Partidul fără viitor
Revoluţia civică provocată de încercarea hoţească a guvernului Grindeanu de a-i "albi" pe penalii politici aflaţi la putere (OUG 13, adoptată în noapte, după blocarea de către preşedintele Iohannis a unei prime încercări) a fost o enormă surpriză pentru principalii beneficiari, liderii PSD.
Citeste tot articolul
Sfidarea Ardealului şi a Moldovei
E o tehnică atât de veche, că a devenit clişeu în filmele de acţiune: arunci o fumigenă într-o parte şi, cât timp lumea se agită acolo, tu o iei, liniştit, în altă parte. E greu de crezut că lansarea - fie ea atât de precipitată şi de stângace - a proiectelor privind amnistia şi graţierea s-a dorit a fi, din partea PSD, o perdea de fum. Însă "atenţia" cu care a fost receptat atacul nocturn la justiţie n-a avut doar efectul unei fumigene, ci al unui veritabil incendiu.
Citeste tot articolul
"Colegii" din Piaţa Victoriei
Am fost la protest în fiecare seară, după slujbă, mâncând un covrig luat de la colţ... Nu m-a chemat nimeni, nu m-a plătit nimeni, cum spun sărmanii pensionari din faţa Palatului Cotroceni, care au o singură obsesie: "Jos Iohannis!". E treaba lor, sunt liberi să protesteze, îi respect, sunt ca bunicii mei. Dar nu despre dânşii vreau să vorbesc. Vă povestesc despre sutele de mii de "colegi" din Piaţa Victoriei.
Citeste tot articolul
"Formula AS" în Covasna - IOAN SABĂU POP - "Este o tendinţă dirijată ca românii să fie scoşi din toate centrele mari ale Transilvaniei"
Într-adevăr, catastrofa retrocedărilor către maghiari care se petrece de ani de zile sub privirile nepăsătoare ale autorităţilor române, în ciuda tuturor strigătelor disperate ale societăţii, continuă. După părerea mea, este o tendinţă dirijată ca românii să fie scoşi din toate centrele mari ale Transilvaniei. Dacă s-ar întâmpla doar în Târgu Mureş, aş zice că e un accident. Dar se întâmplă în toate oraşele Ardealului...
Citeste tot articolul
Răspuns pentru GETA GHEORGHE - Târgovişte, F. AS nr. 1251 - "Am tumoră hepatică la ficat"
Atât cancerul hepatic primar cât şi cel secundar sunt, de obicei, condiţii patologice grave, chiar dacă detectarea în faze precoce oferă cele mai bune şanse pentru un tratament eficient. În acest context, opţiunea chirurgicală reprezintă cea mai bună abordare pentru cancerul hepatic primar, în măsura în care formaţiunea tumorală este suficient de mică şi permite înlăturarea sa cu succes.
Citeste tot articolul
Încercările primăverii - PIROZIS
Printre "vestitorii" pe care primăvara ni-i trimite înainte de sosirea sa nu sunt doar iarba verde şi floricelele de pe câmpii, ci şi o grămadă de boli care încep, şi ele, să înmugurească, la schimbarea de anotimp. Arsurile la stomac, refluxul gastric, ulcerul, gastrita, starea accentuată de greaţă sunt doar câteva dintre încercările "anotimpului vesel". Inspirate, toate, din farmacia naturii, leacurile care urmează vă pot fi de mare folos.
Citeste tot articolul
Ce să faceţi de ziua îndrăgostiţilor? Duceţi-vă inima la Covasna!
Vreţi să vă păstraţi inima sănătoasă? Mergeţi măcar o dată pe an la Covasna! Aveţi probleme cu hipertensiunea arterială sau suferiţi de alte afecţiuni cardiovasculare? Atunci, trebuie să ajungeţi neapărat la Covasna! Motivul e simplu: studiile de specialitate au demonstrat că hipertensivii şi persoanele cu boli cardiace care se tratează de două ori pe an la Covasna trăiesc cu cel puţin 6 ani în plus, ca urmare a reducerii riscului de accidente vasculare (atac cerebral sau infarct miocardic). Dacă încă nu v-am convins, aflaţi că tratamentul e 100% natural şi foloseşte factori de cură pentru care staţiunea e celebră în întreaga lume!
