RODICA CULCER... "Preşedintele este dator să apere statul de drept"
Dacă ar face front comun, cele trei partide ar putea constitui o opoziţie semnificativă şi ar putea bloca acele legi care necesită o majoritate de două treimi pentru a fi adoptate. Ştim însă deja că USR nu doreşte să se alieze cu nimeni şi dă semne că va face opinie separată faţă de toată lumea.
Citeste tot articolul
Avertismentul Transilvaniei
Privite la rece, rezultatele alegerilor parlamentare de duminica trecută chiar nu sunt atât de surprinzătoare pe cum ar părea. PSD s-a "resetat" cel mai bine după protestele ce au urmat tragediei de la Colectiv: a jucat tactic şi a sacrificat, fără luptă, anul ce-i mai rămăsese din guvernarea Ponta, pentru a se plasa cu şanse cât mai mari la scrutinul de anul acesta.
Citeste tot articolul
O vizită neobservată
După ce le-a interzis diplomaţilor maghiari din lumea întreagă să participe la ceremoniile de 1 Decembrie desfăşurate la ambasadele României, premierul Ungariei, Victor Orban, a avut îndrăzneala de a vizita România, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A venit la Satu Mare zâmbind, invitat de "preşedintele" aşa-zisului "Ţinut Secuiesc", Kelemen Hunor.
Citeste tot articolul
Anchetă "Formula AS" - Alegerile s-au încheiat. Ce urmează?
Alegerile parlamentare din 11 Decembrie au fost câştigate de PSD, cu 45% din voturi, urmat de PNL, cu 20%, şi USR, cu 9%. Au mai intrat în Parlament: UDMR - 6%, ALDE - 5% şi PMP - 5%. Am căutat, împreună cu trei jurnalişti de top, răspunsurile la două întrebări importante...
Citeste tot articolul
Cistitele nebacteriene - Dr. ANDREI MANU-MARIN
Cistita nebacteriană este un alt nume pentru vezica dureroasă cronică sau cistita interstiţială. Ea apare sub forma unor crize dureroase a căror frecvenţă poate fi lunară şi a căror durată poate fi de câteva zile. Durata, frecvenţa şi intesitatea crizelor dureroase poate creşte în timp.
Citeste tot articolul
"Am scăpat de varice esofagiene"
Mulţumesc din suflet minunatei reviste "Formula AS", prin intermediul căreia am aflat de d-l fitoterapeut Vasile Stanciu din Bucureşti, care m-a vindecat de varice esofagiene, iar de curând, şi de dureri de picioare.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
De-a lungul timpului, în "Formula AS" s-au publicat numeroase reţete pentru prepararea siropului de brad, care vindecă inflamaţiile căilor respiratorii, la vreme rece. Nu ţin minte, însă, să fi citit şi mulţumiri tipărite în revistă, pentru efectul lor. Iată de ce m-am hotărât să vă trimit o reţetă veche şi adevărată, pe care o folosim cu succes în familie, de trei-patru generaţii încoace.
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - INSOMNIA
În paginile revistelor întâlnim adesea diverse sfaturi pentru insomniaci. Şi, chiar dacă ni se par banale, ar trebui să ţinem seama de ele, fiindcă de multe ori vom constata că ne folosesc, atunci când avem probleme cu somnul. De pildă, ni se tot spune că, în camera în care dormim, avem nevoie de linişte şi întuneric.
Citeste tot articolul
ORICE OM POATE ÎNVĂŢA SĂ DOARMĂ
Cu tulburările de somn se confruntă numeroase persoane, unele doar ocazional, altele de mai multe ori pe săptămână, de ani şi ani. Adesea, nişte modificări minore de comportament pot fi de un real folos. Câteodată, este suficient să ştim că nu toată lumea doarme buştean, de seara până dimineaţa: dimpotrivă, e perfect normal să te trezeşti în toiul nopţii şi să nu adormi la loc imediat. Mai ales când înaintezi în vârstă.
Citeste tot articolul
Frigul şi circulaţia sângelui
Buna funcţionare a celulelor noastre depinde de calitatea sângelui. La persoanele care suferă de dereglări ale circulaţiei sanguine, o scădere cât de mică de temperatură a aerului provoacă suferinţe şi dureri. Anotimpul rece aduce mai multe pericole, printre care şi îngroşarea sângelui, cu dereglări de circulaţie sanguină. Care sunt cauzele principale?
Citeste tot articolul
Descifraţi mesajele corpului: Bube şi vinişoare
Apariţia pe piept a unor coşuri mici, de culoare roşie sau violet, puţin proeminente, poate fi un semn precursor al angiomei rubinii, ale cărei excrescenţe au între 1 şi 6 milimetri. Aceste bubuliţe, care apar şi la bărbaţii, şi la femeile între 40 şi 50 de ani, sunt unul dintre semnele îmbătrânirii, de unde şi numele de angioma senila.
Citeste tot articolul
Propolisul şi mierea
Folosite din cele mai vechi timpuri în medicina populară, ceara şi propolisul sunt preţioase şi în păstrarea frumuseţii. În antichitate, la egipteni şi la greci, existau adevărate tratate în care ceara şi propolisul, alături de celelalte produse ale stupului, erau recomandate ca "elixiruri" de vitalitate şi frumuseţe, datorită virtuţilor antiseptice şi regenerante pe care le au.
Citeste tot articolul
5 reţete cu seminţe de in
Succesul curelor de slăbire depinde în mare măsură de alimentele consumate seara. Se recomandă ca ultima masă să fie luată cu 3 ore înainte de culcare. Nu se consumă brânzeturi grase, carne roşie, grea pentru digestie, alimente grase sau condimentate.
