O logodnă cu cântec: PNL - PDL
- Nu pot analiza resorturile intime ale deciziilor domnului Johannis, dar nu este greu de înţeles de ce, după patru mandate de succes în fruntea administraţiei unui oraş de dimensiuni medii (totuşi!), simţi că poţi face mai mult şi că locul tău este în "politica mare". În fond, şi Traian Băsescu a început ca primar al Capitalei - un oraş, e drept, mai greu de administrat decât Sibiul şi care favoriza un contact direct cu guvernanţii de la nivel central.
Citeste tot articolul
Săptămâna 11-17 iulie
Excursiile şi întâlnirile cu prietenii pot fi deosebit de plăcute în weekend, fiind însoţite de energiile lui Mercur şi Venus. Mercur trece luni în Rac şi începem să fim preocupaţi mai mult de familie şi chestiuni casnice. Luna plină de sâmbătă se petrece în Capricorn şi ne poate intensifica emoţiile până la un punct greu de suportat, deci ar fi bine să ne ferim de orice gen de stimulente.
Citeste tot articolul
TVR: "perle"de BAC, la materia Fotbal
Cine nu şi-a dorit să ajungă, măcar o dată în viaţă, prin America de Sud, să vadă frumuseţea sălbatică a Braziliei, să tresară în ritmurile Copacabanei, să se contamineze de zâmbetul sutelor de Ronaldinhos?
Citeste tot articolul
"62% dintre români sunt împotriva eutanasierii câinilor"
Zilele trecute, aşa-numita ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor), care ar trebui să se numească, de fapt, Asociaţia pentru Prinderea şi Uciderea Câinilor, a anunţat sfidător că nu va da curs unei sentinţe judecătoreşti executorii, ci va continua să ucidă câinii fără stăpân.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Viaţa politică de la noi devine tot mai imprevizibilă"
Este o poveste urâtă pentru preşedintele Băsescu, mai ales că-l loveşte în punctul cel mai sensibil: lupta contra corupţiei, din care a făcut un scop principal în mandatele lui. Preşedintele şi-a dorit şi a reuşit să-şi lege numele de redarea independenţei Justiţiei şi de lupta acesteia cu marea corupţie. Iar acum chiar fratele său este amestecat într-un act de corupţie. Povestea e şi foarte complicată, cu multe elemente necunoscute sau ciudate.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MARIA CHIVOIU - Bacău, F. AS nr. 1109 - "Oferiţi-mi şi mie o reţetă naturistă împotriva cancerului"
Cazul dvs. îmi aminteşte de un carcinom bazo-nazal, ameliorat în 2013. Vă recomand trei reţete pe care să le aplicaţi concomitent: * Ingrediente: 1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar, două linguriţe de miere de albine (preferabil salcâm), zeama de la o lămâie de mărime medie. Amestecaţi bine, până obţineţi o pastă lăpoasă, bicarbonatul cu mierea de albine, şi adăugaţi picătură cu picătură...
Citeste tot articolul
"Ciuperca tibetană mi-a stopat cancerul"
Vă scriu pentru a mulţumi extraordinarului dvs. colectiv de la secţia de medicină naturistă, care mi-a dat o nouă şansă la viaţă, prin articolul "Ciuperca tibetană, inamicul nr. 1 al cancerului", din februarie 2014. Eu eram la a doua intervenţie chirurgicală pentru un cancer genital, deoarece după prima operaţie am avut recidivă.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Plante aromatice - CIMBRUL
Între plantele aromatice cu efecte vindecătoare, Cimbrul este "vedeta", datorându-şi celebritatea îndeosebi condimentării bunătăţilor culinare. De exemplu, un grătar exotic la "iarbă verde", făcut undeva, într-o pajişte înflorită, este de neconceput fără câteva fire aromate de cimbrişor, culese direct din grădina naturii.
Citeste tot articolul
Aspirina - o nouă speranţă contra cancerului?
Mica pastilă albă are multe virtuţi. Studii recente tocmai i-au confirmat efectul anticancerigen. În 2012, o echipă de cercetători britanici a demonstrat că administrând doze mici de aspirină (75 mg pe zi), vreme de cinci ani, orice tip de boală canceroasă îşi diminuează riscul de apariţie cu 37%.
