Justiţie şi cadril politic
Nu cred că o abţinere temporară a DNA de la acţiuni spectaculoase pe perioada campaniei electorale ar trebui să ne îngrijoreze. Orice acţiune a procurorilor anticorupţie în acest interval ar putea fi interpretată ca o implicare în cursa prezidenţială, încurajând speculaţiile privind politizarea instituţiei şi periclitându-i reputaţia şi credibilitatea.
Citeste tot articolul
Săptămâna 24-30 octombrie
Planetele se adună în Scorpion; în weekend vor fi în număr de patru: Soarele, Luna, Venus şi Saturn. Această alcătuire energetică este una stabilizatoare pentru afaceri, pentru relaţiile noastre cu băncile sau alte instituţii financiare. Şi în pasiunile chinuitoare poate interveni, cu graţia care o caracterizează, armonioasa Venus.
Citeste tot articolul
Scrisoare către un tânăr disperat
"Nu mai merge. Vreau să ne despărţim. Eşti o ţară minunată şi sunt convins că într-o zi vei face un alt cetăţean foarte fericit. Dar eu trebuie să plec, până nu îmi pierd minţile. Te-ai schimbat, să ştii. Ai devenit mai rea, mai încrâncenată, mai apăsătoare. Şi ai devenit barbară, în sensul istoric al cuvântului..."
Citeste tot articolul
O pierdere grea: FLORIN TUDOSE
Cu o zi înainte de cumplita veste a morţii sale, aranjasem cu doctorul Florin Tudose, psihanalistul necruţător al politicii româneşti, un interviu despre starea societăţii în sfertul de veac scurs de la Revoluţia din decembrie 1989. Eram nerăbdător să-i aflu părerea, mai ales că tocmai îşi lansase, împreună cu celebrul grafician Devis Grebu, ediţia a treia a cărţii sale de portrete de politicieni, "Psihopolitica".
Citeste tot articolul
JOHN PERKINS: "România este deja infestată cu «asasini economici»"
În volumul său de memorii, intitulat "Confesiunile unui asasin economic" (Confessions of an Economic Hit Man), economistul american John Perkins dezvăluie din interior, cu un curaj unic, structurile guvernamental-corporatiste care domină lumea globală. Fost el însuşi un "asasin economic" de succes, îşi face mea culpa cu adâncă sinceritate, descriind cu mare talent "imperiul" pe care corporaţiile l-au instaurat pe glob.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DARIUS D. - Calafat, F. AS nr. 1133 - "Cum se poate vindeca artrita cronică reumatoidă juvenilă?"
Având în vedere că fetiţa are doar 4 ani, tratamentul de debut trebuie să fie, în primul rând, axat pe terapii alopate cu acţiune imediată (tratamentele naturiste se adresează, de obicei, copiilor mai mari de 4-5 ani), eliminându-se astfel riscul de a dezvolta forme patologice cu evoluţie îndelungată (cronică), cum ar fi forma sistemică, care afectează multe zone ale organismului în plus faţă de articulaţii (inimă, ficat, splină, ganglioni limfatici etc.).
Citeste tot articolul
"Diagnosticată cu limfom non-Hodgkin, Bianca se simte astăzi perfect"
Acum 8 ani, Bianca a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin. Nu vă puteţi imagina prin ce a trecut acest om, câte tratamente, cât chin, câte spitale, câţi medici, câte perfuzii, câte stări de rău şi de neputinţă.
Citeste tot articolul
Opt plante acceptate de medicina oficială
Uleiul obţinut din florile de lavandă este încorporat în numeroase săpunuri, parfumuri şi săruri de baie, dar între timp a fost demonstrată ştiinţific şi acţiunea sa terapeutică. În ultimii patru ani, mai multe studii au pus în evidenţă efectul anxiolitic al unui preparat ce are ca principal ingredient uleiul pur de lavandă.
Citeste tot articolul
Fructele uitate ale toamnei
Porumbarul, coarnele, dracila - sunt ultimele daruri oferite cu generozitate de natură, toamna, în octombrie-noiembrie. Un adevărat depozit de vitamine, necesare pentru călirea organismului, în faţa frigului şi a iernii ce se apropie. Încă din Antichitate, oamenii folosesc aceste fructe mai ales în medicina populară.
