Clarificările necesare
Apropierea "europarlamentarelor" şi a prezidenţialelor pare a arăta, pentru privirile superficiale, o alianţă USL de neclintit, câştigătoare pe toate liniile. Cu 60-70% din intenţiile de vot, USL va câştiga majoritatea absolută a locurilor alocate României în Parlamentul Europei şi va da ţării un nou preşedinte.
Citeste tot articolul
Codul Penal al infractorilor
Patru sute. Cam atâţia infractori vor fi eliberaţi în această lună, odată cu modificările aduse de noul Cod Penal. Vor merge printre noi, îşi vor lua ţigări de la colţ dimineaţa, se vor plimba în parc împreună cu copiii şi nepoţeii noştri şi vor pleca, probabil, în concedii, la mare, vara, şi la ski, iarna, cu noi, şi ca noi. Deşi, aş îndrăzni să spun, ei nu sunt chiar ca noi.
Citeste tot articolul
Coafări şi păruieli
De la căderea cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu încoace, adică de aproape doi ani de zile, guvernarea celor de la Uniunea Social Liberală nu a fost decât un lung şi relaxat şir de şedinţe la sălile de coafor improvizate în antecamerele studiorilor TV de la Antene, de la Realitatea şi de la România TV, uneori şi de la TVR.
Citeste tot articolul
OVIDIU HURDUZEU - "Gazele de şist, o falsă făgăduială a bunăstării"
Argumentele de bază ale propagandei guvernamentale şi corporatiste în favoarea gazelor de şist sunt următoarele: "independenţa energetică a ţării", "modelul american", "creşterea economică", "crearea de locuri de muncă", "ieftinirea gazului". Nu contează poluarea, nu contează otrăvirea apelor freatice, riscurile de cutremur, distrugerea drumurilor de acces; nu contează nici măcar faptul că beneficiile reale ale gazului de şist sunt minore.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ILEANA POPESCU - Piteşti, F. AS nr. 1103 - "Cum se poate ameliora gonartroza acută?"
Tratamentul gonartrozei (artroza genunchiului) ca, de altfel, şi al altor tipuri de artroze cu diferite localizări (coloana vertebrală, membre superioare, articulaţiile coxo-femurale etc.) este orientat, în general, spre diminuarea disconfortului, şi dacă este posibil, îmbunătăţirea mobilităţii articulare prin exerciţii fizice, tratament medicamentos sau, în formele avansate, chirurgical, mai ales când vorbim despre deteriorarea pe termen lung la nivelul articulaţiei şoldului şi genunchiului.
Citeste tot articolul
"Cu tratamentele d-lui dr. LI LUOXI am scăpat de noduli la sâni"
Mă numesc Ionela Marin şi am 36 de ani. Am început să am probleme cu nodulii tiroidieni şi chisturile ovariene încă de la vârsta de 30 ani. Ulterior am fost diagnosticată cu noduli la sân. Doctorul mi-a găsit trei noduli şi de doi ani mi-au apărut nişte chisturi în zona sânilor. Cel mai mare este în partea dreaptă, are 3,2 x 2,6 cm. În partea stângă, unul dintre noduli are 2,5 x 2,3 cm.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Am văzut multe cereri de ajutor legate de această boală. Din proprie experienţă, vă pot spune că şi eu mi-am tratat soţul de aceeaşi boală, cu varză (crudă, nemurată). Frunzele exterioare ale căpăţânii de varză se taie de pe cocean şi se spală în apa în care se pune zeama de la o lămâie. Se scot şi se şterg cu un prosop curat. Se scoate nervura frunzelor cu un cuţit.
Citeste tot articolul
Baia rusească
Baia şi primenirea trupului în apă au fost socotite, încă din antichitate, elementele esenţiale ale unui stil de viaţă sănătos. Din cele mai vechi timpuri, vracii şi medicii marilor imperii recomandau îmbăierea trupului ca pe o metodă eficientă de revigorare a organismului, de prevenire a bolilor şi a molimelor, de tămăduire a suferinţelor fizice şi chiar sufleteşti.
Citeste tot articolul
Săpunul de casă
Istoria nu spune nimic despre cum şi când au fost descoperite proprietăţile vindecătoare ale săpunului de casă, dar medicina populară cunoaşte multe cazuri de rezolvare a problemelor de sănătate cu ajutorul săpunului. Ingredientele lui naturale nu dăunează sănătăţii. Este un antiseptic bun şi nu produce alergie sau iritaţie.
Citeste tot articolul
Leacul depresiei: LUMINA
Iarna, mai cu seamă, dependenţa noastră de anotimpuri devine extrem de evidentă. Dacă cerul e plumburiu, mulţi dintre noi simţim o umbră întunecată acoperindu-ne starea sufletească. În cele ce urmează, un expert în materie, doctorul HANS FÖRSTE, de la Clinica pentru psihoterapie din Viena, ne arată cum putem scăpa de depresiile de sezon.
Citeste tot articolul
GĂLBENELELE
Cunoscute şi apreciate din vechime, gălbenelele sunt şi astăzi un ajutor nepreţuit pentru frumuseţe şi sănătate. În cosmetică, preparatele pe bază de gălbenele sunt cunoscute mai ales ca reparatoare, regenerante, antiinflamatoare şi cicatrizante pentru piele, dar şi ca stimulatoare ale circulaţiei sanguine periferice, antibacteriene şi antiseptice.
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu ghimbir
Pe vreme mohorâtă, un ceai fierbinte de ghimbir este reconfortant pentru trup şi suflet. Dar pe lângă aceasta, studii recente realizate la Universitatea din Columbia au arătat că ghimbirul vă ajută şi să pierdeţi din kilogramele în plus.
