RODICA CULCER despre... "NATO nu slăbeşte graniţa sa de la Est"
În tot cazul, NATO sigur nu va tolera măsuri de slăbire a statului de drept la graniţa sa de Est. În sfârşit, de ce s-ar decredibiliza de bună voie UE şi NATO, permiţând o slăbire a luptei anti-corupţie într-o ţară cu o reputaţie destul de proastă pe plan internaţional? Ambele organizaţii ar avea mai mult de pierdut dacă România o ia pe urmele Ungariei lui Orban şi Poloniei lui Iaroslaw Kaczynski.
Citeste tot articolul
Săptămâna 20-26 ianuarie
Cum Soarele tocmai a intrat în zodia Vărsătorului, le dorim tuturor celor născuţi sub acest semn "La mulţi ani!". Soarta ne ajută, la începutul acestui interval, să vorbim cum trebuie şi cu cine trebuie în privinţa carierei noastre. Oamenii pe care-i întâlnim, aparent din întâmplare, pot ajunge să joace un rol important în viaţa noastră. În unele cazuri, se pot găsi soluţii aproape miraculoase pentru probleme de sănătate.
Citeste tot articolul
Şmecherie pe faţă
Din capul locului, trebuie să vă spun că eu lucrez şi la radio. Aşadar, mă puteţi considera părtinitor în rândurile următoare. Personal, nu cred asta. PSD a anulat, cu surle şi trâmbiţe, mai bine de 100 de taxe. Unele dintre ele erau aiurea, altele complet aberante. Erau însă şi taxe care aveau în spate o anumită filosofie a spaţiului public, concepută nu la noi, ci la nivel european, în ţări cu tradiţie. De pildă, taxa radio-tv.
Citeste tot articolul
"Românii vă mulţumesc, doamnă ministru Şuteu!"
Pe 4 ianuarie a fost ultima zi de guvernare a tehnocraţilor. Când toată lumea aştepta venirea la Palatul Victoria a guvernului Dragnea, când organizaţiile de mediu plecau dezamăgite de la uşa primului ministru Cioloş, deoarece aparent refuzase să-şi pună semnătura pe dosarul Roşia Montană, o ştire a uluit lumea: ministrul Culturii, Corina Şuteu, susţinută direct de primul ministru şi de Ministerul de Externe, a depus, la Paris, dosarul "Peisajul Cultural Minier Roşia Montană", pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial.
Citeste tot articolul
Anchetă "Formula AS" - Ce notă acordaţi noului guvern al României?
Sebastian Lăzăroiu: Guvernul Grindeanu este, pe de o parte, expresia jocului de putere din PSD, pe de altă parte, expresia majorităţii relative a voturilor de la alegerile parlamentare. Ceea ce caracterizează guvernul şi programul de guvernare este absenţa oricărui proiect de reformă şi populismul stagnării. Dar este exact ce românii au votat.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru AURORA, F. AS nr. 1240 - "Sufăr de candidoză vaginală din copilărie"
Candidoza genitală apare de multe ori la femeile care au fost rănite emoţional într-o relaţie cu un bărbat. Această slăbiciune emoţională se manifestă printr-o lipsă de încredere în propria feminitate. Aceste persoane îşi blochează emoţiile puternice pe care le au şi refuză să se manifeste în concordanţă cu acestea.
Citeste tot articolul
Leacurile de iarnă ale pădurii
Iarna, sub zăpadă, pădurea este vie, iar arborii şi arbuştii au o putere terapeutică impresionantă, deşi sunt într-o aparentă stare de somn. Când se îmbolnăveau iarna, strămoşii noştri ştiau să se folosească de această farmacie a pădurii, păstrată intactă sub nămeţi.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tratamente cu plante pentru BOLILE CEREBRALE
Pentru buna sa funcţionare, creierul are nevoie de oxigenare şi hrănire. Acestea se realizează cu ajutorul aparatului circulator cerebral. O suferinţă a circulaţiei cerebrale conduce, implicit, la o alterare a funcţiilor creierului. Cauza majoră a insuficienţei circulaţiei cerebrale este ateroscleroza, caracterizată prin îngroşarea neuniformă a arterelor, din cauza depunerilor de grăsime şi colesterol ce aderă pe artere, făcându-le rigide şi friabile (se rup uşor).
