină, la o simplă comandă, un om al partidelor de guvernământ.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Persoanele care vor să facă ceva pentru ţara lor nu intră în politică"
Trebuie spus din capul locului că toţi cei care fac azi dezvăluiri, nu urmăresc să se afle adevărul, ci să-şi înfunde adversarul. Pe ideea că "dacă voi cădea, voi trage cât mai mulţi după mine". Altminteri, ar fi spus ce ştiau la vremea petrecerii tuturor acestor fapte blamabile, ca să se ia măsuri imediat sau ca măcar opinia publică să fie în cunoştinţă de cauză.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru GEORGETA V. - Iaşi, F. AS nr. 1262 - "Soţul meu are poliglobulie primară"
Nu se poate vorbi de vindecare în cazul poliglobuliei, denumită şi policitemie vera, poliglobulie primitivă sau maladia Vasquez, însă, cu un tratament adecvat, persoanele bolnave pot duce o viaţă apropiată de normal. În absenţa tratamentului, simptomele policitemiei se agravează, iar riscul de deces prin infarct miocardic sau accident vascular cerebral este mai mare.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
"Leacul" pe care vi-l propun nu este invenţia mea, dar l-am folosit cu eficienţă maximă. Pe scurt, este vorba de un plan înclinat, asemenea unui mic balansoar, confecţionat dintr-un platou din lemn (scânduri) 40x30 cm, fixat pe un cilindru din lemn, cu diametrul de 8-9 cm, şi lungimea de 40 cm. Ca model, puneţi peste o sticlă cilindrică o carte, în aşa fel încât axa sticlei să fie la jumătatea cărţii.
Citeste tot articolul
Un alt "flagel" biruit de cercetătorii de la ROMVAC - PSORIAZISUL
"Totul a pornit de la o simplă întâmplare", spune dr. LUCICA SIMA, medic veterinar în cadrul Laboratorului de Cercetare al Companiei ROMVAC. "Eram la un simpozion în Constanţa, prin 2015, în cadrul căruia am prezentat rezultatele imunoglobulinei Y, din ouăle de găină, în diverse infecţii bacteriene.
Citeste tot articolul
Leacuri populare pentru vindecarea psoriazisului
Cea mai uimitoare descoperire a strămoşilor noştri în legătură cu vindecarea problemelor dermatologice este folosirea exudatului care apare pe geamurile caselor. Locurile cu psoriazis, negi sau eczeme, se umezeau cu abureala de pe geam, de mai multe ori în timpul zilei.
Citeste tot articolul
Inimă, nu te grăbi! - Leacuri contra palpitaţiilor
Oare există în ziua de azi oameni care nu suferă din cauza stresului, a lipsei de somn, a oboselii? Dacă mai punem pe listă şi hipertensiunea, o boală în creştere de viteză, disfuncţiile hormonale, mesele copioase urmate de balonări, consumul de alcool, alergiile, diabetul, nu trebuie să ne mirăm că tot mai mulţi oameni suferă de accelerarea puternică şi bruscă a ritmului cardiac, care poate ajunge la 150-200 de bătăi pe minut şi poate dura de la câteva minute, la câteva ore.
Citeste tot articolul
Puterea vindecătoare a copacilor - PLOPUL
Arbore foios, din familia Salicaceae, plopul (Populus) caută cu predilecţie solurile umede şi afânate, din care cauză se găseşte frecvent pe cursurile apelor curgătoare - de pildă, la noi, mai ales în Lunca Dunării şi în deltă. Creşte fie singur, fie formând zăvoaie, împreună cu aninul şi salcia. Absorbind în permanenţă cantităţi mari de apă, un pâlc de plopi poate scădea nivelul apelor subterane chiar şi cu un metru.
Citeste tot articolul
"Pe umeri, pletele-i curg râu"...
Neuitatul vers al lui George Coşbuc exprimă cum nu se poate mai bine visul femeilor de-a avea părul bogat şi frumos. Mai ales acum, primăvara, când lumina şi vântul li se împletesc poetic în cosiţe, ar face orice pentru podoaba lor capilară. Pentru a le fi de folos, am selectat câteva sfaturi cu acţiune rapidă, extrase din experienţa unor specialişti.
Citeste tot articolul
Apă de tărâţe şi crudităţi
Mi-am luat inima în dinţi, cum se spune pe la noi, şi vă scriu reţeta care m-a ajutat să dau jos cele câteva kilograme pe care le aveam în plus. Slăbiţi garantat 3-4 kg pe lună, dacă respectaţi următoarele: o în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se bea o cană de apă în care s-a pus o lingură de tărâţe de grâu...
Citeste tot articolul
Scrisoare deschisă Domnului KLAUS IOHANNIS, Preşedintele României
Stimate Domnule Preşedinte, Mă adresez din nou Dumneavoastră, după prima petiţie, din 5.02.2017, în care v-am solicitat să interveniţi pentru a fi găsite şi deshumate osemintele unchiului meu, Iuliu Maniu, care au fost aruncate în ziua de 5.02.1953, într-o groapă comună, de pe lângă penitenciarul Sighet. El a decedat în acest penitenciar, fiind, practic, omorât printr-un regim de exterminare.
