"Vrem capul lui Moţoc!"
Aş spune, înainte de toate, că organizarea unei conferinţe de presă în uşa penitenciarului a fost de un prost-gust desăvârşit şi reflectă frustrarea extremă a unui personaj politic trist, plin de resentimente şi lipsit de umor şi de spirit, căruia camerele de televiziune par să-i fi lipsit mai mult în perioada detenţiei, decât propria familie.
Citeste tot articolul
Desenul lui Dinu Patriciu
Lansat în 2010, în urmă cu doar patru ani, dar într-un context cu totul şi cu totul diferit de cel de acum, apreciatul documentar "Kapitalism - Reţeta noastră secretă", al regizorului şi producătorului Alexandru Solomon, propunea una dintre cele mai vii şi mai originale viziuni asupra tranziţiei României, de la socialism la originala noastră economie de piaţă din epoca de dinainte de integrarea în Uniunea Europeană.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Şi «zeii» sunt condamnaţi penal câteodată"
N-aş zice că a fost o revoluţie, este însă o evoluţie a Justiţiei, pe o linie ascendentă care a început de câţiva ani, pornind de la condamnarea lui Adrian Năstase, fost premier, trecând prin tot felul de "intangibili" ai lumii politice - parlamentari, foşti miniştri, baroni locali -, dar şi ai lumii interlope, continuând cu cei din "Cooperativa fotbalul", care erau nişte «zei», de asemenea, şi ajungând până la fratele preşedintelui Băsescu, Mircea Băsescu.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LIVIU - Deva, F. AS nr. 1128 - "Cine îmi dă un sfat pentru hemangiomatoză hepatică?"
Temerile dvs., referitoare la riscul unei evoluţii cu potenţial neoplazic în cazul hemangiomatozei hepatice este neîntemeiat, deoarece nu există cazuri de raportare a vreunei transformări maligne în contextul acestei patologii.
Citeste tot articolul
"Mulţumesc pentru tratamentul contra leucemiei"
Doresc să transmit multe mulţumiri d-lui ing. Victor Bogdan, pentru rezultatele de excepţie privind aplicarea tratamentului naturist contra leucemiei. Tratamentul are o structură complexă, cuprinzând un regim alimentar special prescris, administrarea produsului Apisan Forte, automasaj, terapie cu apă distilată şi terapie mentală.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Când nu sunt bine făcute, injecţiile lasă în urma lor noduli dureroşi. Vă propun următoarea reţetă, pe care am folosit-o cu mult succes. Ingrediente: 1 lingură cu miere, 1 gălbenuş de ou şi făină, după nevoie. Mod de preparare: într-un vas se pune gălbenuşul, apoi o lingură de miere.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Plante aromatice - ROINIŢA (lămâiţa, iarba stuparilor)
Modestă la înfăţişare, cu floricele mici, pitite între frunze, care nu atrag atenţia asupra lor, Roiniţa a fost în schimb dăruită cu o mireasmă dulce...
Citeste tot articolul
Sănătate cu forţe proprii
Organismul nostru poate mai mult decât ne imaginăm noi. Mult mai mult! Fără să ne dăm seama, el se "repară" şi se regenerează singur, pe parcursul întregii vieţi. În fiecare secundă, 50 de milioane de celule noi le înlocuiesc pe cele ce se distrug în acelaşi interval de timp.
Citeste tot articolul
Autosugestia
Este cunoscută şi ca "Metoda Coué", de la numele farmacistului şi psihoterapeutului francez Emile Coué (1857-1926) care a elaborat-o la sfârşitul secolului al XIX-lea. Metoda Coué se bazează pe o formă de meditaţie care urmăreşte golirea minţii de toate gândurile care o străbat, prin repetarea celebrei fraze "În fiecare zi mă simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere".
Citeste tot articolul
Întrebaţi-ne, vă răspundem
Sunt îngrozită de faptul că-mi creşte barbă. La început, nu a fost decât un fir. N-am avut de lucru şi l-am smuls cu penseta. După aceea, am aflat că nu e bine. Acum mi-au ieşit mai multe. Le-am lăsat, sperând că vor dispărea cumva. Dar începuse să se cunoască urât şi le-am pensat din nou.
Citeste tot articolul
Exerciţii pentru cei care stau mult pe scaun
Exerciţiile de mai jos sunt ideale pentru persoanele care stau prea mult pe scaun. Ele întind musculatura picioarelor, a umerilor şi a pieptului, corpul regăsindu-şi, astfel, mobilitatea. Printr-o respiraţie corectă, celulele se oxigenează mai bine, contribuind la dezintoxicarea organismului.