Citeste tot articolul
Uleiul de argan
Până acum zece ani, numele de argan era destul de puţin cunoscut la noi în ţară şi în lume. A fost de ajuns ca dermatologii să facă doar câteva teste cu uleiul obţinut din această plantă, pentru ca notorietatea arganului să explodeze în lumea cosmeticii, dermatologiei şi a medicinei, în general. Secretul său? O uimitoare capacitate de a proteja pielea, de a stimula refacerea şi întinerirea tenului, combinat cu efecte interne de-a dreptul spectaculoase asupra aparatului cardiovascular şi a pancreasului.
Citeste tot articolul
Preveniţi atacul cerebral!
Majoritatea surselor de pericol ce duc la un atac cerebral pot fi excluse sau cel puţin reduse. Care dintre următoarele riscuri vi se potrivesc: * Fumaţi? * Staţi pe scaun aproape toată ziua? * Dacă aţi răspuns afirmativ la una dintre întrebări, riscul dvs. de a face un atac cerebral sau o afecţiune cardiacă, o dereglare cardiovasculară sau un diabet - este mărit.
Citeste tot articolul
Tratamente chinezeşti pentru îngrijirea părului
Chinezii spun că frumuseţea pielii şi-a părului depinde în mare măsură (dacă nu în totalitate) de modul în care ne hrănim. Părul oglindeşte, înainte de toate, starea de sănătate a sângelui: dacă el e alimentat cu substanţele de care are nevoie, părul creşte sănătos şi bogat. Dimpotrivă, o alimentaţie "moartă", săracă în enzime şi vitamine, îşi pune pecetea, înainte de toate, pe păr.
Citeste tot articolul
Regimuri mai mici de 1000 de calorii
Indiferent ce tip de regim de slăbit adoptaţi, el nu are voie să treacă de (maximum!) 1000 de calorii. Cele "radicale" se opresc la 600 de calorii pe zi. Cele "medii" se opresc la 800 de calorii pe zi. La care se adaugă obligatoriu multe lichide (apă şi ceaiuri) şi mişcare zilnică.
Citeste tot articolul
Dulciuri din orez
Ingrediente (pentru o tavă):* Pentru prăjitură: 600 ml lapte, sare, 200 g orez (pentru orez în lapte), 100 g zahăr, 3 ouă, 250 g brânză de vaci (cremoasă), 100 g griş, 50 g migdale măcinate, 2 linguriţe praf de copt, 30 g migdale feliate (ştifturi). * În plus: ulei pentru tavă.
Citeste tot articolul
PETIŢIE ONLINE "România liberă"
Uneori libertatea cuvântului înseamnă a exprima ceea ce oamenii nu vor să audă. Şi mai ales ceea ce politicienii refuză să accepte.
"România liberă" - cel mai vechi ziar al ţării - luptă pentru libertate prin fiecare articol încă din 1877. Astăzi, instituţii care maschează interese politice vor să preia sau să reducă la tăcere vocea unui ziar etalon.
Citeste tot articolul
Secretul din Cetatea Zânelor
Acum 2000 de ani şi mai bine, un munte întreg era modelat, brazdă cu brazdă şi piatră cu piatră, cu migala cu care ciopleşti un lemn. Copaci daţi la o parte şi preschimbaţi în stâlpi de susţinere, stâncă îndreptată cu dalta, pietre legate cu lut, înălţimi netezite cu hârleţul şi sapa. Pe trei hectare de pământ, de la vârf la poale, au fost ridicate terase, ziduri şi contraforturi, rânduri de fortificaţii, o acropolă.
Citeste tot articolul
Călătorie într-o fotografie - DAN GRIGORE: "La 20 de ani eram în stare să dau totul pentru o iubire"
...e făcută în Rusia, în timpul bursei mele la Conservatorul din Leningrad. O perioadă de care îmi amintesc cu sentimente amestecate, fiindcă a avut de toate. Şi asceză, şi privaţiuni, dar şi amor, crize sentimentale, muzică la cel mai înalt nivel, melancolie şi idealuri înalte. Am ajuns acolo într-un moment când propaganda vorbea de Rusia ca de un standard pe care capitalismul, aflat în putrefacţie, nu avea cum să-l atingă. Dar am găsit o sărăcie lucie, pe care n-aş fi putut-o niciodată bănui.