Citeste tot articolul
Tratamentul naturist al infecţiilor urinare
Tot mai des suntem asaltaţi de solicitări pentru un tratament-minune contra cistitelor sau a nefritelor, care nu mai pot fi vindecate de niciun medicament. Vestea neplăcută este că pilula naturistă care să vindece infecţiile reno-urinare peste noapte nu a fost descoperită, cel puţin deocamdată. În schimb, un tratament naturist complex, menit nu doar să distrugă microbii, ci şi să întărească sistemul imunitar, să echilibreze sistemul endocrin, este cu adevărat eficient.
Citeste tot articolul
Mircea Jurcă - "Dintre toţi cei cărora le-am dat tratamentul cu venin de albine, 70% s-au făcut bine"
Mircea Jurcă este apicultor şi locuieşte în Sebeş, judeţul Alba. N-are pretenţii de terapeut, dar experienţa lui, dobândită de-a lungul celor 40 de ani de stupărit, l-a ajutat să vindece scleroza multiplă. Mulţi dintre cei care i-au cerut ajutorul şi-au uşurat simţitor suferinţele. Povestea lui nea Mircea s-a născut din hazard. Niciodată n-ar fi crezut că albinele pe care le îngrijeşte sus, pe plaiurile Şureanului, pot deveni "doctori înaripaţi" pentru bolnavii fără speranţe, atacaţi de "boala cu 1000 de feţe", cum numeşte el scleroza în plăci.
Citeste tot articolul
Tenul şi vara
În timpul verii, pielea feţei are de suferit din cauza căldurii, care accentuează secreţia de grăsime şi transpiraţia, dând tenului un aspect lucios, uleios, ca să nu mai vorbim despre coşuri şi pete, şi despre faptul că razele puternice ale soarelui au ca efect o accelerare a formării ridurilor, chiar şi la persoanele tinere. Şi cum în iulie se anunţă zile de foc, e cazul să ne înarmăm cu măsuri de protecţie.
Citeste tot articolul
Reţete de slăbit cu miere
Consumată în cantităţi mici, mierea este de mare ajutor în curele de slăbire. Pe lângă multe alte beneficii aduse sănătăţii, ea are darul să accelereze arderile metabolice. Alături de alte ingrediente, mierea poate face minuni pentru siluetă. Efectele următoarelor "cocktail-uri" se pot vedea cu ochiul liber: acul cântarului dă înapoi, iar celulita se estompează.
Citeste tot articolul
Despre examenul de română de la clasa a VIII-a
Dragii mei prieteni, cititori ai "Formulei AS", Nu ştiu dacă vă interesează pe mulţi dintre voi examenul de la sfârşitul clasei a opta, dar pentru că n-am vreun blog, ziar sau emisiune TV, vă scriu vouă, poate transmiteţi mai departe... Ar trebui să schimbăm ceva, cât încă se mai poate...
Citeste tot articolul
Mari familii româneşti - Nicolae RAŢIU: Am crescut înconjurat de România de când mă ştiu
S-a născut în Elveţia, dintr-o mamă englezoaică. A crescut în Marea Britanie, a studiat în America şi s-a căsătorit cu o ucraineancă. Totuşi, chemarea sângelui a fost mai puternică decât tentaţiile unui destin cosmopolit. După '89, Nicolae Raţiu a prins drag de ţara pe care, vreme de patru decenii, o cunoscuse doar din ilustratele trimise de bunicul de la Turda şi din discuţiile aprinse ale diasporei româneşti, animate de tatăl său, Ion Raţiu.
Citeste tot articolul
Poveştile drumului de fier
Când eram copil, unul dintre locurile Bucureştiului care aveau pentru mine un farmec aparte era Gara de Nord. Acolo, pe peroanele vechi, mirosea a vacanţă şi a aburi de locomotivă. Aburul, mai ales, aburul locomotivelor lustruite şi gigantice, ca nişte balauri zgomotoşi, dar blânzi, avea o aromă îmbătătoare. Iar când trenul pornea, mi se părea că intru într-o poveste ale cărei peisaje se scurgeau lin, unul după altul, pe la geamul compartimentului de care nu mă dezlipeam. Erau bucuriile mele de copil fascinat de trenuri.
