Un vot pentru viitor
În urmă cu trei decenii, în "epoca Ceauşescu", Ana Blandiana a scris într-un poem ce a rămas în memoria vremii, un vers celebru: "Suntem un popor vegetal". Versul exprima, printre altele, stupoarea că românii acceptă, resemnaţi, toate constrângerile şi minciunile vânturate de propaganda comunistă.
Citeste tot articolul
Săptămâna 16-22 decembrie
Avem parte de o săptămână bună pentru relaţii în general. Cele sociale sunt susţinute de Marte (până luni) şi de Venus în Vărsător, până la finele lunii. Cele legate de carieră sau prieteni din străinătate decurg impecabil până miercuri, sub influenţa aspectului prietenos între Jupiter în Balanţă şi Saturn în Săgetător. Acelaşi aspect poate aduce rezoluţii legale favorabile celor până acum nedreptăţiţi.
Citeste tot articolul
Veşti bune dinspre America
"Angajamentul Statelor Unite pentru Alianţa Nord-Atlantică (NATO) va rămâne acelaşi ca şi până acum, în ciuda schimbării administraţiei americane". Secretarul de stat american John Kerry a dat aceste garanţii la ultima întâlnire diplomatică din acest an a membrilor NATO, care coincide cu ultima misiune în calitate de ministru de externe a lui Kerry, la cartierul general al Alianţei de la Bruxelles.
Citeste tot articolul
Mesaje amicale de la republicanii lui Trump - "Parteneriatul cu România va creşte în intensitate"
Alegerea surprinzătoare a miliardarului republican Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite a îngrijorat multă lume. Şi Bucureştiul civil şi politic a înţeles că viaţa României şi a întregii Uniuni Europene are de înfruntat valori noi, situaţii neaşteptate, condiţii speciale.
Citeste tot articolul
Pronosticuri electorale - Cine câştigă alegerile şi cum ar trebui folosită victoria?
Dacă PSD şi aliaţii săi nu reuşesc să treacă de 50%, atunci aritmetica va lucra pentru partidele care se consideră de "dreapta": PNL, USR, UDMR. De partea lor, ar putea juca, de altfel, şi preşedintele Klaus Iohannis, care este în măsură să influenţeze lucrurile, din poziţia sa de arbitru subiectiv şi care-şi doreşte mult să aibă propriul lui prim-ministru.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CORINA - Bucureşti, F. AS nr. 1243 - "Cum se poate trata o displazie de col uterin?"
Pornind de la certitudinea că, netratată, displazia colului uterin poate duce la apariţia unui proces neoplazic, cred că este necesar să cunoaşteţi şi variantele de tratatament posibile în astfel de situaţii, chiar dacă vi s-a propus din start îndepărtarea unei porţiuni a colului uterin, prin conizaţie.
Citeste tot articolul
"AŞA M-AM VINDECAT..." - Ştafeta vieţii
În urmă cu doi ani şi jumătate, când viaţa mi-a scos în drum o serioasă încercare, printr-un neoplasm de colon operat la vârsta de 38 de ani, în spital fiind, am redescoperit revista dvs. şi chiar din primul număr pe care l-am citit, am găsit articole care mi-au redat speranţa; apoi, după ce am devenit un cititor fidel, am avut ocazia să cunosc persoane mai mult decât iniţiate în domeniul medicinei naturiste...
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tratamente cu plante pentru BOLILE DE RINICHI (I)
Deşeurile rezultate în urma metabolizării alimentelor sau medicamentelor introduse sub diferite forme în organism sunt eliminate pe cale digestivă, respiratorie, cutanată şi, în primul rând, pe cale renală. Aparatul renal este compus în principal din rinichi şi căile urinare şi au rolul de formare, depozitare temporară şi eliminare a urinei.
Citeste tot articolul
Terapia cranio-sacrală
Cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil că nu au auzit încă despre această formă de terapie complementară. Ce vă pot spune dintr-o suflare este că funcţionează şi dă rezultate neaşteptat de bune în multe afecţiuni aparent fără leac, cum ar fi durerile de cap, migrenele care persistă timp îndelungat şi nicio investigaţie (RMN/CT) nu le găseşte cauza. De ce? Pentru că unele dureri de cap au cauze psiho-emoţionale.
Citeste tot articolul
Descifraţi mesajele corpului: Pete pe piele
Cu excepţia dinţilor şi a ochilor, pielea acoperă fiecare centimetru pătrat din trup. Un înveliş de securitate, care ne protejează de agresiunile mediului şi de infecţii şi care ne face sensibili la pipăit. Suficiente motive pentru ca atunci când dă semne ciudate, să reacţionăm rapid.
Citeste tot articolul
Vine iarna!
Vremea rece de-afară impune o atenţie specială pentru îngrijirea tenului. Frecventele schimbări de temperatură - rece afară, în casă cald - usucă şi vatămă. Programul pe care vi-l prezentăm vă ajută să străbateţi cu bine iarna, cu o condiţie: să-l urmaţi!
Citeste tot articolul
Reţeta cu mere şi morcovi
Pentru cele mai plinuţe dintre dvs. (şi nu numai), am o reţetă de slăbit (care este şi o reţetă de sănătate), pe care am aflat-o (culmea!) de la un băiat.