Citeste tot articolul
Un duşman neştiut: Statul pe scaun
Mersul pe două picioare este considerat drept unul din cele mai mari progrese în dezvoltarea speciei umane. Iar noi ce facem? Şedem: în medie, şapte ore pe zi. O persoană din patru stă chiar peste nouă ore pe scaun şi una din nouă atinge recordul de a nu se clinti din poziţia şezând unsprezece ore pe zi.
Citeste tot articolul
BOLI TABU (1)
"Unii bărbaţi se străduiesc o viaţă întreagă să înţeleagă firea unei femei. Alţii se ocupă cu lucruri mai puţin complicate, cum ar fi teoria relativităţii", a spus cândva Albert Einstein. O glumă, fireşte, o glumă adevărată, pentru că diferenţa dintre femei şi bărbaţi nu se reduce la conformaţia corpului, ci şi la biologie şi boli.
Citeste tot articolul
Strugurii
Cunoscuţi şi apreciaţi încă din antichitate pentru binefacerile aduse sănătăţii şi frumuseţii, strugurii sunt şi astăzi un ingredient preţios în preparatele şi tratamentele cosmetice. O mulţime de creme şi loţiuni de bună calitate au în compoziţia lor "extract de struguri", iar măştile, loţiunile şi cremele de casă cu struguri sunt la mare căutare.
Citeste tot articolul
Dieta cu struguri
În belşugul de fructe şi legume specifice toamnei, strugurii ocupă un loc aparte. Pe lângă dulceaţa şi aroma lor tămâioasă, ei sunt un concentrat de vitamine, minerale, acizi organici, taninuri şi alte substanţe care le conferă şi rol de medicament.
Citeste tot articolul
Vlahii de pe malul Adriaticii: "SÂNGE DE MORLAC"
Pe malul Mării Adriatice, acolo unde astăzi se află Croaţia, au strălucit, în negura vremii, falnica Dalmaţie şi Republica Veneţiană. Şterse de pe suprafaţa pământului după năvălirile slave, odată cu ele au dispărut din evidenţa arhivelor şi morlacii, Vlahii dalmaţieni, care au lăsat, din fericire, în urma lor, amintiri şi fapte istorice înscrise în documente. Am mers în căutarea poveştii lor milenare, pentru a dovedi că istoria nu moare când vor statisticile.
Citeste tot articolul
De ce acceptă femeile să fie înşelate?
Am în mână una din scrisorile lui. Tocmai am recitit-o şi înţeleg pentru a nu ştiu câta oară că n-am să mă pot rupe definitiv, niciodată, de omul acesta care mi-a făcut viaţa un calvar. Sunt în picioare în faţa ferestrei şi mi-ar plăcea să văd marea. Întotdeauna, mişcările repetate ale valurilor m-au liniştit şi m-au ajutat să pot judeca limpede ce am de făcut când viaţa îmi ridică probleme.
Citeste tot articolul
O poveste despre îngerii păzitori
De un timp, mă gândesc la unele întâmplări bune sau rele care mi-au marcat viaţa şi la ajutorul pe care l-am primit pentru depăşirea diverselor situaţii în care m-am aflat. Eu cred în îngeri şi poate de abia acum pot să apreciez prezenţa lor benefică în viaţa mea. De ce acum?
Citeste tot articolul
CRISTI MINCULESCU: "Pentru mine, rock-ul a fost şi rămâne totul"
Concertul a început, se simt de departe vibraţiile, tobele şi apoi chitara electrică. Mă grăbesc spre scenă. Sunetul e din ce în ce mai puternic. Îmi fac loc până în primul rând şi trag aer în piept: sunt la un concert de rock and roll! Se cântă vârtos, fără siropuri, cu doi suedezi la bas şi tobe, un chitarist de marcă, Nuţu Olteanu, şi, alături de ei, magnetizând publicul, vocea inconfundabilă a lui Cristi Minculescu.