Citeste tot articolul
Dr. psihiatru FLORIN TUDOSE - "Dependenţa de internet creează depresie"
Nu sunt un fatalist să cred că lumea în care trăim va muri de tristeţe sau de depresie. Este însă o lume în profundă schimbare. Fiinţa umană are capacităţi nelimitate de adaptare, dar aceste capacităţi, ca să se poată exprima, au nevoie de timp. Dezvoltarea tehnologică a mijloacelor de comunicare creşte în proporţie geometrică, iar capacitatea noastră de adaptare rămâne lineară. În faţa ritmului infernal al tehnologiei ne trezim neputincioşi.
Citeste tot articolul
MARIUS PREDA - "Acasă e acolo unde deschid uşa şi mă întâmpină soţia şi copiii"
Jazzman exploziv, virtuoz al ţambalului, Marius este o prezenţă rarisimă pe scenele româneşti. Stabilit de la 16 ani în Olanda, el concetează în întreaga lume, în diferite formaţii şi proiecte. Am avut plăcerea să îl revăd după trei ani, pe scena Ateneului din Bucureşti, alături de Filarmonica "George Enescu", ca invitat al maestrului muzicii de film din Franţa, Vladimir Cosma, născut, ca şi Marius, în Bucureşti.
Citeste tot articolul
FELICIA FILIP - "Mulţi tineri care erau fani «Iris» au devenit fani ai muzicii de operă"
Modelul meu iniţial a fost duetul Montserrat Caballe - Freddy Mercury. De acolo a pornit acum mai mulţi ani acea colaborare de mare succes cu trupa Iris. Am încercat să apropii genurile muzicale, iar mulţi tineri care erau fani Iris au devenit fani muzică de operă. Dar să ştiţi că nu numai publicul beneficiază de pe urma acestor colaborări, ci şi eu am enorm de multe de învăţat. Este o redescoperire de sine. O re-creare.
Citeste tot articolul
Howard DELL: Uitaţi visul american. Trăiţi visul românesc
A devenit cunoscut datorită "nemuritorului"serial în care a jucat rolul detectivului Troy Hawkins. Dar viaţa lui bate filmul. Născut în Canada, într-o familie mixtă, cu mamă albă şi tată negru, dovedeşte de mic abilităţi sportive de excepţie (face bob, atletism, joacă baschet şi fotbal american) pentru a-şi descoperi, în final, vocaţia actoricească şi pe aceea de antrenor de excepţie, meserie pe care a ales să o practice şi în România.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Petru Dumitriu, "Non credo, oro. Nu cred, mă rog", traducere de Ruxandra Diana Dragolea; prefeţe de Ion Vartic şi Marta Petreu, Editura Polirom (tel. 0232/21.74.40), 400 p.
Citeste tot articolul
"Mă bucur că Dumnezeu a pus pe umerii mei crucea Brâncovenilor"
Ani de zile, ELENA MURARIU a privit pictura bizantină cu detaşarea artistului format în tradiţia occidentală. Dar, într-o zi, paşii au purtat-o la Voroneţ, şi frescele de pe zidurile bisericii i-au schimbat radical viaţa. Aşa a ajuns să picteze icoane şi să restaureze ctitorii domneşti. Dintre toţi domnii noştri, s-a îndrăgostit iremediabil de Constantin Brâncoveanu, căruia i-a dedicat o serie de lucrări pictate de-a lungul a douăzeci de ani.
Citeste tot articolul
Jazz de vară în Banat
Banatul este o destinaţie extrem de atractivă pentru orice român aflat în vacanţă, iar luna aceasta, pe lângă peisajele sale superbe, a adăugat la atracţii şi două festivaluri de jazz. În perioada 9-11 iulie, la Timişoara, are loc cea de-a doua ediţie a Festivalului JAZZ(TM), iar între 10-13 iulie, Poiana Lupului de la Gărâna se îmbracă, şi ea, de sărbătoare, pentru cea de-a 18-a ediţie Gărâna Jazz Festival.
Citeste tot articolul