Citeste tot articolul
Manuale şcolare în care drapelul ţării este steagul secuilor, iar în stânga Prutului trăiesc doar ruşi
Când Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, s-a fotografiat alături de steagul ţinutului secuiesc, i s-au adresat multe reproşuri şi mai toată clasa politică de la noi l-ar fi schimbat dacă i-ar fi stat în puteri acest lucru. Când James Pettit, ambasadorul SUA la Chişinău, a afirmat că Moldova este o ţară cu etnici care vorbesc o limbă diferită decât în România, a fost numit prost, incult, idiot, inamic...
Citeste tot articolul
Poveşti cu solomonari
Se spune că în urmă cu o sută de ani, în Valea Mare, un sat din apropiere de Lugoj, s-ar fi născut un copil cu aripi la subsuori. Speriat, tatăl său i le tot tăia, dar ele creşteau la loc, până într-o zi, când n-au mai putut fi ascunse sub haine şi tatăl şi-a alungat copilul în lume, ca să nu-l facă de ocară în sat.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu VERONICA D. NICULESCU - "Visez să scriu o poveste despre nimic, dar minunat spusă"
Bună dimineaţa, brrr, dacă deschid, chiar e decembrie! Văd ultimele frunze galbene în cei doi mesteceni de sub ferestre - mă uit la ei de la etajul şapte, iar asta e frumos şi bizar: să priveşti copacii de sus.
Citeste tot articolul
VICTOR TEIŞANU - "Aşa suntem noi, romii, avem muzica în sânge"
De pe uliţa plină de noroi şi de voie bună pe care a învăţat singur să cânte pe prispa casei, Victor Teişanu a ajuns printre reprezentanţii de seamă ai muzicii lăutăreşti, în perioada ei de glorie, care, din păcate, a început să apună. Astăzi, este unul dintre ultimii lăutari pe care-i mai putem asculta cântând şi povestind despre frumuseţea acelor ani.
Citeste tot articolul
Zvonuri din zăpezile de-altădată - Crăciun cu bunici
Multă vreme am crezut că ograda era ceva ce eu nu puteam avea. Pentru că ograda nu e la bloc. Pentru că eu locuiam la bloc. Pentru că atunci când mi-am întrebat părinţii, noi de ce nu avem o ogradă, ei au râs şi au ridicat din umeri. Şi m-am resemnat. N-aveam o ogradă. Noroc cu bunicii.
Citeste tot articolul
"Când ne e cel mai greu, cineva ne poartă pe umeri"
În ajun de Crăciun e cel mai greu să fii departe de ţară. Amintirile te copleşesc şi dorul începe să doară... Şi furia neputinţei se ridică înalt, ca un val: de ce am fost nevoiţi să părăsim ţara? Am studiat cu tenacitate 22 de ani, sacrificând orice distracţie "inutilă", pentru ca prin munca mea să fac ceva folositor, poate extraordinar.
Citeste tot articolul
STELA POPA (TVR 2) - "Basarabia este România"
Deşi ştiam că românii au o tandreţe aparte pentru basarabeni şi îi primesc cu braţele deschise, am fost surprinsă şi extrem de fericită să constat că, şi la televiziune, Basarabia era la fel de iubită şi oamenii m-au acceptat cu bucurie, m-au îmbrăţişat cu toată căldura.
Citeste tot articolul
PAUL GHERASIM - "Am trăit la ţară. Sunt copil de ţăran. Sufletul meu e un suflet de ţăran"
Vestea morţii lui Paul Gherasim (în noaptea de 3 august, într-o marţi spre miercuri), la 91 de ani, m-a prins în vacanţă, în însoţire de nepoţi, la Singureni, la vreo 40 de km de Bucureşti. Am ajuns la mânăstirea Stavropoleos, în preajma tronului "domnului Paul" (cum i se adresau adesea cei apropiaţi) vineri, pe seară. Era îmbarcat de plecare.
Citeste tot articolul
P.S. FLORENTIN CRIHĂLMEANU - "Aş zice că darul cel mai frumos al românilor este credinţa în Dumnezeu"
Pentru mine, ea a fost prima imagine a lui Dumnezeu. Mama m-a condus spre întâlnirea cu Domnul şi mi-a arătat chipul Lui. În societatea aceea comunistă, care era ostilă credinţei, ea a fost cea care a purtat în întreaga familie flacăra aprinsă a rugăciunii. Cu ea mergeam la biserică, cu ea am făcut primii paşi spre slujbe şi apoi, tot cu ea am urmat drumul unui copil educat în credinţa creştină catolică.
Citeste tot articolul
Viaţa sentimentală a CAPRICORNULUI
Privit din afară, Capricornul pare o fire mai degrabă rece, care reacţionează calculat. În mod cert, nu are o personalitate spontană, care să se simtă confortabil în manifestarea sentimentelor. Imaginea pe care o transmite este cea a unei persoane compuse, dominate de raţiune. Dacă ne-am uita, însă, cu ajutorul unei ferestre fermecate, în sufletul său, am descoperi un adevăr surprinzător.
Citeste tot articolul
La colindat cu ŞTEFAN HRUŞCĂ
Îşi poate imagina cineva un Crăciun fără Hruşcă? Fără vocea lui care te poartă ca valul, departe, în iernile adevărate ale copilăriei? De o mie de ori să-l asculţi, şi tot o iei de la capăt, încă pe-atât. Mai sunt în România colindători cu voci "de năpraznă", dar blândeţe şi duioşie ca în cântările ieudeanului nu găseşti nicăieri.
Citeste tot articolul