Citeste tot articolul
OVIDIU NICULESCU - "Sunt în priză non-stop"
Ai dreptate, nu sunt mereu pe val, dar eu mă mulţumesc cu ceea ce am. Slavă Domnului, joc foarte mult, iar lumea mă cunoaşte suficient cât să-mi zâmbească pe stradă, să-mi spună câte o vorbă bună de apreciere. E fabulos când azi, un om oarecare încă îşi aduce aminte de rolul meu mic din "Filantropica". Sunt măgulit.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Din volumul autobiografic "A trăi pentru a-ţi povesti viaţa", scris din fericire cu un deceniu înainte ca maladia Alzheimer să-i atace memoria, ştiam că până a deveni celebru cu "Un veac de singurătate", roman emblematic pentru "boom-ul latino-american" din anii '60, scriitorul columbian îşi câştigase existenţa ca jurnalist: reporter, corespondent din Europa şi SUA pentru agenţii de presă din America de Sud, cronicar cultural.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Ca şi mai tânărul lui conaţional Stefan Zweig, Arthur Schnitzler (1862-1931) a continuat să fie reeditat, jucat şi ecranizat cu succes până azi (ca să dau doar două exemple de filme celebre - "La ronde" de Max Ophüls din 1950 e adaptarea piesei lui din 1897, "Hora iubirilor", iar "Cu ochii larg închişi" de Stanley Kubrik din 1999 e inspirat din "Nuvela visului" publicată în 1926)
Citeste tot articolul
Schiţă de autoportret - MEDEEA MARINESCU: "Sunt aşa cum sunt"
Familia e, într-adevăr, pe primul loc şi e motorul care mă împinge înainte. Probabil că am înscrisă în fiinţa mea împlinirea asta, deşi nu o conştientizasem pe deplin înainte de apariţia băieţilor. În fond, copilăria mea a fost marcată de existenţa celor două surori şi a unei familii extrem de unite. Familia, ca valoare fundamentală, e ceva ce am deprins încă de la vârsta cea mai fragedă.
Citeste tot articolul
Un sat în palma lui Dumnezeu: AITA
Alb, mult alb, vălurit de vânt, gri, negru şters şi, din loc în loc, haşúrile cafenii ale pâlcurilor de papură uscată. Cerul căzut în genunchi pe plaiurile dintre dealuri. Mici volute de ţărână, care anunţă munţii. Printre ele, satele lipite de pământ, într-o linişte încordată, de parcă ar sta la pândă. Fotografia unei zile de iarnă în Covasna.
Citeste tot articolul
România în presa lumii - Laude fără frontiere
Revoluţia din 1989 a fost înfăptuită, în mare măsură, de tinerii epocii. În 2017, o altă generaţie de tineri, mulţi dintre ei şcoliţi în străinătate, au făcut din nou să se vorbească de România. Protestele din Bucureşti şi din alte 50-60 de oraşe ale ţării au impresionat presa internaţională. Laude fără frontiere!
Citeste tot articolul
Viaţa sentimentală a PEŞTILOR
În astrologia ezoterică se spune că, pentru a ajunge să se încarneze în zodia Peştilor, sufletul trebuie să parcurgă experienţele tuturor zodiilor anterioare. În Peşti, rolul sufletului este să distileze memoria tuturor experienţelor parcurse până atunci, iar dacă reuşesc să obţină esenţa, au învăţat tot ce e de învăţat din viaţă ca om, şi nu mai este nevoie să mai treacă prin nicio încarnare. Sună promiţător, dar nu e de loc simplu de făcut.
Citeste tot articolul
PINK MARTINI la pătrat
Pornit într-o lungă călătorie în jurul lumii pentru a-şi promova noul album, "Je Dis Oui" ("Eu spun da"), Pink Martini ("Mica orchestră" din Oregon, SUA) revine la Bucureşti în luna aprilie, pentru un dublu concert. Spuneţi şi dvs. "da" invitaţiei muzicienilor americani, pe de o parte, fiindcă au cântece pentru toţi, de la jazz la latino, iar pe de-altă parte, fiindcă sunt îndrăgostiţi de muzica Mariei Tănase, pe care o cântă, în semn de omagiu, chiar româneşte.
Citeste tot articolul