200 g fulgi de ovăz şi 2 linguri seminţe de in. Seminţele se ţin în apă rece 15 minute, pe urmă se pun pe foc. Cu apa care dă în clocot se opăresc fulgii de ovăz. Se lasă acoperiţi 5 minute, după care se amestecă cu mere sau pere tăiate în cubuleţe. Dacă preparatul se consumă zilnic, dimineaţa sau la prânz, se pot slăbi 3 kg în 7 zile.
2. Seara, se pune în termos o lingură plină de seminţe de in, peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită. Se închide termosul şi se lasă amestecul la infuzat 12 ore. Se beau câte 100 ml de preparat, de 5 ori pe zi, cu o oră înainte de masă.
3. Se opăresc 3-4 linguriţe de seminţe de in, cu 250 ml de apă. Se pune vasul pe un foc slab şi se lasă să fiarbă 25 de minute. Decoctul strecurat se amestecă cu jumătate de linguriţă de scorţişoară şi se bea în 3 reprize, cu 30 minute înainte de masă.
4. Jumătate de pahar de seminţe de in se înmoaie, seara, într-un pahar de apă de la gheaţă. Dimineaţa se adaugă în 4-5 linguri de lapte de soia şi jumătate de linguriţă de scorţişoară. Amestecul se omogenizează în blender. Se bea împărţit egal, în 4 reprize. Băutura se poate îndulci cu puţină miere de albine.
5. Se opăresc 5 linguri de seminţe de in cu un pahar de apă fierbinte. După răcirea apei se toarnă în blender, se adaugă o legătură de spanac, 3 frunze de ţelină tocate şi 150 ml suc de roşii. Se bate până se omogenizează. Preparatul se foloseşte în cure de slăbire. Nu se mănâncă nimic altceva, doar se bea apă.
Succesul curelor de slăbire depinde în mare măsură de alimentele consumate seara. Se recomandă ca ultima masă să fie luată cu 3 ore înainte de culcare. Nu se consumă brânzeturi grase, carne roşie, grea pentru digestie, alimente grase sau condimentate. Fructele dulci, în special citricele, conţin multă glucoză, care îngreunează slăbitul. La fel de nocive pentru organism sunt deserturile (torturi, îngheţată, fursecuri), care conţin o cantitate mare de grăsimi. Caloriile nu se ard în timpul somnului şi se depun sub formă de grăsime.