Citeste tot articolul
Ateroscleroza
Anghinare (Cynara scolymus). Infuzie din o lingură plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă 500 ml apă în clocot. Se lasă vasul acoperit 15-20 de minute. Se strecoară. Se bea dimineaţa, pe stomacul gol, şi se stă culcat pe partea dreaptă 30 de minute.
Citeste tot articolul
Descifraţi mesajele corpului: Semne suspecte pe piele
Dacă remarcaţi pe suprafaţa pielii mici umflă-turi rotunde, care seamănă cu nişte picături de ceară, este foarte probabil vorba despre o keratoză seboreică, o anomalie a epidermei care în unele cazuri arată ca nişte cruste, iar în altele ca nişte bătături, de unde şi numele de "bătături seboreice".
Citeste tot articolul
Iubirea, cel mai puternic medicament: Puterea sentimentelor
Iubirea ne apără de răceli, scade tensiunea arterială şi prelungeşte viaţa. De enorma ei forţă tămăduitoare profită atât cuplurile cu o relaţie de lungă durată, cât şi iubitorii de animale, oamenii sociabili şi făcătorii de bine.
Citeste tot articolul
Pielea şi frigul
Pentru ca pielea dvs. să n-o păţească atunci când termometrul coboară sub zero grade, e cazul să luaţi de urgenţă măsuri. Şi cine să vă ajute, dacă nu expertele în frumuseţe din ţările vecine cu Cercul Polar, specialiste în lupta cu frigul şi gerul? Sfaturi de folos din Finlanda, Canada, Rusia şi Islanda.
Citeste tot articolul
Duşmanul kilogramelor: BORŞUL
Sunt o fidelă cititoare a revistei "Formula AS" şi mi-ar face mare plăcere să le ajut pe femei în lupta împotriva kilogramelor în plus. Dieta pe care v-o propun durează 7 zile, în care se slăbesc lejer 4-5 kg. Am urmat-o chiar eu, cu rezultate deosebite.
Citeste tot articolul
Poarta lui Dumnezeu
În vreme ce tot mai mulţi oameni îşi părăsesc casele de la ţară, fugind la oraş, Ştefan Canurschi s-a întors după 40 de ani în satul lui natal. Un sat special, aflat în Munţii Buzăului, colţul de lume cu cele mai multe mistere din România.
Citeste tot articolul
Dr. OANA CUZINO - "Să ne bucurăm de fiecare clipă a vieţii"
Vă propun să abordaţi sănătatea din perspectiva unui adevăr banal - viaţa este unică, este frumoasă şi merită trăită la maximum de intensitate. Nu în sensul de adrenalină, senzaţii tari ori situaţii limită. Ci cu bucurie pentru fiecare clipă de viaţă în parte, pentru fiecare făptură, pentru fiecare frumuseţe care ne înconjoară. Suntem dăruiţi zi de zi!
Citeste tot articolul
Amintiri din bucătăria copilăriei - La o ceaşcă de "cavei"
Multe au fost mâncărurile care mi-au încântat copilăria şi, fără să fiu o gurmandă, le redescopăr acum cu bucurie printre amintiri. Măiestria Bunii mele era recunoscută "peste şepte sate", cum se spunea, pentru că era cea mai căutată socăciţă de nunţi. Nici nu vreau să mă gândesc la prăjiturile ei minunate, căci s-ar putea să nu mai pot scrie de dorul lor.