Citeste tot articolul
Pustnica din Munţii Poiana Ruscă - Chemarea Mariei
Maria Bublea s-a rupt de lume. O femeie de 74 de ani, care trăieşte singură, în sălbăticia din Munţii Poiana Ruscă. Un sălaş încropit din câteva scânduri, numai bun pentru un pat şi o sobă, două grajduri dărăpănate, care adăpostesc un măgar şi două vaci. Trei câini mai are Maria.
Citeste tot articolul
În tainica lume a plantelor
Când o femeie vorbeşte cu florile ei, atunci când le stropeşte sau le îngrijeşte, stârneşte - în general - zâmbete ironice sau compătimire. Asta pentru că multă lume mai crede că sentimentele plantelor sunt o poveste inventată. Ultimele experimente ştiinţifice arată însă că femeile au perfectă dreptate.
Citeste tot articolul
ZOLTAN ANDRÁS - "Fericirea trebuie experimentată zi de zi"
Stăteam de curând de vorbă cu un vechi şi bun prieten care lucrează la Radio România şi care era foarte trist că nici măcar la acest post nu se mai difuzează muzică de calitate, pentru că actuala conducere, instalată de curând, nu mai îngăduie acest lucru.
Citeste tot articolul
LAURA TEODORU (DIGI24 HD) - "Mi-ar plăcea să ajung o emblemă a ştirilor sportive din România"
Eu cred că secretul constă tocmai în a nu privi situaţia ca pe o competiţie. Redacţia noastră de sport este o echipă. Suntem toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Şi atenţia focalizată pe noi a crescut. Din păcate, piaţa s-a restrâns foarte mult: Antena 1 nu mai are sport, Realitatea nu are sport, RTV-ul nu are sport, Kanal D nu are sport.
Citeste tot articolul
Scrisori care aşteaptă răspuns
Iubirea mea a pierit de multe ori. N-a durat niciodată mai mult de vreo trei ani şi jumătate. La douăzeci de ani, mi se părea un lucru normal. Eram tânără, aveam capul plin de planuri şi n-aveam de gând să mă fixez într-o relaţie. La treizeci, găsirea unui partener "ideal" nu corespundea conceptului meu de viaţă.
Citeste tot articolul
Mai poate fi salvată căsnicia mea?
Nu întotdeauna o ceartă violentă este cea care declanşează criza într-o căsnicie. Deseori, relaţia cu partenerul este erodată şi distrusă de amănunte aparent lipsite de însemnătate şi de nemulţumiri mărunte. Din păcate, aceste discrete semnale de alarmă sunt cel mai adesea trecute cu vederea.
Citeste tot articolul
LUCKY MARINESCU - "A trebuit să mă întorc acasă"
A fost o stea a muzicii uşoare româneşti. Frumoasă, pasională, cu o voce lucrată în Conservator, a strălucit, în anii '70, alături de Aurelian Andreescu şi Dan Spătaru. Plecarea în America i-a întrerupt cariera, pe care, după întoarcerea în ţară, nu a mai reuşit să o relanseze.
Citeste tot articolul
Pr. SIMION TODORAN - profesor la Facultatea de Teologie din Alba Iulia - "Cred cu tărie. Părintele Arsenie este sfânt"
Ucenic apropiat al Părintelui Arsenie Boca, pe care l-a avut duhovnic şi îndrumător, l-a găzduit pe "Sfântul Ardealului" în sânul familiei sale, la Bucureşti, l-a vizitat la Sinaia, în anii grei, de restrişte, şi a fost printre ultimii care l-au văzut în viaţă şi care l-au purtat, apoi, spre mormânt.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII SEPTEMBRIE
Acţiune şi energie sunt cuvintele-cheie pentru prima lună de toamnă şi ele se aplică, în primul rând, semnelor de foc: Berbec, Leu şi Săgetător. Toate aceste trei zodii sunt energizate de planete.
Citeste tot articolul
Toamna muzicală vine fără melancolii
Cu atâta amestecătură de soare şi ploi, nici n-am băgat de seamă că vara se duce şi lasă toamna în locul ei. Cu toate astea, şirul festivalurilor în aer liber nu s-a sfârşit. Dimpotrivă, ai zice că abia acum începe, dacă te iei după anunţurile difuzate în presă şi pe internet.
Citeste tot articolul