Citeste tot articolul
"Formula AS" în judeţul Galaţi - Împăratul cireşelor şi neamul lui
Între Siret şi Prut, în mănoasa câmpie a Covurluiului, câţiva ţărani harnici şi luminaţi au ajuns până la curţile regale ale Europei, cu fructele şi legumele lor. Singura lor problemă e statul român, care în loc să îi sprijine, le leagă, la picioare, obezi.
Citeste tot articolul
Poveşti huţule - Testamentul nescris al moşului Oleaca
Mai învârt mămăliga de câteva ori până îi simt mirosul uşor ars, apoi cu forţa unei huţule crescute de mică cu brânză şi lapte proaspăt, o răstorn pe cruh. Sunt roşie în obraji, mai roşioară decât de obicei, de la aburii care mă încălzesc. E o senzaţie de bine, cald, de siguranţă, moştenită de la străbunii mei, pentru care mămăliga era pâinea cea de toate zilele, fără de care nu s-ar fi descurcat în asprimea munţilor noştri.
Citeste tot articolul
Focuri de primăvară
Aveam obiceiul ca cel puţin o dată pe săptămână să mergem în Grădina botanică să ne plimbăm. Nu conta vremea, ne plăceau plimbările pe ploaie, chiar mai mult ca cele din zilele însorite. Aveam locurile noastre, aleile preferate, banca aşezată între stejari, unde ne odihneam înainte de a porni spre casă. Pe banca aceea aşteptam venirea primăverii, pândind cu nesaţ fiecare fir de iarbă şi de floare.
Citeste tot articolul
Scrisori de la cititori
Era începutul lui septembrie, toamna trecută, într-o dimineaţă însorită şi caldă. Stăteam cu coatele pe geamul de la bucătărie şi-mi beam ceaiul, la masă, alături de mine era Răducu, băieţelul vecinilor care îşi răsfoia rechizitele proaspăt cumpărate şi-şi admira noul ghiozdan, bogat ornat cu figuri de animale, în culori vesele.
Citeste tot articolul
"Prinţul operetei" - Tenorul ALFREDO PASCU: "Viaţa e făcută doar din bine şi frumos"
Povestea cu cântatul mi-a venit destul de târziu. Aşa cum am spus, mergeam cu bunicul meu, medicul, de foarte mic, la Opera din Timişoara, şi mai cântam eu aşa, de nebun, prin casă, dar nu am fost niciodată vedeta serbărilor şcolare. În liceu, eu mă pregăteam să dau la Medicină, motiv pentru care urmasem şi cursurile Liceului Sanitar, unde pe vremea aceea, vorbim de anii '80, se intra foarte greu, pentru că ieşeai de pe băncile şcolii cu o meserie.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... IOANA NICOLAIE - "Trăiesc ca sub un mare clopot de sticlă"
"Chiar în după-amiaza aceasta, lansez Pelinul negru, cel mai recent roman al meu, la sinagoga din Bistriţa. Şi cum a coincis cu Paştele, am venit să-mi văd şi familia, fraţii şi nepoţii. Adică mulţi, mulţi copii mici, frumoşi şi angelici. Nu încetează să mă uimească graţia lor şi felul în care o împrăştie în jur. Mi se par stropul acela de frumuseţe solidă picurat în lume, ca o boabă mare de chihlimbar."
Citeste tot articolul
Printre stele, cu astronomul MAGDA STAVINSCHI - "Fiecare clipă petrecută la lunetă sau telescop este unică"
"Ca om obişnuit, e simplu să stai întins în iarbă pe o pătură şi să priveşti cerul. Poţi să te încânţi şi să visezi cât vrei. Fascinaţia vine însă după ce citeşti ce s-a scris despre stele, după ce începi să le cunoşti, după ce le observi cu aparatele specializate şi îţi dai seama că trăim într-un univers nemărginit. Multe din tainele Pământului s-ar descifra dacă am şti cum a fost începutul."
Citeste tot articolul
"Formula AS" în judeţul Galaţi - Icoana făcătoare de minuni şi aducătoare de ploaie a Maicii Domnului
De peste patru secole, Podişul Covurlui e străjuit de Mânăstirea Adam, ridicată, ca o cetate, pe-un vârf de deal. Şi tot de atâta vreme, mânăstirea se află în paza Sfântei Fecioare, întruchipată într-o icoană făcătoare de minuni, în care Maica ţine în braţe un Prunc fără chip. Scăpată din foc, icoana e celebrată în toată Moldova, fiindcă aduce ploaia şi vindecă boli.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII MAI
Frumoasa lună Mai aduce cu sine vreme astrologică mai puţin agitată decât năstruşnica lună precedentă. Micul benefic Venus se găseşte alături de planeta-meteo, Uranus, în Berbec, semn de foc...
Citeste tot articolul
DIEGO EL CIGALA - Regele muzicii flamenco
Vă place flamenco? Tango? Preferaţi salsa?! Toate aceste stiluri ale muzicii latino sunt stăpânite cu măiestrie de Diego El Cigala, un artist pe care veţi avea ocazia să-l ascultaţi la începutul lunii mai, în concert la Bucureşti.
Citeste tot articolul