Citeste tot articolul
PATRICK MODIANO
De 114 ani, Academia Suedeză şi-a făcut o tradiţie din imposibilitatea de a se ghici numele laureatului Nobel pentru literatură. Cotele de la casele de pariuri nu prea au relevanţă (anul acesta, Mircea Cărtărescu al nostru avea aceeaşi cotă cu Milan Kundera, mai bună decât cele ale lui Umberto Eco, Amos Oz şi Salman Rushdie).
Citeste tot articolul
MONICA MACOVEI - "Eu chiar iubesc România!"
A fost, în ultimii ani, imaginea pozitivă a României în Occident - cel mai activ europarlamentar şi autorul celor mai importante reforme în domeniul justiţiei, un ministru căruia nu i-a lipsit coloana vertebrală, nici încăpăţânarea de a merge până la capăt în lupta împotriva corupţiei. Oamenii simpli au iubit-o, fiindcă a redat României demnitatea şi credibilitatea. Politicienii, deranjaţi de inflexibilitatea ei, au încercat să-i umbrească imaginea.
Citeste tot articolul
PUTEREA RUGĂCIUNII
O poveste care începe simplu. Prietena şi colega mea de serviciu, Margit, a fost în pelerinaj la Medjugorje acum câţiva ani, şi a povestit cu multă dragoste, apoi, cele trăite acolo. Din timp în timp, ne aducea cărţi în limba română, cu mărturii de la Medjugorje. După citirea uneia dintre ele, i-am spus prietenei mele: "Mi s-a pus pe suflet să merg şi eu în pelerinaj la Medjugorje".
Citeste tot articolul
Bucuria toamnei la Dublin
Început de octombrie în "insula de smarald". Vânturile din vest, de la Ocean, se împletesc cu cele sărate din est, de la mare, într-un dans de troiene de frunze multicolore, de mirosuri tari şi nostalgice, pe melodii de ploi furioase. Octombrie doare prin frumuseţea, măreţia şi tristeţea lui melancolică.
Citeste tot articolul
Scrisoare către tatăl meu
Dragă "Formula AS", Te-am abordat cu încăpăţânare, pentru a-ţi face cunoscut pe unul dintre cei mai speciali oameni din viaţa mea. Poate mă vei întreba: "Şi ce? Cine eşti tu? Şi ce are el atât de special?". Ei bine, eu sunt fiica lui, iar după ce ţi-l voi prezenta pe el, vei înţelege ce îl face pe el atât de special.
Citeste tot articolul
MEDICINĂ MAGICĂ: Focul care vindecă
Focul exercită din timpuri imemoriale o fascinaţie neobişnuită asupra noastră. Putând crea şi distruge deopotrivă, el este un simbol foarte puternic al transformării, dar şi al vieţii şi al iubirii. În tradiţia populară românească de vindecare, focul joacă un rol extrem de important, fiind un mijloc de însănătoşire fizică şi psihică foarte puternic, deşi, mai degrabă, magic.
Citeste tot articolul
Zodiacul indienilor din America
Cercetători ai tainelor cerului, la fel ca babilionienii, chinezii ori egiptenii, amerindienii credeau în forţele Lunii, care, potrivit concepţiei lor, guvernau universul. Animalele, plantele şi chiar pietrele îi suportau influenţa, modificându-şi comportamentul şi starea, în funcţie de fazele ei: crai nou, Lună plină, Lună-n descreştere.
Citeste tot articolul
Toată lumea cântă jazz
În ultima vreme, România pare molipsită de jazz, un gen muzical mai puţin popular, dar cu susţinători care şi-ar da viaţa pentru un concert de ţinută. Nu va fi nevoie să ajungă la gesturi totale, pentru că, iată, pe lângă Cluj şi Sibiu, Bucureştiul vine, şi el, cu o ofertă de zile mari. La Sala Radio, pe 23 octombrie şi 6 noiembrie, vor concerta Victor Wooten şi Avishai Cohen, doi reprezentanţi de marcă ai genului, ce şi-au pus amprenta pe jazz-ul internaţional.
Citeste tot articolul