Citeste tot articolul
RAFILA MOLDOVAN - "Toată iarna asta învelită în omături, om face şezători şi-om cânta"
Dreaptă şi semeaţă ca o regină, în costumul ei popular, cu cămaşa ca o floare, cusută cu mărgele mărunte cât vârful de ac, cu obrazul neted şi ochi albaştri, limpezi, Rafila Moldovan ridică privirea cutezătoare, atunci când cântă: "Ardealul e al nostru, şi-al nost va fi mereu,/ Unde trăiesc românii lăsaţi de Dumnezeu!".
Citeste tot articolul
GEORGE UDILĂ - "Asta-i viaţa! Trebuie să te menţii, tată!"
"Bunicu' şi bunica au venit de la Letca Veche, de lângă Ghimpaţi, cum te duci spre Alexandria. Eu m-am născut şi am copilărit pe Ferentari, într-o curte cu două rânduri de case. Acolo stătea bunicu', cel mai mare armonist care-a fost, şi tot acolo şi noi. Acum nu se mai cântă la armonică, doar pe la sârbi am mai văzut, dar atunci avea mare succes.
Citeste tot articolul
ION BESOIU - "Încep fiecare zi cu aceeaşi dorinţă, de a trăi cât mai mult"
Aş vrea să mai simt emoţia aceea pe care o trăiam copil fiind, iarna, la cinci dimineaţa, când mă trezeam şi auzeam hârşitul lopeţii de lemn în faţa casei. Asta însemna că a nins, în sfârşit, şi că tata, înainte să plece la cazarmă, a ieşit să facă urmă. Fiindcă la Sibiu, unde locuiam, toţi erau obligaţi să-şi cureţe zăpada din faţa casei. Ce bucurie era pe noi atunci!
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Verva inventivă a lui Nabokov e un festin literar pentru cititori şi un infern pentru traducători, solicitaţi să pătrundă în arcanele textului pentru a reda cât mai fidel acel vibrato de sensuri ce şterge graniţa dintre exterior şi interior. Cu atât mai mult sunt de apreciat curajul, ampla documentare şi soluţiile inspirate ale scriitoarei Veronica D. Niculescu, traducătoare din engleză a opt dintre titlurile seriei de la Polirom.
Citeste tot articolul
Preot OVIDIU MOCEANU - "Când spui «Ajută Dumnezeu!», să fii convins că aşa e"
Părintele Ovidiu Moceanu e preot de oraş, dar s-a născut şi a copilărit într-un sat din Ardeal, şi e convins că nu doar veşnicia s-a născut la sat, ci şi credinţa adevărată. Dumnezeu e tot de pe acolo, din lumea prispelor de lut şi a cerului liber, a iilor albe şi a curăţiei sufleteşti. Acolo unde gândul nu aleargă prin lume, ci coboară din minte în suflet, pentru a-i descoperi rosturile adânci.
Citeste tot articolul
Mesageri din lumea umbrelor
Mulţi dintre noi am fost familiarizaţi, încă din copilărie, cu viziunile descrise în Biblie. Oare cine nu a fost surprins de povestea lui Iezechiel, despre fabuloasa navă cerească, de Scara lui Iacob sau de Apocalipsă? Vizionarii din Vechiul Testament erau nişte indivizi cu totul speciali, care aveau puterea rară şi foarte misterioasă de a comunica cu divinitatea. În schimb, în zilele noastre, se crede că viziunile au ceva patologic în ele.
Citeste tot articolul
Ce aşteptaţi de la 2017?
SOFIA VICOVEANCA: "Eu nu cutez să-mi fac planuri, căci nu ies din voia Celui de Sus. Dar am orizonturi. Am melodii gata, text şi muzică. Am colinde. Am cântece neştiute, neatinse, aşa cum mi-am învăţat ascultătorii în cei cincizeci şi şapte de ani de carieră. Nu-mi permit să-mi dezamăgesc publicul."
Citeste tot articolul