Citeste tot articolul
Cea mai mare ruşine a României: Dictatura de la Pungeşti
Februarie, 2014. După o jumătate de oră de mers de la Vaslui, se zăresc deja primele case din Pungeşti. Ninge frumos şi totul e alb, ca într-o poveste. Acolo, aproape de intrarea în comună, văd staţionând pe marginea drumului o maşină a poliţiei rutiere. La plecarea din Bucureşti, un coleg de breaslă m-a sfătuit să am grijă, pentru că de vreo trei luni, de când cei de la Chevron s-au instalat aici, Pungeştiul e sub asediul poliţiei şi al jandarmilor şi că sunt zile în care nici un "musafir" nu e lăsat să intre în comună.
Citeste tot articolul
ANA MARIA GEORGESCU - "Viaţa mea arată mai bine şi mai frumos decât am visat"
După perioada clujeană legată de debutul meu muzical, au urmat patru ani de Bucureşti, vreme în care am terminat o facultate de regie de film şi televiziune. Visul meu era să devin regizor de film, unul care să revoluţioneze cinematografia! Însă pentru asta îţi trebuie foarte multă experienţă, pe care la data aceea nu o aveam. Dar visul nu e abandonat, e doar amânat.
Citeste tot articolul
STEFANIA MAGIDSON - "Din 2002 şi până azi am transformat destinele a 3000 de copii şi tineri orfani sau abandonaţi"
Născută în Braşov, în aerul tare de la poalele Tâmpei, a părăsit România împreună cu întreaga familie, cu destinaţia America. Douăzeci de ani mai târziu, o vizită la câteva orfelinate din oraşul copilăriei a fost suficientă pentru a înţelege că menirea ei este umanitară şi profund caritabilă, că tot ce-şi doreşte mai mult pe lume este să îi ajute pe copiii bătuţi de soartă, să le schimbe măcar cu o fărâmă destinul.
Citeste tot articolul
Soartă, destin sau blestem?
De curând am găsit între dosarele mele un caiet vechi, foarte vechi. Nu cred că îl mai văzusem până atunci. Pe prima pagină scria: "ANUL 1932, genealogia familiei inginer silvic Radu Plăpceanu". Era bunicul meu matern, pe care nu l-am cunoscut. De mai mult timp, îmi dădusem seama că mare parte din destinul oricăruia dintre noi este legat cumva şi de destinul strămoşilor noştri.
Citeste tot articolul
Când femeile fac artă cu dalta şi cu ciocanul: Mara Vâlceanu-Breza şi Misha Diaconu
De câteva luni, în Parcul Titan din Bucureşti au răsărit nişte statui moderne, cu forme avântate şi dense. Sculptate în marmură, lemn şi metal, câte două din fiecare material, statuile stau înşirate pe o peluză de la marginea lacului, primenindu-ţi liniştea plimbării. Albul marmurei cotropeşte plăcut ochiul, chiar şi în zilele când este concurat de albul zăpezii.
Citeste tot articolul
Chirurgul îngerilor - Prof. dr. Gheorghe Burnei: "Dumnezeul meu locuieşte în România"
Sunt într-o încăpere largă şi luminoasă, ticsită de icoane şi cărţi. Mă privesc atâtea chipuri de sfinţi, încât, dacă nu ar fi rumoarea spitalului care palpită la o distanţă de câţiva metri de mine, m-aş crede în chilia unui călugăr. Pe patul simplu, de "gardă", stau risipite câteva dvd-uri. Recunosc chipul părintelui Dumitru Stăniloae şi al lui Neagu Djuvara.
Citeste tot articolul
ALEXANDRU PAPADOPOL - "Doamne, cât sunt de norocos!"
Sunt cât se poate de bine. După o pauză foarte lungă, joc iarăşi teatru. Am două spectacole la "Odeon". Chiar aseară am jucat în "Titanic vals", în regia lui Alexandru Dabija, cu casa închisă şi aplauze nesfârşite la final. Mai joc (din februarie, anul trecut) în "Linişte! Sărut. Acţiune!", în regia lui Peter Kerek, tot la "Odeon".
Citeste tot articolul
Selecţia Formula As
Dintre micile edituri "de familie" care au apărut ca ciupercile în 1990, când românii erau ahtiaţi să citească documente, dezvăluiri, memorii şi literatură ţinută sub obroc de cenzură, foarte puţine au supravieţuit până azi.
Citeste tot articolul
Misterul părului
Din cele mai vechi timpuri, omul a considerat că părul este sursa forţei şi energiei sale vitale. Strămoşii noştri credeau cu tărie în puterea magică a părului, socotindu-l o punte de legătură cu Universul. Tocmai de aceea, femeile purtau părul lung, împletit în cosiţe, iar copiii nu erau tunşi până la vârsta de şapte ani.
Citeste tot articolul
2014 - de BINE sau de RĂU?
Sunt născută sub puterea magică a cifrei şapte, aşa că mi se potriveşte ca o mănuşă întrebarea legată de anul în care am intrat de curând. Ca o mănuşă de bal, pe care dimineaţa o găseşti uitată pe speteaza unui scaun de grădină, uşor acoperită de rouă.
Citeste tot articolul
ZODIAC - SĂPTĂMÂNA 21-27 FEBRUARIE
Stările de spirit schimbătoare şi confuzia generate de conjuncţia dintre Soare şi Neptun sunt greu de suportat, mai ales până luni. Pentru a ne schimba starea de spirit apăsătoare, ne putem folosi de muzică. Disonanţa dintre Venus în Capricorn şi Marte în Balanţă aruncă la suprafaţă tensiunile adunate în relaţii, arătându-ne unde mai avem de lucrat ca lucrurile să meargă bine.
Citeste tot articolul