Citeste tot articolul
Îngerul bisericilor
EUGEN IORDĂCHESCU este genialul inginer care a salvat din calea buldozerelor lui Ceauşescu un număr de 12 biserici, monumente nepreţuite ale patrimoniului naţional.
Citeste tot articolul
BARNA NEMETHI - "Dispariţia saşilor lasă în urmă o moştenire de care trebuie să avem grijă"
Aveam de mult ideea de a pleca prin ţară să fotografiez diverse etnii şi culturi. Dar gândul ăsta s-a suprapus pe un proiect al editurii Curtea Veche şi al Fundaţiei Michael Schmidt, care s-a ocupat de restaurarea bisericii şi a curţii parohiale din Criţ. Adunându-ne cu toţii la un loc s-a născut o întrebare firească: dacă am pleca acum pe urmele saşilor, ca nişte oameni obişnuiţi, ce am mai găsi?
Citeste tot articolul
Crăciunul în Maramureş
Toată creştinătatea aşteaptă Naşterea Domnului, cu nerăbdare şi emoţie, dar în lumea satelor aşteptarea este diferită, pentru că are o încărcătură simbolică venită de departe. Este vorba de rituri ancestrale perpetuate până la noi şi subsumate sărbătorii sfinte. Aşteptarea înseamnă pregătiri prin post, rugăciune, împărtăşanie, curăţirea sufletului şi a trupului, dar şi curăţenie perfectă a casei, a întregii gospodării.
Citeste tot articolul
SCRISORI CARE AŞTEAPTĂ RĂSPUNS - "Viaţa nu se sfârşeşte la 50 de ani"
Dragă Iulian, mi-e atât de cunoscută situaţia prin care treci, încât, citindu-ţi rândurile, am retrăit totul, exact aşa cum s-a întâmplat în urmă cu 20 şi ceva de ani. Cineva din familie a trecut prin asta, doar că n-a avut pe cine să întrebe ce e de făcut şi totul s-a sfârşit urât, trist, dureros, atât pentru protagonişti, cât şi pentru apropiaţii lor.
Citeste tot articolul
Vremea colindelor
E iarnă adevărată în Canada şi, în această dimineaţă, mi-am încălzit sufletul - nu deasupra unei căni de ceai, ci cu ochii şi inima aflate deasupra paginilor virtuale ale revistei dvs. Cu atâta bucurie vă citesc, încât am simţit dorinţa să vă mulţumesc şi să vă transmit toate gândurile mele bune. La mii şi mii de kilometri depărtare, "Formula AS" este puntea dintre pământul de-aici şi pământul de-acolo, unde m-am născut.
Citeste tot articolul
ANDI CĂTĂLIN ANUŢA, bucătar şef în Copenhaga - "Aştept să-i văd şi pe românii noştri zâmbind"
Am lucrat la Marriott timp de doi ani şi jumătate, cu chefi foarte experimentaţi, de la care am avut multe de învăţat. Am gătit la un nivel foarte ridicat, pentru mulţi oameni importanţi şi pretenţioşi: Madonna, Hillary Clinton - am stat odată până la patru dimineaţa în bucătărie, să pregătesc o masă pentru ea şi staff-ul ei, deoarece le aterizase avionul târziu.
Citeste tot articolul
CARMEN MOVILEANU (TVR 2) - "Nu m-am simţit niciodată vedetă! Mi-am păstrat statutul de slujbaş serios"
A intrat în vieţile noastre în 1990, imediat după Revoluţie, în calitate de crainică a unicului post de televiziune de atunci, Televiziunea Română. Prelua ştafeta de la nume ilustre, precum Sanda Ţăranu şi Cristiana Bota...
Citeste tot articolul
Pe urmele Părintelui Arsenie Boca: Anii de după Prislop - în evocarea cercetătorului Florin Duţu
Vă mărturisesc că am auzit despre Părintele Arsenie în primăvara anului 2005. Atunci nu i-am dat deloc importanţă, dar după aceea, numele Părintelui îmi tot revenea în gând. Şi în 2006, însoţindu-mi un prieten prin Ţara Haţegului, am ajuns prima oară la Prislop, am stat o noapte acolo şi la plecare mi-am luat Cărarea Împărăţiei. Răsfoind-o în tren, am fost uimit de preocupările interdisciplinare ale Părintelui Arsenie, de dialogul pe care l-a realizat între teologie, ştiinţă şi cultură.
Citeste tot articolul
Casandrele cu pene şi clonţ
"Nu încape nicio îndoială că la capitolul simţuri, animalele ne întrec. Ne bat la văz, auz şi miros şi au însuşiri ezoterice certe, între care la loc de frunte se află premoniţia şi telepatia. Faptul că nu există explicaţii ştiinţifice nu le contestă realitatea."
Citeste tot articolul
EMY DRĂGOI - Turneu Christmas Jazz
Marele acordeonist român stabilit la Paris va porni la drum luna aceasta într-un turneu naţional care va ajunge în toată ţara. Artistul nu pleacă de unul singur la colindat, ci însoţit de trei generaţii de muzicieni ai familiei Drăgoi - 3D Pro'ect - adică: tatăl artistului, Bica Drăgoi (acordeon şi ţambal), nepotul - Emilian jr. (acordeon), surorile Raluca şi Diana Drăgoi (voce), şi fetele artistului, Alessia şi Bianca (de doar 8 şi 12 ani, la viori).
Citeste tot articolul